|
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
kammerer mitjok

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 22:00 Teema:
|
|
|
random hero kirjutas: | ruri, zork ja muud anime=jaapan pooldajad: palun vaevuge teadmiseks võtma, et KUNSTI ei saa arvude ja sõnadega kirjeldada. Isegi maailmakuulsat Mona Lisat on võimatu sõnade abil täpselt kirjeldada, seega on see, mis te nõuate võimatu.
|
Võta ennast kokku, Random hero. Kunsti saab väga edukalt arvude ja sõnadega kirjeldada. Ning ka Mona Lisat on sõnade abil väga lihtne kirjeldada.
Tsiteerin:: | anime=jaapan on minu arust liiga üldistatud seos. Sama hästi võiks ju öelda, et sõrmedega laual trummeldamine on muusika.
|
Sõrmedega laual trummeldamine ongi muusikat. Ning, mis seose sa selle "sõrmedega laual trummeldamise" ning "anime" vahel üldse tõmmata tahtsid ?
Tsiteerin:: | Hmm, kas jaapanis tehtud nukufilm on anime? Jaapanlaste jaoks on, neile on kõik animeeritu anime. Aga nukufilmi animeks lugemine oleks minu jaoks juba liig mis liig. |
Tsiteerin:: | kõik anime=jaapan pooldajad võiksid faktile näkku vaadata, et anime on ülisuur ja ülilai teema. Minu arust on lollus panna ühte patta GitS ja nukufilm, tegemist on liiga erinevate asjadega. |
Ei, Jaapanis tehtud NUKUfilm ei ole anime, kuna NUKUfilm ei ole multifilm. Ja anime on multifilm - päris kaua arutame sellest juba.
Tsiteerin:: | Ma palusin siin ära tuua ilusa naise tunnused, mitte keegi ei ole selleks võimeline olnud, samamoodi on võimatu "anime stiili" kirjeldada. |
Zork tõi need tunnused.
Tsiteerin:: | Sama hästi võiks ju öelda, et õigeid märulifilme tehakse ainult Holliwoodis, mujal tehtu on ainult "märuli mõjutustega" |
Ei, niimoodi ei saa öelda. Mõtle korraks, sa oled tark poiss, peaksid tegelikult ju ise ka aru saama miks.
ruri kirjutas: | kuid mis tingimused selle alla kuuluda võiksid, seda ei oska küll öelda. |
Kui ma sain õigesti aru, siis sa mõtled "tingimuste" all tingimusi, mis muudavad anime animeks. Kuid selliseid tingimusi on äärmiselt jabur otsida, kuna neid on ainult üks: anime on jaapani animatsioon.
Tsiteerin:: | kui ma liigitan joonistusstiili järgi anime animeks, siis minu arust peaks ka teisel pool olema ühine stiil mille järgi seda mitteanimeks (multifilmiks eesti keeles) liigitada saab. et kui ma elaks Jaapanis, siis vaataks välismaisele toodangule peale ja ütleks, et see on multifilm. et neil kõigil on mingi ühine joonistusstiil kuna peale vaadates saab kohe aru, et see on välismaal (USA-s, Euroopas vm) tehtud. |
Sellega on see asi, et "anime" esindab ainult Jaapanit, aga "multifilm" hetkel ju tervet ülejäänud maailma. Seega ei saa tahta, et terve maailma animatsioonil oleksid mingid kindlad tunnused peale selle, et nad on animeeritud enamvähem. Väljaspool Jaapanit saaks eraldada erinevaid animatsioone selle nt riikide, koolkondade, stuudiote jne järgi. Jaapanlane tunneb välismaailma animatsiooni kohe ära, sest see ei ole anime. Ning arvatavasti tundub see talle väga ühesugune samamoodi nagu nt Random Herole tundub anime. Tõelised multifilmi otakud arvatavasti oskaksid vastu vaielda. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Random

