OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Jaapani keele õppimine
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 28, 29, 30  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Amaya

Postitus Postitatud: Teis Aug 14, 2007 11:49    Teema: Vasta viitega

Kas Eestis kusagil peale Järveotsa üldse jaapani keelt saaks õppida peale üheksandat?
Sato-chan

Postitus Postitatud: Teis Aug 14, 2007 22:19    Teema: Vasta viitega

Amaya kirjutas:
Kas Eestis kusagil peale Järveotsa üldse jaapani keelt saaks õppida peale üheksandat?

Keeltekoolis ikka saab. Samuti peaks saama ka Tartu ülikoolis. Happybunny

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
raidomees
Kasemees Enn elab kase sees

Postitus Postitatud: Teis Aug 14, 2007 22:44    Teema: Vasta viitega

Ainult, et peale 9. klassi ei minda ülikooli.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
genky
hommikune tõus

Postitus Postitatud: Teis Aug 14, 2007 23:13    Teema: Vasta viitega

raidomees kirjutas:

Aga sul on võimalik ikka TÜs jaapani keelt õppida. Sa pead selle eest lihtsalt maksma. Ma arvan, et sama on ka Tallinna keeltekooli puhul vms.

Kuid minu arvates sai seda õppimisvõimalust mingil varajasemal lehel siin teemas räägitud. Soovitan sorida natukene.
Amaya

Postitus Postitatud: Kolm Aug 15, 2007 10:20    Teema: Vasta viitega

genky kirjutas:
raidomees kirjutas:

Aga sul on võimalik ikka TÜs jaapani keelt õppida. Sa pead selle eest lihtsalt maksma. Ma arvan, et sama on ka Tallinna keeltekooli puhul vms.

Kuid minu arvates sai seda õppimisvõimalust mingil varajasemal lehel siin teemas räägitud. Soovitan sorida natukene.

Usu mind ma OLEN juba sorinud, olen googeldanud kah paraja portsu, aga ma pole eriti edukas otsija... T_T

Tegelt tahaks üldse Jaapanisse otse õppima minna (natuke jaapani keelt ikka oskan ja inglise keelt oskan rohkem kui eesti keelt :P), aga lihtsalt interneti põhjal ema mul kohale sõita ei lubaks.

Kui keegi saab, siis võiks kogemusi, arvamusi ja infot Järveotsa kohta jagada Muhe
genky
hommikune tõus

Postitus Postitatud: Kolm Aug 15, 2007 11:13    Teema: Vasta viitega

Amaya kirjutas:
Usu mind ma OLEN juba sorinud, olen googeldanud kah paraja portsu, aga ma pole eriti edukas otsija... T_T

Tundub, et mitte piisavalt -> http://www.baka.ee/foorum/viewtopic.php?p=17969#17969
Soovitan Raatuse kooliga ühendust võtta ja täpsemalt uurida, sest kodulehelt ei ole infot selle kohta leidnud.
Amaya

Postitus Postitatud: Kolm Aug 15, 2007 20:24    Teema: Vasta viitega

genky kirjutas:
Amaya kirjutas:

Tundub, et mitte piisavalt -> http://www.baka.ee/foorum/viewtopic.php?p=17969#17969
Soovitan Raatuse kooliga ühendust võtta ja täpsemalt uurida, sest kodulehelt ei ole infot selle kohta leidnud.

Tänan Muhe
Ning ma suht ütlesin kah, et ma pole eriti EDUKAS otsija :P
jeree

Postitus Postitatud: Püh Aug 19, 2007 13:09    Teema: Vasta viitega

Alustasin ka siis jaapani keele õpinguid ja mul on paar küsimust.
1. Mingi soomlane kunagi kusagil (lehel) mainis, et kahte või kolme hiraganat ei hääldata nii nagu neid kirjutatakse, mis need on?
alarkivi kirjutas:
njah, järveotsakooli anime/manga valikaineks ja kõik sinna jaapani keelt õppima keskkooliväliselt. vahva ju, õpetaja veab koju ka ja annab süüa LaLaLaa

Käsin klassides 1-9 Järveotsas, kuid gümnaasiumisse läksin mujale (põhjus oli teistes õpetajates, näiteks füüsika, keemia, eesti keel, ei kahetse).2. Kas seal saab õppida kooli väliselt?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
genky
hommikune tõus

Postitus Postitatud: Püh Aug 19, 2007 14:42    Teema: Vasta viitega

jeree kirjutas:
Alustasin ka siis jaapani keele õpinguid ja mul on paar küsimust.
1. Mingi soomlane kunagi kusagil (lehel) mainis, et kahte või kolme hiraganat ei hääldata nii nagu neid kirjutatakse, mis need on?

Mmm...pmst on nii, et tabelis leidub tõesti neli märki, mis pole päris nii, nagu nad teiste puhul on. 'Si' asemel on 'shi', 'ti' asemel on 'chi', 'tu' asemel 'tsu' ning 'hu' asemel 'fu'. Hääldused, mis tabelis on nati erinevad, on järgnevalt:

- 'u' hääldatakse kergelt 'ü' või 'õ' seguna. Te pole päris nagu meie 'u'. See kehtib kõikide silpide puhul, kus 'u' sees on.
- 'shi' on '¹hi'
- 'chi' on 't¹i'
- 'fu' puhul on 'f' hääldus 'f' ja 'h' segu. Või noh...peaks kõlama nagu fhu, aga mitte nii nagu koerale ütled. 'U' hääldusest sai räägitud.
- 'wo' asemel on 'o'. Seda kirjutatakse 'wo' hiraganaga/katakanaga, aga loetakse 'o'. Kui on kirjutatud romanjis 'wo', siis ka loed 'o'.

Vähemalt niipalju oskan ma hetkel öelda.

Nendest väikse ja suure silbi kombinatsioonide hääldusetst ma eraldi rääkima ei hakka. Neid õpid jaapani keele tunnis.
jeree

Postitus Postitatud: Püh Aug 19, 2007 22:24    Teema: Vasta viitega

genky kirjutas:
Nendest väikse ja suure silbi kombinatsioonide hääldusetst ma eraldi rääkima ei hakka. Neid õpid jaapani keele tunnis.
Kõigepealt tänud, arvatavasti ei õpi, ajapuuduse tõttu plaanin õppida oma käel.
Hiragana kirjutamine kohe-kohe peas, tahaks lugemiskiirust suurendada, kas kellegil on mingisuguseid hiragana (ja tulevikule mõeldes ka katakana) tekste? Googledades jõudsin arusaamale, et ainult mingisugused jaapani algklassi materjaalid võivad sellised olla, neid ma ei leidnud. Äkki teile, keeleõppijatele, on õpetajad midagi sellist andnud?
Tagasi üles
genky
hommikune tõus

Postitus Postitatud: Püh Aug 19, 2007 23:13    Teema: Vasta viitega

jeree kirjutas:
genky kirjutas:
Kõigepealt tänud, arvatavasti ei õpi, ajapuuduse tõttu plaanin õppida oma käel.
Hiragana kirjutamine kohe-kohe peas, tahaks lugemiskiirust suurendada, kas kellegil on mingisuguseid hiragana (ja tulevikule mõeldes ka katakana) tekste? Googledades jõudsin arusaamale, et ainult mingisugused jaapani algklassi materjaalid võivad sellised olla, neid ma ei leidnud. Äkki teile, keeleõppijatele, on õpetajad midagi sellist andnud?

Ainult paberil on andnud ja needki enamvähem algklassi jaapanikeele õpikust. Harjutused põhiliselt. Aga hiragana ja katakana selgeksõppimisel on oluline ka kuidas neid kirjutada tuleb. Mis joon enne ja mis pärast.

Soovitaksin siiski mõne õpetaja käe all õppida, sets jaapani keel on vägagi erinev teistest keeltest, mida me õppima oleme harjunud.
jeree

Postitus Postitatud: Püh Aug 19, 2007 23:28    Teema: Vasta viitega

genky kirjutas:
Ainult paberil on andnud ja needki enamvähem algklassi jaapanikeele õpikust. Harjutused põhiliselt. Aga hiragana ja katakana selgeksõppimisel on oluline ka kuidas neid kirjutada tuleb. Mis joon enne ja mis pärast.

Soovitaksin siiski mõne õpetaja käe all õppida, sets jaapani keel on vägagi erinev teistest keeltest, mida me õppima oleme harjunud.

Äkki oleks võimalik need kasvõi romaji's sisse trükkida? Eelistaksin kirjutada asju, mille tähendust ma (praegu veel) ei tea, kui kirjutada asju, mis ei tähenda midagi (preagu kirjutan tabelist huupi silpe ja siis tõlgin hiraganasse, tagasi jne). Joonte järjekord on õige, googeldasin tõsiselt, et saada teada järjekord (kogusin oma 10+ saiti mis on pühendatud jaapani keele õppimisele). Tahaksin isegi õpetaja käe all õppida, kuid hektel on see liiga utoopiline, nimelt hakkan vähem kui 10'e päeva pärast õppima TTÜ's ja kuna ma keskhariduse sain Eesti ühes humanitaarseimas, kui mitte kõige humanitaarsemas, gümnaasiumis, kus muide viimased kaks aastat füüsikat õpetaja puudusel ei toimunud, pean arvatavasti kõvasti kõrvalt õppima+ sotsiaalne elu ja filmid (olen filmi fanatt, eriti aasia, eriti korea :)) nõuab oma osa.
Tagasi üles
cenorig

Postitus Postitatud: Esm Aug 20, 2007 00:36    Teema: Vasta viitega

jeree kirjutas:

Äkki oleks võimalik need kasvõi romaji's sisse trükkida? Eelistaksin kirjutada asju, mille tähendust ma (praegu veel) ei tea, kui kirjutada asju, mis ei tähenda midagi (preagu kirjutan tabelist huupi silpe ja siis tõlgin hiraganasse, tagasi jne). Joonte järjekord on õige, googeldasin tõsiselt, et saada teada järjekord (kogusin oma 10+ saiti mis on pühendatud jaapani keele õppimisele).

Kui sa saaksid neid linke jagada, eriti neid, kus joonte järjekorrast on räägitud, siis ma oleksin tänulik. Ega ma eriti seda keelt praegu ei õpi. Ning sellest joontejärjekorrast on mul siiralt pohhui nagu näiteks on pohhui Kongo DV majandusest. A on A, vahet pole kust kandist teda alustada ja kus lõpetada, kui just kalligraafiat ei soovi teha. Aga võibolla ma paari aasta pärast nii ei mõtle ja kirun ennast, et vot miks ma pidin valesti õppima neid tähti. Ma üritan seda parem ära hoida...
jeree

Postitus Postitatud: Esm Aug 20, 2007 00:58    Teema: Vasta viitega

cenorig kirjutas:
Kui sa saaksid neid linke jagada, eriti neid, kus joonte järjekorrast on räägitud, siis ma oleksin tänulik.

Aga palun, üks link on mul veel, kus on järjekord piltidega näidatud, kuid see link on parem, Teist praegu ei anna, tegin eile formati ja ei hakka teiselt kõvakettalt seda otsima, kui on soovi võin otsida.
EDIT: unustasin lingi panna :)
Tagasi üles
cenorig

Postitus Postitatud: Esm Aug 20, 2007 02:01    Teema: Vasta viitega

jeree kirjutas:
cenorig kirjutas:
Kui sa saaksid neid linke jagada, eriti neid, kus joonte järjekorrast on räägitud, siis ma oleksin tänulik.

Aga palun, üks link on mul veel, kus on järjekord piltidega näidatud, kuid see link on parem, Teist praegu ei anna, tegin eile formati ja ei hakka teiselt kõvakettalt seda otsima, kui on soovi võin otsida.
EDIT: unustasin lingi panna :)

Esmapilgul tundub väga õpetlik. Aitäh!
aenea

Postitus Postitatud: Esm Aug 20, 2007 17:37    Teema: Vasta viitega

Mind ajab hiragana õppimisel natuke segadusse see, et erinevatel lehekülgedel on natuke erinevalt kirjutatud hiragana. Ei saa enam aru, mis see õige on ja mis on natuke lohakamalt. Kuid sellest mingit suurt probleemi ei teki.

