OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Kööginoad jaapanist
Mine lehele 1, 2  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
zork

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 12:28    Teema: Kööginoad jaapanist Vasta viitega

Mingi aasta aega juba näpud sügelevad ja käin vahetevahel vaatamas http://www.japanwoodworker.com/ kohta, et telliks omale vähemalt ühe autentse jaapani kööginoa. Hinnad on küll enamjaolt suuuured, kuid kui väga tahta, siis näiteks Hirotomo Santoku Damascus Knife või siis Kobayashi Santoku Dojo Blue Steel Knife võiks isegi taskukohane olla(on ju kenad :) )
Aga mõtlesin enne igaks juhuks küsida, kas siin meil eestis on kellelegi ette jäänud kohta, kus selliseid asju müüakse? Kahtlen küll selles, aga kuna ma ise väga mööda poode ringi ei rända, siis ei ole kindel. Et siis - kas on ehk?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
xin Zeran
Täitsa lõpp .. exx äää?!?!?

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 12:54    Teema: Vasta viitega

Kahjuks ei ole ma ühtegi sarnast kaupa pidavat poodi veel eestist leidnud. Ei sa isegi tavalisi, kvaliteet nuge, poest osta. Ise otsin juba pikemat aega head köögi ja liha nuga, kuid edutult :(
Ja mingi 660eq, hea noa eest välja käia, ei ole ültse palju. Tutaval kokal on ~1800eq liha nuga (näpud paneb sügelema).
Stockmannist või Kaubamajast saab "talutava" kvaliteediga nuge ~300eq eest, mis Novaluksis maksab ~80eq (täpselt samad noad :P ).
Mulle isiklikult meeldivad veel järgnevad noad:
Tojiro Damascus Slicing Knife Gyuto Hocho
Kumadori Slicing Knife
6" Artisan Small Slicing Knife

$> man woman
No manual entry for woman
$> exit

Church of Scientology
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Ryujin

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 14:19    Teema: Vasta viitega

Ehk sobib üks neist 85 jullast liha lõikamiseks

Või kui on terad liiga lühikesed võib sellise taskunoa osta

Aga üldiselt kvaliteetne nuga on hea, sest lõikab hästi ja teeb seda kaua [kui teda mitte kuritarvitada].

See näeb täitsa kipa välja: http://www.japanwoodworker.com/product.asp?s=JapanWoodworker&pf_id=06.121.2&dept_id=13161
zork

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 14:47    Teema: Vasta viitega

xin Zeran kirjutas:
Stockmannist või Kaubamajast saab "talutava" kvaliteediga nuge ~300eq eest, mis Novaluksis maksab ~80eq (täpselt samad noad :P ).

Ehh, kaubamaja ikka kallis koht. Aga tahaks "talutava" kvaliteedi asemel ikka head saada. Eks endal ka siit poest ostetud noad, üks väidetavalt ei vaja isegi teritamist, aga nüriks läks ikka ja ise teravaks tagasi ei lähe mitte. Teine tahab ikka üle paari, kolme korra liha lõikamist terituspulgaga üle tõmbamist, et ikka korralikumalt lõigata saaks. Et eks ma veel mediteerin selle üle, aga mingi noa ma sealt ikka ära ostan lähiajal, kui keegi siit eestist mõnda müügikohta ei avasta.
Tagasi üles
gravitation
bishounen labu

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 15:06    Teema: Vasta viitega

mul on kodus nuga mis on minust vanem ja ikka lõikab super hästi!!!

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 16:02    Teema: Vasta viitega

gravitation kirjutas:

Jah, kunagi vene ajal ja AS Juustu Wabariigi alguses sai neid nuge ise ka tehtud, mis kestsid päris hästi. Zork rääkis autentsest jaapani KVALITEET nugadest, mitte enda meisterdatud jubladest.
:P

$> man woman
$> exit

Church of Scientology
Tagasi üles
zork

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 17:37    Teema: Vasta viitega

gravitation kirjutas:

Tore. Kas selliseid saab ka kuskilt siit, kui kallid nad on, mille jaoks mõeldud(liha, kõõgivili, üldaskutus jne) ning kas nad on ka silmale kenad vaadata nagu need jaapani omad? Või oli su mõte lihtsalt uhkeldada oma vana noega...
Tagasi üles
Random

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 17:53    Teema: Vasta viitega

Tahaks teada, mis on jaapani noas nii huvitavat? Tõmba vene nuga käia peal teravaks ja ongi valmis. Endal on mingi puust peaga nuga 10 aastat vastu pidanud, ots sai ainult lolli peaga ära murtud, enam ei kanguta noaga igasuguseid asju lahti. Muidu on selle noaga kõike lõigatud: saia-vorsti-juustu, kuid ka forelli selgroogu, jäätunud liha ja isegi plastikut. Nüriks eriti ei lähe, paar korda teritajast läbi tõmmata ja on jälle tibens-tobens.
ametlikult mitte dissitud

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 18:04    Teema: Vasta viitega

fiskars...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
zork

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 18:40    Teema: Vasta viitega

Random Hero kirjutas:
Tahaks teada, mis on jaapani noas nii huvitavat? Tõmba vene nuga käia peal teravaks ja ongi valmis.

Asi selles, et mul pole ka vene nuga. Ja antud juhul on jaapani noas erilist see, et need pole tööstuslikult tehtud vaid jaapani seppade töö. Käsitööl on alati hoopis teine tunne juures, kui poest ostetud masstoodangul. Ja tunduvalt kenamad on nad samuti.

alarkivi kirjutas:
fiskars...

Ma usun, et fiskars teeb häid nugasi, kuid... võta üks fiskarsi nuga ning võta üks minu või xin'i poolt toodud jaapani noa pilt ette. Ma valin igal ajal enne natuke kallima ja kenama käsitöö, kui fiskarsi tavalise välimusega läikiva roostevabast terasest masstoodangu noa.
Tagasi üles
gravitation
bishounen labu

Postitus Postitatud: Teis Jan 02, 2007 21:36    Teema: Vasta viitega

zork kirjutas:
gravitation kirjutas:

Tore. Kas selliseid saab ka kuskilt siit, kui kallid nad on, mille jaoks mõeldud(liha, kõõgivili, üldaskutus jne) ning kas nad on ka silmale kenad vaadata nagu need jaapani omad? Või oli su mõte lihtsalt uhkeldada oma vana noega...

vaevalt neid enam kuskilt osta saab... jah need on silmale kenad vaadata... ja ei, ma ei tahtnud sellega uhkeldada
ametlikult mitte dissitud

Postitus Postitatud: Kolm Jan 03, 2007 13:49    Teema: Vasta viitega

tegelt on nii, et kui sa ei ole kokk ja siis on hea osta kas just fiskarsi tüüp asju või siis midagi ilusat, millel ei peagi olema just hea noa omadusi. kui sa aga oled kokk, siis maskavad su naoad a la 3000 tk ja need on juba suurepärased riistad kuigi mite just liiga ilusad
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
-hectic-

Postitus Postitatud: Reede Jan 05, 2007 19:45    Teema: Vasta viitega

Palju Katana maksab lmao?
Tagasi üles
Azuur
recycled_nerd

Postitus Postitatud: Reede Jan 05, 2007 21:23    Teema: Vasta viitega

-hectic- kirjutas:
Palju Katana maksab lmao?

no katana pole ju eriti just kööginuga emm, kuid kui sind huvitab otsi nt: e-bay'st või googlist... ma leidsin sealt küll päris palju erinevaid hindasi, kuid kohale toimetamine on kallis :P .
zork

Postitus Postitatud: Kolm Jan 10, 2007 16:27    Teema: Vasta viitega

alarkivi kirjutas:
tegelt on nii, et kui sa ei ole kokk ja siis on hea osta kas just fiskarsi tüüp asju või siis midagi ilusat, millel ei peagi olema just hea noa omadusi. kui sa aga oled kokk, siis maskavad su naoad a la 3000 tk ja need on juba suurepärased riistad kuigi mite just liiga ilusad

Kas sa tahad öelda, et ei ole võmalik saada ja tahta kena ja head nuga, sest sa saad kas hea ja mitteilusa või siis halva ja ilusa? Mina ütleks, et allpool olevad nii 1000-1500 EEK eest saadavad ning käsitsi sepa tehtud nuga on nii ilus kui ka hea.

Käid natuke rohkem raha välja, saad veel kenamaid ja ikka häid

Või siis üsna kallid juba, kuid ikkagi veel head...

Tagasi üles
xin Zeran

Postitus Postitatud: Kolm Jan 10, 2007 16:30    Teema: Vasta viitega

zork, ehk on küsimus inimese maitses? Tundub, et alarkivi'l on teistsugune maitse. mis ei taha meie omaga ühilduda.

Ilu on vaataja silmis ... vms. ???

$> man woman
$> exit

Church of Scientology
Tagasi üles
SSJ_Silver
ei piinle enam

Postitus Postitatud: Kolm Jan 10, 2007 21:19    Teema: Vasta viitega

Heh LaLaLaa minu isa tegi ka kunagi nuge LaLaLaa need on väga lahedad. Üks on suur nagu matcheta 0.o
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Random

Postitus Postitatud: Kolm Jan 10, 2007 22:28    Teema: Vasta viitega

Tahaks endale sirge teraga nuga. Vat siis oleks hea hakkida salatit ja muud särki-värki. Muidu see tavaline nuga on ikka kumer ja siis pahatihti jääb midagi omavahel kokku ja salat on igasuguseid huvitavaid moodustisi täis.
ei piinle enam

Postitus Postitatud: Kolm Jan 10, 2007 22:50    Teema: Vasta viitega

Random Hero kirjutas:
Tahaks endale sirge teraga nuga. Vat siis oleks hea hakkida salatit ja muud särki-värki. Muidu see tavaline nuga on ikka kumer ja siis pahatihti jääb midagi omavahel kokku ja salat on igasuguseid huvitavaid moodustisi täis.
Heh mu isal olidki sirged noad vb mõni kumer ka LaLaLaa
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Random

Postitus Postitatud: Kolm Jan 10, 2007 23:34    Teema: Vasta viitega

SSJ_Silver kirjutas:
Random Hero kirjutas:
Heh mu isal olidki sirged noad vb mõni kumer ka LaLaLaa

pics or it didn't happen

Igatahes tahaks teiseks noaks endale just hästi kumerat nuga, sellega oleks hea asju ülipeenikeseks hakkida, kiigutad tera aine peal ja see peenestub nii et vähe pole. Kuid täiesti tavalise kujuga kuid "jaapani" nuga pole küll eriti mõtet osta. funktsionaalsus on ikkagi põhiline.

Muuseas, ostsin T-Marketist taskunoa. 20 krooni umbes. Vedruga, lõksatab ise lahti, tera on eriti huvitav. pool sellest on hambuline ja teine pool on ainult ühelt poolt teritatud nagu jaapani nugadele vist kombeks. Ülimalt hea nuga, Hinnasilt ei määra kvaliteeti ja praktilisust
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes