|
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Riion

|
Postitatud: Teis Dets 29, 2009 17:23 Teema:
|
|
|
lostinthemist kirjutas: | Kas keegi on lugenud Murakami raamatuid? Rahva Raamatus oli üsna korralik valik tema raamatuid ja pakkusid väga suurt huvi. Kavatsen üsna pea hankida midagi Murakami loomingust, on soovitusi? |
Olen ja fännan Murakamit. Minu arust on "Kafka mererannas" parem, kui "Norra mets". Lisaks on tal häid raamatuid veel inglise keeles, mis pole jõudnud eesti keelde ilmuda.
"Kafka mererannas" läks hinge eriti hinge oma väikese fantaasiasümbolitega, oma lihtsusega ja sellega, kuidas ta suudab ühendada meie Lääne maailma jaapanliku mõtlemisega. Tahaks öelda, et see on poole kohaga fantaasiaraamat aga samas ta kajastab reaalset elu rohkem, kui oodata võisin ja enda jaoks olen Murakami sildistanud, kui "murakamistiil".
"Norra mets" läks hinge oma üliõpilaseluga, oma suhtumisega, oma mälestustega (nt. kui istus kohvikus palju aastaid edasi ja tuli sel hetkel üks tegelane meelde, kui vaatas ühte imepärasemat päikeseloojangu, mida ta nägi). Ja psühhiaatria elementidega, mida suutsin väga kergelt omastada, sest töötan ise Psühhiaatriakliinikus ja olen näinud erinevaid inimesi ja ühed lähedamad sõbrad on mul diagnoosiga inimesed, keda olen külastanud aeg-ajalt erinevates asutuses, sest olen näinud, kuidas neis on ära käinud see "klik" ja katus sõidab ära. _________________ http://fyeahtartu.tumblr.com/
"Me oleme, mis me mõtleme.
Kõik, mis me oleme, tõuseb koos meie mõtetega.
Enda mõtetega me loome maailma"
- Buddha |
|
Tagasi üles |
|
 |
BornIn1142

|
Postitatud: Teis Dets 29, 2009 17:34 Teema:
|
|
|
Hrrrm. Mida ma Murakamist arvan:
"Norra mets" oli üldiselt hea, kuid selle peategelane oli naeruväärselt isiksusetu. Toetavad naistegelased olid väga huvitavad, aga peategelane, kes kogu narratiivi kandma pidi, oli kahemõõtmeline ja mõttetu.
"Kafka mererannas" mulle eriti ei meeldinud. See on põhimõtteliselt veider veidruse enda pärast, ja sü¾ee on üsna, ee, 'mitmetimõistetav'. Pealegi on lugu kahte ossa jaotatud, ja üks neist on teisest tunduvalt huvitavam, ja see lugu omakorda nõrgenes lõpupoole. Nii et kokkuvõttes nautisin ma raamatust võibolla veerandit.
"Lõuna pool piiri, lääne pool päikest" on vaoshoitud viisil väga melodramaatiline, väga seebikalik. Ma kahetsen selle lugemist, aga teistele võib see vabalt meeldida. _________________ Tumbling down, tumbling down, tumbling down...
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
ponytail

|
Postitatud: Kolm Dets 30, 2009 00:28 Teema:
|
|
|
Murakami on minu lemmik kirjanik, olen lugenud vist 7 tema raamatut kokku, osasid mitu korda.
Soovitan oma enda esimest tema raamatut " The Wind-up bird chronicle". Seda vist eesti keeles pole tõlgitud, aga inglise keeles on kerge lugeda, mõnus kirjutamisstiil.
Veel meeldis tema lühinovellide kogumik "Blind willow, sleeping women", rohkem kui "The elephant vanishes".
"Norra mets"oli päris ok koos "South of the border, west of the sun"-ga. "Kafka rannal" kuidagi ei meeldinud mulle, mõned segavad faktorid olid, mis mulle peale ei lähe.
Naistegelased on tal alati huvitavad ja lahedad, ta kirjutamisstiili ma jumaldan, kuidas ta sürrealistlikult kirjutab reaalsusest. _________________ The world is coming to an end, please LOG OFF! |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ummi lovely berry

