OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

drool @ BJD ehk avar silmaring õilistab inimest
Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
douji

Postitus Postitatud: Teis Juun 21, 2005 00:53    Teema: drool @ BJD ehk avar silmaring õilistab inimest Vasta viitega

BJD - ball joint doll. hinnaklass 1/3 (ca 60 cm) suurusklassis u. 700-1000 $ tükist (viimistlusega). valdkonna juhtivad tootjad on Jaapanis ja Koreas, google'isse löömist väärivad märksõnad Volks Super Dollfie, Luts Delf ja Custom House Ai.

ja paar Namu't, kes sobiksid ehk mingitpidi ka anime foorumi teemasse "a kuttidest..." (kui googeldamiseks läheb, siis Namust oluliselt kuulsam on tema naisvaste Pullip.) Samuti Jaapanist, suurus 1/6 ehk ca 30 cm nagu Barbie'd, hind 10 korda odavam kui suurtel BJD-del... ehk hea õnne korral nii 1000 krooni tükist. ilma postikuludeta. T_T

hunt-Namu käib komplekti Punamütsikese-Pullipiga.

mimmu
hilja juba

Postitus Postitatud: Teis Juun 21, 2005 11:17    Teema: Vasta viitega

http://www.volks.co.jp/en/index.aspx natuke väiksemad on odavamad aga ikka kallid... ei tea kas selliseid Eestis üldse on kellegil..
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
douji

Postitus Postitatud: Teis Juun 21, 2005 13:54    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
ei tea kas selliseid Eestis üldse on kellegil

ei usu küll eriti... hind on üks asi, aga teiseks on neid inglise keeles turustatud ainult paar aastat.

kui endal peaks mingil põhjusel ohjeldamatult üleliigset finantsi tekkima, on Luts Delf Lishe ja El nimekirjas esimesed :)
mimmu
hilja juba

Postitus Postitatud: Teis Juun 21, 2005 21:26    Teema: Vasta viitega

need mis mulle meeldisid on kahjuks ammu otsas T_T
Tagasi üles
erick
küps PSP-d plõgistav noormees

Postitus Postitatud: Kolm Juun 22, 2005 00:44    Teema: Vasta viitega

Huvi pärast küsin - miks peaks säärane kõvasti ülehinnatud, albeit somewhat interesting vidin üldse pikemat kui hetkelist huvi pakkuma? Rääkimata ostmisest? Täiskasvanud inimesele, ma mõtlen. See on selge, et eelpuberteetikutest tüdrukutele on see väga ¹eff mänguasi LaLaLaa

Vabandust kui postitus tundub mingil viisil ründav. Tegelikult tekkis mul lihtsalt siiras huvi säärase potentsiaalse ostu algpõhjuste osas.

EDIT: super-dollfie teema on varem juba läbi ka käinud :wink:
Chiisan

Postitus Postitatud: Kolm Juun 22, 2005 01:10    Teema: Vasta viitega

erick kirjutas:
Huvi pärast küsin - miks peaks säärane kõvasti ülehinnatud, albeit somewhat interesting vidin üldse pikemat kui hetkelist huvi pakkuma? Rääkimata ostmisest? Täiskasvanud inimesele, ma mõtlen. See on selge, et eelpuberteetikutest tüdrukutele on see väga ¹eff mänguasi LaLaLaa

Vabandust kui postitus tundub mingil viisil ründav. Tegelikult tekkis mul lihtsalt siiras huvi säärase potentsiaalse ostu algpõhjuste osas.

Neid asju ostetakse just "mitte eelpuberteetikutest tüdrukutele"...ja seda lihtsal põhjusel- nad lõhuvad nad ära...
ja mainin seda ka, et paljudele meeldivad igasugused nukud...ja jällegi lihtsal põhjusel- nad on ilusad ja väga head kapikaunistused...
Nukud millegi pärast mõjuvad väga hästi tüdrukutele ...igas vanuses...isegi mu emale, kellel tuli hoopiski bratzide maania...ja millegi pärast oli see maania väga nakkuslik- paari päeva pärast võis leida vanuses 17a...20a...21a tüdrukuid nukkudega mängimas...ja õhkamas, et tahame veel bratze :P
Tagasi üles
BukonoNugashi

Postitus Postitatud: Kolm Juun 22, 2005 09:09    Teema: Vasta viitega

Mulle need meeldivad ja mitte mänguasjadena vaid esteetilises mõttes Bunnysmile
mimmu
hilja juba

Postitus Postitatud: Kolm Juun 22, 2005 09:23    Teema: Vasta viitega

erick kirjutas:
Huvi pärast küsin - miks peaks säärane kõvasti ülehinnatud...
miks sa arvad, et nad nii kõvasti ülehinnatud on. nad on küll kallid kuid mitte ülehinnatud. muide, tegelikult on nad kollektsioonnukud ja mitte mõeldud lihtsalt mänguasjadena.
Tagasi üles
nosferatu

Postitus Postitatud: Kolm Juun 22, 2005 10:11    Teema: Vasta viitega

Chiisan kirjutas:
erick kirjutas:

Neid asju ostetakse just "mitte eelpuberteetikutest tüdrukutele"...ja seda lihtsal põhjusel- nad lõhuvad nad ära...
ja mainin seda ka, et paljudele meeldivad igasugused nukud...ja jällegi lihtsal põhjusel- nad on ilusad ja väga head kapikaunistused...Nukud millegi pärast mõjuvad väga hästi tüdrukutele ...igas vanuses...isegi mu emale, kellel tuli hoopiski bratzide maania...ja millegi pärast oli see maania väga nakkuslik- paari päeva pärast võis leida vanuses 17a...20a...21a tüdrukuid nukkudega mängimas...ja õhkamas, et tahame veel bratze :P

opaa,hmm...see oleks tegelt arvatavasti viimane asi millega ma kappi või midagi muud üritaks kaunistada.

Postitus Postitatud: Kolm Juun 22, 2005 11:23    Teema: Vasta viitega

hm, mul tekkis wicked mõte seoses nende nukkudega. mingil määral peegeldavad need nukud meie iluideaali (sest eks ole ju need anime-tegelased meie - ok, jaapanlaste, aga kuna popp ka siin, siis ka meie - iluideaali peegeldus). sams kui nad on nii reaalseks tehtud, siis vähemalt mul tekkis automaatselt üks kummaline seos... suured mandlikujulised silmad, kahvatu nahk... ET. tulnukad noh.

lihtsalt mõte selles - arvestades seda kuidas inimkeha areneb vastavalt iluideaalile (ilu kui üks konkurentsieelis inimühiskonnas, hence -> looduslik valik) ning arvestades inimeste võimeid enda keha muutmisel (extreme makeover), mis kindlasti ajagamuutuvad veelgi suuremateks... kes teab, millised me välja näeme 500 või 1000 aasta pärast, kui juba taldrikukujuline ajamasin leiutatakse :)

oh jubedalt offtopic, ärge maha lööge. lihtsalt tekkisid sellised naljakad mõtted ja seosed :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
douji

Postitus Postitatud: Kolm Juun 22, 2005 16:06    Teema: Vasta viitega

miks peaks säärane kõvasti ülehinnatud, albeit somewhat interesting vidin üldse pikemat kui hetkelist huvi pakkuma?

aga miks ka mitte? ma näiteks olen krooniline laristaja ja armastan veidraid ja ilusaid asju sõltumata nende mõtestatusest. njah, ja ennast tundes, vaevalt need mu elu kõige mõttetumad ostud oleksid LaLaLaa

that being said, mõned inimesed teevad nende õnnetute nukkudega ikka võrdlemisi godawful asju... ???
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Kolm Juun 22, 2005 20:57    Teema: Vasta viitega

pansomon kirjutas:
hm, mul tekkis wicked mõte seoses nende nukkudega. mingil määral peegeldavad need nukud meie iluideaali (sest eks ole ju need anime-tegelased meie - ok, jaapanlaste, aga kuna popp ka siin, siis ka meie - iluideaali peegeldus). sams kui nad on nii reaalseks tehtud, siis vähemalt mul tekkis automaatselt üks kummaline seos... suured mandlikujulised silmad, kahvatu nahk... ET. tulnukad noh.

lihtsalt mõte selles - arvestades seda kuidas inimkeha areneb vastavalt iluideaalile (ilu kui üks konkurentsieelis inimühiskonnas, hence -> looduslik valik) ning arvestades inimeste võimeid enda keha muutmisel (extreme makeover), mis kindlasti ajagamuutuvad veelgi suuremateks... kes teab, millised me välja näeme 500 või 1000 aasta pärast, kui juba taldrikukujuline ajamasin leiutatakse :)

oh jubedalt offtopic, ärge maha lööge. lihtsalt tekkisid sellised naljakad mõtted ja seosed :)

väga nõustun. nt johnny mnemonicus ja heas uues ilmas oli seda inimeste püüet perfektse väljanägemise poole väga hästi kirjeldatud. mnemonicus võibolla mitte just perfektse kuid siiski äärmiselt ekstreemse :P
no ja ma kujutan ette et operatsioonide ja hormoonide ja asjadega oleks ka tänapäeval võimalik selline asi korda saata. kuigi arvatavasti hästi aeglaselt ja piinarikkalt :)
aga jah ma olen kindel et juba 100-150 aasta pärast on inimeste üldine füüsis tänapäevasest äärmiselt erinev.
Tagasi üles
douji

Postitus Postitatud: Nelj Juun 23, 2005 00:32    Teema: Vasta viitega

aga jah ma olen kindel et juba 100-150 aasta pärast on inimeste üldine füüsis tänapäevasest äärmiselt erinev.

eee... no way. esiteks, 100-150 a on 5 põlvkonda, mille kohta evolutsioonilises plaanis "köömes" öelda oleks kolossaalne liialdamine. teiseks, igasugused ekstreemsed manipulatsioonid võivad selleks ajaks küll olla teoreetiliselt võimalikud, aga praktikas jäävad need ülitõenäoliselt hinna tõttu kättesaamatuks. (isegi "elulise tähtsusega" meditsiin kaubastub, de facto surrakse juba praegu järjest rohkem mitte ravivõimaluste puudumisse, vaid maksujõuetusse). kolmandaks, tõenäoliselt peaks "kujundamist" alustama varases lapsepõlves ja ma ei tahaks uskuda, et inimõiguste-alased reeglid arenenumates riikides, kus võiksid olla vastavad tehnilised võimalused, selle ajaga nii palju degradeeruvad, et sellist asja aktsepteeritaks. ja noh, praeguse seisuga võib arvata, et usas ja mõnedeski euroopa riikides tekitab religioossetest ajenditest lähtuv tagurlus vajalike tehnoloogiate väljatöötamisel tõsiseid probleeme.
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Nelj Juun 23, 2005 01:25    Teema: Vasta viitega

eee... no way. esiteks, 100-150 a on 5 põlvkonda, mille kohta evolutsioonilises plaanis "köömes" öelda oleks kolossaalne liialdamine

kahtlemata kui sa mõtled selle evolutsioonilise plaani all laamade liikumisi ning igast kalade ja limuskite transformeerumist imetajateks ja inimahvide muutumist inimesteks jne.

aga vaata mis ühiskond teeb. me oleme viimase viiekümne aastaga muutunud täiesti tundmatuseni. mida edasi inimkond areneb seda vabameelsemaks ja mm.. ma ei teagi mis selle kohta õige väljend oleks, kõlvatumaks? litsakamaks? :P ta muutub. põhimõtteliselt käituvad tänapäeva inimesed viisil mis oleks nende vanavanaisadele täiesti vastuvõetamatu. riietumine, sõnavara, varaküpsus, naisõiguslased :P , igasuguste tabude murdmine, seks jne.
ka sellised asjad nagu juuste värvimine (eriti meeste puhul), igasugused kunstküüned, ripsmed, meik jne on ju selles "evolutsioonilises plaanis" "kolosaalselt liialadades" äärmiselt lühikese ajaga tekkinud.

teiseks, igasugused ekstreemsed manipulatsioonid võivad selleks ajaks küll olla teoreetiliselt võimalikud, aga praktikas jäävad need ülitõenäoliselt hinna tõttu kättesaamatuks. (isegi "elulise tähtsusega" meditsiin kaubastub, de facto surrakse juba praegu järjest rohkem mitte ravivõimaluste puudumisse, vaid maksujõuetusse)

eee.. minuarvates on iluoperatsioonid juba äärmiselt ekstreemsed manipulatsioonid. arvestades tänapäeva meditsiini ja ilukirurgia taset usun ma et põsesarnade muutmisel ning ribide eemaldamisel ja lõua kitsendamisel jne oleks võimalik juba tänapäeval sääraseid operatsioone sooritada. kuid - jõudes selle raha teema juurde - tõepoolest oleks see äärmiselt kallis ning ka arvatavasti aeganõudev. kuid 150 aasta pärast !
ma arvan et sa alahindad tehnoloogia arengut ja ikka väga tublisti.
mida teadsid sa mobiiltelefonidest, arvutitest, televiisoritest, internetist ning laseroperatsioonidest, sellisel kujul nagu nad esinevad tänapäeval 15 aastat tagasi ? ja kui ma kuskil 5 või 6 aastat tagasi ostsin endale nokia 5110-ne maksin ma selle eest kusagil tuhande viiesaja krooni ringi, kuid tänapäeval saab selliseid telefone nagu 5110 praktiliselt tasuta. mis siis veel rääkida mitte 15, vaid 150 aastast.

tõepoolest - nõustun täiesti et meditsiin on kallis ja muutub ainult kallimaks. kuna lõppkokkuvõttes on tegemist siiski äriga. ning kaubaks on midagi millest võib oleneda su elu jne. alles hiljuti oli ka eestis suur kisa mingi vähiravimi üle, mis maksis üle saja tuhande krooni ja mida oli vaja ühel emal ellu jäämiseks kuid tal ei olnud raha ja siis kaebas vist haigekasse kohtusse ja blablba. kuid meditsiinil ja meditsiinil on kilmomeertite pikkune vahe :P ei tohiks panna ühte patta igasuguste haigustega võitlemist ja seda kui mingi tsikk soovib endale suuremaid rindu :P sellessuhtes et iluoperatsioonid on tänapäeval valdavalt rikaste ja edukate pärnusmaa ja arvatavasti jääb selleks ka tulevikus. selle teenuse sihtgrupiks ei olegi töötud üksikemad ja arvatavasti ei saa ka kunagi olema.

kolmandaks, tõenäoliselt peaks "kujundamist" alustama varases lapsepõlves ja ma ei tahaks uskuda, et inimõiguste-alased reeglid arenenumates riikides, kus võiksid olla vastavad tehnilised võimalused, selle ajaga nii palju degradeeruvad, et sellist asja aktsepteeritaks. ja noh, praeguse seisuga võib arvata, et usas ja mõnedeski euroopa riikides tekitab religioossetest ajenditest lähtuv tagurlus vajalike tehnoloogiate väljatöötamisel tõsiseid probleeme.

asualtöeldes sellistest tehnoloogiatest midagi teadmata on äärmiselt ennatlik rääkida sellest millises inimese arenguetapis neid rakendama hakata tuleks :P ja igasugused poliitilised ja religioosed tagamaad on veelgi ähmasemad. esiteks on religioon oma mõju vaikselt kaotamas. heites pilgu tagasi kasvõi ajaloole jne. meil on siiski ju olemas evolutsiooniteooria,silikoon rinnad ja popkultuur, missest et see onu kes sulle ukse taha vahitorni andma tuled ütleb et see on kuradist :P

ja üleüldse ilu on valu. mõne arvates rikuvad talvel mini-seelikutes ringi sibavad neiud ka kindlasti oma tulevaste laste "inimõiguste-alaseid reegleid".
Tagasi üles
Yoshy
U.C.0079

Postitus Postitatud: Nelj Juun 23, 2005 09:35    Teema: Vasta viitega

Kammerer, mulle tundub, et doujimasan eeldas, et jutt käib bioloogilisest evolutsioonist, sina aga räägid tehnoloogia jms arengust. Kunstküüned on seotud ühiskonna ja tehnoloogia "arenguga" mitte bioloogiaga. Bioloogiliselt ei mõjuta need ka meid, nii et evolutsioonist on asi siiski üpris kaugel.

Topicu kohta mainiksin ka midagi. Nõustun erickuga, need asjad maksavad parajalt palju ja nad vist tõesti ei pakuks huvi eriti pikaks perioodiks. Samas kui tüdrukud koguvad selliseid siis osad poisid ju koguvad mechade kujukesi, mis paraku aga tundub mulle küll huvitavamana. Raha nende ostmiseks nagunii ei leia tegelikult :P
Tagasi üles
douji

Postitus Postitatud: Nelj Juun 23, 2005 14:08    Teema: Vasta viitega

ka sellised asjad nagu juuste värvimine (eriti meeste puhul), igasugused kunstküüned, ripsmed, meik jne on ju selles "evolutsioonilises plaanis" "kolosaalselt liialadades" äärmiselt lühikese ajaga tekkinud.

LaLaLaa no offense, aga nii saab arvata küll ainult mees. päris ürginimeste kohta on faktimaterjali küll vähevõitu, aga üldiselt paistab, et "ilutööstus" on käinud iga tsivilisatsiooni juurde. antiikajal harrastati muuhulgas väärismetallidest kunstküüsi. lihtsamatest asjadest nagu meik, juuste värvimine, tätokad (paaril külmunud laibal säilinud naha järgi otsustades nii 6-7000 a tagasi väga in. laibad, mida silmas pean, on "jäämees" ja kusagilt uuralitest leitud "printsess") ma ei räägigi. mu point oli see, et mood muutub, aga baaspakett on nii füsioloogiliselt kui psühholoogiliselt sama. aktsepteeritavad käitumismallid ja gadgetid on muidugi omaette teema.

[lastest rääkides pidasin silmas, et on fakt, et luustiku ulatuslik ümberkujundamine on kasvava organismi peal tunduvalt lihtsamini teostatav kui täiskasvanutel. aga samuti on fakt, et peaaegu kõik sellised praktikad (jalgade "sidumine", kaelavenitusvõrud, kolbavenitamislahased), on praeguseks lääneriikide mõjul ära bännitud. aga see käis ehk pigem pansomoni mõtte kohta, et bjd on püüeldav iluideaal.]

esiteks on religioon oma mõju vaikselt kaotamas.

siinmail valitseva mõnusa usuleiguse kiuste, ei ole. nii võis südamerahus arvata mingi 20 aastat tagasi. praegu oleme seisus, kus USA president arvab, et varsti tuleb viimnepäev, ja siis haihtuvad (lähevad paradiisi) kõik ausad evangelistid ja alla 12-aastased lapsed (ainult riided jäävad alles), aga kõik teiste uskude esindajad, sh. rooma paavst, jäävad maa peale, mis muutub põrguks. sellest oled kuulnud, et usa koolide bioloogiakursusest üritatakse "ebakristlikku" evolutsiooniteooriat ära kaotada? ja igasuguste "jumala loominguga" mängivate teadusharude nagu geeni- ja tüviraku-tehnoloogiad arengule teeb USA võim kristliku lobby tulemusel järjest rohkem takistusi. mitmes (lõuna-)euroopa riigis käivad sarnased teemad väiksemas mõõtkavas.

islamiäärmusluse tõusust pole siinkohal mõtet rääkida... see värk on igas mõttes anti-teadus, anti-mood... "anti everything".

o.k., nüüd jätan järele... kisub ruriks juba LaLaLaa
BukonoNugashi

Postitus Postitatud: Reede Juun 24, 2005 13:13    Teema: Vasta viitega

Vahi milliste teemadeni võivad nukud viia 0.o
erick
küps PSP-d plõgistav noormees

Postitus Postitatud: Reede Juun 24, 2005 23:11    Teema: Vasta viitega

First of all: Mulle meeldivad selle foorumi off-topic arutlused ÜLE KÕIGE :)

Mis tähendab, et ma jätkan juba diskussiooni alla sattunud temaatikaga. Ilmselt võiks keegi modedest asja jaoks eraldi teema teha, kuna keegi ei tuleks vist selle peale, et kõnealust (off)topicut 'super-dollfie' threadi alt otsida :P

Niisiis, inimkeha evolutsioon.

kammereril on kahtlemata õiges suunas liikuvad mõtted, ainult ta ei osanud antud juhul ehk neid kõige paremini väljendada.

Point, mida ta üritas edasi anda, võiks minu arust olla selline: seoses tehnoloogia arenguga hakkab inimkeha muutuma, mida võiks pidada omamoodi forsseeritud evolutsiooniks.

Ma ei räägi siin enam mingitest lihtsatest ilulõikustest, aga sellistest asjadest, millest kirjutab William Gibson - näiteks hammaste disain (neile mingi spetsiifilise kuju andmine, näiteks 'haihambad'). Siis veel näiteks organite, lihasmassi, aga miks ka mitte uue näo 'kasvatamine' tüvirakkudest.

Kujutan ette, et kunstlikult mingi spetsiifilise esteetilise joone saavutamiseks loodud DNA abil on võimalik kasvatada ükskõik millise kujuga kehaosi ja -organeid, sh ka hiiglaslikke silmi ja loomulikust peast sinise/roosa/rohelise pigmendiga juuksejuuri, mis läheksid Jaapanis peale nagu soojad saiad LaLaLaa

Põhimõtteliselt valmistub geenitehnoloogia koos tüvirakkude laialdamise adopteermisega mõnes mõttes TRENDIHULLU kui säärast ümber defineerima: 50 aasta pärast on trendihull see, kes laseb end igaks uueks hooajaks 'ümber modifitseerida', et tema keha sobiks värskete/uute ideaalidega :wink: Nagu The SIMS-i character creation, ainult päris...

Kunstlikul viljastamisel loote DNA modifisteerimisest on juba ammu räägitud, asi on lihtsalt soiku jäänud, kuna avalikkus ei ole veel võimeline selliseid asju aktsepteerima (ega ma isegi pole kindel, kas see ikka peaks nii olema). Aga kunagi tehakse see nagunii ära.

Kokkuvõtteks ütleks, et kui tehnoloogia ja teaduse areng varustab meid sääraste 'ulmeliste' võimalustega, siis varem või hiljem leitakse viis, kuidas neid turustada, ning siis leidub ka inimesi, kes neid turustatavaid võimalusi tarbida soovivad...
douji

Postitus Postitatud: Laup Juun 25, 2005 15:36    Teema: Vasta viitega

njah, see arutluskäik mulle juba meeldib. :) soovitaks ses plaanis lugeda Tanith Lee ulmekaid, kus surm ja töö on inimeste elust elimineeritud ja tegelased vahetavad oma unelmate disainkeresid nagu sokke, ja kuigi ametlik vahetustähtaeg on vist 6 kuud, siis saab uue ka rutem, kui end ära tappa. loominguline lähenemine viimasele tegevusele ongi kujunenud iginoorte ja ülitülpinud tegelaste peamiseks meelelahutuseks (see, ja mõistatamine, kuidas sõpru ära tunda, kui neid nädal aega näinud ei ole). töörobotid ainult ohkavad ja kuuletuvad. LaLaLaa

täitsa mõnus naisteulme, kuigi eesti keeles vist ei ole talt midagi.
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Laup Juun 25, 2005 18:04    Teema: Vasta viitega

mina mõtlesin seda, et arvestades, millise kiirusega tänapäeval tehnoloogia areneb ei tasuks 150 aastat võtta üldse lühikese ajana. 150 aasta jooksul võib juhtuda ja ilmselt juhtubki moes selliseid läbimurdeid, mis tänapäeva inimestele oleksid täiesti vastuvõetamatud ja muudaksid need n.ö. tulevikuinimesi tundmatuseni. kasvõi sugude vaheliste piiride ähmastumine jne.

inimene areneb olenevalt teda mõjutavast keskkonnast. kuna meil ei ole vaja karta mammuteid ja pakast ning nälga ei ole me ka enam kaetud tiheda karvaga ja me ei ole füüsiliselt nii tugevad kui 6000 aasta tagused inimesed. samuti oleme me kasvanud tunduvalt pikemaks ja hapramaks jne. kuna me tüürime rahulikult heaolu ühiskonna poole, kus vajadus füüsilisele tööle jne hakkab kaduma ja suurem roll on su välimusel, siis kindlasti hakkab ka inimese keha selliste keskonna muutustega vaikselt kohanema. pluss veel igasugu moevoolud ja tehnilised võimalused jne. sellessuhtes et egiptuse vaaraod võisid endale panna muidugi väärismetallist kunstküüsi, kuid vaevalt nad rasvaimuga ja silikoonrindade ja naha pinguldamisega jne hakkama said :P

tõepoolest ka kunagi kiviajal ja mesopotaamias ja egiptuses inimesed tatoveerisid, rõngastasid ja tegid endaga veel sadu imesid, kuid seda ei saa minu arvates tänapäeva iluprotseduuridega samastada. tol ajal olid tatoveeringutel ja meigil jne ka omad rituaalsed tähendused. põhimõtteliselt mida ma öelda tahan on see, et erinevalt tänapäeva naistest ei istunud 10 000 aastat tagasi elanud korilane oma tahmases koopas ja ei värvinud enda kulme selle pärast, et ise ilusam välja näha.
kuigi tegelikult nüüd mõtlema hakataes ei ole ma selles üldse kindel ???

siinmail valitseva mõnusa usuleiguse kiuste, ei ole. nii võis südamerahus arvata mingi 20 aastat tagasi. praegu oleme seisus, kus USA president arvab, et varsti tuleb viimnepäev, ja siis haihtuvad (lähevad paradiisi) kõik ausad evangelistid ja alla 12-aastased lapsed (ainult riided jäävad alles), aga kõik teiste uskude esindajad, sh. rooma paavst, jäävad maa peale, mis muutub põrguks. sellest oled kuulnud, et usa koolide bioloogiakursusest üritatakse "ebakristlikku" evolutsiooniteooriat ära kaotada? ja igasuguste "jumala loominguga" mängivate teadusharude nagu geeni- ja tüviraku-tehnoloogiad arengule teeb USA võim kristliku lobby tulemusel järjest rohkem takistusi. mitmes (lõuna-)euroopa riigis käivad sarnased teemad väiksemas mõõtkavas.

islamiäärmusluse tõusust pole siinkohal mõtet rääkida... see värk on igas mõttes anti-teadus, anti-mood... "anti everything".

nojah. kuid seda ei saa nii naiivselt võtta. ka vatikan eitas igasugu asju nagu planetaarset mudelit ja seda et maakera on ümmargune jne jne, kuid aja jooksul pidi ta seda siiski aktsepteerima. ja üleüldse ongi teaduse häll hiina ja jaapan keda kotib kas kuskil usa ülikoolis õpetatakse evolutsiooni teooriat või mitte, kuna inimesed ei ole ju teatavasti idioodid ja suudavad veidike laiemalt mõelda. ning ükski teadlane ei jää oma laboris ükshetk seisma ega laksa endale käega otsaette öeldes " mis ma jaman. ma ei tohiks jumala looduga manipuleerida ."
ning teadus tähendab raha ja eriti usas kui on valida kas edukas äri või siis piiblitund, siis ma arvan et nad kalduvad pigem selle esimese poole.
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 9

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes