Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Piu tavaline eesti naine

|
Postitatud: Nelj Mai 08, 2008 14:56 Teema:
|
|
|
Juust! Eesti juust!
Mingil perioodil manustasin seda keskmiselt 300gr päevas.. otsin paki-kaks ja lihtsalt sõin ning nautisin
Oleks rohkem raha sööks praegu ka iga päev.
PS: juust aitab stressi vastu paremini kui ¹okolaad  _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
tõrvik

|
Postitatud: Nelj Mai 08, 2008 15:53 Teema:
|
|
|
piuxu kirjutas: |
PS: juust aitab stressi vastu paremini kui ¹okolaad  | Ja aeglustab seedimist ka  |
|
Tagasi üles |
|
 |
alarkivi ametlikult mitte dissitud

|
Postitatud: Nelj Mai 08, 2008 16:08 Teema:
|
|
|
tõrvik kirjutas: | piuxu kirjutas: |
PS: juust aitab stressi vastu paremini kui ¹okolaad  | Ja aeglustab seedimist ka  |
ja on delisioosne! eriti suitsujuust. nämmunämmu |
|
Tagasi üles |
|
 |
ponytail

|
Postitatud: Nelj Mai 08, 2008 17:08 Teema:
|
|
|
alarkivi kirjutas: | tõrvik kirjutas: | piuxu kirjutas: |
ja on delisioosne! eriti suitsujuust. nämmunämmu |
Juust teeb paksuks, nii mu isa tavatses mulle öelda. _________________ The world is coming to an end, please LOG OFF! |
|
Tagasi üles |
|
 |
mimmu hilja juba

|
Postitatud: Nelj Mai 08, 2008 18:10 Teema:
|
|
|
shether kirjutas: | inz002 kirjutas: | MTI kirjutas: | ma ei tea kus seda müüakse, aga paar korda olen pugida saanud sellist asja nagu "Meeleib". See näeb välja nagu leib, aga tegelikult on väga magus ja mee maitsega.
Mulle väga maitseb  | See asi on ülekõige, kuulub mu menüüsse alati kui on vaja kõht kähku täis saada... |
Kus seda saab, tahaks proovida :3
mulle meeldib mesi...kelluke, eee linnuse kali ka |
Tartu kaubamajast saame meie seda tavaliselt. _________________ Onu Vanja kurvad püksid |
|
Tagasi üles |
|
 |
P6rgukurat
|
Postitatud: Laup Mai 10, 2008 14:15 Teema:
|
|
|
Mõnus Maius ja Kelluke (Y)
Nende kombo on üli |
|
Tagasi üles |
|
 |
alarkivi ametlikult mitte dissitud

|
Postitatud: Laup Mai 10, 2008 20:07 Teema:
|
|
|
salvesti mehhiko pada purgis. kell 4 öösel, bensiinijaamast ostetuna, tundus maailma parimate gurmeeroogade hulka sobiv. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Will

|
Postitatud: Laup Mai 10, 2008 21:43 Teema:
|
|
|
Minu igapäevane kalorikuhi:
Hommik:
Snäkk: 3 Rama Creme Bonjour'iga (till+kurk) määritud võileiba
Joogiks: kange kohv (ükskõik mis mark, peaasi et une pealt ära ajaks)
Lõuna:
E-R: Koolisöök/jook
L-P: Minu jaoks suht hommik.
Õhtu:
Snäkk: üks 400g'ne jogurt (Alma muraka-juustu) kõlbab tühjale kõhule küll ära
Korralik keretäis: Köögiviljad praadimiseks (Maahärra) + kotlett (Rakvere) + kaste (mõni piisavalt kange) + juust (Atleet)
Magustoit: pannkoogid + Pannkoogimoos (Meie Mari)
Joogiks: vesi (Aura sidrunimaitseline) |
|
Tagasi üles |
|
 |
chi

|
Postitatud: Nelj Juul 10, 2008 19:54 Teema:
|
|
|
Tegin täna vahvleid. Ja arvestades sellega, millist *solki* ma taignasse sisse valasin olin üsna kindel, et midagi head sellest kohe kindlasti välja ei tule. Aga oh üllatust, tulemuseks olid tõenäoliselt maailma maitsvaimad vahvlid. Seega otsustasin, et sellist retsepti tuleb kohe kindlasti teistelegi jagada:
Märkus:
Hoidke munavalged alles need lisatakse lõpus.
Arvestage 2 portsu 1 inimese peale. ja 0,25l moosi inimese peale
Retsept on 1 portsjoni peale!
Valmis vahvli paksus peab jääma umbes 2,5mm – 4mm vahele
Valmis vavel peab jääma pehmeks ehk hele oranzikaks
Vahvlid maitsevad kõige paremini siis kui nad soojad on, seega kui ära jahtuvad tuleb nad uuesti ülesse soojendada!
Taigna paksus peab lõpuks umbes selline tulema, et seda oleks võimalik kulbiga vahvliküpsetajasse lisada ning et ta seal kohe laiali ei valguks
Kood: | Muna----------------------------- 3
Suhkurt-------------------------- 1/2 Suurt Supilusikat
Sool----------------------------- 1/4 Väkest teelusikat
Jahu----------------------------- 150 g
Hapukoort---------------------------- 3 Suurt Supilusikat (loe Mikstuuri tekkelugu!)
Tordipulbrit/Peekripulbrit------- 1/2 Väkest teelusikat
Sulatatud margariini või Võid---- 2 Suurt Supilusikat
ユun------------------------------ 1 Suur Punane (Pange mõlemad rusikad kokku ja saate umbkaudse õuna suuruse)
Kohupiim alias:
maitsestamata kodujuust--------- 300 g
Extra: ( Millega vahvleid süüa! )
Paar liitrit külma piima ja paar purki (nt. 1 liiter) Pooltoor-Kirsi moosi. Jah see peab kindlasti just see kirsi moos olema! |
EDIT: Piim sai Hapukoorega asendatud
Valmista:
Munakollased miksi mikseriga, max kiirusel suhkruga, näiteks 3 minutit.
Lisa kohupiim, sulatatud margariin, sool, tordipulber, jahu, piim, õun( Tükeldada ja purustada kahvliga )
Munavalged miksida umbes 3 minutit ja järk järgult lisada, kui taigen liiga paksuks minema hakkab.
Mikstuuri tekkelugu!
Taigna tegemise käigus selgus, et piisavalt piima polegi, ja nüüd jäin valiku ette, kas kasutada olemasolev piim ja hiljem näpu imeda, või improviseerida.
Mis ma siis tegin?
Silmasin mikrolaineahju juures pool 0,5l purki, halvaks läinud piimaga ( igatahes oli tal jube paks koorik peal kuna ta oli seal umbes paar nädalat seisnud vms. ) Pikemalt mõtlemata oligi taignas piima mida osutus siiski veidi väheks ja siis otsustasin teisegi halvaks läinud piimapurgi ( samuti pool 0,5l purki - aint see oli siiski veidi värskem, umbes nädala vanune ) taignasse lisada. Peale mida osutus taigen liiga vedelaks, Pilk külmkappi silmas paar purki maitsestamata kodujuustu mis samuti taignasse lendasid. siin tuli idee ka paar õuna mikstuuri lisada(mõldud-tehtud.)
Mõnel tekkis nüüd piima küsimus: ( ei see ei olnud poe piim, ikka naturaalne lehmapiim - Aga võite ju ka tavalise 2,5% rasvase poepiimaga proovida. )
Kui naturaalne piim veidi aega seisab, tekib talle koore kiht peale, mis eemaldatakse ja siis kusagile nurka seisma jäetakse(toatemperatuuril). Ja sellele tekib veel omakorda mingi kiht peale. _________________ AutoIt Script | Anime-Source | Watchanimeon
Viimati muutis seda chi (Püh Juul 13, 2008 21:20). Kokku muudetud 2 korda |
|
Tagasi üles |
|
 |
Tenshi-san

|
Postitatud: Laup Juul 12, 2008 01:30 Teema:
|
|
|
nämma on mõnus maius, valgehallitus juust kell 4 öösel (just siis on see erti hea), mahl-greibi, ploomi, apelsini need on nagu kõigeparemad, ja kalevi valge ¹okolaada maaika juppidega või mdagi sellist oli.  _________________ Olen jah imelik, kes seda siis ei tea? |
|
Tagasi üles |
|
 |
Hypno

|
Postitatud: Laup Juul 12, 2008 01:56 Teema:
|
|
|
Magus kõrsik  _________________ My Anime List |
|
Tagasi üles |
|
 |
mimmu hilja juba

|
Postitatud: Laup Juul 12, 2008 12:59 Teema:
|
|
|
see va Vana Tallinna Kalevi batoonike on ka ülinäm _________________ Onu Vanja kurvad püksid |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ragnaripea

|
|
Tagasi üles |
|
 |
genky hommikune tõus

|
Postitatud: Laup Juul 12, 2008 15:25 Teema:
|
|
|
Ragnaripea kirjutas: | Linnupiim. |
Sekundeerin! Ülihea :3 _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList |
|
Tagasi üles |
|
 |
toomas

|
Postitatud: Laup Juul 12, 2008 20:28 Teema:
|
|
|
toorsuitsu sink viilutatud - üks parimaid lihatooteid, mis olemas kuigi 2 korda kallim kui muud suitsusungid.
krabipulkade piknikukomplekt. võrkkotis on maitsvad krabipulgad, aga lisaks ka majoneesikaste, kuhu neid kasta. väga head värskes õhus mekkimiseks
shokolaadimaitseline sojapiim väikeses topsis, vist 200ml - sry, pole eesti oma, aga mõnus vaheldus tavalisele piimale. liitrises pakis olev mulle miskipärast ei meeldinud, tolle oli teinud ka miski teine firma
esimest kahte on saab Selverist, viimase järele tuleb minna kaubamajja.
häid asju on veel, aga ega kõik kohe meelde tule... |
|
Tagasi üles |
|
 |
ruri hammustab rrrRRRRRrr

|
Postitatud: Püh Juul 13, 2008 03:12 Teema:
|
|
|
chi kirjutas: | Silmasin mikrolaineahju juures pool 0,5l purki, halvaks läinud piimaga |
nädal-kaks seisnud piima nimetus peaks hapupiim olema mitte halvaks läinud piim. juhul muidugi kui korraliku piimaga tegemist.
halvaks läinud piima, ehk rahvakeeles tilgastanud piima või siis praeguste protseduuride juures aegunud piima, pole minuarust hea mittemingite retseptide juures kasutada. |
|
Tagasi üles |
|
 |
tõrvik

|
Postitatud: Püh Juul 13, 2008 12:05 Teema:
|
|
|
Mmm... Värske kapsas. Külmkappist võetult jahe, mahlane ja magus mmmmm... |
|
Tagasi üles |
|
 |
chi

|
Postitatud: Püh Juul 13, 2008 21:28 Teema:
|
|
|
ruri kirjutas: | chi kirjutas: | Silmasin mikrolaineahju juures pool 0,5l purki, halvaks läinud piimaga |
nädal-kaks seisnud piima nimetus peaks hapupiim olema mitte halvaks läinud piim. juhul muidugi kui korraliku piimaga tegemist.
halvaks läinud piima, ehk rahvakeeles tilgastanud piima või siis praeguste protseduuride juures aegunud piima, pole minuarust hea mittemingite retseptide juures kasutada. |
Need olid parimad vahvlid, mida ma eales teinud olen, igatahes, vestlesin ükspäev spetsialistiga. Tema sõnul tuleks hapukoort kasutada, siis peaks tulemus veelgi parem tulema. Eksperimenteerisin ka erinevate moosidaga, ning see ikka peab pooltoorkirsi moos ja külm piim olema. Näiteks mustika, või siis õunamoos annavad hoopis teistsuguse maitse. _________________ AutoIt Script | Anime-Source | Watchanimeon |
|
Tagasi üles |
|
 |
mimmu hilja juba

|
Postitatud: Püh Juun 02, 2013 20:53 Teema:
|
|
|
Kes veel proovinud pole, siis soovitan sellist asja nagu La Muu jäätiseid.
Jäätiste koha pealt olen üldiselt üsna kriitiline, aga need, mida maitsnud olen, on väga mõnusad olnud.
 _________________ Onu Vanja kurvad püksid |
|
Tagasi üles |
|
 |
metsavana

|
|
Tagasi üles |
|
 |
|