|
Postitatud: Kolm Dets 30, 2009 01:23 Teema:
|
|
|
Hmm.. raamatud, _________________ baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu |
|
Tagasi üles |
|
 |
Keitarò Urashima
Liitunud: 12 Dets 2006 Postitusi: 517 Asukoht: St. Paul, Minnesota
|
Postitatud: Kolm Dets 30, 2009 16:10 Teema:
|
|
|
"Don Quijote" jaburus tüütas ära, nii et võtsin kätte "Sõda ja rahu" teise raamatu. _________________ Tuntud ka kui: raidoukuzunoha, Raziel, Hauatagune
Welcome to..... Velvet Room. |
|
Tagasi üles |
|
 |
lostinthemist

|
|
Tagasi üles |
|
 |
Panda

|
Postitatud: Laup Veeb 20, 2010 22:06 Teema:
|
|
|
Põhiliselt loen kohustuslikku kirjandust... aga muidu mangat(shojo!). Pole eriti tavaliste raamatute fänn. |
|
Tagasi üles |
|
 |
ZigouKo

|
Postitatud: Püh Veeb 21, 2010 02:10 Teema:
|
|
|
Juba mõnda aega närin läbi Mati Unt'i "Sügisball"'i. Kuna arvutis istumine ja yaoi rpg'd mängides/kirjutades võtab enamus aja ära, siis on ta unarusse jäänud. >.< Aga seni kuni ma seda läbi sõelund oma silmadega olen ja sisse hinganud, ammutanud, siis on väga mokka mööda ning kellele meeldib abstraktsionism, siis soovitan hellalt!.
Ja Murakamilt olen lugenud vaid "Norra Mets"'a, ja sedagi mitte tervenisti. Mingil määral, jah, meeldis, aga nüüd isegi kahetsen, et pooleli jätsin. Murakami raamatutel on üleüldse selline mõnus hingus, mis jätab jälje ja söövitab sisse sellise.... mingi.  |
|
Tagasi üles |
|
 |
raidomees Kasemees Enn elab kase sees

|
Postitatud: Püh Veeb 21, 2010 08:49 Teema:
|
|
|
"Kuritöö ja karistus", oh õnne. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Riion

|
Postitatud: Püh Veeb 21, 2010 11:32 Teema:
|
|
|
ZigouKo kirjutas: | Ja Murakamilt olen lugenud vaid "Norra Mets"'a, ja sedagi mitte tervenisti. Mingil määral, jah, meeldis, aga nüüd isegi kahetsen, et pooleli jätsin. Murakami raamatutel on üleüldse selline mõnus hingus, mis jätab jälje ja söövitab sisse sellise.... mingi.  |
Soovitan väga veel "Sputnik Sweetheart". _________________ http://fyeahtartu.tumblr.com/
"Me oleme, mis me mõtleme.
Kõik, mis me oleme, tõuseb koos meie mõtetega.
Enda mõtetega me loome maailma"
- Buddha |
|
Tagasi üles |
|
 |
Shirotoki

Liitunud: 11 Veeb 2010 Postitusi: 334 Asukoht: Põltsamaa/Tallinn
|
Postitatud: Püh Veeb 21, 2010 12:44 Teema:
|
|
|
Tales of the Otori ehk Otori lugude seeria on väga hea. Soovitan kõigile.
Lemmik genered on Fantasy ja sci-fi. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Keitarò Urashima
Liitunud: 12 Dets 2006 Postitusi: 517 Asukoht: St. Paul, Minnesota
|
Postitatud: Püh Veeb 21, 2010 15:21 Teema:
|
|
|
Hetkel "Jevgeni Onegin". Küllaltki hea tegelikult.
Aga kui sellega ühele poole saan, siis läheb "Sõda ja rahu" kolmas raamat käiku. Teine raamat oli lihtsalt nii hea.  _________________ Tuntud ka kui: raidoukuzunoha, Raziel, Hauatagune
Welcome to..... Velvet Room. |
|
Tagasi üles |
|
 |
NyappyInMyHeart

|
Postitatud: Teis Veeb 23, 2010 16:37 Teema:
|
|
|
Murakami on ka minu lemmik
"After Dark" ja "Sputnik Sweetheart" meeldisid mulle kõige rohkem.
Ja siis Yasunari Kawabata "Lumine maa". See oli nii ilus ja samas kurb, Temast...maioskaöelda...lausa õhkub midagi, ta jättis kustumatu mälestuse. _________________ それでも人生は美しい .
kiyoha higurashi |
|
Tagasi üles |
|
 |
christian91
|
Postitatud: Teis Veeb 23, 2010 19:18 Teema:
|
|
|
Lugesin just läbi "Mäetipp järve põhjas"- lemmik raamat nüüd. Kavas uuesti läbi lugeda. |
|
Tagasi üles |
|
 |
genky hommikune tõus

|
Postitatud: Teis Veeb 23, 2010 20:46 Teema:
|
|
|
Loen referaadi jaoks läbi Kosuke Koyama "Waterbuffalo Theology". Huvitav lähenemine sellele, kuidas seletada kristlust talunikele, kasutades suurte teoloogide mõtete asemel lihtsaid sõnu nagu kuked, kanad, vihm jne.
Huvitav raamat. Kellel huvi aasia kristluse vastu, siis kindlasti soovitan  _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList |
|
Tagasi üles |
|
 |
shether

|
Postitatud: Kolm Veeb 24, 2010 00:08 Teema:
|
|
|
see "Waterbuffalo Theology" tundub väga tore raamat.
Ma ise lõpetasin hiljuti viieosalise triloogia, "Pöidlaküüd reisijuht galaktikasse", esimese osa, kurat, et ma nii väha taskuraha saan, tahaks juba järgmise kallale asuda, aga samas tahan nii head raamatu seeriat omada, mitte laenutada...Nojah ja pulli pärast võtsin Dodgson'i (loe: Carroll'i ) kuulsaima teose ette, mitte selle pärast, et see film kohe tulemas, juba ammu enne avastasin, et kodus sihuke asi olemas ja pakkus huvi, nüüd alles on aega lugemiseks.. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ervin

Liitunud: 30 Märts 2010 Postitusi: 7 Asukoht: mushroom kingdom
|
Postitatud: Laup Apr 03, 2010 15:06 Teema:
|
|
|
praegusel hetkel loen stephen kingi under the dome.Alles sai loetud ryu murakami in the miso soup _________________ I'm so metal I shit steel |
|
Tagasi üles |
|
 |
skullkiller

|
Postitatud: Kolm Apr 07, 2010 23:23 Teema:
|
|
|
Goethe "Faust" 1. osa |
|
Tagasi üles |
|
 |
Clawson Manlius Maximus

Liitunud: 25 Jan 2008 Postitusi: 393 Asukoht: Enamasti Märjamaa
|
Postitatud: Nelj Apr 08, 2010 02:02 Teema:
|
|
|
Eric Hobsbawm "Äärmuste ajastu" _________________ Agressiivne isemõtleja ja multikulturist. Arbitraarseid ja potentsiaalselt ebapädevaid mõtteakte produtseeriv subjektiivne demagoog ning kantseliidi propageerija. Challenge accepted! Suffer not the brony to live. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Rey

|
Postitatud: Nelj Apr 08, 2010 05:59 Teema:
|
|
|
pole eriline raamatu lugeja kuna töö kohustused sunnivad mind nendega üsna palju jahmerdama ja lugedes kutsehaigus välja lööb.
hoolimatta sellest hetkel alustatud Tony Gonzales - Empyrean Age
pagan teab kuna ma küll selle korralikult lõppuni loen  _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|