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 22:19 Teema:
|
|
|
ma vist ütlesin, et ma olen 95% ulatuses nõus, et jaapani multifilm = anime.
Minu jaoks on aga ülimalt raske tõmmata piiri, kus lõpeb anime ja algab cartoon Ma arvan, et näiteks USA's on piisavalt andekaid inimesi, kes kamba peale suudaks ühe normaalse anime teha, neil pole praegu aga lihtsalt viitsimist.
Ülimalt lihtne on teha seos anime=Jaapan ja sealjuures tüütud pisiasjad kõrvale jätta.
Ma arvan, et ükskõik kui osavalt Mona Lisat kirjeldada, ei ole tulemus kunagi selline, nagu ta on seal Louvre's. Olen klassiga teinud eksperimenti - õpetaja ütleb ette: "tehke ring. ringist tõmba 3x raadiuse suurune joon. joone lõppu joonista romb. rombi tippudesse tee omakorda ringid" tulemus oli igalühel erinev. antud juhul oli tegemist matemaatikaga, kuid Mona Lisa ümbertegemine arvudeks oleks idiootsus. Inimene ei ole arvuti, et annad detaili (piksli) info ja inimene suudab sellest pildi veatult kokku panna.
Ahhaa, nukufilm pole anime. Aga miks mitte, igasugune animatsioon on ju anime jaapanis. Miks on Mind Game'il anime ja nukufilm mitte, mõlemad pole ju paberile joonistatud. Või siis 3D animed, mis on ka täiesti olemas, kasvõi GitS SAC 1st gig algus. _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
shether

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 22:28 Teema:
|
|
|
seda võimalust random hero ootaski  |
|
Tagasi üles |
|
 |
kammerer mitjok

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 22:31 Teema:
|
|
|
Kõik, mis sa just kirjutasid ei puutu üldse asjasse Nukufilm ei ole anime, sest ta ei ole animatsioon. On olemas 3d animatsioon. Mind Game on anime ja nukufilm mitte, sest Mind Game on animatsioon. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Monkey D. Ruffy Hoirassaa, ja pudel rummi!

Liitunud: 29 Nov 2004 Postitusi: 441 Asukoht: Oma laeval, seilamas seitsmel maailmamerel.
|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 22:57 Teema:
|
|
|
Sellel vaidlusel pole mingit mõtet. Keegi ei hakka oma seisukohalt taganema ning täiesti ühtseid tunnuseid animel nagunii pole. _________________
Never give up your dreams. |
|
Tagasi üles |
|
 |
R.E.M.I.

Liitunud: 11 Jan 2007 Postitusi: 399 Asukoht: Saksamaa, Berliin/Eesti, Tallinn
|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 22:59 Teema:
|
|
|
Kuna mul nii halb mälu, siis olen juba 90% tekstist ära unustanud mis just lugesin aga ikkagi on veel midagi öelda.
Ok aga mitte praegu kuna pea valutab, ehk homme. Vähemalt on midagi siin ka hakatud täpsemalt seletama ja nüüd paar asja mu mõtte maailmas jälle muutunud.
Arno tõi just hea näite ja kõik "õigel poolel" olevad isikud lihtsalt ignoreerivad seda oletades, et seda polegi olnud Mu halb mälu võib mind petta aga sama olete paari RH lausega teinud kui ei eksi (EI KÜSI NÄIDET!). See tekst mis enne panin võis suht uupi olla aga mõtte juurde jään pidama, et ma võin vabalt Eestis teha manga, viia poodi, panna müüki mangade all ja kui välismaale müüa, siis ka sealt sedamangade alt leida ja see ongi see mida mina mangaks loen. Vaevalt keegi poes selle vastu oleks väitega "aga sa pole ju jaapanist" kuigi näeb, et stiil on sama. Sama käib anime kohta.
Ok, nii et ma ikkagi ütlesin jälle midagi ära, oh jälle sain oma uimase peaga midagi öeldud, paateey!
Monkey D. Ruffy kirjutas: | Sellel vaidlusel pole mingit mõtet. Keegi ei hakka oma seisukohalt taganema ning täiesti ühtseid tunnuseid animel nagunii pole. |
Mul pole taganemise vastu midagi kui mind küllalt veenda :/ _________________ Animeklubi Miyako |
|
Tagasi üles |
|
 |
Random

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 23:01 Teema:
|
|
|
lihtne kiirküsimus:
Kas teie arust on ükskõik milline soperdis anime, niikaua kuni see on jaapanis tehtud? Isegi kriipsujuku?
kammerer, vaata kui palju erinevaid animatsiooni viise on, kui ükskõik milline neis on Jaapanis tehtud, on see anime? Mõelge nüüd natuke. teie põhiväide on, et igasugune animatsioon, mis on jaapanis tehtud on automaatselt anime, ükskõik millises stiilis see ka poleks. Siis oleks iga jaapanis tehtud gif vormingus pildike ka anime. just-just, kui "Porgandite Öö" sobiks animeks, miks mitte siis suvaline gif pilt? Samuti ka nukufilmid, puppet animation on täiesti olemas.
Kui see oleks made in Japan, kas tegemist oleks animega, kõik teie poolt esitatud tingimused (jaapan ja animatsioon) on ju täidetud.
kammerer kirjutas: | Kuid selliseid tingimusi on äärmiselt jabur otsida, kuna neid on ainult üks: anime on jaapani animatsioon. |
kammereri arust on. suvaline gif animatsioon maakerast on anime (lubage naerda) _________________

Viimati muutis seda Random (Teis Veeb 13, 2007 23:04). Kokku muudetud 2 korda |
|
Tagasi üles |
|
 |
ruri hammustab rrrRRRRRrr

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 23:02 Teema:
|
|
|
kammerer kirjutas: | Kui ma sain õigesti aru, siis sa mõtled "tingimuste" all tingimusi, mis muudavad anime animeks. Kuid selliseid tingimusi on äärmiselt jabur otsida, kuna neid on ainult üks: anime on jaapani animatsioon. |
mis tingimused "anime stiili" alla kuuluda võiksid. väga vähe näinud inimesel on lihtne: joonistusstiil. natuke rohkem näinud on ka lihtne (SSJ_Silver'i tingimused), aga mul, kes ma arvestan animet kui jaapanis tehtud asja on väga raske leida midagi mida "anime stiili" alla panna ning öelda, et see on tehtud "anime stiilis". va muidugi see, et asi on tehtud jaapanis.
Tsiteerin:: | Sellega on see asi, et "anime" esindab ainult Jaapanit, aga "multifilm" hetkel ju tervet ülejäänud maailma. Seega ei saa tahta, et terve maailma animatsioonil oleksid mingid kindlad tunnused peale selle, et nad on animeeritud enamvähem. |
sellepärast lisasingi küsimuse: kas ühel maal tehtud animatsioonil/koomiksil on ühine joonistusstiil?
Tsiteerin:: | Jaapanlane tunneb välismaailma animatsiooni kohe ära, sest see ei ole anime. Ning arvatavasti tundub see talle väga ühesugune samamoodi nagu nt Random Herole tundub anime. Tõelised multifilmi otakud arvatavasti oskaksid vastu vaielda. |
seda ma mõtlesingi. RH jt vaatavad natukest animet ning ütlevad, et animel on ühine stiil ning jaapani RH ja teised vaatavad natukest multifilmi (mitteanimet) ning ütlevad, et multifilmil on ühine stiil. |
|
Tagasi üles |
|
 |
shether

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 23:10 Teema:
|
|
|
ja sa oled tark
aga kuidas ma siis oma silma ringi laiendan:D?
tahaks ka nagu targemaks saada  |
|
Tagasi üles |
|
 |
kammerer mitjok

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 23:23 Teema:
|
|
|
random hero kirjutas: | Mõelge nüüd natuke. teie põhiväide on, et igasugune animatsioon, mis on jaapanis tehtud on automaatselt anime, ükskõik millises stiilis see ka poleks. Siis oleks iga jaapanis tehtud gif vormingus pildike ka anime. just-just, kui "Porgandite Öö" sobiks animeks, miks mitte siis suvaline gif pilt? Samuti ka nukufilmid, puppet animation on täiesti olemas. |
Gifid on ju enamuses mingid pisikesed klipid teistest asjadest kas filmidest/multikatest vms, mis on pisikesse formaati surutud ning kordama pandud. Ja gifid ei ole presenteeritud ju kui multifilmid, keegi ei tee multifilme sellises formaadis, kuna see ei oleks mõtekas. "Porgandite Öö" sobiks animeks, kuna tegu on multifilmiga. See keerlev maakera ei sobi animeks, kuna ta on lihtsalt disainielement - omamata mingit süzeed, tegelasi, pealkirja jne ta ei ole multifilm.
Tsiteerin:: | kammerer, vaata kui palju erinevaid animatsiooni viise on, kui ükskõik milline neis on Jaapanis tehtud, on see anime? |
Põhimõtteliselt küll.
Tsiteerin:: | Samuti ka nukufilmid, puppet animation on täiesti olemas.
|
Jah, ka Tim Burton tegi minu teada nukufilme. Ma mõtlesin nukufilmi all midagi muud. Nuku animatsioon oleks minu arvates vist küll anime. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Random

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 23:30 Teema:
|
|
|
ütleme, et Made in Japan ja ongi anime!
kammereri tingimuste järgi oleks isegi jaapanlase tehtud powerpoint slideshow anime. _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
Postitatud: Teis Veeb 13, 2007 23:41 Teema:
|
|
|
R.E.M.I. kirjutas: | Arno tõi just hea näite ja kõik "õigel poolel" olevad isikud lihtsalt ignoreerivad seda oletades, et seda polegi olnud  |
mismoodi hea näide?
ja kui "Wonderful Days" pole anime, mis siis see veel on? (viide GitS-i filmile)
st, et kui WD-d pole anime, siis misasi GitS 2 on? pole kah anime või?
niimoodi vaadates oli mu esialgne reakstioon GitS-i seisukohalt natuke vale, aga sellegipoolest, WD pole anime, GitS on.
Random Hero kirjutas: | lihtne kiirküsimus:
Kas teie arust on ükskõik milline soperdis anime, niikaua kuni see on jaapanis tehtud? Isegi kriipsujuku? |
kaua sa võid küsida: jah, kui see annab siin multifilmi mõõdu välja, siis made in japan on see anime.
Tsiteerin:: | kammerer, vaata kui palju erinevaid animatsiooni viise on, kui ükskõik milline neis on Jaapanis tehtud, on see anime? Mõelge nüüd natuke. |
mõtle ise natuke. miks peaks just sinuni jõudnud natuke animet defineerima kogu anime mõiste? loe üle palju sina näinud oled ja arvesta sellega, et kogu jaapanis tehtu ulatub tõenäoliselt paarikümne tuhande nimetuseni. ja mangade nimetusi on mitu korda rohkem.
Tsiteerin:: |
Kui see oleks made in Japan, kas tegemist oleks animega, kõik teie poolt esitatud tingimused (jaapan ja animatsioon) on ju täidetud. |
sa lähed selliste näidetega lihtsalt jaburaks ära. aga noh, kui sinu arvates selline liikuv gif made in estonia on multifilm, siis minugipoolest võib selline gif olla ka anime kui see on made in japan.
Tsiteerin:: | kammereri tingimuste järgi oleks isegi jaapanlase tehtud powerpoint slideshow anime. |
ja sinu tingimuste järgi multifilm. lollimat võrdlust ei saa vist enam leida. |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
|
Tagasi üles |
|
 |
Random

|
Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 00:17 Teema:
|
|
|
ruri kirjutas: |
Tsiteerin:: | kammereri tingimuste järgi oleks isegi jaapanlase tehtud powerpoint slideshow anime. |
ja sinu tingimuste järgi multifilm. lollimat võrdlust ei saa vist enam leida. |
kammereri tingimused - animatsioon, tehtud jaapanis. vaata wikit, Powerpoint on ka toodud animatsioonide nimekirjas.
Ma tahan rõhuda just sellele jubedle üldistamisele, mis te siin teete: "kui valmistajamaaks on Jaapan, on alati raudkindlalt tegemist animega. Üksi inimene ega asutus väljaspool jaapanit ei saa kunagi animet teha" _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 00:24 Teema:
|
|
|
Random Hero kirjutas: | kammereri tingimused - animatsioon, tehtud jaapanis. vaata wikit, Powerpoint on ka toodud animatsioonide nimekirjas. |
olgu kus tahes, aga sellist asja tuleb mõistusega võtta mitte niisama veelgi üldisemalt lahmida. mõtlev inimene peaks täpsustamatagi aru saama, et kui asi ei kvalifitseeru multifilmiks, siis ei kvalifitseeru see ka animeks.
Tsiteerin:: | Ma tahan rõhuda just sellele jubedle üldistamisele, mis te siin teete: "kui valmistajamaaks on Jaapan, on alati raudkindlalt tegemist animega. Üksi inimene ega asutus väljaspool jaapanit ei saa kunagi animet teha" |
sinu üdlistamine ligi 1-e protsendi jaapani toodangust nähtu põhjal on jube. meie lihtsalt paneme konkreetselt ja põhjusega paika, et anime on jaapanist ja kõik, mitte ei määri seda mingite ähmaste tingimustega üle maailma laiali. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Random

|
Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 00:34 Teema:
|
|
|
[/sarcasm]okei, okei, okei. Wiki ja pool muud maailma võib ju eksida, kuid kui ruri ja kammerer ja paar muud tegelast oma arvamuse ütlevad, siis nii ongi [/sarcasm]
mina igatahes lähtun sellest:
wiki kirjutas: |
Linguistically, the anime definition is subject to interpretation. In Japan, the term does not specify an animation's nation of origin or style; instead, it is used as a blanket term to refer to all forms of animation from around the world. In English, main dictionary sources define anime as "a Japanese style of motion-picture animation" or "a style of animation developed in Japan". Thus, non-Japanese works are sometimes called anime-influenced animation if they borrow stylistically from Japanese animation.
In western countries the word is used usually only to refer to animated programming of Japanese origin, with the term "cartoon" or "animated series" used for most other visual styles. The online anime database AniDB generally defines anime (in the singular form) as "an animated, professionally produced, feature film created by a Japanese company for the Japanese market".However, some anime are co-productions with non-Japanese companies like the Cartoon Network. Thus, anime is no longer specific to the Japanese market. | _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |

|
Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 01:00 Teema:
|
|
|
Random Hero kirjutas: | "an animated, professionally produced, feature film created by a Japanese company for the Japanese market".However, some anime are co-productions with non-Japanese companies like the Cartoon Network. Thus, anime is no longer specific to the Japanese market. |
"anime is no longer specific to the Japanese market" tähendab ainult seda, et "kuna tehakse koostööd välismaaga, siis enam ei ole ole anime suunatud ainult jaapani turule" (täpsustus anidb definitsioonile mis rõhutas jaapani turgu) mitte seda, et anime on suvalises kohas tehtud "anime stiilis" asi.
sinu wiki quote järgi näen mina ainult seda, et anime on jaapanis tehtud animatsioon.
ja sina vasta lõpuks ka sellele, et miks oled sa võimeline oma nii 1%-ga nähtust (kogutoodangust) võimeline ütlema, et milline anime tegelikult välja nägema peaks ja milline selle sisu olema peaks? |
|
Tagasi üles |
|
 |
Random

|
Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 01:19 Teema:
|
|
|
ah, mulle aitab. elage siis edasi uskumuses, et ükskõik mis jama Jaapanis kokku keeratakse on kohe samasugune anime kui GitS ja selles ei olegi mingit kahtlust.
Teema võiks tõesti lukku panna, sest muidu me jäämegi siia võitlema. _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
cenorig

|
Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 01:58 Teema:
|
|
|
Random Hero kirjutas: | ah, mulle aitab. elage siis edasi uskumuses, et ükskõik mis jama Jaapanis kokku keeratakse on kohe samasugune anime kui GitS ja selles ei olegi mingit kahtlust. |
Sa oled kas liiga väsinud või üritad iga hinna eest võita midagi, aga su väited kaotavad juba igasuguse mõtte. Mida enne kirjandusest räägiti, ah? Kui mina kirjutan paarikümne leheküljelise tobeda kirjateose lilladest mehikestest, kes maa all elavad, siis kas see kuulub ka kirjanduse alla koos Dickensi ja Goethe teostega? Vastus: kuulub küll, ükskõik, mida sa arvaksid.
Ma juba ütlesin, et anime on defineeritud mõiste, kuigi ka mulle meeldib defineerimisel kasutada sisetunnet ja ma kasutangi seda. Kuid ma ei palu võõrsõnade leksikoni kirjutada animest midagi segast, tuues näiteid hägusast stiilist.
Kui rahvale ei meeldi lääne tõlgendus animest, siis kas oleks parem nimetada kõiki joonisfilme animedeks nagu jaapanlased seda teevad? _________________ xyz |
|
Tagasi üles |
|
 |
SSJ_Silver ei piinle enam

Liitunud: 7 Dets 2006 Postitusi: 1013 Asukoht: Tallinn/San Diego
|
Postitatud: Kolm Veeb 14, 2007 06:56 Teema:
|
|
|
cenorig kirjutas: | Random Hero kirjutas: | ah, mulle aitab. elage siis edasi uskumuses, et ükskõik mis jama Jaapanis kokku keeratakse on kohe samasugune anime kui GitS ja selles ei olegi mingit kahtlust. |
Sa oled kas liiga väsinud või üritad iga hinna eest võita midagi, aga su väited kaotavad juba igasuguse mõtte. Mida enne kirjandusest räägiti, ah? Kui mina kirjutan paarikümne leheküljelise tobeda kirjateose lilladest mehikestest, kes maa all elavad, siis kas see kuulub ka kirjanduse alla koos Dickensi ja Goethe teostega? Vastus: kuulub küll, ükskõik, mida sa arvaksid.
Ma juba ütlesin, et anime on defineeritud mõiste, kuigi ka mulle meeldib defineerimisel kasutada sisetunnet ja ma kasutangi seda. Kuid ma ei palu võõrsõnade leksikoni kirjutada animest midagi segast, tuues näiteid hägusast stiilist.
Kui rahvale ei meeldi lääne tõlgendus animest, siis kas oleks parem nimetada kõiki joonisfilme animedeks nagu jaapanlased seda teevad? | Jaapanlased joonistavad teistmoodi ja nende jaoks ple selliseid joonisfilme nagu CN'is on. Ja neid jooonisfilme mida jaapanlased joonistavad/vaatavad on anime! _________________
"White clouds rush under us, cold winds brush against our cheeks, together up here in these blue skies we can fly as high, and as far as our hearts will take us." |
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|