|
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
xin Zeran Täitsa lõpp .. exx äää?!?!?

|
Postitatud: Püh Aug 03, 2008 00:10 Teema:
|
|
|
tokidoki kirjutas: | hmm,kas teema on väljasurnud või mis (hope not) |
Ei ole välja surnud, lihtsalt keegi pole viimasel ajal sellest eriti juttu teinud.
tokidoki kirjutas: | Muidu kas kellelgi sellist unistust pole,et saada jaapanisse õppima? |
Kindlasti on. Mina isiklikult tahaks lihtsalt mõned kuud seal aega veeta ja rahvast tundma õppida.
tokidoki kirjutas: | stipendiumid on päris hääd aga tee sinnani võib olla. | Me eeldan, tee stipendiumini võib olla väga keerukas/raske. See on minu meelest ikka rohkem kättevõtmise asi. Ankeete täita pole ju keeruline. Või on?
tokidoki kirjutas: | On võimalik kodus üldse sellele tasemele õppida ? | Millisele tasemele? Jaapanlaste? Eesti ülikoolides õpitavale tasemele või hoopiski sellele tasemele mida jaapanis õpitakse?
tokidoki kirjutas: | ülikoolis saab ka vist õppida üle aasta aga siiski,kas sellele tasemele?(mõtlen seda et ülikoolis peab aprilli seisuga aasta vähemalt käidud olema) | Pagan lõigaku mu hinge. Ma ei tea kas meelemürgid on jälle oma kurjusetöö minu meeltel läbi viinud, kuid üha segasemaks muutub sinu tekst. Loen ja loen, aru mina ei saa. Üli koolis saab lausa mitu aastat jaapani keelt õppida. Ma ei saa üldse aru mis see aprilli seisund siia puutub. Hakkad mingit pronksöö teemat lahmima?
Ma usun, et võtan hetkel laest neid imelikke ideid, kuid vähemalt üritan endale sinu mõtteviisi selgemaks teha. Kujutan ette, et sa tahtsid rääkida sellest, et kui õppida nt. Tartu Ülikoolis vähemalt aasta Jaapanikeelt, et siis võib taotleda stipendiumit jaapanisse. Vähemalt on see ainuke kokkuvõttev lahendus millele suudsin loogilise tausata taha leiutada.
Aitähh tähelepanu eest. Vanad kondid vajavad puhkust. Kosutav uni tapab pohmeliini ja päike silitab taas õrnalt hinge. _________________ $> cd /pub
$> more beer
$> man woman
No manual entry for woman
$> exit
Church of Scientology |
|
Tagasi üles |
|
 |
tokidoki
|
Postitatud: Püh Aug 03, 2008 01:08 Teema:
|
|
|
Tsiteerin:: | Kujutan ette, et sa tahtsid rääkida sellest, et kui õppida nt. Tartu Ülikoolis vähemalt aasta Jaapanikeelt, et siis võib taotleda stipendiumit jaapanisse | Selles oligi point.Tekst tuli tõesti segane.Mõtlen,et kui õppida jaapani keelt näiteks Tartu Ülikoolis paar aastat,kas sellest ikka piisab, et Jaapani koolis hakkama saada?Ennem tehakse veel Jaapani keele eksam,siis selgub kas saad välisõpilaseks või mitte.
Väga huvitav oleks ju välismaal õppida
Ainult,et palju sellest küll kasu võib olla!
Tänan mõistva suhtumise eest  |
|
Tagasi üles |
|
 |
cenorig

|
Postitatud: Püh Aug 03, 2008 01:23 Teema:
|
|
|
tokidoki kirjutas: | Selles oligi point.Tekst tuli tõesti segane.Mõtlen,et kui õppida jaapani keelt näiteks Tartu Ülikoolis paar aastat,kas sellest ikka piisab, et Jaapani koolis hakkama saada? |
Japsid peavad keskkooli (või põhikooli?) lõpuks teadma ~2000 kanjit ja peavad ülikooli saamiseks keelt hästi oskama (kõike muud veel paremini). Pole küll jaapani keelt õppinud, aga usun, et aastaga saab kanad selgeks ja ei usu, et oled valmis teadustööks Jaapanis. Kui on inglise keelne õpe, siis on muidugi teine lugu, aga selle kohta ei tea ma midagi. Igal juhul kahtlane.
Teemasse puutuvalt küsin, et kas Tartu Ülikoolis on võimalik jaapani keelt ühe lisaainena õppida. Või on see nagu keeltekoolis, et maksad peale, ja ülikooliga on seotud vaid kuidagi nimeliselt. _________________ xyz |
|
Tagasi üles |
|
 |
genky hommikune tõus

|
Postitatud: Püh Aug 03, 2008 01:24 Teema:
|
|
|
tokidoki kirjutas: | Tsiteerin:: | Kujutan ette, et sa tahtsid rääkida sellest, et kui õppida nt. Tartu Ülikoolis vähemalt aasta Jaapanikeelt, et siis võib taotleda stipendiumit jaapanisse | Selles oligi point.Tekst tuli tõesti segane.Mõtlen,et kui õppida jaapani keelt näiteks Tartu Ülikoolis paar aastat,kas sellest ikka piisab, et Jaapani koolis hakkama saada?Ennem tehakse veel Jaapani keele eksam,siis selgub kas saad välisõpilaseks või mitte.
Väga huvitav oleks ju välismaal õppida
Ainult,et palju sellest küll kasu võib olla!
Tänan mõistva suhtumise eest  |
Um... sa saad mõnda Jaapani ülikooli õppima minna ka vähese jaapani keelega, sest enamasti on nõue, et sul oleks tehtud mõni tolle ülikooli poolt aktsepteeritav inglise keele rahvusvaheline test (nt TOEFL). Kohapeal on ka keeleõppeprogrammid jne.
Vahetusõpilaseks minemise puhul, kui võtta YFU aluseks, siis on üks kahest: inglise või jaapani.
Aga noh... jaapanikeele oskus tuleb tavaliselt alati kasuks.
cenorig kirjutas: | Teemasse puutuvalt küsin, et kas Tartu Ülikoolis on võimalik jaapani keelt ühe lisaainena õppida. Või on see nagu keeltekoolis, et maksad peale, ja ülikooliga on seotud vaid kuidagi nimeliselt. |
Keeltekool kuulub TÜ alla. Ehk siis kõik TÜ ja muude ülikoolide õpilased saavad (teiste ülikoolide omad peaksid saama) tasuta õppida (kui RE kohal). Kes väljastpoolt ülikooli või REV, need peavad maksma. _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList |
|
Tagasi üles |
|
 |
dipsy katto katto KATTO!!

|
Postitatud: Püh Aug 03, 2008 06:30 Teema:
|
|
|
cenorig kirjutas: | Teemasse puutuvalt küsin, et kas Tartu Ülikoolis on võimalik jaapani keelt ühe lisaainena õppida. Või on see nagu keeltekoolis, et maksad peale, ja ülikooliga on seotud vaid kuidagi nimeliselt. |
Keeltekool kuulub TÜ alla. Ehk siis kõik TÜ ja muude ülikoolide õpilased saavad (teiste ülikoolide omad peaksid saama) tasuta õppida (kui RE kohal). Kes väljastpoolt ülikooli või REV, need peavad maksma.[/quote]
Aasia ja Ida-Maade kultuuriloo erialal ei pea midagi lisaks maksma(va tavaline õppetasu kui REV kohal õppida), kui Jaapanile spetsialiseerud. See on siis lihtsalt kohustusliku ainena ainekavas sees.  _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
jeree
|
Postitatud: Püh Aug 03, 2008 13:06 Teema:
|
|
|
genky kirjutas: | Keeltekool kuulub TÜ alla. Ehk siis kõik TÜ ja muude ülikoolide õpilased saavad (teiste ülikoolide omad peaksid saama) tasuta õppida (kui RE kohal). Kes väljastpoolt ülikooli või REV, need peavad maksma. |
Kui mu eriala pole Jaapaniga üldse seotud saan ikka tasuta (RE kohal olen)? |
|
Tagasi üles |
|
 |
genky hommikune tõus

|
Postitatud: Püh Aug 03, 2008 13:08 Teema:
|
|
|
jeree kirjutas: | genky kirjutas: | Keeltekool kuulub TÜ alla. Ehk siis kõik TÜ ja muude ülikoolide õpilased saavad (teiste ülikoolide omad peaksid saama) tasuta õppida (kui RE kohal). Kes väljastpoolt ülikooli või REV, need peavad maksma. |
Kui mu eriala pole Jaapaniga üldse seotud saan ikka tasuta (RE kohal olen)? |
Ikka saad. Jaapani keel on kõigile. _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList |
|
Tagasi üles |
|
 |
ruri hammustab rrrRRRRRrr

|
Postitatud: Esm Aug 04, 2008 20:16 Teema:
|
|
|
cenorig kirjutas: | Pole küll jaapani keelt õppinud, aga usun, et aastaga saab kanad selgeks |
milliseid kanasi sa aasta aega õpid? või mõtled seda koos kirjutamis- ja lugemisoskusega? või oli sul kõht tühi ja "kanjid" asemel tuli klaviatuurilt välja "kanad"?
need kaks tähestiku võiks minuarust paari nädalaga pähe saada kui iga päev nendega natuke tegeleda. kuu maksimum. |
|
Tagasi üles |
|
 |
cenorig

|
Postitatud: Esm Aug 04, 2008 20:37 Teema:
|
|
|
ruri kirjutas: | milliseid kanasi sa aasta aega õpid? või mõtled seda koos kirjutamis- ja lugemisoskusega? või oli sul kõht tühi ja "kanjid" asemel tuli klaviatuurilt välja "kanad"?
need kaks tähestiku võiks minuarust paari nädalaga pähe saada kui iga päev nendega natuke tegeleda. kuu maksimum. |
Ma mõtlesin ikka kirjutamis- ja lugemisoskusega. Et oskaks enam-vähem soravalt. Oskan vast igale katakanale eestikeelse silbi vasteks leida, aga millegi kokku lugemine läheb üle kivide ja kändude.
Et tähestik niisama pähe taguda, usun samuti, läheb nädalake-paar. Kui iga päev pärast tööd-kooli pisut tegeleda. _________________ xyz |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
Postitatud: Esm Aug 04, 2008 20:40 Teema:
|
|
|
cenorig kirjutas: | ruri kirjutas: | milliseid kanasi sa aasta aega õpid? või mõtled seda koos kirjutamis- ja lugemisoskusega? või oli sul kõht tühi ja "kanjid" asemel tuli klaviatuurilt välja "kanad"?
Ma mõtlesin ikka kirjutamis- ja lugemisoskusega. Et oskaks enam-vähem soravalt. Oskan vast igale katakanale eestikeelse silbi vasteks leida, aga millegi kokku lugemine läheb üle kivide ja kändude.
Et tähestik niisama pähe taguda, usun samuti, läheb nädalake-paar. Kui iga päev pärast tööd-kooli pisut tegeleda. |
Heh naiivitar. _________________ $> cd /pub
$> more beer
$> man woman
$> exit
Church of Scientology |
|
Tagasi üles |
|
 |
shadowman

|
Postitatud: Esm Aug 04, 2008 20:56 Teema:
|
|
|
Aasta on küll nii pikk, et selle ajaga võib korralikult tegeledes lugeda kanasid sama soravalt kui meie tähestikku. Aga kui just mingit hullu fetishit pole, mis ainult nendega tegelema sunnib, siis aastaga peaks üks keskmise pühendumisega keeleõppija saama selgeks lisaks kanadele veel mingi minimaalse alamhulga suhtluseks ja inimestest arusaamiseks vajaminevast sõnavarast, natuke grammatikat ja ka mõned enamkasutatavad kanjid.
Muide, keda kanjid huvitavad, neile soovitan sellist raamatut nagu Read Japanese Today. Seal tutvustatakse lühidalt iga kanji tekkelugu ja seostatakse neid piltidega, millest nad pärinevad. Päris huvitav lugemine ja kanjid jäävad justkui iseenesest meelde. Raamat on torrentina lihtsalt leitav, nii et keda huvitab, saab (enne ostmist, hehee) pilgu peale heita.
xin Zeran kirjutas: | cenorig kirjutas: | Et tähestik niisama pähe taguda, usun samuti, läheb nädalake-paar. Kui iga päev pärast tööd-kooli pisut tegeleda. |
Heh naiivitar. |
Nädal-paar on täitsa reaalne, mul umbes niikaua läkski. |
|
Tagasi üles |
|
 |
genky hommikune tõus

|
Postitatud: Esm Aug 04, 2008 21:07 Teema:
|
|
|
Minul isiklikult läks hiragana ja katakana tähestike selgeks saamine umbes 2-3 nädalat. Katakanaga läheb tavaliselt veidi rohkem aega, kuna neid kasutatakse vähem. Soravalt lugemine tuleb harjutamisega. _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ummi lovely berry

|
Postitatud: Esm Aug 04, 2008 21:09 Teema:
|
|
|
Kanafarm tundub ahvatlev karjäärivalik. _________________ baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
Postitatud: Esm Aug 04, 2008 22:36 Teema:
|
|
|
xin Zeran kirjutas: | cenorig kirjutas: | Et tähestik niisama pähe taguda, usun samuti, läheb nädalake-paar. Kui iga päev pärast tööd-kooli pisut tegeleda. |
Heh naiivitar. |
Nädal-paar on täitsa reaalne, mul umbes niikaua läkski.[/quote]
Yey .. meie seast leidub kodanikke, kellel on tõsine pühendumus ja rohkelt aega. Või hoopiski taandub kõik hea mälu taha? Varjatud geenius?
Ummi kirjutas: | Kanafarm tundub ahvatlev karjäärivalik. |
AS Eesti Juustu Wabariigi tasemel sellega rikkaks ei saa, kuid ei või kunagi teada mida piiritagused manna mäed sulle tuua võivad. Ise panustaks ennekõike ida ja lääne maailma 'lüpsmisele', kuid pean tõdema, et mul on hirm. Hirm selle eest, et olen sobiva hetke maha maanud. Kuid sinu sugune noor ja hakkaja poiss, võta võim enda kätte, õppi kõvasti ja vii meie elu kõrgematesse sfääridesse. Kui sa seda kõike ei suuda, siis tee seda kasvi ise enda jaoks. Kui kõike ei suuda ma päästa, siis mõne üksiku lamba võin ikka karjast eemale tirida. _________________ $> cd /pub
$> more beer
$> man woman
$> exit
Church of Scientology |
|
Tagasi üles |
|
 |
ruri hammustab rrrRRRRRrr

|
Postitatud: Teis Aug 05, 2008 22:56 Teema:
|
|
|
xin Zeran kirjutas: | xin Zeran kirjutas: | cenorig kirjutas: | Et tähestik niisama pähe taguda, usun samuti, läheb nädalake-paar. Kui iga päev pärast tööd-kooli pisut tegeleda. |
Heh naiivitar. |
Nädal-paar on täitsa reaalne, mul umbes niikaua läkski. |
Yey .. meie seast leidub kodanikke, kellel on tõsine pühendumus ja rohkelt aega. Või hoopiski taandub kõik hea mälu taha? Varjatud geenius?[/quote]
viltune xin?
tegelikult 2 nädalat on siiski üsna reaaalne eeldusel, et iga päev vähemalt tunnikese sellega tegeled. aktiivselt.
Tsiteerin:: | Ise panustaks ennekõike ida ja lääne maailma 'lüpsmisele' |
xin, milleks peita enda maailmavallutamise ambitsioone? ida ja lääne peale panustamine hõlmab ju kogu maailma, seega milleks keerutada  |
|
Tagasi üles |
|
 |
acousmatique

|
Postitatud: Kolm Aug 06, 2008 23:08 Teema:
|
|
|
WATASHI WA GAIJIN DESU
NIHONGO TABEMASEN _________________ ☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀ |
|
Tagasi üles |
|
 |
dipsy katto katto KATTO!!

|
Postitatud: Nelj Aug 07, 2008 01:11 Teema:
|
|
|
acousmatique kirjutas: | WATASHI WA GAIJIN DESU
NIHONGO TABEMASEN |
hehe nummi _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
toomas

|
Postitatud: Nelj Aug 28, 2008 14:01 Teema:
|
|
|
Ma hakkan see sügissemester Jaapani keele õppimisega TÜs keeltemajas pihta. Kahjuks on koht tasuline, aga mis teha. Ülikool on minu jaoks selleks korraks läbi saanud.
Muuseas, Eri Miyano, kes on seal jaapani keele õpetaja, peaks tulema kaks nädalat hiljem pärast kursuste algust Mini Animefestile jaapani keele õppimisvõimalustest rääkima.
Huvitav oleks teada, kas siin on veel julgeid üritajaid see sügis? |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ragnaripea

|
Postitatud: Nelj Aug 28, 2008 14:07 Teema:
|
|
|
Mul on 13.ndal esimene tund. Õpetajaks on Hiroyuki Sonobe. _________________ http://soundcloud.com/KULG |
|
Tagasi üles |
|
 |
douji

|
Postitatud: Nelj Aug 28, 2008 14:40 Teema:
|
|
|
ostsin endale just järjekordse õpiku, sest poes lapates meeldis. meeldib nüüd ka. kuigi järele mõeldes on mu keeleoskuse tase võrreldes soetatud õppematerjalide hulgaga süvenevalt masendav. _________________ "Keegi peab seltskonnas ka peent vaimu esindama," ütles Vassikati. |
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|