OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

House mm... House
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3

Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 16:29    Teema: Vasta viitega

pansomon kirjutas:
Exb kirjutas:
Ise eelistan k-pop & j-pop muusikat, kuigi minu list varjeerub Enyast Eminemini.

ja kui juba exbiga tähenärimiseks läks, siis "varieerub". i. seal käib i. ;)

loomulikult on selline arvamus üsna individuaalne. elu ongi üks üsna individuaalne asi. võiksin öelda, et elu individuaalsus on niivõrd reaalne kui üldse olla saab, seetõttu on ka väga reaalne see määratlus, et milline jook millise aastaajaga (või muusika või arvutimängu või auto või mängukaruga) minu meelest kokku läheb.

ja miks ei võiks kõrvutada muusikat ja aastaaega ja mõnda köögivilja?
minu meelest näideks sügis, rokk ja praekartul sobivad ideaalselt kokku. või suvi, hauss ja redis (hapukoorega).

kõike võib teha. ja kõike saab teha. sest kõik on seotud kõigega. aga kõik on alati subjektiivne. selles seisnebki ju elu võlu. loosen up! :)

Olen sellest kirjaveast täiesti teadlik, ent vahel kirjutan ehk liiga automaatselt pööramata suuremat tähelepanu oma kirjavigadele, aga aus leid.. eksisin.. kummardus maani sellise järjepidevuse ees minu kirjatöös mingi vea leidmisel.
Mis aga puutub individuaalsusesse, siis selle üle puudub selge ülevaade ning vaielda selle üle pole mul kavas. Tõepoolest kui leiad, et hauss & redis sobivad kokku, siis ma sellega ei vaidle. Rõhutad oskuslikult ka ise individuaalsusele, mis võtab kahtluses Sinu sääraselt käsitluselt.
Ideest millest ma aga eelpool räägin, oled ilmselt mööda vaadanud.
Kui räägid millegist individuaalsest, siis pead arvestama, et teistele võib antud info täiesti kasutu olla. st. mina ei oska ütelda miks Sa seostad mõnda köögivilja teatud muusikastiiliga, kääkimatta sellest et üks muusikastiil varieerub üsna laias raadiuses võrreldemaks seda üksiku köögiviljaga.
Mulle jääb mulje nagu võrdled kahte täesti erinevat asja ilma, et Sul oleks vähimatki alust & individuaalsus kõlab siin rohkem nagu vabandusena. Kõik ei ole subjektiivne, selle vältimiseks on standardid, mõõtühikud, klassifikatsioonid jne. Nendest peab lihtsalt aru saama, et neid üheselt mõista. Muidu võiks igaüks oma väidete tõestamisel "individuaalsuse" taha peituda.

Küsiks veel mita pidasid silmas "elu individuaalsuse" all?
douji

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 16:59    Teema: Vasta viitega

Exb kirjutas:

sry, ei taha pansomoni eest vastama tükkida, aga mina näiteks nägin selles viidet reaalsuse(kogemuse) subjektiivsusele ehk kogu teemale "objektiivne reaalsus võib teoorias ju olemas olla, aga seda on võimatu kogeda". mispidi sellest veel aru saada annab? ???
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 17:03    Teema: Vasta viitega

et siis kokkuvõttes sa tahad öelda, et pansomonil polnud mingit alust võrrelda redist hausiga kuna haus on niivõrd mitmekülgne asi, kuid kuna pansomon kirjutas asjast nii kuidas ta seda ise näeb, ehk siis läbi enda individuaalsuse spektri, siis sa ei saa sellele vastu vaielda ?

miks küll?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 19:10    Teema: Vasta viitega

doujimasan kirjutas:
Exb kirjutas:

sry, ei taha pansomoni eest vastama tükkida, aga mina näiteks nägin selles viidet reaalsuse(kogemuse) subjektiivsusele ehk kogu teemale "objektiivne reaalsus võib teoorias ju olemas olla, aga seda on võimatu kogeda". mispidi sellest veel aru saada annab? :?

"Objektiivne reaalsus"? kui seda mõistet tõlgendada siis polegi see nii võimatu või puht teoreetiline.. Kui Sa räägid kogemusest, siis see ei seostu just palju reaalsusega. Muidugi võib kogemuse põhjal kirjeldada ühte & sama asja/situatsiooni/olekut/jne täiesti erinevalt aga see ei tähenda, et selle alusel võiks reaalsust defineerida. Must värv on must kõigile.. see on reaalsus.. mitte aga see milliseid tundeid must värv kellegis tekitab.

kammerer kirjutas:
et siis kokkuvõttes sa tahad öelda, et pansomonil polnud mingit alust võrrelda redist hausiga kuna haus on niivõrd mitmekülgne asi

Ei.. pansomonil polnud alust neid võrrelda, sest Ta pole oma võrdlust põhjendanud millegi muuga, kui individuaalse vaatenurgaga. Minu viide haus'i mitmekülgsusele tekitab küsimuse kuidas saab midagi väga varjeeruvat millegi väga selge & ühesega kõrvutada.
kammerer kirjutas:
kuid kuna pansomon kirjutas asjast nii kuidas ta seda ise näeb, ehk siis läbi enda individuaalsuse spektri, siis sa ei saa sellele vastu vaielda ?

miks küll?

Just nimelt, kui meie austatud pansomon ütleb, et see näib läbi Tema silmade nii, siis ei saa mina vastupidist ütelda sellel lihtsal põhjusel, et mina ei suuda kungi midagi läbi Tema silmade näha.

*Paistab, et järjekordselt muutuvad minu postitused eriti rohkelt seletusi nõudvaks teemaks.. Miks nii miks nii?!?
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 19:20    Teema: Vasta viitega

minu küsimus oli pigem "miks küll?" kallis eksp :P
Tagasi üles
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 19:51    Teema: Vasta viitega

kammerer kirjutas:
minu küsimus oli pigem "miks küll?" kallis eksp :P

Kallis Cammerer,

pean kurbusega tõdema, et Teie alandlik nõustaja eksp pole suuteline enesele Teie kõige kõrgema arupärimisi selgitama sest ekspi arusaama piir jookseb miile tagapool Teie üliarenenud maailmapildist, mille mõistmiseks on eksp raisanud viimsegi ressurssi oma mõttemaailmast. Ehk on üllas valitseja nii helde & annab selgituse ekspile, kelle valgustamiseks sellise taseme küsimusele läheb kindlasti vaja terve nõukogu kokku kutsuda & säärast mõistmatust korduvalt välja ravida.
Ent ehk on ekspil lootust peale, loodetavasti edukalt lõppevat konverentsi, Teie alluvuses jätkata.

Lugupidamisega

eksp
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 20:49    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
Kallis Cammerer,

pean kurbusega tõdema, et Teie alandlik nõustaja eksp pole suuteline enesele Teie kõige kõrgema arupärimisi selgitama sest ekspi arusaama piir jookseb miile tagapool Teie üliarenenud maailmapildist, mille mõistmiseks on eksp raisanud viimsegi ressurssi oma mõttemaailmast. Ehk on üllas valitseja nii helde & annab selgituse ekspile, kelle valgustamiseks sellise taseme küsimusele läheb kindlasti vaja terve nõukogu kokku kutsuda & säärast mõistmatust korduvalt välja ravida.
Ent ehk on ekspil lootust peale, loodetavasti edukalt lõppevat konverentsi, Teie alluvuses jätkata.

Lugupidamisega

eksp

oled vallandatud kallis eksp
Tagasi üles
douji

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 21:03    Teema: Vasta viitega

Exb kirjutas:
Must värv on must kõigile.. see on reaalsus..

ma väidaks oma mõningase tajupsühholoogia-alase lugemuse baasilt siiski, et on märgatavad vahed, milline on must värv pimedatele ja milline staa¾ikatele neljavärvitrükkalitele (mõnel viimastest paistab esinevat omadust, mida võiks spekulatiivselt nimetada "absoluutseks nägemiseks"). inimeste värvitaju pole füsioloogiliselt üks-ühele sama juba sünnipäraselt (värvipimeduse eri astmed), samuti ealiste erinevuste tõttu (värvitaju muutub vanusega - seda on analüüsitud aastakümneid samas majas samadest esemetest pilte vorpinud Rembrandti näitel).

Exb kirjutas:
Kui Sa räägid kogemusest, siis see ei seostu just palju reaalsusega.

??? kas subjekt saab reaalsusega kontakti ka mõnel teisel meetodil kui seda kogedes?

edit: ma mõtlesin reaalsuse(kogemust) kahe sõnana, aga need polnud mitte "reaalsus" ja "kogemus", vaid "reaalsus" ja "reaalsusekogemus".

doujimasan, paadunud agnostik
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 21:36    Teema: Vasta viitega

doujimasan kirjutas:
Exb kirjutas:
Must värv on must kõigile.. see on reaalsus..

ma väidaks oma mõningase tajupsühholoogia-alase lugemuse baasilt siiski, et on märgatavad vahed, milline on must värv pimedatele ja milline staa¾ikatele neljavärvitrükkalitele (mõnel viimastest paistab esinevat omadust, mida võiks spekulatiivselt nimetada "absoluutseks nägemiseks"). inimeste värvitaju pole füsioloogiliselt üks-ühele sama juba sünnipäraselt (värvipimeduse eri astmed), samuti ealiste erinevuste tõttu (värvitaju muutub vanusega - seda on analüüsitud aastakümneid samas majas samadest esemetest pilte vorpinud Rembrandti näitel).

Exb kirjutas:
Kui Sa räägid kogemusest, siis see ei seostu just palju reaalsusega.

:? kas subjekt saab reaalsusega kontakti ka mõnel teisel meetodil kui seda kogedes?

edit: ma mõtlesin reaalsuse(kogemust) kahe sõnana, aga need polnud mitte "reaalsus" ja "kogemus", vaid "reaalsus" ja "reaalsusekogemus".

doujimasan, paadunud agnostik

Kas ükski eelpool mainitud faktidest teeb mustast mõne muu värvi?
Aga ilmselt said juba aru, et pidasin silmas kogemuse ebaolulisust reaalsuse ees. Samas on palju kogemusi mis on suhteliselt üheselt mõistetavad võimalik sest, et need tuginevad loogikale.

*Paistab, et hakkame teemast mööda rääkima.. Vabandused lugejate ees!
Vabarnamees
mario with money

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 22:10    Teema: Vasta viitega

Vabandused vastu võetud. Katsuge olla jah. :)
ruri
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Esm Okt 03, 2005 22:56    Teema: Vasta viitega

Exb kirjutas:
Kas ükski eelpool mainitud faktidest teeb mustast mõne muu värvi?

kui teine inimene näeb seda värvi mida sina mustaks nimetad mingi muu värvina, siis järelikult see ei ole must. või kui koer oskaks näiteks rääkida ning seletada mis värvi ta näeb (lihtsustamiseks kujuta ette, et maailmas ongi ainult kaks olevust, sina ja see teine). lühidalt, must on lihtsalt sinu definitsioon, mitte mingi absoluutne tõde mis kehtiks kõigi kohta (ja ära unusta, et infraspektris kujutatakse näiteks musta pinda päikesevalguses üsnagi punasena).

aga muidu väga inimlik seisukoht: see asi on selline sellepärast, et mina ütlen nii.

mis hausi ja redisesse puutub, siis mina ei ole hausi nüandidega kursis ja ütlen, et haus on haus ning sina ei ole redise nüansidega kursis ning ütled, et redis on redis. ehk lühidalt, kui asjast midagi ei tea, siis ongi asi üsna üheselt määratud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Teis Okt 04, 2005 17:13    Teema: Vasta viitega

Järjekordselt pean vabandama selle eest mis mul kavas on, aga nähes arusaama, mis tundub millegi poolest vale, jääb sisemusse tunne, nagu vastutaksin kuidagimoodi üldise arusaamatuse eest mida see põhjustab.

ruri kirjutas:
(lihtsustamiseks kujuta ette, et maailmas ongi ainult kaks olevust, sina ja see teine). lühidalt, must on lihtsalt sinu definitsioon, mitte mingi absoluutne tõde mis kehtiks kõigi kohta (ja ära unusta, et infraspektris kujutatakse näiteks musta pinda päikesevalguses üsnagi punasena).

aga muidu väga inimlik seisukoht: see asi on selline sellepärast, et mina ütlen nii.

Kui keegi tahab mulle midagi lihtsustada, miks nad sageli kipuvad seda nii valesti tegema?

Olgu.. ma lihtsustasin maailma 2 inimest. Mina ütlen, et Must on must.. teine ei nõustu minuga. Kuna maailmas on vaid 2 inimest mina & see teine, siis pean kontrollima kas minu väide on õige. Samas pole mul kolmandat isikut võtta, kes annaks asjale objektiivse hinnangu. Mida ma teen? Toetun faktidele.. Must teatavasti ei peegelda valgust & saan värvi hinnata ka seadme abil. Kui seade ütleb et tegu on mustaga siis must ta ka on. Olgu maailmas 1, 2 või 1000 inimest.. must jääb mustaks. See on reaalsus ruri ning ka see, kui must infraspektris päris must ei tundu ei tee mustast punast.

*Exb lõpetab siinse teema muutmise vaimseks dilemmaks.
ruri
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Teis Okt 04, 2005 17:40    Teema: Vasta viitega

Exb kirjutas:
Kui keegi tahab mulle midagi lihtsustada, miks nad sageli kipuvad seda nii valesti tegema?

ei pea seda valeks näiteks. mõte oli selles, et kui kaks tõde kokku saavad, siis enamuse tõde võidab. kui pole enamust, siis kes ütleb, mis on tõde?

musta puhul on siin asi selles, et sina arvad, et sinu silm on kõige õigem. sina tood enda silma järgi ehitatud masina mis on pandud sinu järgi ütlema, et see värv on must. teine toob enda silma järgi ehitatud masina mis on pandud tema silma järgi ütlema, et see värv ei ole must. seega miks sinu silm ja sinu masina tulemus on teise omast "õigem"? sellepärast, et sina ütlesid nii...
Tagasi üles
BukonoNugashi

Postitus Postitatud: Teis Okt 04, 2005 18:54    Teema: Vasta viitega

Aga mulle meeldib orgaaniline muusika .D

Aga kuna diskussioon toimub, siis see tähendab, et inimene mõtleb ning sellest ma järeldan, et meie (inimesed) pole ahvid ja see pole üldse tähtis, mida ma siin kirjutan, sest miski pole oluline, punk on põhiline... Nii, sain oma sõnadearvu täis. Aga teie siin jätkake kõik rahulikult edasi (sic!) . Tõesti on tore lugeda. Väitluskunst on ju ka ikkagi kunst.
ruri
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Teis Okt 04, 2005 21:41    Teema: Vasta viitega

offtopic maha
vaidlemine on paha
püsige teemas
ärge minge keema
teise arvamus on püha
ära tee seda maha
ja et ära hoida meelepaha
veelkord: offtopic maha

ajuvabadus elunormiks. otsigem objektiivset reaalsust ja absoluutset tõde. head leili ka veel lisaks...
Tagasi üles
pansomon

Postitus Postitatud: Reede Okt 07, 2005 11:53    Teema: Vasta viitega

vestlus on vahva :) olete kõik toredad!

exb - see polnud arvustus, see oli luuletus. kas nii on asi sinu jaoks mõistetavam?
Tagasi üles
c0en
the MAN

Postitus Postitatud: Reede Okt 07, 2005 16:04    Teema: Vasta viitega

ee..
millest me räägime ? emm
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Reede Okt 07, 2005 16:36    Teema: Vasta viitega

pansomon kirjutas:
vestlus on vahva :) olete kõik toredad!

exb - see polnud arvustus, see oli luuletus. kas nii on asi sinu jaoks mõistetavam?

ruri luuletus ei ole minus veel erilist arusaamatust tekitanud & kaugeltki pole see olnud põhjuseks minu vaikusele. Ehk panid tähele viimast lauset minu eelmises postituses?

Meie ruriga oleme hoopis seda teemat edasi lahanud pm-ile tuginedes, et mitte häirida niigi kergelt mõjutatavat habrast anime seltskonda.

Edu
pansomon

Postitus Postitatud: Laup Okt 08, 2005 11:06    Teema: Vasta viitega

Exb kirjutas:
pansomon kirjutas:

ruri luuletus ei ole minus veel erilist arusaamatust tekitanud & kaugeltki pole see olnud põhjuseks minu vaikusele.
Edu

ma ütlesin seda enda jutukese kohta, mitte ruri luuletuse kohta wink
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes