OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

anime foorumile kohatu teema:

Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Chiisan

Postitus Postitatud: Püh Nov 12, 2006 15:56    Teema: anime foorumile kohatu teema: Vasta viitega

Täna ma hakkasin mõtlema eri inimeseloomise versioonidest ning ma avastasin, et Eesti usundis ei olegi eriti räägitud sellest. On küll olemas loomislaul, kus räägitakse maailma tekkimisest munast....kuid inimesega seoses on üks suur tühi auk.

Isegi "Kalevipojas" ei meenu mulle midagi seoses inimese tekkimisega. Seal on küll seletatud, miks on teatud künkad ja järved tekkinud ning räägitud kuidas võimas kalveipoeg ringi käis ning kõiki peksis mõõgaga või rusikaga ja naisi vägistas, kuid inimesest on tühi auk...või ma olen lihtsalt midagi ära unustanud...

Äkki on keegi minust pädevam sellel teemal ja oskab öelda või vähemalt viidata kohta, kust ma saaksin teada, et mida arvavad eestalsed ise sellest, et kuidas nad tekkisid. Muhe
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Random

Postitus Postitatud: Püh Nov 12, 2006 16:05    Teema: Vasta viitega

Üks sõber kirjutab järjejuttu, tema variandis kõlas see nii

Tsiteerin::
Nagu kõik teavad, on kakskümmend üks vürstlikku-kuninglikku suguvõsa pärit maa- ja taevajumala ühinemisest. Maaema jäi rasedaks ja tõi ilmale kakskümmend üks last, kellest said tulevased suguvõsadele alusepanijad. Lihtrahvas sündis metsa-, mäe-, mere- ja kurat teab millliste vaimude ühendustest veel, kuid ükski lihtrahva ega ka kõrge soo seast pole seni suutnud sünnitada kahtekümment ja üht last.

aga kui nüüd järgi mõelda, siis tõesti ei meenugi.

Loodan, et on parem versioon kui see, mis mingil rahval oli, mis mulle hetkel meelde tuli: jumalal hakkas igav, läks põõsa taha ja tema spermast tekkis inimkond. :P
Saksa pervert ameles lumemehega

Postitus Postitatud: Püh Nov 12, 2006 17:23    Teema: Vasta viitega

Aga kas Kalevipoja mamps (teate küll see, kes reklaamib Kalevi uut saia) ei koorunud mitte hanemunast?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Monkey D. Ruffy
Hoirassaa, ja pudel rummi!

Postitus Postitatud: Püh Nov 12, 2006 19:30    Teema: Vasta viitega

jackwood kirjutas:
Aga kas Kalevipoja mamps (teate küll see, kes reklaamib Kalevi uut saia) ei koorunud mitte hanemunast?

Koorus vist küll. Mune oli kolm tükki. Vist varesemunast koorus orjatüdruk, aga kes see kolmas oli enam ei mäleta. Ja pealegi pole kuskil öeldud, kust Kalevipoja papa tuli. Oli lihtsalt olemas ja kõik või? Ja siis kui ära suri siis andis oma hauast Kalevipojale veel nõu ka. Suhteliselt haige värk, kas pole. Ja siis läheb Kalevipoeg Soome sepa juurde, et mõõka osta. Siis tõmbavad koos Soome sepa ja tolle pojaga ninad täis, Kalevipoeg ärritub ja lööb sepa poja maha. Ja kõige lõpuks tema oma mõõk võtab tal jalad maha ja Kalevipoeg peab igavesti Põrgu väravas kükitama. See kõik ei jäta just muljet, et Kalevipoeg oleks eriti intelligentne olnud, kas pole?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
xin Zeran
Täitsa lõpp .. exx äää?!?!?

Postitus Postitatud: Esm Nov 13, 2006 11:24    Teema: Vasta viitega

Sellepärast ongi Kalevepoeg väga huvitav tegelaskuju. Kangelane, kes ei ole läbilõhki positiivne, ei pigem negatiivne. Kuid siiski teeb rahva heaks nii mõndagi vägitegu millega ta ennast heaga inimeste hinge jäi.
Paljud rahvad üritavad enda kangelastest/jumalatest need halvad küljed ära unustada, sellega teiste ja enda silmis, paremini välja näha. Kalevipojaga seda teha ei saa ja pole ka minu meelest mõtet.
IMHO :P

$> man woman
No manual entry for woman
$> exit

Church of Scientology
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes