Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Random

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 19:48 Teema: "kohustuslik" anime
|
|
|
Tahaks siis vanemate olijate käest teada, et mis animed on "kohustuslik", mida kindlasti peab vaatama. Millegipärast on mul tekkinud arvamus, et kui Neon Genesis Evangelioni ja The Melancholy of Haruhi Suzumiya pole näinud, pole sa õige animefänn. Mida veel siia nimekirja lisada? _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
erick küps PSP-d plõgistav noormees

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 19:50 Teema:
|
|
|
Ghost in the Shell. Cowboy Bebop. FLCL võiks ka olla, aga see on võibolla mingi minu kiiks. _________________ --taevas linna kohal oli läbikõrvetatud vooluringi värvi-- |
|
Tagasi üles |
|
 |
Random

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 19:52 Teema:
|
|
|
erick kirjutas: | Ghost in the Shell. Cowboy Bebop. FLCL võiks ka olla, aga see on võibolla mingi minu kiiks. |
Kaks esimest läbi vaadatud ja ise kiidan. Kuid millegipärast ei tundu kumbki nii ikoon kui seda on NGE. _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Keitarò Urashima
Liitunud: 12 Dets 2006 Postitusi: 517 Asukoht: St. Paul, Minnesota
|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 19:55 Teema:
|
|
|
Bible Black on kohustuslik, muide.
Aga tegelikult sellist kohustuslikku animet ei eksisteerigi. On olemas küll märkimisväärsemad ja kuulsamad animed, kuid keegi ei käsi neid sul vaadata ega miskit ja see ka ei tähenda, et vilets vend oled. _________________ Tuntud ka kui: raidoukuzunoha, Raziel, Hauatagune
Welcome to..... Velvet Room. |
|
Tagasi üles |
|
 |
dipsy katto katto KATTO!!

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 20:08 Teema:
|
|
|
Akira .. selle tooks mina välja siin teemas _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
jackwood Saksa pervert ameles lumemehega

|
|
Tagasi üles |
|
 |
W_W

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 20:15 Teema:
|
|
|
Igal pool pakutakse Cowboy Bebop'i
Ma pole seda kunagi vaadanud ega vist ei vaata ka, kuna pole sellest eriti midagi sellist kuulnud mis vaatama kisuks... |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 20:24 Teema:
|
|
|
samas kui juba siin on cowboy bebop pakutud siis veel lisaks samurai champloo ... nende kahe sarja vahel saab ju paraleele tõmmata  _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Crisux

Liitunud: 11 Märts 2004 Postitusi: 47 Asukoht: Tartu//Viljandi
|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 20:29 Teema:
|
|
|
Trigun oleks minuarvates väga vaatamist väärt ning ma ei tea, kas Death Note'i võiks just kohustuslikuks nimetada, aga üks viimase aja parimaid ja paeluvamaid on see küll |
|
Tagasi üles |
|
 |
cenorig

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 20:30 Teema:
|
|
|
Suht sama teema tõesti olemas.
Aga "kohustuslikud", kui me mõistame sõna all klassikat, minu silmis on
NGE
Cowboy Bebop
Ghost in the Shell (film)
Akira (film)
Haruhi Suzumiya no Yuutsu
Tonari no Totoro (film)
Sen to Chihiro no Kamikakushi (ehk Spirited Away, film)
Hauru no Ugoku Shiro (Howl's Moving Castle, film)
ning mingi Gundam
Death Note (see pole veel klassika, aga kannatust rahvas! sest kohe-kohe on)
võiks ka olla:
FLCL
Vision ef Escaflowne
Hellsing
Appleseed (film, ma pole näinud, ei teagi täpselt miks listi panin)
ja ülla-ülla:
DBZ
Hetkel midagi meelde rohkem ei tule. _________________ xyz |
|
Tagasi üles |
|
 |
kammerer mitjok

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 20:32 Teema:
|
|
|
Minu arvates Haruhi ei ole eriti "kohustuslik" anime : ). Aga ise lisaks veel: "Battle Angel Alita", "Azumanga Daioh", "Perfect Blue", "Ninja Scroll", "Serial Experiments Lain", "Seikai no Senki" (esimene), "Ghost in the Shell" + "Patlabor"`i mingid asjandused, Studio 4c lühikesi ja pikki, "Haibane Renmei", "Gunparade March", Ghibli enamus filme jms. Kuigi animeid on nii palju ja nii erinevaid, et mingitest kohustuslikest animedest on väga keeruline rääkida. Arvestama peab ka sellega, et missuhtes kohustuslikud jne. Ja miks üldse mingi paganama multikas kohustuslik olema peaks. |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 20:32 Teema:
|
|
|
cenorig kirjutas: |
|
Appleseed on väga õige lisa siia nimekirja .. see film on vaatamist väärt ... soovitatavalt suurelt ekraanilt ja väga hea kvaliteediga _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
W_W

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 20:36 Teema:
|
|
|
cenorig kirjutas: |
ja ülla-ülla: DBZ |
Wow DBZ mainiti ära.  |
|
Tagasi üles |
|
 |
jackwood Saksa pervert ameles lumemehega

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 20:38 Teema:
|
|
|
dipsy kirjutas: | cenorig kirjutas: |
|
Appleseed on väga õige lisa siia nimekirja .. see film on vaatamist väärt ... soovitatavalt suurelt ekraanilt ja väga hea kvaliteediga |
Uuest või vanast filmist räägite? Endale meedis just see uuem rohkem (oli ilus arvutigraafika). _________________ http://www.giantbomb.com/ |
|
Tagasi üles |
|
 |
cenorig

|
|
|
|
W_W kirjutas: | cenorig kirjutas: |
ja ülla-ülla: DBZ |
Wow DBZ mainiti ära.  |
Ma arvestasin listi koostades nimesid, mida on vaja, et keskmises otakufoorumis hakkama saada. Kuidas on võimalik nalja visata, kui inimene ei saa aru lausest "Impossible! That can't be! His power level is over 50,000!" Kuigi see natuke mu oma perversus.  _________________ xyz |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
|
|
|
mina räägin uuemast _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Random

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 20:59 Teema:
|
|
|
asi läheb juba natuke käest. Minu soov oli teada, et mis on ütleme top 5 mida kindlasti tuleb näha, mitte kõik animed, mis vähegi head tunduvad. Näiteks peavad kõik NGE'd millegipärast eriliseks, klassikaks jne. Mulle meeldib sügavamõttelisus ja mõte, teist korda vaadates on isegi mecha-kaklused huvitavad. Samas Haruhi ei olnud minu jaoks mitte midagi erilist, leviv Haruhi-ism on minu jaoks täielik mõistatus. _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
genky hommikune tõus

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 21:24 Teema:
|
|
|
Hmm... minu arvates oleks kohustuslike animete TOP umbes selline (mitte mingis kindlas järekorras):
Neon Genesis Evangelion
Trigun
Vision Of Escaflowne
Cowboy Bebop
Ghost In The Shell
Hellsing
Ghibli filmid _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList |
|
Tagasi üles |
|
 |
cenorig

|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 21:41 Teema:
|
|
|
Random Hero kirjutas: | Näiteks peavad kõik NGE'd millegipärast eriliseks, klassikaks jne. |
Muide, näiteks minule ei paku NGE mingit huvi. Üks väga vähestest animesarjadest, mille ma pooleli olen jätnud (kolmanda osa juures). See ei takista aga sarja olemast animeklassika. _________________ xyz |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ryujin

Liitunud: 1 Sept 2006 Postitusi: 252 Asukoht: Tartu, Ryugu-jo
|
Postitatud: Kolm Apr 04, 2007 22:51 Teema:
|
|
|
einoh, kas sa otsid siin mingit mainstream klassikat? On palju erinevate maitsetega inimrühmi ja kõigile neile on klassikast natuke teine arusaam, ainult et suuremate rühmade eelistused kajavad üle teiste ning nende "klassikate" staatusi on raske ignoreerida. Ja kuna mainstream on täna üks asi ja homme teine, siis on see kõik väga paidlik.
Lääneinimestele on klassika tavaliselt need animed, mis esimestena (kas üldse või enda ¾anris) laiemalt läänes levisid ja tuntuks said. Nt. Astro Boy, NGE, Akira, Sailor Moon, DBZ, Pokemon, Ghibli kraam, Ghost in the Shell ja mida iganes veel.
Kuigi internetis levitavate fansubide tõttu on lääne animesõprade arv tohutult kasvanud ja see mis nüüd toimub on segasumma suvila. Seda valitsevad (vaatajate arvu ja fanpage'ide poolest) hetkel minu arust animed nagu Naruto, Bleach, Haruhi ja Death Note.
Minu isiklikult tähtsustaks neid animesid, mis suudavad pakkuda muud peale tavalise meelelahutsliku tasandi aga genereerige enda nimekirju edasi. _________________ *I wish my grass was emo so it would cut itself* |
|
Tagasi üles |
|
 |
|