OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Raamat (teema jõuludest)
Mine lehele 1, 2  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
acousmatique

Postitus Postitatud: Teis Dets 12, 2006 12:47    Teema: Raamat (teema jõuludest) Vasta viitega

Tere kallid sõbrad. Mul on teie abi vaja .__.

Jõulud on tulemas ja sellega kaasnevalt tunnevad inimesed mu ümber vajadust mulle kingitusi osta. Algselt ütlesin ma neile, et ärge kinkige, kuna... kuna ma ei taha, et keegi mulle Kotona PVC kingib, sest see on 1) liiga kallis ning 2) mul on piinlik paluda sellist asja. See töötas päris hästi, ma jõudsin näiteks Vabarnamehele "ei!" öelda, mis talle ka meeltmööda näis olevat. Kõik laabus.

Aga, just eile helistas mulle mu ema. Üritasin talle midagi samasugust kokku keerata, et:

- "Tellin mind huvitavaid asju ise ja nad on kõik nii kallid ja nii edasi. Ma käin tööl. Mul on raha. Mul on plastmassist tüdruksõber. Ma tõesti ei vaja midagi." *

- "Aga, [tsenseeritud, ema hüüdnimi minu jaoks], kingitustest keeldumine võib jätta endast aatelise mulje, justkui tahaksid sa teiste inimeste raha säästa, kuid samas jätab see sinust ülbe mulje. Nagu oleksid sina ainuke inimene maailmas kes sulle meelt mööda suudab olla. See ei ole eriti ilus."

- "Hmm. Hmm!"

- "Ja mis asi see oli mida sa mainisid? Plastmassist tüdruksõber?"

- "... hallo? Ema? * krrrppp * Ühendus katkeb! * bzzrr¹¹z * Ma lõpetan kõne ära parem, tsau!"

Kui sa keeldud kellegi heatahtlikusest, oled sa ülbe, sest sa ei arvesta nende sooviga olla sulle meeltmööda. Ning enamus heatahtlikud inimesed just seda soovivadki, olla teistele meeltmööda ning suhtetasandil "heas positsioonis."

Seega, mm, lähtudes Love Romast, äkki on kõige kergem olla siiski aus teiste inimeste vastu, lähtudes oma soovidest? Äkki ma peaksin siiski emalt seda Kotona PVC'd paluma? (NO DON'T)

Sorry, vabarna, et ma su kingitusest keeldusin! Ma tahaksin endale tegelikult korralikku USB mängupulti, sest see oleks selline objekt mida sina mulle korralikult välja valida saaks, aga samas tundsin ma ennast imelikult seda sinult paluda, sest minu kingitus sinule on väärt ainult murdosa sellest, ehkki ta on väga cool. Ning midagi ma ka kinkida ei saa, sest ma tegin endale juba n-inda jõulukingituse Ys ORIGIN'i näol (premium edition, bitches) ning mul on näpud totaalselt põhjas.

Nüüd, peale sellist tehniliselt ausamat ülestunnistust kus ma vahelduseks lihtsalt ei ülbitse Vabarnamehega (selle eest vabandan ka) jääb muidugi lahtiseks see, et kas see oli sajaprotsendiliselt siiras tegutsemisviis minupoolt. Võib-olla ma tahtsin endale seda pulti juba siis kui Vabarnamees mulle kingi ostmise optsiooni mõned päevad tagasi välja pakkus, kuid ma otsustasin sellest ülbelt keelduda ja sellise "ausa" ülestunnistustega enda tegelikule soovile veelgi rohkem kaalu anda, et ta selle hea puldi mulle siiski ostaks?

Mind Game!

See selleks, tuleme nüüd teema juurde. Ma sain enda onult just meili:
Tsiteerin::
Risto

Mul on sulle üks selge ja tagamõtteta küsimus.
Kas on mõni raamat, mida sa jõuluvanalt ootad?

Andres

Onu Andres on alati naljamees olnud. Ma ei soovi tema pakkumisest keelduda, kuid samas, ma ei tea midagi raamatutest. Ma ei oska talle midagi välja pakkuda. Ma ise loen raamatuid harva ning peamiselt satun ma nendeni juhuslikult kusagil sobrades või tungivate soovituste tulemusena. Mõni aeg tagasi lugesin seda ning nüüd on mind ootamas Chiisan'ilt saadud Asimov'i "Kadunud Robot". Aga ma ei oska midagi soovida, mistõttu ma pöördungi teie poole, kallid sõbrad ja sõbrannad.

Et siis, soovitage mulle mõni raamat, mis vastab neile tingimustele (koostatud mu onule mõeldes)
- on saadaval kohalikes raamatupoodides,
- ei ole hirmkallis,
- ei ole mingi manga vms träni,
- ei ole keskkooli kohustuslik kirjandus (nii vähe ma ka lugenud ei ole)
- ei ole ülepeakäiv algajale lugejale, ning, mis tähtsaim
- suudab tõestada ning võimendada raamatu kui kunstivormi väärtust

Kõik soovitused (koos kirjeldustega, kui võimalik) on väga teretulnud.
Vabarnamees
mario with money

Postitus Postitatud: Teis Dets 12, 2006 16:43    Teema: Vasta viitega

Hea mees oled ikka, kurat. GRRRR!

Konkreetsemad ettepanekud siis privasse, kuna muidu ma äkki teen tünga sulle ja ostan ventileeritud trackball'i või midagi muud vastavat. Alternatiivselt on sul võimalus mind lihtsalt usaldada lol. Ja noh, Saturni USB-pad'i paluks mitte soovida, sest see on out of stock kõikjal peale Shinjuku.
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Teis Dets 12, 2006 17:01    Teema: Vasta viitega

pidades silmas provintside pisikeste raamatupoodide valikut ja mitte olles kursis apollo või mõne muu pealinna raamatupoega soovitaksin järgmist:

kõik mis on bukowski. paljud inimesed ütleksid, et see nüüd küll jõulu meeleollu ei sobi, kuid mina väidaks just vastupidist. kui bukowskit lugeda hõõgveini klaas käes, sügavale kampsunisse pugenult (võib-olla isegi kamina ees! ) ning säilitades oma irooniameelt, võib see tõelise ligimesearmatuse peale ajada. bukowskid on hästi odavad ka ja vedelevad tavaliselt alumistel lettidel.

punase raamatu sarjast vonneguti suhteliselt hiljuti ilmunud "hookus pookus" ning vist aasta tagasi ilmunud "galapagos". raamatud on punased ! kamaan ! punane = jõulud ! ("hookus pookus" on parem).

siis ma olen näinud vedelemas ka hästi kena ja kompaktse välimusega brautigani "arbuusisuhkru" uustrükki, mis on taas äärmiselt nunnu raamat.

üldiselt mulle väga meeldib jõuludeks raamatuid saada, kui inimene, kes neid kingib teeb seda mingi kindla mõttega. et keegi kingib mulle mingi raamatu, mis talle endale väga meeldis. ja siis kirjutab sinna tiitellehele veel midagi armast ka jne.

selle su ema kingisoovi teema kohta ütleks niipalju, et loomulikult ütle talle, mida sa siiralt jõuludeks sooviksid. sest mõtle, lapsepõlves tegid sa seda ju arvatavasti alati otsekoheselt ja häälekalt. emadele üldiselt ei meeldi, kui nende lapsed suureks kasvavad jne :) ja peale selle ma usun, et talle meeldiks väga teha sulle kingitus, mis sulle tõeliselt korda läheks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Ryujin

Postitus Postitatud: Teis Dets 12, 2006 17:44    Teema: Vasta viitega

Kingitusena on sügavamat tähendust omavad raamatud kindlasti paremad, kui lihtsad ajaviiteromaanid. Proovi näiteks eksistentsialismi kõige mõnusamaid autoreid: Camud'd ja Sartre'd lugeda. Kergem kui Kafka ja sama hea kui Dostojevski ning võimalus saada head filosoofiat kätte ilma puhtfilosoofilisi raamatuid lugemata, seal on filosoofia põimitud hea kirjanduse sisse.
acousmatique

Postitus Postitatud: Teis Dets 12, 2006 19:53    Teema: Vasta viitega

Vabarnamees kirjutas:
Hea mees oled ikka, kurat. GRRRR!

Konkreetsemad ettepanekud siis privasse, kuna muidu ma äkki teen tünga sulle ja ostan ventileeritud trackball'i või midagi muud vastavat. Alternatiivselt on sul võimalus mind lihtsalt usaldada lol.

Ma ei ole väga ringi vaadanud, nii et usaldan sind!
Ja noh, Saturni USB-pad'i paluks mitte soovida, sest see on out of stock kõikjal peale Shinjuku.

kammerer kirjutas:
mitmed asjad

Bukowski ma ei tea. Lugesin ta kohta Wikipediast ning seal öeldi tema kohta m.h. selliseid asju:
According to Linda Lee Bukowski, her husband's epitaph means something along the lines of "If you spend all your time trying, then all you're doing is trying. So don't try. Just do."

...

In a 1974 interview he said, "You live in a town all your life, and you get to know every street-corner. You've got the layout of the whole land. You have a picture of where you are. ... Since I was raised in L.A., I've always had the geographical and spiritual feeling of being here. I've had time to learn this city. I can't see any other place than L.A."

...

One critic has described Bukowski's fiction as a "detailed depiction of a certain taboo male fantasy: the uninhibited bachelor, slobby, anti-social, and utterly free."

Intrigeeriv! Aga hõõgvein mulle ei meeldi eriti :( Vaatab, püüan toime tulla.

Kurt Vonneguti ma tean, ma lugesin kunagi ammu T¹empionide Einet. See raamat oli nii naljakas, et ma naersin isegi nende tõsiste asjade üle, millest see raamat rääkis.

Punase raamatu sari... kas sa pead silmas neid punaste ja valgete kaantega raamatuid? Igakord kui ma neid näen, mõtlen et ma et miks nad küll selles terve suure seeria tegid. Nad oleksid võinud ühe autoriga piirduda, see oleks kujundusele tekstuaalset identiteeti andnud. Nüüd, kümneid autoreid hiljem, on ta lihtsalt mitte midagi ütlev ja silmatorkav kaanekujunduste kogum, millest on võimatu mingit sügavamat poeetilist sidet kujundusega leida. 2/5'st

Miks "Hookus pookus" parem on? Ma ei küsiks seda küsimust kui mul oleks sinu maitse-eelistustest detailsem arusaam, aga kuna ma pole sinuga väljaspool foorumit kunagi suhelnud, puudub mul see. Kas ta on naljakam? Huvitavam? Keskkond on paremini tunnetatav?

Brautigan. Ka mingi ameeriklane.
From late 1968 to February 1969, Brautigan recorded a spoken-word album for The Beatles' short-lived record-label, Zapple. The label was shut down by Allen Klein before the recording could be released, but it was eventually released in 1970 on Harvest Records as Listening to Richard Brautigan

Allen Klein, motherfucker. Tuleb välja, et ta on Jodorowsky'ga ära leppinud ning et meil on õnn oodata ees HD-DVD versioone El Topo'st ja Holy Mountain'ist. Wow.

Hmm. Brautigan kõlab veel huvitavamalt kui Bukowski. Hmm-hmm. Ning "Watermelon Sugar" on ühe Howie B loo nimi. Babam. Ma vist võtangi selle ja ei loe tolle mehe kohta rohkem.

Emalt soovin ma endale uue paari aluspükse. See ei ole küll Kotona PVC, kuid haakub temaga!

Camus ja Sartre on samuti head soovitused, aga kuna ma otsustasin juba varem kammereri poolt soovitatud autori kasuks (keda ma, erinevalt Camus't ja Sartre'st, ei tea), siis jään tema juurde. Tänud sellegipoolest!
douji

Postitus Postitatud: Teis Dets 12, 2006 20:03    Teema: Vasta viitega

äkki Bill Brysoni "Kõiksuse lühiajalugu"? ("A Short History of Nearly Everything")
acousmatique

Postitus Postitatud: Teis Dets 12, 2006 20:04    Teema: Vasta viitega

doujimasan kirjutas:
äkki Bill Brysoni "Kõiksuse lühiajalugu"? ("A Short History of Nearly Everything")

Mis see on ja miks just see? Vasta, naine!
douji

Postitus Postitatud: Teis Dets 12, 2006 23:28    Teema: Vasta viitega

ee... a) mulle meeldib kontsept "kõik oluline ühes raamatus"; b) räägitakse, et see on viimase paari aasta tegijaim populaarteadusraamat maailmas; c) niipalju, kui lugesin, oli päris hästi kirjutatud ja huvitav; d) mulle meeldis autori morbiidne huumorimeel...
mimmu
hilja juba

Postitus Postitatud: Kolm Dets 13, 2006 00:01    Teema: Vasta viitega

doujimasan kirjutas:

Ma arvan ka seda. See on väga tore raamat.
Ja siis hiljuti tuli Apollo riiulitele üks raamat vampiiridest. Üks esimesi vist eesti keeles? Pole küll ise täpselt uurinud, kuid kuuldu järgi pidi see ka suhteliselt huvitav olema.
douji

Postitus Postitatud: Kolm Dets 13, 2006 02:23    Teema: Vasta viitega

see vampiirikas "Verelegendid" on mul ka olemas, aga mu meelest ei roki eriti. selline teadustööna kirjutatud kuiv ja tihke tekst, lõputu jauramine mingite obskuursete folkloorinüansside kallal...
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Kolm Dets 13, 2006 10:34    Teema: Vasta viitega

Miks "Hookus pookus" parem on? Ma ei küsiks seda küsimust kui mul oleks sinu maitse-eelistustest detailsem arusaam, aga kuna ma pole sinuga väljaspool foorumit kunagi suhelnud, puudub mul see. Kas ta on naljakam? Huvitavam? Keskkond on paremini tunnetatav?

tegelikult ma ei ole täiesti adekvaatne neid kahte eesti keeles ilmunud raamatut võrldema, kuna "hookus pookus"-t lugesin ma kunagi ammu inglise keeles. teoreetiliselt on võimalik, et tõlketöö on julmalt pange pannud muidugi. aga üldiselt ei meeldinud mulle "galapagos", sest vonnegut lasi kuidagi vana rasva pealt. "galapagos" on üks ta hilisemaid raamatuid ja minu jaoks ta ei olnud sama naljakas ning nukrameelne, kui ta eelmised raamatud. ta oleks ennast nagu kuidagi ära ammendanud ning midagi väga uut sa sealt ei leia. aga samas, kui sa ei ole lugenud "kassikangast" või "titaani sireene" vms siis ei ole ka suurt vahet.

Punase raamatu sari... kas sa pead silmas neid punaste ja valgete kaantega raamatuid? Igakord kui ma neid näen, mõtlen et ma et miks nad küll selles terve suure seeria tegid. Nad oleksid võinud ühe autoriga piirduda, see oleks kujundusele tekstuaalset identiteeti andnud. Nüüd, kümneid autoreid hiljem, on ta lihtsalt mitte midagi ütlev ja silmatorkav kaanekujunduste kogum, millest on võimatu mingit sügavamat poeetilist sidet kujundusega leida. 2/5'st

mhmh seesamune. värv värviks, aga raamatud, mis selles seerias ilmunud on, on küll täiesti nunnud. noh kaks vonneguti avaldati järjest ja siis veel fahrenheit 451 ja 1984 jne.

selle 1984jaga meenub mulle, et eesti keeles on suht hiljuti (ma arvan et hiljuti) ilmunud orwellilt selline raamat nagu "kummardus katalooniale", mis räägib äärmiselt ironiseerivalt ja mõnusalt hispaania kodusõjast. orwell istus seal kommunistide poolel kuskil kaevikutes ja dokumenteeris ajakirjanikuna sündmusi jne. väga naljakas oli lugeda. (orwelli nt tulistati snaiperi poolt kaela, kui ta kõikidest keeludest hoolimata otsustas kottpimedal ööl rindel suitsetama hakata - ma teeks täpselt sama :P ).

ja ma ei oskagi sulle öelda, kumba ma rohkem soovitaksin, kas bukowskit või brautigani. bukowski on laiemas mastaabis mõjuvam ning südantsoojendavalt rõve, kuid brautigan jällegi armsam.

igatahes soovitan kindlalt vaadata sellist dokumentaalfilmi nagu bukowski:born into this
Tagasi üles
erick
küps PSP-d plõgistav noormees

Postitus Postitatud: Kolm Dets 13, 2006 13:11    Teema: Vasta viitega

See "Kummardus Katalooniale" on minu arust kordustrükk.

Ma lugesin seda umbes 4 aastat tagasi ja see pole pooltki nii diip kui Orwelli ülejäänud tähtteosed. Rohkem selline memuaarivormis undamine teemal "kuidas ma kaevikus istusin".

See kukkus küll nüüd sobivalt eemalepeletav välja :)

Ma julgeksin ka sarnaselt doujimasanile Brysonit soovitada. Mitte, et ma oleks ise seda lugenud. Aga olen lugenud teadus.ee ülevaadet. Soovitati.
Teema tundub huvitav ja Bryson on tuntud oma humoorika ning hästimõistetava teksti poolest.
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Kolm Dets 13, 2006 15:19    Teema: Vasta viitega

Ma lugesin seda umbes 4 aastat tagasi ja see pole pooltki nii diip kui Orwelli ülejäänud tähtteosed. Rohkem selline memuaarivormis undamine teemal "kuidas ma kaevikus istusin".

absoluutselt :) täiesti geniaalne minu meelest.
Tagasi üles
acousmatique

Postitus Postitatud: Kolm Dets 13, 2006 17:16    Teema: Vasta viitega

Mida see sõna "nunnu" üldse tähendab kui seda kirjeldusena kasutatakse. Ma ei ole sellest siiamaani täpselt aru saanud.

Tänapäeva noored peaksid rohkem Metal Gear Solid 2'te mängima ja vähem kusagil hubastes urgastes hängima kus teed lürbitakse ning meelalt kõrva tagant sügavate tüdrukutega vesteldes Toshio Matsumoto filmide kohta "nunnu" öeldakse. Sihukesed catch-all sõnad peavad surema sest nad ei ütle mitte sittagi ning rajavad teed juba aastaid tagasi mõttetuse piiri ületanud po-mo iseennastviitavale huumorile.

for realllzzz blääd. Miks ma selle üldse kirja panin ja miks ma selliste tühiste asjade pärast üldse ärritun. Mõne aasta pärast olen ma nagu glaurung kes iga vähegi silmariivava asja kohta käib välja järjekordse kavalalt sõnastatud metafoori saapaga näkku löömisest.
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Nelj Dets 14, 2006 15:47    Teema: Vasta viitega

sa oled nii nunnu kui sa ärritud.

ja ma olen rohkem selline kohvisõber.
Tagasi üles
acousmatique

Postitus Postitatud: Nelj Dets 14, 2006 16:01    Teema: Vasta viitega

[insert witty response]
alarkivi
ametlikult mitte dissitud

Postitus Postitatud: Laup Dets 16, 2006 19:52    Teema: Vasta viitega

hmm
Hunter S Thompsoni lood, eriti "the rum diaries" või "Fear and Loathing on the campaign trail"
Loomulikult suurepärane raamat "city of god" saadaval apollos ja rahvaraamatus isegi vist. Kindel kraam on ka juba enne sissejuhatatud teemasse kuuluv Sofie maailm. Ei ole kindle, kas on saada enam aga kindlasti ülihea raamat just nn algajale lugejale.
Tagasi üles
Riion

Postitus Postitatud: Laup Dets 16, 2006 20:44    Teema: Vasta viitega

"Mäetipp - järve põhjas" koostanud Rein Raud.

Raha+raamatupood=palju raamatud/tühi rahakott ruudus
(Täna sai seda valemit järjekordselt tõestatud.)

Aga jõulud on kommerts, täielik ja ma olen hakanud jälestama seda aega isegi. Isegi täna oli raamatupoes inimesi rohkem ja 70% ostsid Vee Sõnumit või muud sellist kinkeraamatut.(Ahjaa, olete juba näinud Vee Sõnumi pudelikesi ja kaarte?!)

Teiseks - no kurat küll, miks inimesed ei mõista, et kõige suurem kingitus oleks see, et nad unustaks oma maksid, võlts olemised, sitad tujud, muu sellise teeseldud olemise ja naerataks, oleks ühe õhtu nii, et nad ei tee midagi nõmedat, ei ütleks nõmedat või ma ei tea, mida veel nad kõik teevad.

Lihtsalt, oeh...jõulud, jõulud, sa peaks olema kõige suurem rõõmuaeg, aga tegelt tood välja, kui võlts on kõik.

P.S. See ei ole naljakas aga 1. jõulupühal on a la 40% rohkem enesetappe Euroopas, kui muidu. Siin peaksin ma tänama tasuta antud Euroopa Päeviku ja tema "tarku" ütlusi.

"Me oleme, mis me mõtleme.
Kõik, mis me oleme, tõuseb koos meie mõtetega.
Enda mõtetega me loome maailma"

- Buddha
Tagasi üles
jackwood
Saksa pervert ameles lumemehega

Postitus Postitatud: Laup Dets 16, 2006 21:06    Teema: Vasta viitega

Aga mina soovitan end ise jõulude puhul premeerida sellise raamatuga nagu Juha Vuorineni teos "Punane Vänt Ltd".

Otsustades sama kirjaniku kahe varasema maakeeles ilmunud raaamtu ("Joomahullu päevaraamat" ja "Tulba-ahv") põhjal võiks väita, et see on kaanest kaaneni rõvedat peldikuhuumorit täis ja pildid on kah pastakaga hästi joonistatud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
hjarg
Post count matters!

Postitus Postitatud: Püh Dets 17, 2006 18:10    Teema: Vasta viitega

http://www.apollo.ee/product.php/0997497

!!!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes