Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
hjarg Post count matters!

|
Postitatud: Esm Sept 18, 2006 10:49 Teema:
|
|
|
Muumid on nii raamat kui ka anime. Samuti oli anime tehtud nii hästi, et ta suutis Tove Janssoni maailma hästi tabada. Nii et vahet pole. _________________ Roses are red
Violets are blue
All of your base are belong to me |
|
Tagasi üles |
|
 |
zork
|
|
Tagasi üles |
|
 |
Ummi lovely berry

|
Postitatud: Esm Sept 18, 2006 14:59 Teema:
|
|
|
Zork, seda öeldi vaid kuuekümne üheksanda aasta anime kohta, hilisemates pole mingisugust sarnast märkust. Aga ma ei tea ka, kas meil jookseb televiisoris esimene, teine või kolmas seeria, samuti ei tea ma, kas nad on tehtud eraldi või kokku, nii et mu märkus jääb esialgu poolikuks. _________________ baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu |
|
Tagasi üles |
|
 |
zork
|
Postitatud: Esm Sept 18, 2006 15:54 Teema:
|
|
|
Ummi kirjutas: | Zork, seda öeldi vaid kuuekümne üheksanda aasta anime kohta, hilisemates pole mingisugust sarnast märkust. Aga ma ei tea ka, kas meil jookseb televiisoris esimene, teine või kolmas seeria, samuti ei tea ma, kas nad on tehtud eraldi või kokku, nii et mu märkus jääb esialgu poolikuks. |
Jah, ja samas pole kuskil viidet, et see ei võiks kehtida ka hilisema asja kohta. Lihtsalt jäeti uuema seeria kirjeldusse sisse panemata, kuna varasemas oli. Aga see kõik on üldse spekulatsioon ja ma ise ei taha väita midagi selle kohta, mida Tove Jansson muumianimest arvas(tea, kas selle kohta kuskilt üldse infot leiab). Minu jaoks on lihtsalt anime ja raamat erinevad ja võib nende kohta ka täiesti erinevaid arvamusi omada. Ja hjargi suhtes tahaks lihtsalt teada, kas ta on oma "esimese episoodi põhjal arvustamise" viinud uuele tasemele - et arvustame asja ka siis, kui me pole seda üldse vaadanud, vaid ainult midagi kuulnud sellest. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ummi lovely berry

|
Postitatud: Esm Sept 18, 2006 16:05 Teema:
|
|
|
zork kirjutas: | Jah, ja samas pole kuskil viidet, et see ei võiks kehtida ka hilisema asja kohta. |
Selle märkisin ka mina ära, ühtlasi vabandades ette, kui eksin:
Ummi kirjutas: | Aga ma ei tea ka, kas meil jookseb televiisoris esimene, teine või kolmas seeria, samuti ei tea ma, kas nad on tehtud eraldi või kokku, nii et mu märkus jääb esialgu poolikuks. |
Ma ise pole ausalt öeldes Muumitrolli raamatut lugenud, ainult algusest veidi, nii et ma tõesti ei oska selle ja anime ühiseid külgi ning erinevusi. Aga on kuidas on, ma nägin muumitrollide alguses päris mitu korda Janssoni nime.
EDIT: Lõputiitritest nägin, et tegemist on 1990. aastal välja tulnud seeriaga. Vahepeal oli eelmisest seeriast 18 aastat vahet, vana seeria kohta mingit infot pole. _________________ baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Viimati muutis seda Ummi (Esm Sept 18, 2006 17:45). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
 |
genky hommikune tõus

|
Postitatud: Esm Sept 18, 2006 17:43 Teema:
|
|
|
zork kirjutas: | Ja hjargi suhtes tahaks lihtsalt teada, kas ta on oma "esimese episoodi põhjal arvustamise" viinud uuele tasemele - et arvustame asja ka siis, kui me pole seda üldse vaadanud, vaid ainult midagi kuulnud sellest. |
Hjarg on kindlasti Muumide animet näinud, sest mingi 3-4a. tagasi laenas ta minult VHSe (kokku on mul 4 VHSi Muumitrolle). Kas ta ka vahepeal vaadanud on, seda ma ei tea. _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList |
|
Tagasi üles |
|
 |
hjarg Post count matters!

|
Postitatud: Esm Sept 18, 2006 23:09 Teema:
|
|
|
Täpselt! Ja Soome pealt olen neid kunagi näinud ja ka Eesti pealt.
Ning minu arust on siin Janssoni maailma päris hästi tabatud. Nii et see 69-nda aasta oma EI kehti muu kohta... Samas, zork, sa ise pole seda näinud? _________________ Roses are red
Violets are blue
All of your base are belong to me |
|
Tagasi üles |
|
 |
zork
|
Postitatud: Teis Sept 19, 2006 08:44 Teema:
|
|
|
hjarg kirjutas: | Täpselt! Ja Soome pealt olen neid kunagi näinud ja ka Eesti pealt.
Ning minu arust on siin Janssoni maailma päris hästi tabatud. Nii et see 69-nda aasta oma EI kehti muu kohta... Samas, zork, sa ise pole seda näinud? |
Ma olen ka kunagi soome pealt näinud ja siis hiljem eesti pealt ja ka nüüd olen aeg-ajalt vaadanud, kui laps neid vaatab. Seega olen näinud ja sellepärast ka ütlesin, et minu jaoks on raamatul ja animel vahe sees. Kõige suurem vahe on muidugi see, et üks on raamat ja teine animeeritud teos, mis jätab vähem ruumi fantaasiale/ettekujutusele. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ryujin

Liitunud: 1 Sept 2006 Postitusi: 252 Asukoht: Tartu, Ryugu-jo
|
Postitatud: Teis Sept 19, 2006 14:20 Teema:
|
|
|
Kui ma ei eksi siis joonistas Jannsen ise kõik enda tegelased. Raamatus on tegelased ette antud illustratsioonidena ja Jannsen joonistas ka muumi koomiksid ise, seega ei saa öelda et anime rööviks väga palju raamatu fantaasiast. Minu nägemuses läheb see ~manga->anime~ kategooria alla. _________________ *I wish my grass was emo so it would cut itself* |
|
Tagasi üles |
|
 |
zork
|
Postitatud: Teis Sept 19, 2006 16:08 Teema:
|
|
|
Ryujin kirjutas: | seega ei saa öelda et anime rööviks väga palju raamatu fantaasiast. |
See fantaasia asi on lihtsalt minu arusaamine asjast. Et raamat on hunnik rittapandud sõnu ja ka mõni pilt. Seal on sulle asju ainult kirjeldatud osaliselt ning kujutlusvõimele jääb tunduvalt rohkem ruumi kui animeeritud teose puhul, kus on kõik sulle selgelt silme ette juba ära joonistatud.
Viimati muutis seda zork (Teis Sept 19, 2006 20:43). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ummi lovely berry

|
Postitatud: Teis Sept 19, 2006 16:37 Teema:
|
|
|
Kui mina loen raamatut, siis mu pea joonistab midagi ebamäärast ja ebaloogilist ning seetõttu olen vahel ka segaduses, infot pidevalt igat moodi kohendades. Filmides näen enam-vähem ära, mis toimub. Ja see on hea. _________________ baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu |
|
Tagasi üles |
|
 |
genky hommikune tõus

|
Postitatud: Teis Sept 19, 2006 17:54 Teema:
|
|
|
Ummi kirjutas: | Kui mina loen raamatut, siis mu pea joonistab midagi ebamäärast ja ebaloogilist ning seetõttu olen vahel ka segaduses, infot pidevalt igat moodi kohendades. Filmides näen enam-vähem ära, mis toimub. Ja see on hea. |
Kusjuures...täna oli meil Religioonipsühholoogia loengus juttu sellistest kujutlustest. Näiteks inimene loeb ilukirjandust ja talle tulevad 'pildi silme ette'. Ta kujutab ette, milline see või too inimene või olukord on. Tegu on kontrollimatu nähtusega. Need illustreerivad teksti. Näiteks seetõtt paljudele ei meeldi raamatu järgi tehtud film, sest nende kujutuste kohaselt oli asi hoopis teistmoodi.
Kahjuks ei oska ma Muumide raamatu kohta midagi öelda, kuna pole seda lugenud  _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ryujin

Liitunud: 1 Sept 2006 Postitusi: 252 Asukoht: Tartu, Ryugu-jo
|
Postitatud: Teis Sept 19, 2006 20:53 Teema:
|
|
|
Asjad mis nõuavad kõige rohkem fantaasiat:
1) Tegelaskujud, antud juhul muumid ja mõned teised
2) Sündmuspaigad, antud juhul muumide maja ja selle ümbrus
Kaks esimest on illustratsioonide näol ette antud, nüüd see kuidas muumipapa punktist A punkti B läheb või muud sarnased juhtumid ei vaja küll erilist fantaasiat. Üldjuhul normaalne inimene ei kujuta teda ette roomamas või pea peal käimas, kui autor kirjutab vaid et "läks siit sinna".
Minu point: kui raamat on rohkesti illustreeritud nagu seda lasteraamatud tavaliselt on, ei kulu niivõrd palju fantaasiat raamatu tõlgendamiseks.
Laste fantaasiarännakud avalduvad pigem selles, et nemad mõtlevad neid tegelasi raamatus mitteantud kohtadesse ja situatsioonidesse, segades neid teiste raamatute tegelastega ning kujutledes neid ette pärismaailma võttes aluseks hoopis teistsugused mänguasjad. jne jne.
Sama asi on ka mangade puhul, fantaasiale on jäetud niipalju ruumi et mõelda kuidas pildist A sai pilt B. Muud mõttearendused, mis lugedes tekivad (nt. Miks ta nii tegi? Kust ta seda teab? Miks tal nii imelik kübar on? jne) saad sa ka filmist/animest kätte.
Seega muumide raamatu ja anime kontrast ei ole niivõrd suur, kui tavaliselt raamatute ja filmide puhul kipub olema. _________________ *I wish my grass was emo so it would cut itself* |
|
Tagasi üles |
|
 |
mimmu hilja juba

|
Postitatud: Kolm Sept 20, 2006 20:56 Teema:
|
|
|
genky kirjutas: |
Kahjuks ei oska ma Muumide raamatu kohta midagi öelda, kuna pole seda lugenud  |
siis loe kindlasti, on seda väärt. Kuigi ka multikas on tore ja nunnu ja üsna muumi siis raamat on ikka raamat. _________________ Onu Vanja kurvad püksid |
|
Tagasi üles |
|
 |
crazyn00b

Liitunud: 28 Aug 2006 Postitusi: 18 Asukoht: kuskil sealkandis
|
Postitatud: Reede Sept 22, 2006 22:32 Teema:
|
|
|
armas minu arust  _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Fostex

|
Postitatud: Esm Sept 25, 2006 21:56 Teema:
|
|
|
muumid on jah toredad a hääled on seal naljakad natuke , liiga lapsikud  |
|
Tagasi üles |
|
 |
ittekimasu

Liitunud: 23 Aug 2006 Postitusi: 108 Asukoht: Unenägude maailma WC...?
|
Postitatud: Kolm Okt 11, 2006 15:28 Teema:
|
|
|
ma ei tea... see originaal-idee oli mingi soomlase tehtud vist, ma ei mäleta... anyway. Nunnu! _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Yokai

|
Postitatud: Kolm Okt 11, 2006 17:28 Teema:
|
|
|
Ma pole kunagi vaadanud muumitrolle, nagu nad oleksid anime...
sama oli ka sellise animega, nagu karin-chan või midagi sellist....... _________________
変態 |
|
Tagasi üles |
|
 |
ittekimasu

Liitunud: 23 Aug 2006 Postitusi: 108 Asukoht: Unenägude maailma WC...?
|
Postitatud: Reede Okt 13, 2006 10:41 Teema:
|
|
|
seda küll, ka mina võtsin neid alguses kui tavalist animatsiooni, aga tegelöikkult, nüüd kui ma mõtlen on nad vist ikka anime, jah... _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ritsikas

Liitunud: 4 Veeb 2006 Postitusi: 229 Asukoht: Tallinn /Mustamäe
|
Postitatud: Laup Sept 01, 2007 19:44 Teema:
|
|
|
Ma pean kusagilt saama muumide tausta muusikad. Mul nagu ema ütles taandareng kuna ma väiksena ainult seda raamatut tahtsingi, et ette loetakse. Nüüd aga võlus mid muumids ära ka tausta muusika mis seal mängib. Kuid pole essu ka aimu kust seda saada XP _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
|