Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Jaapanisse elama |
Jah |
|
27%
|
[ 12 ] |
Ei |
|
11%
|
[ 5 ] |
Reisile, kuid mitte elama |
|
60%
|
[ 26 ] |
|
Kokku Hääli : 43 |
|
Autor |
Teade |
Tundmatu2

|
Postitatud: Nelj Märts 15, 2012 10:29 Teema: Jaapanisse elama?
|
|
|
Tere, olen vaid hiljuti liitunud portaaliga, ning loodan ka huvitavaid vastuseid saada.
Nimelt siis: Kas keegi on jaapanis käinud? Kuidas oleks seal igapäevaselt elada?
Tahaksin seda proovida, kuid ei tea täpselt kust alustada.
Tean seda, et selle jaoks on eraldi viisat vaja või siis jaapani isikuga abielu. Sellega ma veel kiirustama ei hakka XD.
Sobiv oleks ka üliõpilaseks sinna minna, kuid ka see on probleemiks, kuna õppimine seal maksab liiga palju, pluss veel ka majutus. (ühe ülikooli majutus oli alates 90-200eur nädalas.) Või siis kuidas sinna tööle minna?
Jaapan on mu jaoks olnud unistuseks juba väga kaua ning on suur tahtmine enda unistust ka täita.
Kas keegi jagab minu mõtteid?  |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ummi lovely berry

|
Postitatud: Reede Märts 16, 2012 11:04 Teema:
|
|
|
Ma ei tahaks Jaapanisse (elama) minna, sest mulle on millegi pärast mulje jäänud, et seal on väga palju halvas mõttes veidraid inimesi. Ja ma lööks igal pool pea ära. _________________ baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu |
|
Tagasi üles |
|
 |
electrastar

Liitunud: 13 Juul 2011 Postitusi: 117 Asukoht: Sometimes under, sometimes on Ayame´s bed.
|
Postitatud: Reede Märts 16, 2012 17:27 Teema:
|
|
|
Ma isegi tahaks minna, elama siis. Mitte et ma mingisugune nasty weeaboo või lihtsalt Jaapani worship´per oleks, aga tundub nagu Jaapan pakuks mulle kõike seda mida ma ühelt riigilt ootaksin.
Mina õnneks seal pead igalpool ära ei lööks, LOL. Väike junnu nagu ma olen. :' D
Kauged unistused.. _________________ I´m becoming ✖ |
|
Tagasi üles |
|
 |
Stopa kibestunud sotsiopaat

Liitunud: 18 Nov 2008 Postitusi: 1719 Asukoht: Shibuya-ku, Tokyo
|
Postitatud: Reede Märts 16, 2012 20:16 Teema:
|
|
|
electrastar kirjutas: | Mitte et ma mingisugune nasty weeaboo või lihtsalt Jaapani worship´per oleks |
that's adorable _________________
Arvake ära kaks kõige paremat animefrantsiisi üldse. Saatke oma variandid mulle. Võitke ¹okolaadi. |
|
Tagasi üles |
|
 |
raidomees Kasemees Enn elab kase sees

|
Postitatud: Reede Märts 16, 2012 21:20 Teema:
|
|
|
Ei taha, ma ei saa Eestis elamisega ka hakkama. |
|
Tagasi üles |
|
 |
daniel.t
|
Postitatud: Teis Nov 27, 2012 03:23 Teema:
|
|
|
Kindlasti tahan ära käija, Jaapaniga tutvuda, keelt õppida, raamenit ja curryt süüa.
Pikemat aega olen soovinud seal kindlasti ära käija. Nagu diplom käes ning õppelaen tasutud, seljakott selga, kõiksugune tehnika koju jätta ja Jaapani poole rändama hakata ning seal mõned aastad elada. Ideaalne oleks, kui saaks seal ennast ka kuidagi täiendada kooli näol. Olgu see kerge või raske. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Muusik kohvijumal

|
Postitatud: Teis Nov 27, 2012 16:40 Teema:
|
|
|
Kui kohvikiindumus minus paari aasta pärast ikka veel erutust tekitab, siis tahaks Jaapanisse baristaks minna. Päris prominentne espressobaaride maa ikka, see Jaapan.
Ära vast ei ütleks siis ka kohapeal õppimisest. Muidugi, inimesed nagu nad on - väga ebapüsivad - võivad minu pisikesed unistused veel drastilise muutuse osaks saada. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Keitarò Urashima
Liitunud: 12 Dets 2006 Postitusi: 517 Asukoht: St. Paul, Minnesota
|
Postitatud: Reede Dets 21, 2012 00:11 Teema:
|
|
|
Mul endal on kavas 2014. sügissemestril seal õppida. Olen pea et 100%-liselt selles kindel, kuna üks mu major'itest (Asian Studies) nõuab Aasias õppimist üks semester. Arvan, et lähen Osaka peale välja. Rahaliselt ei tohiks probleeme tekkida, sest mu õppemaks, toit ja majutus on juba USA-s suhteliselt ulmeline nkn. Aga jah, imho pole mõtet päris kohe arvata, et kui suur japanofiilia hoog peal on, et kohe kõik maha jätta ja Jaapanisse elama jääda. Pigem mõtekas niimoodi natukene katsuda, olla tükk aega või nii ja siis edasi vaadata. Ma ise paar aastat Eestist eemal olnud juba (vahelduvate pausidega Eestis), kuid pean tõdema, et Eestii igatsus tuleb ruttu peale. _________________ Tuntud ka kui: raidoukuzunoha, Raziel, Hauatagune
Welcome to..... Velvet Room. |
|
Tagasi üles |
|
 |
bakagaijin

|
Postitatud: Kolm Jan 23, 2013 02:22 Teema:
|
|
|
Teiste inimeste kogemustest lähtudes olen aru saanud, et Jaapan on lõbus koht mida külastada aeg-ajalt, kuid pikemalt sinna Jaapanlaste keskele elama minna pole soovitatav.
Nimelt on sinna kolinud inimesed kurtnud Jaapanlaste pealiskaudsuse, liialdase formaalsuse, mitte-jaapanlaste suhtes vaenulikuse ja naeruväärse pedantsuse üle.
Lisaks tunnen kaasa ka mingil määral lastele kes peavad üles kasvama sealses keskkonnas. Alates lasteaiast on seatud neile suured ootused ja kohustused. Läbi terve koolipõlve sööb terve nende vaba aja ära kool, trennid ja huvigrupid. Vähe aega jääb noortele et otsida kes nad inimesena on ja siis ennast arendada neis valdkondades. Suurtest ootustest, kohustustest ja pingetest tingituna ongi aina kasvamas Jaapanis 'Hikkikomori'-de arv - inimesed kes on ennast täiesti eemaldanud kõigest sellest pingest ja kohustusest mis kaasneb töö ja kooliga ning on ka sealhulgas sotsiaalsest elust loobunud. _________________ My Anime List |
|
Tagasi üles |
|
 |
v2ga2ge

|
Postitatud: Kolm Jan 23, 2013 02:26 Teema:
|
|
|
Kindlasti lähen sinna kunagi reisile, aga elama ma välismaale minna ei tahaks, sest olen patriootlik oma kodumaa suhtes, kui võrd naeruväärne see mõnedele tunduda ka ei võiks. _________________ 負けるが勝ち
My Anime List |
|
Tagasi üles |
|
 |
bakagaijin

|
Postitatud: Kolm Jan 23, 2013 02:31 Teema:
|
|
|
Valdav enamus tänapäevastest patriootidest on tõesti naeruväärsed olendid. _________________ My Anime List |
|
Tagasi üles |
|
 |
v2ga2ge

|
Postitatud: Kolm Jan 23, 2013 02:34 Teema:
|
|
|
bakagaijin kirjutas: | Valdav enamus tänapäevastest patriootidest on tõesti naeruväärsed olendid. |
Mul on selline tunne, nagu sa oleksid üritanud mind praegu solvata...
Miks sa nii kuri oled? _________________ 負けるが勝ち
My Anime List |
|
Tagasi üles |
|
 |
bakagaijin

|
Postitatud: Kolm Jan 23, 2013 02:40 Teema:
|
|
|
v2ga2ge kirjutas: |
Miks sa nii kuri oled? |
Võtad suvaliste neti-inimeste kirjutusi liialt südamesse, seltsimees.
Ära enam võta - magad magusamat und öösiti. _________________ My Anime List |
|
Tagasi üles |
|
 |
v2ga2ge

|
Postitatud: Kolm Jan 23, 2013 02:44 Teema:
|
|
|
Iga inimese arvamus on minu jaoks tähtsal kohal.
Ning soovin lisada, et ma ei poolda ei kommunismi kui ideoloogiat, ega ka NSV Liitu, ning üleüldse ei sooviks ma rääkida poliitikast animeportaalis, nii et palun mitte enam kasutada sõna "seltsimees" minuga suheldes : ) _________________ 負けるが勝ち
My Anime List |
|
Tagasi üles |
|
 |
SilverWolf112

|
Postitatud: Kolm Jan 23, 2013 02:50 Teema:
|
|
|
Minu patriootlikus lõppes ajateenistusega nüüd teen mida tahan .
Ise arvan teemas kah sarnaselt kindlasti on tore külastada sellist kohta kuna mulle meeldib väljapaista aga kes see mind veel sinna tahab neil endalgi ruumi vähe seal  |
|
Tagasi üles |
|
 |
Stopa kibestunud sotsiopaat

Liitunud: 18 Nov 2008 Postitusi: 1719 Asukoht: Shibuya-ku, Tokyo
|
Postitatud: Kolm Jan 23, 2013 03:25 Teema:
|
|
|
bakagaijin kirjutas: | v2ga2ge kirjutas: |
Miks sa nii kuri oled? |
Võtad suvaliste neti-inimeste kirjutusi liialt südamesse, seltsimees.
Ära enam võta - magad magusamat und öösiti. |
offtop: Miks on täna igas teemas teie kahe vastastikune one-up'imine?
edit: pigem "can't we all just get along" kui "põhjendage seda siia", vabandan kui jäi ebaselge _________________
Arvake ära kaks kõige paremat animefrantsiisi üldse. Saatke oma variandid mulle. Võitke ¹okolaadi.
Viimati muutis seda Stopa (Kolm Jan 23, 2013 03:29). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
 |
v2ga2ge

|
Postitatud: Kolm Jan 23, 2013 03:28 Teema:
|
|
|
Üritan ise aru saada, mis tal mu vastu on, kuid seni ei õnnestu mul see... _________________ 負けるが勝ち
My Anime List |
|
Tagasi üles |
|
 |
SilverWolf112

|
Postitatud: Kolm Jan 23, 2013 03:43 Teema:
|
|
|
Selline huvitav ütlus mis sellel imemaal levib - The nail that sticks out gets hammered down. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Aurelin

|
Postitatud: Nelj Veeb 07, 2013 22:27 Teema:
|
|
|
Minu soovitus on ka, et kõigepealt tasuks sinna mõneks ajaks reisile minna (ja sel juhul pikemaks kui nädal või isegi kaks) või, mis veel parem, saada vahetusõpilasena sealset elu proovida. Tööle sinna väga kerge saada pole.
Kindlasti pole sealne elu kõigile, seetõttu tulekski kõigepealt varbaid pikalt vees hoida, enne, kui sukelduda.
Minule sobis ning eraelulistel põhjustel ongi kohe varsti sinna elamaminek plaanis. Aga kerge see pole ning kultuurierinevuste tõttu on teatud teemad juba esile kerkinud ja eks neid tekib veel ja veel. |
|
Tagasi üles |
|
 |
fishbunny

|
Postitatud: Nelj Veeb 28, 2013 15:57 Teema: 2 aastat Jaapanis
|
|
|
2 aastat tagasi tulin Jaapanisse elama.
Elan keskkooli ühikas.
Kuna olen keskkoolis mitte ülikoolis, siis viisa saamine oli kergem. Õppeviisa saamiseks Jaapanisse on vaja päris palju paberitega jamada. (Probleem hiinlastega, kes saavad ülikooli sisse, ei lähe sinna ja kaovad ära kusagil Jaapanis tööd tehes. Jaapani palgad on head...) Minu Jaapani kool tegi enamus paberi töö ära. Olen 100% alaealine siin veel. (arvatavasti 20 ei vaja seletamist siin.)
Elamine rahaliselt: Võtab palju, isegi kui arvestada seda, et 50% koolisummast sain ära stipendiumiga. Tööd teha isiklikult ei tohi enda õppeviisaga, aga paar korda kuus käin "vabatahtlikuna" õhtukoolis inglise keelt õpetamas. (kuus umbes 30 eurot taskuraha juurde.)
Kogu selle jama eest tasumine: Peale vanemate aitavad veel sugulased veidi maksmisega. Minuga koos on siin koolis 4 eestlast. Võrreldes teiste välisõpilastega siin koolis, elame me eestlased tagasihoidlikult, kuigi kolm meist omab mobiil telefoni (eesti telefonid ei lähe tööle siin, kuigi isegi kui sul pole smartphone on telefonis skype sees :d) ja vahel harva käime kusagil lõbutsemas kooli kõrvalt, aga igaljuhul Eesti eluga võrreldes elan tagasihoidlikumalt, aga ei kahetse midagi. Tahtsin proovida järgi jaapani koolielu ja siin ma olen. 1 aasta veel lõpetamiseni.
Keegi mainis imelikke inimesi- jah neid leidub! Olen veel erakoolis, siin leidub yankisi. Kuigi mitte musklis, rullitud soengutega ja madala häälega nagu mangades ja draamades ;D. Siin on pigem pisi poisid, kes üritavad kõvad mehed olla.
Kool kus olen on välismaalaste suhtes taluvam. Pole kõik jaapalnased kinnised. Kuigi kallisi ei tee.
Pole aasta ja pool olnud Eestis. Tulen kevad vaheajaks koju. Kardan veidi. Inimesed ka nii avatud, eelmine kord kui tagasi tulin võttis kaua aega, et harjuda ära kallidega, mis on Eestis nii tavaline tervitus sõprade vahel. Siis oli 9 kuud ainult möödas.... |
|
Tagasi üles |
|
 |
|