OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

uus omalooming?
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine

Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Kolm Dets 15, 2004 00:34    Teema: Vasta viitega

votvot :)

tegelikult vahepeal nagu mingi lootusekiir kuskil oli, aga see su viimane totaalne "ei" tõmbas otsad suht kokku. sina ju otsustad ja kui sa ei taha, siis pole midagi teha.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ruri
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Kolm Dets 15, 2004 00:36    Teema: Vasta viitega

kammerer kirjutas:
mis paganama lilledest sa jahud?

karikakardest.

aga muidu irw :P su viimased laused (peale lilleküsimust) on head :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Kolm Dets 15, 2004 00:49    Teema: Vasta viitega

minu arvates kõik su laused pärast hjargi viimast pikemat postitust on päris head :)
Tagasi üles
ichi

Postitus Postitatud: Kolm Dets 15, 2004 12:28    Teema: Vasta viitega

yhe hommikupoolikuga nii yle poole lehe postitusti?
???
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
genky
hommikune tõus

Postitus Postitatud: Kolm Dets 15, 2004 17:00    Teema: Vasta viitega

Ruri...point ongi, et kui omaloomingut pole, siis ei tule ka oskajaid ja enamus pilte olid animeteemalised. Olid jah ülekaalus algajate pildid, kuid kord juba on, et vähesed jagavad täpseid näpunäiteid selle kohta, mis vigane on. Ühele asjale juhuks ma ka veel tähelepanu. Asi puudutab siis kriitika andmist n stuff. Animeteemalistel piltidel on ju kujutatud inimest. Kui ma annaksin oma pildi bioloogi kätte, kes elusees pole pliiatsit joonistamiseks kasutanud, siis oskab ta väga täpselt öelda, mis viga. Ja nii on kõigiga, kes vähegi jagavad inimese anatoomiat. Hiljuti näiteks tegin ma avastuse, millele varem eriti tähelepanu pole pööranud. Seisan peegli juures küljega ja näen, et käsi pole vabalt olevana mitte sirge vaid küürnanukist kaldub veidike ette poole. Varem pole ma absoluutselt sellele mõelnud ja piltidel on käed sirged. Inimene areneb ja seda ei teha ilmtingimata kohe joonistamise alguses. Eks ikka aja jooksul..mõnel võib isegi aastaid minna ( sõltub viitsimisest, ajast või tahtmisest). Kuna olen ise selline pühapäevajoonistaja, siis võin seda kinnitada. Tänu Kindale hakkasin ma üldse joonistama ja tänu tema üliteravale kriitikale olen ma ka suts arenenud : ) Kuigi jah...alguses puiklesin vastu, et ''eiei..see on minu stiil'' ja mingi see suvi alles jagasin asja ära :P Läheb aega...võibolla nendest praegustest algajatest saavad kunagi päris head kunstnikud. Ei või kunagi teada. See aga tähendab, et tuleb kaasa aidata arengule. Kui pole kritiseerijaid, siis pole. Shit happens. Kiitus pole kunagi paha. Mõnda inimest häirib kriitika, mõnda mitte. Kiitus pole ka paha. Kui inimesele pilt meeldib, siis võib ta seda kiita...vaatamata vigadele. Olen nõus, et postitus teemal ''KAWAII'' on mõttetu. Aga kui inimene tõesti muud ei oska öelda. Kõigilt ei saa ju loota, et tuleb postitus ''Need värvid sobivad väga hästi kokku. Silmad tekitavad tunde, et upuks neisse. Nad on nagu sügavsinine ja põhjatu meri. Samas võiksid juuksed veidi pikemad olla. Silmadega sobiks hästi'' vms.

On küll tõsi, et kunstis näiteks värvide kokkumängu või mingi sümbolistliku või impressionistliku etc. kritiseerimisel on ikka kogenumat kätt/silma vaja. Aga ikkagi..see ei tähenda, et sa ilmtingimata ise pead oskama seda joonistada/maalida, mida sa kritiseerid emm
hjarg
Post count matters!

Postitus Postitatud: Kolm Dets 15, 2004 17:17    Teema: Vasta viitega

Ka sellel pildid on kujutatud inimesi ... ja loomi...

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
ruri
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Kolm Dets 15, 2004 17:34    Teema: Vasta viitega

genky kirjutas:
Ruri...point ongi, et kui omaloomingut pole, siis ei tule ka oskajaid ja enamus pilte olid animeteemalised.

ma vist nagu küsisin küsimuse, mitte ei tahtnud omaloomingut olematuks teha. ja miks ma animeteemalisi pilte mainisin - kui keegi joonistab suurte silmadega tolguse, siis selle kohta öeldud "anime stiilis joonistus" kannatan ma välja, aga sellist pilti animeteemaliseks nimetada on minu silmis juba vihje sellele, et joonistajal pole vähimatki aimu, mida anime tähendab.
Tagasi üles
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Kolm Dets 15, 2004 19:21    Teema: Vasta viitega

see guernica oli küll veits mööda pandud.
animel ja kubismil ei ole mingit ühist.
rumal on võhiklikke üldistusi teha.
Tagasi üles
genky
hommikune tõus

Postitus Postitatud: Kolm Dets 15, 2004 21:48    Teema: Vasta viitega

ruri kirjutas:
genky kirjutas:
Ruri...point ongi, et kui omaloomingut pole, siis ei tule ka oskajaid ja enamus pilte olid animeteemalised.

ma vist nagu küsisin küsimuse, mitte ei tahtnud omaloomingut olematuks teha. ja miks ma animeteemalisi pilte mainisin - kui keegi joonistab suurte silmadega tolguse, siis selle kohta öeldud "anime stiilis joonistus" kannatan ma välja, aga sellist pilti animeteemaliseks nimetada on minu silmis juba vihje sellele, et joonistajal pole vähimatki aimu, mida anime tähendab.

Ehk sa defineeriksid, milline pilt on animestiilis? Õigemini...milline inimene on animestiilis joonistatud? mina olen näinud mitmeid erinevaid stiile: suured silmad ja väiksed, gravitatsiooni eriavad ja mitteeriavad juksed, pikad jalad ja lühikesed jalad, lihtne joonistustiil ja keerulisem stiil, kandilised ninad ja loomulikud ninad etc.
Ma saaks aru, kuid tegu on portreega...siis pole tõesti sellel animega midagi pistmist.
ruri
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 02:55    Teema: Vasta viitega

kammerer kirjutas:
animel ja kubismil ei ole mingit ühist.

mõlemad on joonistatud.
ja kui keegi kubismilaadses stiilis anime teeb (võib-olla on isegi juba tehtud), siis on vägagi ühist.

genky kirjutas:
...

minu jaoks see ei olegi tegelikult nii oluline, aga siiski prooviks huvi pärast veelkorra vahepealse küsimuse juurde tagasi pöörduda - kui oluline vahe on sellel, kas foorum on siin või on siin kusagil link teisele foorumile? kas teises kohas rikub asja ära see, et pole ikkagi see fiiling kui "anime" foorumis oma piltide näitamine?

Tsiteerin::
Ehk sa defineeriksid, milline pilt on animestiilis?

tundub, et siin oled sa asjast väga valesti aru saanud. mina ei defineeri praegu mingeid stiile, ma lihtsalt räägin seda, mida teised tüüpiliselt oma joonistuste kohta ütlevad - joonistatud anime stiilis - ning ütlesin, et "ma kannatan välja" sellise ütluse. ja pöörasin tähelepanu temaatilisusele. st, mina ei näe põhjust suurte silmadega või mingit moodi laialt levinud stiilile (animes) sarnast joonistust nimetada animeteemaliseks. täpsemalt, miks näiteks sellist pilti tuleks nimetada animeteemaliseks? mis on sellel pildil tegemist animega?

jah, ma närin jälle väljendite kallal, aga kui sellised imelikud väljendid häirivad mind ja ma ei suuda leida neile korralikku selgitust, siis tahaks ma seda saada nende kasutajatelt.
Tagasi üles
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 07:57    Teema: Vasta viitega

mõlemad on joonistatud.
ja kui keegi kubismilaadses stiilis anime teeb (võib-olla on isegi juba tehtud), siis on vägagi ühist.

:) mhmh. ma tahaks seda "kubismilaadset" stiili näha.
esiteks: kas on kubism või mitte - mingisugust kubismiLAADSET stiili ei ole olemas.
teiseks: minu teada ei ole keegi ühtegi kubistlikku animet teinud ja kui ka on, siis on ikkagi üpris halb tõmmata paralleele jaaüani anime ja pablo picasso tööde vahel.
ja sul on traktoriga ka päris palju ühist - te mõlemad liigute.
Tagasi üles
ruri
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 11:58    Teema: Vasta viitega

kammerer kirjutas:
teiseks: minu teada ei ole keegi ühtegi kubistlikku animet teinud ja kui ka on, siis on ikkagi üpris halb tõmmata paralleele jaaüani anime ja pablo picasso tööde vahel.

see "minu teada" on väga nõrk argument millegi tõestamiseks, eriti veel siis kui teema kohta pole korralikke teadmisi selle väljendi toetamiseks.

mis paralleelide tõmbamisse puutub - kui kuhugi on midagi joonistatud, siis ma ei näe mingit põhjust miks seda joonistust (joonistusi, maale, kritseldusi või mida iganes) ei peaks saama animatsiooniks teha. ja peale seda animeks nimetada. või sa näed mingeid takistusi selles? mingit suuremat jõudu mis keelab ühel jaapanlasel Pablo Picasso maalide tegelased animatsiooni abil "elama" panna?

ja sul on traktoriga ka päris palju ühist - te mõlemad liigute.

ei ole päris palju, natuke. vähemalt minu arvates.
Tagasi üles
genky
hommikune tõus

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 15:22    Teema: Vasta viitega

ruri kirjutas:
minu jaoks see ei olegi tegelikult nii oluline, aga siiski prooviks huvi pärast veelkorra vahepealse küsimuse juurde tagasi pöörduda - kui oluline vahe on sellel, kas foorum on siin või on siin kusagil link teisele foorumile? kas teises kohas rikub asja ära see, et pole ikkagi see fiiling kui "anime" foorumis oma piltide näitamine?

Mitte mingit vahet pole, kas on link või on kohe foorumis olemas. Point on minu jutus see, et isiklikult leian mina, et Omaloomingufoorumi kustutamine oli valedel põhjustel tehtud ( siinkohal mainin, et kasutajate usaldamine on minu jaoks väga vale, kui just tegu pole väikese kommuuniga ). Baka.ee on siiski animega seotud leht ja siin võiks olla võimalikult palju animega seonduvat.

tundub, et siin oled sa asjast väga valesti aru saanud. mina ei defineeri praegu mingeid stiile, ma lihtsalt räägin seda, mida teised tüüpiliselt oma joonistuste kohta ütlevad - joonistatud anime stiilis - ning ütlesin, et "ma kannatan välja" sellise ütluse. ja pöörasin tähelepanu temaatilisusele. st, mina ei näe põhjust suurte silmadega või mingit moodi laialt levinud stiilile (animes) sarnast joonistust nimetada animeteemaliseks. täpsemalt, miks näiteks sellist pilti tuleks nimetada animeteemaliseks? mis on sellel pildil tegemist animega?

Värvimine tavalise anime puhul on jah hoolsam ja detailsem, kuid see ei määra asja. Seletuseks siis: nina on tõmmatud ühe kriipsuga ja silmad on suured ning anime moodi joonistatud ( s.t., et pole mingi ovaalikujuline, vaid katkendlike joontega), kõrv on silmale liiga lähedal ( seda esineb animestiili puhul tihti ).
kammerer
mitjok

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 16:33    Teema: Vasta viitega

see "minu teada" on väga nõrk argument millegi tõestamiseks, eriti veel siis kui teema kohta pole korralikke teadmisi selle väljendi toetamiseks.

lausa valus on vaadata, kui keegi arutleb temal, millest tal ilmselgelt mingit aimu ei ole. ma vaatan, et sa ei tea, mida kubism endast kujutab. kui sa teaksid, siis saaksid ka ise aru, et animed lihtsalt ei saaks kubistlikult kujutada, sest sellisel juhul kaotaks see kõik animele omased jooned ja ei oleks enam anime.

mis paralleelide tõmbamisse puutub - kui kuhugi on midagi joonistatud, siis ma ei näe mingit põhjust miks seda joonistust (joonistusi, maale, kritseldusi või mida iganes) ei peaks saama animatsiooniks teha. ja peale seda animeks nimetada. või sa näed mingeid takistusi selles? mingit suuremat jõudu mis keelab ühel jaapanlasel Pablo Picasso maalide tegelased animatsiooni abil "elama" panna?

jah näen küll.
esimesest etapist su jutus saan aru: panne mingisugune maal liikuma. väga lihtne. tavaline animatsioon.
aga peale seda see animeks nimetada :S ee. misasja? picasso ühe töö järgi on näiteks tehtud animatsioon - ja nüüdsest saab seda sinu jutu järgi ka animeks nimetada?

vaadake kõik
argipäeviti tv3-st
anime perekond simpsonite tegemistest
Tagasi üles
kaptengalaktlan
räägib nagu muusika

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 17:13    Teema: Vasta viitega

Animed on võimalik teha väga erinevates stiilides, säilitades siiski iseloomulikke jooni, mille järgi see liigituks anime alla (pluss veel loomulikult päritolumaa klausel). Kui hr Kammerer peab "Simpsoneid" animeks, siis on ta kahjuks sattunud valesse foorumisse.
genky
hommikune tõus

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 17:31    Teema: Vasta viitega

kaptengalaktlan kirjutas:
Animed on võimalik teha väga erinevates stiilides, säilitades siiski iseloomulikke jooni, mille järgi see liigituks anime alla (pluss veel loomulikult päritolumaa klausel). Kui hr Kammerer peab "Simpsoneid" animeks, siis on ta kahjuks sattunud valesse foorumisse.

sa said veidike valesti aru :) loe eelnevaid postitusi.
kaptengalaktlan
räägib nagu muusika

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 18:12    Teema: Vasta viitega

Ma saan kõigest suurepäraselt aru, aga minu arvates kehtib siin printsiip, et teisi lolliks pidades jäädakse tavaliselt ise lolliks (see käib ilmselt bumerangina ka minu kohta nagu ta käib kõigi kohta). Mõtlen siin tegelikult seda, et viimaste postide hulgas üritatakse täiega tõestada, et teised on rumalad ja postitaja ise hästi pädev.
acousmatique

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 18:26    Teema: Vasta viitega

genky kirjutas:
isiklikult leian mina, et Omaloomingufoorumi kustutamine oli valedel põhjustel tehtud.

Jesver. Ma lootsin, et ma ei pea seda teemat enam pookima, aga mõne inimese otsene ignorants siiski sunnib seda tegema : )
Kas sa lugesid mida Vabarnamees selle teema esimeses postis kirjutas? Luba ma kordan:

Vabarnamees kirjutas:
Kui keegi soovib oma raha ja vaevaga "Omaloomingu" sarnase foorumi püsti panna, siis jõudu talle selleks, samuti on meilt võimalik (autorite nõusolekul) saada seni "Omaloomingus" üleval olnud töid või linke nendele. Kui mõni autoritest on ära unustanud, kuhu ta oma pilte salvestas või üles riputas, siis infot sellegi kohta on võimalik meilt saada.

Võib-olla valmistab teatud ridade vahelt lugemine raskusi, seega ma sõnastan selle tsitaadi ümber: Omalooming ei ole kustutatud, kõik eelmised sissekanded (v.a. tsenseeritud) on täies mahus olemas ja soovi korral saadaval.

Ma lepin sellega, et Omaloomingu poolehoidjad ignoreerivad adminnide seisukohtasid ning postituste sisu puhtalt jonni pärast, aga faktide väär esitamine läheb üle piiri.

Edit: Ning ruri, palun diskuteeri terminite väärkasutust omaette teemas : ( Iga topic läheb allamäge kui algab järjekordne analüüs teemal "mis on anime(stiil)?", eriti kui seal diskuteerivad ühest otsast kogenud animevaataja ja teiselt poolt mingi suvaline kunstidiletant.
genky
hommikune tõus

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 18:32    Teema: Vasta viitega

kaptengalaktlan kirjutas:
Ma saan kõigest suurepäraselt aru, aga minu arvates kehtib siin printsiip, et teisi lolliks pidades jäädakse tavaliselt ise lolliks (see käib ilmselt bumerangina ka minu kohta nagu ta käib kõigi kohta). Mõtlen siin tegelikult seda, et viimaste postide hulgas üritatakse täiega tõestada, et teised on rumalad ja postitaja ise hästi pädev.

ma küll ei saanud täpselt aru, aga mida kammerer mõtles oli see, et kui kõik animatsioonid võiks liigitada anime alla, siis oleks simpsonid ka anime. Animatsiooni teema tekkis selle kubismi pärast.
zork

Postitus Postitatud: Nelj Dets 16, 2004 21:22    Teema: Vasta viitega

krammerer:
ma vaatan, et sa ei tea, mida kubism endast kujutab. kui sa teaksid, siis saaksid ka ise aru, et animed lihtsalt ei saaks kubistlikult kujutada, sest sellisel juhul kaotaks see kõik animele omased jooned ja ei oleks enam anime.

tundub et üks ei tea, mida kubism endast kujutab ja teine ei tea mida anime endast kujutab. aga üldse, anime ei ole stiil, et seda ei saaks kubismi stiilis teha. anime on jaapanis tehtud animatsioon, imho.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Järgmine
Lehekülg 5, lehekülgi kokku 7

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes