Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
yamyy
|
Postitatud: Püh Okt 31, 2004 10:49 Teema:
|
|
|
mm.. minu arust on see eriti hea, et ülikoolides on võimalik jaapani keelt õppida, ses mõttes, et tuuakse kuidagi suht lihtsalt inimestele kätte, kes seda keelt harrastada tahavad
Minugi plaan on ylikoolis hakata seda sama keelt õppima.. algul oli plaanis nyyd juba hakata.. aga siiski 12-s ning examid ronivad peale .. siis ju ei saa päris 100% keele õppimisele anda  |
|
Tagasi üles |
|
 |
hundiplika

Liitunud: 13 Juun 2003 Postitusi: 31 Asukoht: Pärnu, Sauga jõe ääres
|
Postitatud: Teis Nov 16, 2004 03:09 Teema:
|
|
|
mh... ma ei leia et jaapani keel on haige ja kahtlane, @xin
minu arvates on see ilus keel, kõigi oma kahtlaste varjunditega
ma ei õpiks seda anime pärast (kuna ma ei vaata eriti/suurel hulgal animed nagu paljud ülejäänud siit seltskonnast ), ma õpiks seda pigem sellepärast, et see keel on sümpaatne mulle.
aga minu teada ei õpetata seda siin, Pärnus  _________________ *hundu tõstab koonu kõrgele-kõrgele ja ulub täiskuu poole: uauuuuu |
|
Tagasi üles |
|
 |
Ni ni shinai de
|
Postitatud: Nelj Nov 25, 2004 22:50 Teema:
|
|
|
ma arvan et se on ilus keel samuti.
kavatsen järgmine aasta jaapanisse minna vahetusõppima ja ei saa väita et anime ei oleks mind selle otsuse tegemisel mõjutanud.see kuidagi muudab mu soovi sinna minna veelgi suuremaks.
aga keel on tõesti lahe,olen seda aasta ise õppind ja nüüs ühel kursusel ja leian et see on jummala äge klass aga pole seda eriti hästi vastu võtnud.kuid saadan kõik need lihtsalt persse kes arvavad et see keel kultuur ja inimesed nõmedad on  |
|
Tagasi üles |
|
 |
himura kenshin
|
Postitatud: Reede Nov 26, 2004 23:42 Teema:
|
|
|
mul pole sellega küll asja saand ma ei oska õppida, oleks vaid see tund ka koolis |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sato-chan

|
Postitatud: Nelj Dets 30, 2004 14:23 Teema:
|
|
|
Poolaasta on keeltekoolis läbi. Eriti palju just juurde õppinud pole...aga ikkagi on seal tore käia. _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
zork
|
Postitatud: Nelj Jan 06, 2005 13:30 Teema:
|
|
|
Tsiteerin:: | Hina:
Mjah...kuid suhelda saab ka näiteks kirja teel ning siis jääb vaid hääldusest väheseks. Ja tegelikult pole võimalik õppida jaapani keelt ilma seda kirjutada oskamata, kuna ükskõik kust seda õppida- keeltekoolis või internetist, ikka on vaja osata lugeda. |
Tsiteerin:: |
pansomon:
hehee, usu mind, jaapani keelt pole võimalik ära õppida nii, et ainult suhtlemise. õigemini on, aga selleks pead sa jaapanisse minema. kui juba ühel sõnal on mitu tähendust, ning õige tähendus sõltub kasutatavast kanjist, siis on üsna raske rääkida sellest, et tahaks ainult suhtlemise ära õppida. |
kui mina nii pool aastat jaapani keelt õppisin, siis mulle räägiti, et jaapani keelt võib õppida kas rääkima, lugema või kirjutama(ei mäleta, kas oli kuulamine ka), sest need on siiski erinevad asjad. Selleks, et rääkida, ei pea inimene oskama lugeda ega kirjutada. Selleks et lugeda, ei pea oskama kirjutada. Ma ise näiteks tunnen nii mõnegi kanji märgi tähenduse peale vaadates ära, kuid kui mul palutakse näiteks sama vastupidi teha, s.t. tähenduse järgi kanji joonistada, ei tule mul midagi välja. Ja lihtsalt suhtlemise eesmärgil on täiesti võimalik jaapani keelt ära õppida, ma ei saa aru, mis pistmist on suhtlemisel ja sellel, et ühel sõnal võib mitu tähendust olla. Suheldakse ometi rääkimise teel ja sõna tähendus tuleb kontekstist välja, ega nad ometi siis mingi ääremärkusena ei lisa sinna juurde, et nüüd ma ütlesin selle kanjiga sõna ja nüüd tollega. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Hina

|
Postitatud: Laup Jan 08, 2005 13:20 Teema:
|
|
|
Tsiteerin:: | kui mina nii pool aastat jaapani keelt õppisin, siis mulle räägiti, et jaapani keelt võib õppida kas rääkima, lugema või kirjutama(ei mäleta, kas oli kuulamine ka), sest need on siiski erinevad asjad. Selleks, et rääkida, ei pea inimene oskama lugeda ega kirjutada. Selleks et lugeda, ei pea oskama kirjutada. |
Täitsa õige jutt. Mida teevad siis kurdid või tummad.
Kuid ma oleks pidanud vist oma kommentaari täpsustama, sest ma pidasin silmas eelkõige Eestit. Nimelt pole Eestis eriti mõtet õppida ainult rääkima, sest siin lihtsalt ei ole palju selliseid inimesi, kellega seda teha. Ümber ringi kõlab ju vaid eesti/vene keel. Samas, kui elada pikemat aega Jaapanis, oleks see samuti mõttetu, kuna seal on raske vähemalt lugemiseta hakkama saada(nt. rongi plaanid)
Ma ei kujuta praegu ette, kuidas sa ainult jaapani keelt kirjutaksid ilma hääldust teadmata...paberi peal pooleldi veel, kuid arvuti peal on see võimatu...Kuid kui sa tead hääldust, on võimalik seda tavaliselt ka rääkida ja kui sedagi, siis ka kuulata
(Häälduse all mõtlen ma hiragana tundmist, kuid põhimõtteliselt, kui silmas pidada seda hääldust, mida me tekitame, siis oleks see loomulikult võimalik, ainult, et jällegi mõttetu, kuna hiragana ära õppimine pole mingi eriline kunst...hääldatakse ju pea-aegu nagu eesti keeltki....)
Võimalik on loomulikult ka ainult lugema õppida, kuid sel lihtsalt poleks ju mõtet.....Ma arvan, et see on siis mõtekas, kui teisiti pole võimalik.
Tsiteerin:: | Ma ise näiteks tunnen nii mõnegi kanji märgi tähenduse peale vaadates ära, kuid kui mul palutakse näiteks sama vastupidi teha, s.t. tähenduse järgi kanji joonistada, ei tule mul midagi välja. |
See on vaid alguse asi. Algul õpib aju ära tundma ja alles siis seda järgi tegema...rohkem harjutamist  |
|
Tagasi üles |
|
 |
nosferatu

|
Postitatud: Reede Veeb 18, 2005 21:46 Teema:
|
|
|
eijh,aga kas jaapani keelt on m6tet nii 6ppida kui sa iljem seda ''kasutama'' ei akka,''for instance'' ytleme et mina hakkan kolme aasta p2rast jaapani keelt 6ppima,6pin niisma ilma et sellega millegi t6sisega peale hakata,nt. t6lgiks t66le või kuskile jaapanisse elama...
aga jh,preegu ma 6pin aind terminoloogiat ja selliseid asju,
kuna trennis v66exami jaox vaja,nujah,mul olx siis nt olemas nyyd ea p6hjus jaapani keelt 6ppida...
kuna kui ma nt. akkan tegema esimest musta v66d siis on mul mitte terminoloogia kysitlus vaid mingi ''jutuajamine'' examineerimislaua taga siis v6in olla kindel et jaapanlastest koosneb enamasti komisjon.
niisiis olx mugavam,muidugi on t6lk k6rval neil vms. aga muljetavaldavam on see kui oskad meistrite keelt.  _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sato-chan

|
Postitatud: Reede Veeb 18, 2005 22:13 Teema:
|
|
|
Kolm põhjust miks ma seda õppimas käin:
1.Õpin seda selleks, et igasugustest j-rocki lauludest paremini aru saada...
2.Peale selle kavatsen ma kunagi ka Jaapanisse minna ja keeleoskamatuna on seal päris raske hakkama saada.
3.Ja kuna see keel on minu arust nii ilus oleksin ma väga õnnelik kui ka ise seda oskaksin.
Vot nii 8) _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
nosferatu

|
Postitatud: Esm Sept 12, 2005 18:47 Teema:
|
|
|
btw. kellel on soovi võib mult küsida jaapani roppusi  _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Will

|
Postitatud: Teis Sept 13, 2005 13:50 Teema:
|
|
|
pean selle keele algajakursused vähemalt tulevikus läbima ... kavatsen elus Jaapanit külastada kindlasti ... Big Dream Kultuur on nii huvitav
+ kui animeid leiab ikka tõlkega, sis mangasi on raske leida ... |
|
Tagasi üles |
|
 |
zero

|
Postitatud: Kolm Sept 14, 2005 20:10 Teema:
|
|
|
Mõmm, ma käin Tartu Ülikooli jaapani keele esimesel kursusel ning mulle väga meeldib. Täna kuulasime mingisugust seebimullilaulu. Lahelahe ^___^ _________________ Jäi kui rott lõksi vahele. |
|
Tagasi üles |
|
 |
mimmu hilja juba

|
Postitatud: Nelj Sept 15, 2005 20:17 Teema:
|
|
|
zero kirjutas: | Mõmm, ma käin Tartu Ülikooli jaapani keele esimesel kursusel ning mulle väga meeldib. Täna kuulasime mingisugust seebimullilaulu. Lahelahe ^___^ | tore. ma üritan ka järgmisele kursusele minna _________________ Onu Vanja kurvad püksid |
|
Tagasi üles |
|
 |
Yoh
|
Postitatud: Reede Veeb 17, 2006 18:11 Teema:
|
|
|
himura kenshin kirjutas: | mul pole sellega küll asja saand ma ei oska õppida, oleks vaid see tund ka koolis |
Tahad õppida, mine järveotsa gümnaasiumisse ja seal 10. klassist õpetatakse  |
|
Tagasi üles |
|
 |
hallhaldjas

Liitunud: 23 Jan 2005 Postitusi: 59 Asukoht: Pisike pudel punast küünelakki ^^.
|
Postitatud: Reede Veeb 17, 2006 19:14 Teema:
|
|
|
Mul on üks klassiõde, kes just selle pärast tahabki sinna kooli. Ta muust ei mõtlegi, kui saaks ainult Jaapani keelt õppida. _________________ kin'en |
|
Tagasi üles |
|
 |
JohnyB

|
Postitatud: Teis Veeb 28, 2006 10:01 Teema:
|
|
|
Tere kus kohas Tartus Jaapani keele õpimine toimub? ka kas see on tasuline voi mitte? Ise ma Valdan Inglise keelt kui eesti keelt ja sakasa keelega on sama on huvi midagi uut õppida _________________ If U Wana Feel the Darkness Then U Have To Get One With The Darkness
LIFE=A Big And Confusing Place Were You Just Get Draped In.
Remember never to look back " Its Gone Just Let It Be!" |
|
Tagasi üles |
|
 |
genky hommikune tõus

|
Postitatud: Teis Veeb 28, 2006 11:55 Teema:
|
|
|
JohnyB kirjutas: | Tere kus kohas Tartus Jaapani keele õpimine toimub? ka kas see on tasuline voi mitte? Ise ma Valdan Inglise keelt kui eesti keelt ja sakasa keelega on sama on huvi midagi uut õppida |
Tartus saab Jaapani keelt õppida Tartu Ülikooli keelekeskuses -> http://www.ut.ee/FLKE/index.php?s=content&p=kursused_saksaprantsuse. Minu teada saavad peale üliõpilaste seal õppida ka muud inimesed, kuid siis kursus juba maksab. Lisaks saab Tartus Jaapani keelt õppida Tartu Raatuse Gümnaasiumis -> http://raatuse.rtk.tartu.ee/ _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList
Viimati muutis seda genky (Kolm Aug 15, 2007 11:11). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
 |
Navistar

|
Postitatud: Reede Märts 10, 2006 02:41 Teema:
|
|
|
Tervist anime rahvas. Vabandan kohe ette mu korrast ära eesti keele kohta..nats roostes on, kasvasin yles rootsis aga syndisin Tallinnas..anyway ma soovin teile kõigile jaapani keelt õppida. üks ilusamaid keeli mis yltse olemas on minumeelest. Kui tahtmine on siis saab kõike.
Ma sygisel tulen võib olla Tallinnasse elama mõneks ajaks ja oleks super kui keegi soovitaks mulle kooli kuhu saaks minna jaapani keelt edasi õppima. Tänan juba ette ära.
Praegu kirjutan teile kõigile Tokyo lähedalt Matsudost, Chiba linna osast.
Väga rõõmus näha et eestis hakkab anime ka populaarseks saama, ei uskunud oma silmi et ka eestikeelne forum on ylesse pandud. Sugoi da yo. Minasan ganbareeeeee! _________________ -World Of Vampires- |
|
Tagasi üles |
|
 |
JohnyB

|
Postitatud: Reede Märts 10, 2006 05:08 Teema:
|
|
|
Navistar kirjutas: | Sugoi da yo. Minasan ganbareeeeee! | Tere Tere Olen ka keele harastaja aga mis se tähendab muidu? (Vaba Tõlkija Eesti-Inglise-Saksa) Kui vaja on kogmused 2 aastat sellel erialal aga koole pole lõptanud nii et ametlike teenused ei l2he kirja  _________________ If U Wana Feel the Darkness Then U Have To Get One With The Darkness
LIFE=A Big And Confusing Place Were You Just Get Draped In.
Remember never to look back " Its Gone Just Let It Be!" |
|
Tagasi üles |
|
 |
Draconda

|
|
Tagasi üles |
|
 |
|