|
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
electra
|
Postitatud: Püh Aug 08, 2004 13:01 Teema:
|
|
|
ma ka olin vahepeal anime tõttu jaapani keelest sisse võeatud
aga hjargi lingis oli kirjas text: Anime isn`t real
see muutis kõike  |
|
Tagasi üles |
|
 |
Hina

|
Postitatud: Kolm Aug 11, 2004 10:35 Teema:
|
|
|
....
Puhtalt anime pärast jaapani keelt õppima minna on eriti mõttetu, sest ega seal niisama juttu animest ja mangast räägita, vaid pigem jaapani ajaloost, kultuurist ja ikka keelest. See jaapani keele tuhin, põhjustatuna animest, võib-olla vaid mööduv nähtus ning huvi kaob õigepea. Tavaliselt ei ilmu enamik inimesi peale esimest pool-aastat kohalegi....
Et jaapani keelt õppida ja ikka pikalt õppida, peab olema tõeline fanatt, sest paljud tüdinevad puhtalt kogu selle kirjasüsteemi keerukusest ning ei jõuagi hiragana´st kaugemale, rääkimata katakana´st ja kanji´dest(Normaalseks suhtlemiseks on vaja teada vähemalt 2000 kanji´t). Sellepärast eeldab jaapani keele õppimine toppelt tööd...samuti tuleb tohutult aega kulutada iseseisvale õppimisele, milleks pole paljud võimelised. Kõik oleneb siiski inimesest....
Kui internetis natuke surfata, leiab üsnagi palju jaapani keelele pühendatud foorumeid ja saite. Osad neist on täitsa head. Ja kui rohkem otsid, on võimalik isegi kellegi poolt sisse skännitud raamatuid leida.....ning ometigi, kui huvi on mega suur, on ka tellimise võimalus olemas, mis oleks tegelikult parim variant.
Igastahes...
Keda huvitab, siis sellel foorumil on palju jaapani keele õppimisega seotud linke
http://www.jref.com/forum/
... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Seichi bakaer than thou

Liitunud: 19 Okt 2003 Postitusi: 203 Asukoht: Seal, kus kott on...
|
Postitatud: Esm Aug 16, 2004 01:14 Teema:
|
|
|
Ihihihii.  Ahjaa, mis puutub üleüldse suhtlemisse, siis mina eelistaks inimstega ikka rääkida, mitte neile kanji'ga lipikuid ninaette suruda. Neile, kes sellest praegu aru ei saanud, siis : Suhtlemiseks pole vaja küll mitte ühtegi kanji't. Aga hei, laske aga edasi, kuidagi põnevaks hakkab minema. _________________ Muhahahahaha...Aarghhh...*slash* die, dIE, DIE!!!!!
[10:04] <schiz> mingi graafiline disain on minu jaoks liiga wannabe värk
Eile Narvas kogunenud Juri Mi¹ini ja Vene kaasmaalaste ühingu korraldatud miitingul nõuti peaminister Andrus Ansipi tagasiastumist, pronksmehe taastamist Tõnismäele ning vene keelt riigikeeleks.
Pigs will even climb trees if you flatter them enough. |
|
Tagasi üles |
|
 |
electra
|
Postitatud: Esm Aug 16, 2004 10:25 Teema:
|
|
|
samas mõtlan ma nüüd, et oleks isegi päris huvitav, näiteks tavaõpetaja ei saa midagi öelda kui jaapani keeles talle "krokodill öeldakse"
no ma seda õppimist ikka kaalun veel, äkki võtangi ikka osa, sest jaapanlasi on üsna palju, saab siis vähemalt peldiku asukohta neilt küsida (vajadusel) |
|
Tagasi üles |
|
 |
HotPapa banned

|
Postitatud: Esm Aug 16, 2004 11:14 Teema:
|
|
|
Hina kirjutas: | ....
Puhtalt anime pärast jaapani keelt õppima minna on eriti mõttetu, sest ega seal niisama juttu animest ja mangast räägita, vaid pigem jaapani ajaloost, kultuurist ja ikka keelest. See jaapani keele tuhin, põhjustatuna animest, võib-olla vaid mööduv nähtus ning huvi kaob õigepea. Tavaliselt ei ilmu enamik inimesi peale esimest pool-aastat kohalegi....
Et jaapani keelt õppida ja ikka pikalt õppida, peab olema tõeline fanatt, sest paljud tüdinevad puhtalt kogu selle kirjasüsteemi keerukusest ning ei jõuagi hiragana´st kaugemale, rääkimata katakana´st ja kanji´dest(Normaalseks suhtlemiseks on vaja teada vähemalt 2000 kanji´t). Sellepärast eeldab jaapani keele õppimine toppelt tööd...samuti tuleb tohutult aega kulutada iseseisvale õppimisele, milleks pole paljud võimelised. Kõik oleneb siiski inimesest....
Kui internetis natuke surfata, leiab üsnagi palju jaapani keelele pühendatud foorumeid ja saite. Osad neist on täitsa head. Ja kui rohkem otsid, on võimalik isegi kellegi poolt sisse skännitud raamatuid leida.....ning ometigi, kui huvi on mega suur, on ka tellimise võimalus olemas, mis oleks tegelikult parim variant.
Igastahes...
Keda huvitab, siis sellel foorumil on palju jaapani keele õppimisega seotud linke
http://www.jref.com/forum/
... |
ma tahaks ka jaapani keele ära õppida, aga ainult suhtlemise...see kirjakeel on mulle suht poh....peaasi, et saaks inimesega rääkida. |
|
Tagasi üles |
|
 |
electra
|
Postitatud: Esm Aug 16, 2004 20:15 Teema:
|
|
|
nii mina ka juba nühin veidi õppida
(kahjuks ainult praegu interneti teel, aga tahaks väga ka kusrsusele) |
|
Tagasi üles |
|
 |
Hina

|
Postitatud: Esm Aug 16, 2004 21:10 Teema:
|
|
|
...
Mjah...kuid suhelda saab ka näiteks kirja teel ning siis jääb vaid hääldusest väheseks. Ja tegelikult pole võimalik õppida jaapani keelt ilma seda kirjutada oskamata, kuna ükskõik kust seda õppida- keeltekoolis või internetist, ikka on vaja osata lugeda. Isegi näidete jaoks. Võib küll kasutada sõnaraamatut, kuid kes ikka viitsib sellega jännata. Ainult kergem grammatika ja lihtsamad sõnad on internetis romaji(rooma tähed) süsteemis.
Keeltekoolis ei õnnestu kanjiêde õppimisest küll pääseda..
Lihtsam grammatika iseõppijaile
http://www.pikkle.com/jgram/viewList.php?lv=4
http://www.csse.monash.edu.au/~jwb/s_jgrammar.html
http://www.timwerx.net/language/jpadj/lesson1.htm
... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Nataku

Liitunud: 5 Juul 2004 Postitusi: 45 Asukoht: Die korteris ennast mitte liigutamas.
|
Postitatud: Esm Aug 16, 2004 22:21 Teema:
|
|
|
haaaaaa. ma juba õpin Jaapani keelt. aga raske on ta küll.  |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sato-chan

|
Postitatud: Esm Aug 16, 2004 22:34 Teema:
|
|
|
Varsti...varsti hakkan õppima....ainult paar nädalat vaja veel oodata....JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Nataku

Liitunud: 5 Juul 2004 Postitusi: 45 Asukoht: Die korteris ennast mitte liigutamas.
|
Postitatud: Esm Aug 16, 2004 22:40 Teema:
|
|
|
Edu sulle õppimises. XD  |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sato-chan

|
Postitatud: Esm Aug 16, 2004 22:43 Teema:
|
|
|
arigatou!!!  _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Seichi bakaer than thou

|
Postitatud: Teis Aug 17, 2004 11:56 Teema:
|
|
|
*Aced Japanese 5th level Proficieny Test A & B*
*muigab* _________________ Muhahahahaha...Aarghhh...*slash* die, dIE, DIE!!!!!
Eile Narvas kogunenud Juri Mi¹ini ja Vene kaasmaalaste ühingu korraldatud miitingul nõuti peaminister Andrus Ansipi tagasiastumist, pronksmehe taastamist Tõnismäele ning vene keelt riigikeeleks.
Pigs will even climb trees if you flatter them enough. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Kitty chan

|
Postitatud: Püh Aug 29, 2004 14:24 Teema: Jaapani keele õppematerjalid.
|
|
|
Soovin ära müüa oma Jaapani keele õppematerjalid. Komplektis raamat +kassett. (inglise keele baasil). Sobib algajatele. Lisaks annan kaasa ka mitmeid muid materjale. Hind 450.-EEK, tegelik väärtus asjadel tunduvalt suurem.
Kui tunned tõsist huvi, siis saada mulle palun e-mail: zoja_puhur(ät)hotmail.com
Kitty chan
Asukoht: Loomulikult Tartus! _________________ 日本語は興味深いですよ。勉強して下さい。 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Nataku

|
Postitatud: Esm Aug 30, 2004 13:18 Teema:
|
|
|
mina mina mina. juba saadan e-maili.  |
|
Tagasi üles |
|
 |
pansomon
|
Postitatud: Teis Aug 31, 2004 20:27 Teema:
|
|
|
HotPapa kirjutas: |
ma tahaks ka jaapani keele ära õppida, aga ainult suhtlemise...see kirjakeel on mulle suht poh....peaasi, et saaks inimesega rääkida. |
hehee, usu mind, jaapani keelt pole võimalik ära õppida nii, et ainult suhtlemise. õigemini on, aga selleks pead sa jaapanisse minema. kui juba ühel sõnal on mitu tähendust, ning õige tähendus sõltub kasutatavast kanjist, siis on üsna raske rääkida sellest, et tahaks ainult suhtlemise ära õppida. ning see, mis meil siin muidu õpetatakse (ja noh mujal kah jaapani keelena), on selline väga formaalne ja viisakas värk, tavaline kõnekeel erineb sellest ikka üsna palju... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Seichi bakaer than thou

|
Postitatud: Reede Okt 01, 2004 09:22 Teema:
|
|
|
Nihongo kantan I & II.
BTW, mul on suhteliselt põhjalik kanji töövihik, millel küll lõpus on mõned leheküljed puudu, sest peale 200+ lehekülge sai hr Kyohiko Takahashil paljundusmasina tahm otsa. KAS KEEGI SOOVIB EHK OSTA?! _________________ Muhahahahaha...Aarghhh...*slash* die, dIE, DIE!!!!!
Pigs will even climb trees if you flatter them enough.
Viimati muutis seda Seichi (Reede Jan 07, 2005 01:05). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
 |
Chiisan

Liitunud: 17 Sept 2004 Postitusi: 421 Asukoht: selline vahva karudega ja häste segamini tuba :P
|
Postitatud: Reede Okt 01, 2004 15:17 Teema:
|
|
|
Ma nagu tahaxin täiega jaapani keelt õppida...aa praegu ma algajast algaja...ja ma nagu tean, et see täiega raske, aga samas mul pole kunagi olnud midagi vastu õppimisele kui antud aine mind köidab
Ja vahepeal mainis keegi venekeelt... ja ma olen sellega nõus, et omal maal ma ikka ei peax õppima vene keelt, kuigi siin paljud räägivad seda ...
ja vist sellest, et kõik räägivad kui tähtis vene keel ikka on, on tulnud mul vastumeelsus vene keel vastu  _________________ /\_/\ (\_/)
( o_o) ('_')
(")_(") (")(") |
|
Tagasi üles |
|
 |
Tsuki

|
Postitatud: Laup Okt 30, 2004 01:11 Teema:
|
|
|
Ma nüüd peaaegu 2 kuud jaapani keelt õppinud... lahe on.
Hiragana ja katakana said selgeks. Siis tuli korraks selline emotsioon et kõik...jama ... IGAV...
Aga siis hakkasime kanjisid õppima ja vohh... Ma olen nii erutatatud...
Olen kui laps kes leidis uue mänguasja. |
|
Tagasi üles |
|
 |
yamyy
|
Postitatud: Laup Okt 30, 2004 10:23 Teema:
|
|
|
hehe kus sa muidu õpid? |
|
Tagasi üles |
|
 |
Tsuki

|
Postitatud: Püh Okt 31, 2004 10:08 Teema:
|
|
|
hehehe...
TÜ  |
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|