Chiisan

Liitunud: 17 Sept 2004 Postitusi: 421 Asukoht: selline vahva karudega ja häste segamini tuba :P
|
Postitatud: Nelj Juun 16, 2005 00:05 Teema: Anime klassika...disney...
|
|
|
Igastahes mõtlesin ma, et huvitav, miks pole keegi eriti veel disney'st siin rääkinud...täpsemalt öeldes rääkinud natukene ka anime ajaloost...sest oma üllatuseks avastasin, et disney ja anime näppavad (või on näpanud) ideid niimoodi armsalt üksteiselt...
Üldiselt mõtlesin, et siin võiks mainida veel, mis teosed on olnud niimoodi ühised ja mis muljeid on nad jätnud...
mina hiljuti juhttusin vaatama Andersen Dowa Ningyo Hime't ...ja esmane mõte oli, et "wow...kaks väikest merineitsit on multikana olemas" ja peaksin mainima, et väga lõbus oli neid võrrelda
Ningyo Hime eelis oli see, et lõpp oli ikka ilusasti kurvaks jäetud ja tegelased nagu ikka muinasjutu tegelased...head on ausad, naiivsed, ilusad (tahaksin mainida, et lollid...eriti selle printsi suhtes, aga sündsuse huvides ei tee...kuigi ma idee poolest juba mainisin seda...)
Disney väikemerineitsi oli nagu disney'le ikka kohane- inimlikud tegelased kokku segatud väga lõbusate kõrvaltegelaskujudega ja peaaegu muusikalini tüüriv teos...ja siin ei tundud ma lõpus, et keegi peaks minema printsi ette ja karjuma "BAKA"...
NB: Kas keegi teab kus oleks veel võimalik saada korralikult nö. anime klassikat...sest siiamaani, mida ma olen suutnud kätte saada on olnud enamus vene keeles, minu vene keele oskus, aga 0 lähedane (esmakordselt kahetsen pidevaid edukaid pukse vene keele tunnis...ja lõpuks vene keele loobumisest)... _________________ /\_/\ (\_/)
( o_o) ('_')
(")_(") (")(") |
|
kammerer mitjok

|
Postitatud: Nelj Juun 16, 2005 01:54 Teema:
|
|
|
mina arvan et tegelikult ei ole vist toei animationi poolt tehtud väikesel merineitsil ja disney merineitsil muud seost peale selle, et mõlemad on hans christian anderseni väikese merineitsi interpretatsioonid. ma arvan et disney vaatas väikese merineitsi tegemisel pigem ikkagi raamatusse, kui oma 15 aasta tagust jaapani multikat.
ma kujutan ette et väikesest merineitsist on multifilme toodetud ka kindlasti prantsusmaal ja rootsis jne.
et ühesõnaga ma arvan et disney ja jaapani multifilmitööstus ei ole selliste klassikute ekraniseerimises nagu väike merineitsi ja krahv monte kristo üksteiselt eriti midagi näpanud - pigem ikka originaal-autoritelt. |
|