|
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
raidomees Kasemees Enn elab kase sees

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 14:38 Teema:
|
|
|
Random Hero kirjutas: | raidomees kirjutas: | Natuke offtopic ja hästi rumal postitus:
Ma vaatasin kunagi Discovery kanalit. Seal jooksis ka saade, mis näitas, kuidas katanasi tehakse. Täpsemalt vaatasin ma seda umbes 2,5 korda. Igatahes see oli väga õpetlik. Ma muud ei viitsi rääkida ja osad või paljud võivad seda isegi teada, aga see tera tehti nii, et võeti jupp metalli, mis oli ette valmistatud ja siis hakati seda voltima. Ja ikka korralikult palju peab voltima. Siis on tera hästi tugev ja see eemaldab ebapuhtused vms. |
Olen isegi sarnaseid asju vaadanud ja pean natuke täpsustama.
Voltimistehnikat, ehk siis tera on kihiline, kasutatati sellepärast, et jaapani rauamaak ei olnud just kõige kvaliteetsem ning nii sai ka odavast materjalist normaalse mõõga.
Teine üldlevinud valearvamus on, et mida rohkem voltida, seda parem. Tegelikkuses nii ei ole. Mingi piirini on see kasulik, kuid sellest edasi mõjub üldstruktuurile halvasti ja mõõga kvaliteet on madalam. |
Tubli, et mind täpsustad, ma ei ole eriti tähelepanelik ja mu mälu pole ka kiita. |
|
Tagasi üles |
|
 |
uplink

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 14:52 Teema:
|
|
|
Seda nimetatakse damaskimiseks\damasseerimiseks (vt. damassuse rauad "Kevades"). Lähis-Idas hakati seda tehnikat kasutama ~900 pKr. Põhimõtteliselt sulatati erinevaid metalle üksteise peale, ja seda kindlas järjekorras ja vahekorras. See aitas välja tuua metallide omadusi, et mõõk oleks tugev, vastupidav, aga samas elastne ja põhimõtteliselt iseterituv.
Ei tea jaapani kultuurist suurt midagi, millegi pärast kaldun arvama, et seal ikka sama tehnikat kasutati, ja mitte selle pärast, et terikul oleks ilus laineline muster. Esteetika on sõjakunstis teisejärguline. Kindlasti ei puistanud keegi mõõgale teemantipuru, nagu keegi siin väitis. Lollus. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Azuur recycled_nerd

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 15:22 Teema:
|
|
|
Selliseid mõõkasid on tglt palju. Kuid mulle eriti ei meeldi, sest kui ostmiseks juba läheb ostaks midagi originaalset ja mitte mingit järgi tehtud asja mille kvaliteedis ma kindel pole (kuigi mõned näevad väga lahedad välja). _________________ Ain't no one free. |
|
Tagasi üles |
|
 |
SSJ_Silver ei piinle enam

Liitunud: 7 Dets 2006 Postitusi: 1013 Asukoht: Tallinn/San Diego
|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 16:32 Teema:
|
|
|
uplink kirjutas: | Seda nimetatakse damaskimiseks\damasseerimiseks (vt. damassuse rauad "Kevades"). Lähis-Idas hakati seda tehnikat kasutama ~900 pKr. Põhimõtteliselt sulatati erinevaid metalle üksteise peale, ja seda kindlas järjekorras ja vahekorras. See aitas välja tuua metallide omadusi, et mõõk oleks tugev, vastupidav, aga samas elastne ja põhimõtteliselt iseterituv.
Ei tea jaapani kultuurist suurt midagi, millegi pärast kaldun arvama, et seal ikka sama tehnikat kasutati, ja mitte selle pärast, et terikul oleks ilus laineline muster. Esteetika on sõjakunstis teisejärguline. Kindlasti ei puistanud keegi mõõgale teemantipuru, nagu keegi siin väitis. Lollus. | Srry, aga kuskil kasutati teemantpuru peale puuride...nugade jaoks äkki? _________________
"White clouds rush under us, cold winds brush against our cheeks, together up here in these blue skies we can fly as high, and as far as our hearts will take us." |
|
Tagasi üles |
|
 |
poizzz123 sumimasen

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 18:27 Teema:
|
|
|
raidomees kirjutas: | Natuke offtopic ja hästi rumal postitus:
Ma vaatasin kunagi Discovery kanalit. Seal jooksis ka saade, mis näitas, kuidas katanasi tehakse. Täpsemalt vaatasin ma seda umbes 2,5 korda. Igatahes see oli väga õpetlik. Ma muud ei viitsi rääkida ja osad või paljud võivad seda isegi teada, aga see tera tehti nii, et võeti jupp metalli, mis oli ette valmistatud ja siis hakati seda voltima. Ja ikka korralikult palju peab voltima. Siis on tera hästi tugev ja see eemaldab ebapuhtused vms. |
Pealkirja mäletab keegi? Tahaks kah tutvuda veidi selle asjaga!
Kuidas siis õieti neid mõõku tehakse jne _________________ I will achieve greatness! |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 19:17 Teema:
|
|
|
No ma tegelikult üritasin seda youtubest otsida, aga ei leidnud, ühe lõigu ainult ja see oli mõõga kasutamiseks.
Saatekavas oli selle pealkirjaks kirjutatud "Samurai mõõk".
Rohkemat mina ei tea. |
|
Tagasi üles |
|
 |
tõrvik

|
Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 06:19 Teema:
|
|
|
uplink kirjutas: | Seda nimetatakse damaskimiseks\damasseerimiseks (vt. damassuse rauad "Kevades"). Lähis-Idas hakati seda tehnikat kasutama ~900 pKr. Põhimõtteliselt sulatati erinevaid metalle üksteise peale, ja seda kindlas järjekorras ja vahekorras. See aitas välja tuua metallide omadusi, et mõõk oleks tugev, vastupidav, aga samas elastne ja põhimõtteliselt iseterituv.
Ei tea jaapani kultuurist suurt midagi, millegi pärast kaldun arvama, et seal ikka sama tehnikat kasutati, ja mitte selle pärast, et terikul oleks ilus laineline muster. Esteetika on sõjakunstis teisejärguline. Kindlasti ei puistanud keegi mõõgale teemantipuru, nagu keegi siin väitis. Lollus. |
Seda tehnikat ei kasutatud Jaapanis, kuna metall millest neid tehti leidus ainult mingis kindlas Aafrika piirkonnas. Sellel raual on mingi kindel molekulaarne struktuur mis teeb ta nii tugevaks (teles oli eri saade selle kohta) |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 15:06 Teema:
|
|
|
Igatahes selles saates, mida mina vaatasin päris mitu korda, aga ainult ühe korra algusest lõpuni, rääkis, et Jaapanis kuskil mägedes, on ainus koht maailmas, kust mingit teatud sorti rauamaaki vms saavad. Ja siis selle sulatamine oli ka omamoodi kunst, aga see läheb juba offtopicucs, ärgem enam rääkigem mõõkade tegemisest, vaid just sellest saidist ja selle saidi mõõgavalikust. Siis on kõik õnnelikud.  |
|
Tagasi üles |
|
 |
Robin, komadori idioot

|
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|