Aga hiragana on mul peaagu käpas, ainult üksikud silbid lähevad veel sageli segamini. Katakanat pole veel jõudnud õppida.

Ning tundub, et keele õppimiseks valisin natuke liiga raske õpiku. "Japanese for Everyone". Ma pole veel esimesestki õppepeatükist edasi närinud, kuigi alles neljandast läheb täielikult hiraganale/katakanale üle. Tundub, et pean katakana ka endale selgeks tegema ning hiraganat lihvima, et jaksata sellest läbi hammustada.

Õpin iseseisvalt ja kõige raskem ongi see, et pole kedagi kelle käest lolle küsimusi küsida. Eks näis kui kaugele suudan jõuda. Midagi ma ikka tean praegu ka.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
ShinNatsume
Robin, komadori

Postitus Postitatud: Esm Aug 20, 2007 17:53    Teema: Vasta viitega

Hiraganas on nii ka et minuarust kui mingi hiragana on väiksem kui tavaliselt ja mingi teise kindla hiragana kõrval vms. siis hiragana hääldub teist moodi.
Tagasi üles
jeree

Postitus Postitatud: Esm Aug 20, 2007 19:22    Teema: Vasta viitega

aenea kirjutas:
Mind ajab hiragana õppimisel natuke segadusse see, et erinevatel lehekülgedel on natuke erinevalt kirjutatud hiragana.
Ise kah sama asja täheldanud, pakun et osa saite näitab trükikirja, osa käekirja
aenea kirjutas:
Ning tundub, et keele õppimiseks valisin natuke liiga raske õpiku. "Japanese for Everyone"

Kui see pole saladus, kust sa selle said?
Olen sust ainult natuke kaugel - hiragana peas, sassi ei aja enam :)
Oskab keegi nendest "Minna no nihongo" seeriatest midagi rääkida?
ShinNatsume kirjutas:
Hiraganas on nii ka et minuarust kui mingi hiragana on väiksem kui tavaliselt ja mingi teise kindla hiragana kõrval vms. siis hiragana hääldub teist moodi.

Mõtled kombinatsioone? x + ya/yu/yo?
Edal kah küsimusi:
1. Kas alati/kunagi hääldatakse ha wa'ks?
2. った kas seda hääldakse atta'ks? Kui jah, siis miks? Mulle endale tundub, et ees on väike tsu ja taga ta.

Viimati muutis seda jeree (Esm Aug 20, 2007 19:27). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
aenea

Postitus Postitatud: Esm Aug 20, 2007 19:25    Teema: Vasta viitega

ShinNatsume kirjutas:

Kui on väiksem hiragana juures, siis peaks see olema need pikad häälikud. Näiteks kombineerides ki+ya saame kya ja teised sellised.

Omaette ooper on muidugi tähed, mida üldse ei hääldata sõnades. Kõige lihtsam kasvõi "desu" (milles u-d ei hääldata). Aga neid sõnaühendeid on veelgi. Näiteks sõna "natsukawa" (tõlkes suvejõgi; natsu - suvi, kawa - jõgi), keskel u-d ei hääldata sest tsu järel on konstant (oli vist see reegel nii?).
Tagasi üles
aenea

Postitus Postitatud: Esm Aug 20, 2007 19:44    Teema: Vasta viitega

jeree kirjutas:
Kui see pole saladus, kust sa selle said?

Ostsin ameerika amazonist'ist, kuid tundub et seal neid enam pole. Igatahes paljud kiitsid seda (just sellepärast, et õpetatakse hiraganas/katakanas, nagu juba mainisin peale kolmandat peatükki kirjutatakse kõik jaapanikeelsed sõnad ainult selles). Õpik nõuab, et mõlemad silptähestikud oleks peas ning sellega ka praegu tegelen.

Ja selles kriipsude järjestikust ma suuremas osas loobusid. Näiteks "ka" on minu jaoks üks raskemaid õiges järjekorras teha, seal teen püstikriipsu tavaliselt kõige ennem.
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 28, 29, 30  Järgmine
Lehekülg 16, lehekülgi kokku 30

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes