OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Anime mõõgad reaalsuses!
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3

Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
raidomees
Kasemees Enn elab kase sees

Postitus Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 14:38    Teema: Vasta viitega

Random Hero kirjutas:
raidomees kirjutas:
Natuke offtopic ja hästi rumal postitus:

Ma vaatasin kunagi Discovery kanalit. Seal jooksis ka saade, mis näitas, kuidas katanasi tehakse. Täpsemalt vaatasin ma seda umbes 2,5 korda. Igatahes see oli väga õpetlik. Ma muud ei viitsi rääkida ja osad või paljud võivad seda isegi teada, aga see tera tehti nii, et võeti jupp metalli, mis oli ette valmistatud ja siis hakati seda voltima. Ja ikka korralikult palju peab voltima. Siis on tera hästi tugev ja see eemaldab ebapuhtused vms.

Olen isegi sarnaseid asju vaadanud ja pean natuke täpsustama.

Voltimistehnikat, ehk siis tera on kihiline, kasutatati sellepärast, et jaapani rauamaak ei olnud just kõige kvaliteetsem ning nii sai ka odavast materjalist normaalse mõõga.
Teine üldlevinud valearvamus on, et mida rohkem voltida, seda parem. Tegelikkuses nii ei ole. Mingi piirini on see kasulik, kuid sellest edasi mõjub üldstruktuurile halvasti ja mõõga kvaliteet on madalam.

Tubli, et mind täpsustad, ma ei ole eriti tähelepanelik ja mu mälu pole ka kiita.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
uplink

Postitus Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 14:52    Teema: Vasta viitega

Seda nimetatakse damaskimiseks\damasseerimiseks (vt. damassuse rauad "Kevades"). Lähis-Idas hakati seda tehnikat kasutama ~900 pKr. Põhimõtteliselt sulatati erinevaid metalle üksteise peale, ja seda kindlas järjekorras ja vahekorras. See aitas välja tuua metallide omadusi, et mõõk oleks tugev, vastupidav, aga samas elastne ja põhimõtteliselt iseterituv.

Ei tea jaapani kultuurist suurt midagi, millegi pärast kaldun arvama, et seal ikka sama tehnikat kasutati, ja mitte selle pärast, et terikul oleks ilus laineline muster. Esteetika on sõjakunstis teisejärguline. Kindlasti ei puistanud keegi mõõgale teemantipuru, nagu keegi siin väitis. Lollus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Azuur
recycled_nerd

Postitus Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 15:22    Teema: Vasta viitega

Selliseid mõõkasid on tglt palju. Kuid mulle eriti ei meeldi, sest kui ostmiseks juba läheb ostaks midagi originaalset ja mitte mingit järgi tehtud asja mille kvaliteedis ma kindel pole (kuigi mõned näevad väga lahedad välja).
SSJ_Silver
ei piinle enam

Postitus Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 16:32    Teema: Vasta viitega

uplink kirjutas:
Seda nimetatakse damaskimiseks\damasseerimiseks (vt. damassuse rauad "Kevades"). Lähis-Idas hakati seda tehnikat kasutama ~900 pKr. Põhimõtteliselt sulatati erinevaid metalle üksteise peale, ja seda kindlas järjekorras ja vahekorras. See aitas välja tuua metallide omadusi, et mõõk oleks tugev, vastupidav, aga samas elastne ja põhimõtteliselt iseterituv.

Ei tea jaapani kultuurist suurt midagi, millegi pärast kaldun arvama, et seal ikka sama tehnikat kasutati, ja mitte selle pärast, et terikul oleks ilus laineline muster. Esteetika on sõjakunstis teisejärguline. Kindlasti ei puistanud keegi mõõgale teemantipuru, nagu keegi siin väitis. Lollus.
Srry, aga kuskil kasutati teemantpuru peale puuride...nugade jaoks äkki?

"White clouds rush under us, cold winds brush against our cheeks, together up here in these blue skies we can fly as high, and as far as our hearts will take us."
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
poizzz123
sumimasen

Postitus Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 18:27    Teema: Vasta viitega

raidomees kirjutas:
Natuke offtopic ja hästi rumal postitus:

Ma vaatasin kunagi Discovery kanalit. Seal jooksis ka saade, mis näitas, kuidas katanasi tehakse. Täpsemalt vaatasin ma seda umbes 2,5 korda. Igatahes see oli väga õpetlik. Ma muud ei viitsi rääkida ja osad või paljud võivad seda isegi teada, aga see tera tehti nii, et võeti jupp metalli, mis oli ette valmistatud ja siis hakati seda voltima. Ja ikka korralikult palju peab voltima. Siis on tera hästi tugev ja see eemaldab ebapuhtused vms.

Pealkirja mäletab keegi? Tahaks kah tutvuda veidi selle asjaga!
Kuidas siis õieti neid mõõku tehakse jne
raidomees

Postitus Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 19:17    Teema: Vasta viitega

No ma tegelikult üritasin seda youtubest otsida, aga ei leidnud, ühe lõigu ainult ja see oli mõõga kasutamiseks.
Saatekavas oli selle pealkirjaks kirjutatud "Samurai mõõk".
Rohkemat mina ei tea.
Tagasi üles
tõrvik

Postitus Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 06:19    Teema: Vasta viitega

uplink kirjutas:

Seda tehnikat ei kasutatud Jaapanis, kuna metall millest neid tehti leidus ainult mingis kindlas Aafrika piirkonnas. Sellel raual on mingi kindel molekulaarne struktuur mis teeb ta nii tugevaks (teles oli eri saade selle kohta)
Tagasi üles
raidomees

Postitus Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 15:06    Teema: Vasta viitega

Igatahes selles saates, mida mina vaatasin päris mitu korda, aga ainult ühe korra algusest lõpuni, rääkis, et Jaapanis kuskil mägedes, on ainus koht maailmas, kust mingit teatud sorti rauamaaki vms saavad. Ja siis selle sulatamine oli ka omamoodi kunst, aga see läheb juba offtopicucs, ärgem enam rääkigem mõõkade tegemisest, vaid just sellest saidist ja selle saidi mõõgavalikust. Siis on kõik õnnelikud. wink
Tagasi üles
Robin, komadori
idioot

Postitus Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 18:39    Teema: Vasta viitega

Seda lehte teadsin..Eriti ei usu et need kvaliteetsed on..Kuna www.budopunkt.ee 's maksis üks Katana 2500 krooni aga siin on sellega võrreldes odavad..Kas odavad hinnad või rämps aga jah..See Bleachi mõõk on komenteeri järgi väike.

Kui sa siia vajutad siis sa oled lahe
See pole vampiiri mäng..See on DS-play..Vajuta
740011
924
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes