OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Aasia filmide Kuu ETV-s

Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Esm Mai 16, 2005 23:38    Teema: Aasia filmide Kuu ETV-s Vasta viitega

Kuidas kunagi, kes yldse satuvad ETV-d vaatama. Kaldun arvama, et see on v6rreldes kanal 2-e ning tv3-ga unarusse j22nud.

Igatahes n2itab ETV selle kuu teisip2evadel (6htuti) aasia filme, kel v2hegi huvi v6ivad vahelduseks ka ETV-d siis vaadata.

Esimest filmi ei n2inud teadmatusest, tegu oli "Samaaria tydruk"(Samarthian) nimelise filmiga. Kui keegi n2gi siis v6iks ka pinnapealse arvamuse esitada (et mitte sisu ette ytelda).

M6nusat vaatamist siis!
douji

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 00:06    Teema: Vasta viitega

ei ole see ETV midagi unarusse jäänud... mul on vastupidi kalduvus huvipakkuvat kommertstelet veebist tõmmata ja vaadata asju, mis USAs linastusid nii umbes nädal tagasi, mitte 3 aastat tagasi, nagu need asjad, mida kanalkaks või teevekolm välja pakuvad. nii pika viitega toimival ja pealegi reklaamist totaalselt saastatud kommertstelel pole minu jaoks mõtet.

järgmisel teisipäeval tuleb ETV-st näiteks "Hämariku samurai" - v. tase film, veel on oodata Kim Ki-Duki filmi "Kevad... jne", mis talvel Sõpruses jooksis.
0h00

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 10:36    Teema: Vasta viitega

pmst jah.holliwoody värki on ju võimalik väga edukalt saada laste suurimast sõbrast internetist.üldiselt on seal vähe filmi, mis huvi pakuvad.

ETV pealt tuleb aeg-ajalt friigifilme, mis on vägagi positiivse järelkaja leidnud :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
treasure

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 13:47    Teema: Re: Aasia filmide Kuu ETV-s Vasta viitega

Exb kirjutas:
Esimest filmi ei n2inud teadmatusest, tegu oli "Samaaria tydruk"(Samarthian) nimelise filmiga.

Esimeseks filmiks oli tegelikult Tallinnaski jooksnud Zatoichi, mida ETV näitas kaks nädalat tagasi. Samaria vist oli kah PÖFFil kui mu mälu mind väga ei peta, ise vaatamas ei käinud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Vabarnamees
mario with money

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 13:50    Teema: Re: Aasia filmide Kuu ETV-s Vasta viitega

Kui nüüd Exb'i tähti närida, siis selle filmi originaalpealkiri oli hoopis "Samaria" ja angloameerika levi tarbeks tõlgiti see selliseks:"Samaritan Girl"
zero

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 14:31    Teema: Vasta viitega

Täna siis Takeshi Kitano "Dolls". Viimane Kitano film, mida üldse nägin. Alguses olin kuulnud vastakaid arvamusi selle kohta, kuid ma usun, et kellele varem Kitano tööd meeldisid, siis ka Nukud on igati väärt vaatamist. Värvikoloriit on filmis tasemel.
Yoshy
U.C.0079

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 15:32    Teema: Vasta viitega

Heh, ainus kanal, mida vähegi vaatan ongi ETV. Vaatan sealt esmaspäeva õhtuti Star Treki ja vahest mingeid filme. Tänast filmi olen juba tükk aega oodanud :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 16:07    Teema: Re: Aasia filmide Kuu ETV-s Vasta viitega

Vabarnamees kirjutas:
Kui nüüd Exb'i tähti närida, siis selle filmi originaalpealkiri oli hoopis "Samaria" ja angloameerika levi tarbeks tõlgiti see selliseks:"Samaritan Girl"

Aga kas keegi selle filmi kohta midagi ütelda ka oskab?
(HeA kuulda, et ETV arvatust populaarsem on.)
*Tänast filmi kõik vaatama*
pansomon

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 16:20    Teema: Re: Aasia filmide Kuu ETV-s Vasta viitega

Exb kirjutas:
Vabarnamees kirjutas:

Aga kas keegi selle filmi kohta midagi ütelda ka oskab?
(HeA kuulda, et ETV arvatust populaarsem on.)
*Tänast filmi kõik vaatama*

ütleksin, et mitte nii hea kui eelmise nädala Zatoichi, aga täitsa vaadatav oli. ebausutav lugu, aga piisavalt aasia kummalisust oli sees. film oli isa ja tütre suhtest, tütar proovis oma varalahkunud sõbrantsi patte lunastada suhteliselt küsitaval meetodil, mendist isa sai sellest teada ja hakkas samuti pahandust tegema. aasia filmidele mitteomaselt oli teos üsna väikese body-countiga, päris suur osa vägivallast oli varjatud ning pildiväline ja see oli minu meelest täitsa huvitav. peategelane (isa) meenutas natuke tüüpilist sõnaahtrat Takeshi Kitanot ja lõpuosa kippus kah pisut Hana-bi'ks kätte ära :)
ei aga üldiselt polnud paha.
7/10.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Vabarnamees
mario with money

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 16:24    Teema: Vasta viitega

Oskan öelda, et see minu meeles on "Samaaria tüdruk" tõeliselt hea film, kus toored stseenid vahelduvad helladega ja vaatajat viiakse ühe emotsiooni laineharjalt teisele. Tõstaksin esile veel seda suhteliselt erilist asjaolu, et filmi vaadates ei olnud mulle enamasti selge, mis käänakuid lugu võtab ning kuhu neid käänakuid võttes lõpuks välja jõutakse. Nautisin seda ootamatuse tunnet täiel rinnal.

Edit: Näen, et pansomon on oma "oli-kah-enam-vähem" versiooni jõudnud selle filmi kohta ütelda. Ma vaikselt just lootsin, et keegi ei üritaks selle filmi suhteliselt banaalsena kõlavat sü¾eed kahe lausega kokku võtta. :)

Aga noh, igaühel oma maitse, nagu ikka. Mina küll soovitan seda filmi.
zero

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 19:45    Teema: Vasta viitega

Ka minu arust oli Samaaria tüdruk väga hea. Kim Ki-Duk näitab, et oskab teha häid filme hoopis erinevatel tasanditel. Olin enne seda näinud Kevad Suvi Sügis Talv ja Kevadet, mis on ainuke film, mida ma siiani näinud, kus kinos ükski inimene ei tõuse enne lõputiitrite lõppu. Samaaria tüdruk üllatas oma hoopis teistsuguse, kuigi üldfilosoofiliselt sarnase filmina. Varsti tahaks tema Tühja Maja ka ära näha, mis pidavat kõige tugevam olema. Zatoichit ja Samaaria tüdrukut on raske võrrelda. Erinevatel suunitlustel tehtud. Ütleks, et Zatoichi ammu tuntud jaapani legend oli veel ebausutavam, aga keda huvitab eks.
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 23:29    Teema: Vasta viitega

Tahtsin enne seda filmi juba näha.. Rääkimata juba präegusest soovist. Oli päris suur pettumus kui avastasin, et ETV oli seda filmi vahepeal näidanud & mina sellest ilma jäin.. kurb kurb. Kuidagi pean selle ikkagi ära nägema.

Muuseas tänane film "Nukud"(Dolls) oli samuti üsna hea, vähemalt minu seisukohalt.
Kunagi ei sallinud ma filme, kus kaadrid vahel täielikus vaikuses mööduvad. Nüüd aga on säärane võimalus filmi mõtete analüüsiks prefektne võimalus. Aasia filmidel on selline ülesehitus vist üsna hästi kohanenud.

Kui keelgi veel sarnast filmi mille sisu korralikult mõtlema paneb teab, võib teada anda.

Ma siis jään järgmist teisipäeva ootama(kuigi järgnev film ei paista eriliselt sügava sisuga olevat, ehk suudavad mind üllatada)
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 23:40    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
Aasia filmidel on selline ülesehitus vist üsna hästi kohanenud.

Kui keelgi veel sarnast filmi mille sisu korralikult mõtlema paneb teab, võib teada anda.

???
mis sa selle all mõtlesid, et "aasia filmidel on säärane ülesehitus vist üsna hästi kohanenud" ?
minu arvates paneb selle filmi sisu suht "korralikult mõtlema" LaLaLaa

hämmingus
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
douji

Postitus Postitatud: Teis Mai 17, 2005 23:53    Teema: Vasta viitega

Ma siis jään järgmist teisipäeva ootama(kuigi järgnev film ei paista eriliselt sügava sisuga olevat, ehk suudavad mind üllatada)

eee.... kui "Tasogare Seibei" pole sügava sisuga film, siis ma ei tea, mis üldse on... arvan, et see on 10 parema seas, mis ma näinud olen.

soovitan. kategooriliselt.
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Kolm Mai 18, 2005 00:40    Teema: Vasta viitega

kammerer kirjutas:
Aasia filmidel on selline ülesehitus vist üsna hästi kohanenud.

:?
mis sa selle all mõtlesid, et "aasia filmidel on säärane ülesehitus vist üsna hästi kohanenud" ?
minu arvates paneb selle filmi sisu suht "korralikult mõtlema" :D

hämmingus
Paluks mitte minu lauseid konstekstist välja rebida. Seal kuhu on vahe jäätud on ka mõtteline vahe, niisiis kui loed lauset & see pole eraldatud teistest siis ilmselt kuulub ta selle hulka.
Kuna: "Kui keelgi veel sarnast filmi, mille sisu korralikult mõtlema paneb teab, võib teada anda."(Või kas see koma tegi pildi selgemaks?) on eraldi, loe siis seda ka eraldi st. kui iseseisvat lauset.

Järgmist filmi pole ma veel näinud. Eeldasin, kuna tegu on ilmselt parajalt võitlus-filmiga, et Action on selle filmi põhijooneks. Kui tegin sellega vale otsuse siis on see puhtalt minu süü, seepärast ma seda järgmine kord kavatsengi vaadata, ehk suudetakse mind üllatada äärmiselt mõtterikka sisuga.(Seda ei välistanud ma ka eespool)
douji

Postitus Postitatud: Kolm Mai 18, 2005 01:24    Teema: Vasta viitega

Eeldasin, kuna tegu on ilmselt parajalt võitlus-filmiga, et Action on selle filmi põhijooneks.

okei, ma rohkem ei nori, aga seal filmis on täpselt 2 võitlusstseeni. milles osaleb kokku 3 inimest... põhimõtteliselt on see lugu samuraist, kes on küll hiilgav mõõgavõitleja, aga ei taha mingi tapmisevärgi ja aukoodeksi järgi elamisega enam tegeleda, sest on aru saanud, et perekonda ta sellega normaalselt elatada ei suuda ja samuraide ajastu on nagunii ümber saamas.

hästi helge ja inimlik film. ja hiroyuki sanada on cool... Happybunny Hop-Hop
acousmatique

Postitus Postitatud: Kolm Mai 18, 2005 03:13    Teema: Vasta viitega

Exb kirjutas:

Ma ei tea, sa võid alustada nt Cannes'i filmifestivalide võitjatest : )

Aga, minu pea olematu filmikogemuse järgi sobiks sarnaste filmide hulka kõik Wong Kar-wai filmid näiteks, alustades vanimatest (Ashes of Time jäta vahele, sellest on raske aru saada kui sa pole wuxiaguru). Veel on kaudselt sarnast stiili Jia Zhang Ke, Béla Tarr, Shunji Iwai, Toshiyaki Toyoda ja Hsiao-hsien Hou. Ja veel lugematu hulk inimesi kelle nimed mulle ei meenu/kelle filme ma näinud pole.
Exb
phonescooled

Postitus Postitatud: Kolm Mai 18, 2005 22:33    Teema: Vasta viitega

Tänud acousmatique, mul tuleb vist veidi uurimistööd teha.
pansomon

Postitus Postitatud: Nelj Mai 19, 2005 21:42    Teema: Vasta viitega

Vabarnamees kirjutas:

Edit: Näen, et pansomon on oma "oli-kah-enam-vähem" versiooni jõudnud selle filmi kohta ütelda. Ma vaikselt just lootsin, et keegi ei üritaks selle filmi suhteliselt banaalsena kõlavat sü¾eed kahe lausega kokku võtta. :)
Aga noh, igaühel oma maitse, nagu ikka. Mina küll soovitan seda filmi.

noh eks sooviti kokkuvõtet ja kirjeldust, selle ma siis tegin :)
ei, ma soovitaksin ka üldiselt seda filmi. kogu filmi teema (noh see, et idamaades on üsna popp see, et korralikud koolitüdrukud käivad vanemate meestega "deitimas" ja siis saavad pappi selle eest) on loomulikult äärmiselt kahetsustväärt ja räägib sellest, et inimesed on ikka ühed mõttetud loomad. muidugi päris tore oli viis, kuidas isa selle probleemi lahendas, st ei läinud lihtsalt rämedat tapatööd tegema (nagu ilmselt oleks juhtunud igas teises hollika filmis), vaid kasutas märksa efektiivsemaid vahendeid :) hirmu, häbi, perekonda - ühesõnaga psühholoogiat.

samas ikkagi - kui rääkida puhtast filmikaifist, siis zatoichi puhul sain ma seda rohkem :) ma ei tea miks, ilmselt tõesti maitse asi.

ja muidugi ei saa neid kahte omavahel võrrelda, aga samas saab _kõik_ filmid panna sinna mõõdupuusse, et kui suure rahulduse mingi film pakub. see mõõdupuu muidugi on äärmiselt subjektiivne.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
zork

Postitus Postitatud: Reede Mai 20, 2005 12:21    Teema: Vasta viitega

pansomon:
samas ikkagi - kui rääkida puhtast filmikaifist, siis zatoichi puhul sain ma seda rohkem :) ma ei tea miks, ilmselt tõesti maitse asi.

Samas, kui ma vaatasin ükskord peale seda uut Zatoichit ära 62 aasta Zatoichi monogatari, siis meeldis mõnes mõttes see mulle isegi rohkem. Tõsi ta on, et uus on effektsem ja ka Takeshi Kitano näitlejana mulle meeldib, aga Katsu Zatoichina meeldis mulle natuke rohkem.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes