OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Anime tutvustamine [KIIRE]

Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Random

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 14:25    Teema: Anime tutvustamine [KIIRE] Vasta viitega

Täna koolis: "kuule, misasi sul seal msn pildil on, mingi joonistatud värk või? See on see Digimoni jama jah, kas sa vaatad sellist saasta või?"

Jutt läks siis niimoodi lahti ja nüüd on mul ees raske ülesanne: veenda oma klassi inimesi, et anime ei piirdu TV3 digimoni ja Yu-Gi-Oh sarnaste jaburdustega.

Niisiis, mida soovitate näidata inimestele, kellel on anime suhtes tugevalt halb eelarvamus? Tegemist siis Tartu ühe eliitkooli 12. klassiga. Ehk siis noored kellel pole erilist rullnokamentaliteeti ja vaimset alaarengut.

1 põhikriteeriume on see, et asi oleks huvitav esimsest minutist, selline teos mis alles ~10. episoodil hoo sisse saab läheks kohe mahakandmisele.

Kas pakkuda mõnda filmi (olemas on Princess Mononoke) või siis mõnda kaasatõmbavat (lühi)sarja. enda silm jäi peale NHK ni Youkosou ehk siis Welcome to NHK'le kuna selle esimene osa ongi terve senise seeria 1 parimaid.

Asjaga on suhtkoht kiire, ehk siis pole eriti aega miskit suurt-pikka alla laadida, kui keegi just ei ole hea inimene ja ei laena.

Hetkel on kogu kesine, mida mul oleks riiulist võtta on: Love Hina, Hellsing, Princess Mononoke, Welcome to NHK, Rurouni Kenshin (ei sobi pikkuse pärast), Elfen Lied.

Viimati muutis seda Random (Esm Sept 11, 2006 16:56). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Morghur

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 15:19    Teema: Vasta viitega

Rurouni Kenshin OVA 4 osaline. Minul võttis suu lahti see igastahes kui esimest korda nägin
kui lihtsalt märulit siis võib vaadata ka Ninja Scroll (film)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Random

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 15:35    Teema: Vasta viitega

Morghur kirjutas:
Rurouni Kenshin OVA 4 osaline. Minul võttis suu lahti see igastahes kui esimest korda nägin
kui lihtsalt märulit siis võib vaadata ka Ninja Scroll (film)

See ka täiesti olemas ja enda reaktsioon oli sama. Ehk kulubki natuke verd ja vägivalda nende unimütside äratamiseks ära :P
U.C.0079

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 19:31    Teema: Re: Anime tutvustamine [KIIRE] Vasta viitega

NHK'd ma ei soovita sul mitte mingil juhul näidata inimestele, kes ei tea asjast mitte midagi. Ise soovitaks pigem näidata, midagi mille animatsioon on suurepärane või näeb muidu ülilahe välja. Macross Zero kõlbaks hästi, eriti kui on tahtmist näha mingisugust põnevust. Ghost in the Shelli esimene film oleks ka minu arvates hea, kuid eks sa tead ise paremini, mis neile sobiks vaatamiseks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ruri
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 20:32    Teema: Re: Anime tutvustamine [KIIRE] Vasta viitega

Random Hero kirjutas:
1 põhikriteeriume on see, et asi oleks huvitav esimsest minutist, selline teos mis alles ~10. episoodil hoo sisse saab läheks kohe mahakandmisele.

ausalt öelda on raske soovitada midagi sellist mis kellelegi võõrale, ja veel animega mittetuttavale, oleks kohe huvitav vaadata kuna mõni viskab Cowboy Bebopi peale silda, teine Love Hina peale, kolmas võib olla Tamala 2010-e peale ning neljandat ei huvita üldse mitte mingi anime...

aga muidu võib väikse nimekirja välja pakkuda. infot peaks kõigi kohta olema anidb-s

filmid:
Jin Roh
Urusei Yatsura - Beautiful Dreamer
Patlabor 2
Cat Soup
Perfect BLue
Voices of Distant Star
Vampire Hunter D - Bloodlust
Whisper of the Heart
Ocean Waves
Tamala 2010 - a punk cat in space
Dead Leaves
Ninja Scroll
Ghost in the Shell
You`re Under Arrest! The Movie

OVA'd:
Macross Zero
Hitsuji no Uta
Petite Cosette
Memories

seeriad:
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
Reign: The Conqueror
Ghost in the Shell
Lain
Cowboy Bebop
Gunslinger Girl
Evangelion
Berserk
Texhnolyze
Planetes
Paranoia Agent
Noir
Scrapped Princess
Wolf's Rain
Full Metal Panic
Sakikage Cromartie
Azumanga Daioh
Gantz
Speed Grapher
Last Exile
Hack Sign
Spiral
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
douji

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 21:26    Teema: Vasta viitega

kui neil on kannatust ainult pooleks tunniks, siis Cowboy Bebopi 5. osa. järjest vaatamiseks headest sarjadest Kino no Tabi, filmidest Jin-roh, Millennium Actress, Akira.

Miyazakit mina kohe esimese asjana ei näitaks - siis järeldatakse, et ikkagi mingi laste värk.
Chiisan

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 21:32    Teema: Vasta viitega

Isiklikult olen ma mitte animelasi ära võlunud grave of the fireflies'iga. Tema suur eelis on teose sügavus ja ulme puudumine, sest viimane ei sobi kõigile vaatamiseks.
Tagasi üles
zork

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 21:53    Teema: Vasta viitega

Sa oleks võinud ajapiiri ka paika panna, mitu tundi sa neile animet näidata tahad. Kas kuni 2 tundi, mis on filmi või ühe kahe OVA jaoks paras või siis juba mõne 12/13 osalise seeria kanti minev pikkus mis on nii 5 tundi. Aga et tahtsin tegelikult seda öelda, et kui sa leiad midagi, mida näidata ja sul endal pole, siis võid minu käest küsida. Kas e-mail - sasilik@gmail.com või tuled küsid IrcWorld'is #emanga kanalil . On võimalus, et asi on mu tagasihoidlikus animekogus olemas. Kuigi isekirjutatud DVD'e peal ja pead enne näitamist kindlasti proovima, kas sul sealt välja loetakse asju.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Random

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 21:58    Teema: Vasta viitega

Rahu-rahu, ega ma tervet klassi kohe valgustama hakka, kuigi iseenesest on see hea mõte. esialgu tahan mõnda eriti karmi isehakanud kriitikut natuke kõigutada.
mitjok

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 22:06    Teema: Vasta viitega

no samurai champloo on päris hoogne ja näeb ilus välja. peale selle on seal episoodid suhteliselt eraldiseisvad ka, et ei oleks erilist vahet, mis osi sa näitaksid. ja siis mushishi võiks tegelikult teatud inimestele vägagi meeldida (nt mina olen mushishiga kaks inimest anime usku pööranud :P ja alguses nagu ei tulekski selle peale, et just seda soovitada võiks) . mushishil ka episoodid väga iseseisvad. ning kuna champloo kukub suhteliselt sellisesse action/comedy/samurai kategooriasse ning mushishi on arvatavasti fantasy/drama, siis soovitaks hetkel alles jooksvat ergo proxyt sci-fi poolt täitma. esimene episood väga kenasti animeeritud ja põnev ka jne :) minu võlus ära igatahes.
Tagasi üles
hjarg
Post count matters!

Postitus Postitatud: Esm Sept 11, 2006 22:11    Teema: Vasta viitega

Muidugi, kui on vaja tõestada, et anime pole laste värk ja mingi titekas, siis on selleks alati parim võimalus- hentai! :P See peaks su armastet klassikaaslastel suu lukku panema ja silmad rulli keerama... pluss kulub kultuuri¹okist toibumiseks hulk aega.

Tegelikult soovitaks alustuseks filme, sest korralikku seeriat ei viitsi enamik inimesi ära vaadata. Lisaks Ruri poolt toodule näiteks: "Cowboy Bebop- Knocking on Heaven's Door" või siis kumbki "Ghost in the Shelli" filmidest.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
JustinCase

Postitus Postitatud: Teis Sept 12, 2006 00:02    Teema: Vasta viitega

Gost in the Shell´is peaks piisavalt draamat, ulmet, seksikust ja kõmmutamist olema, et asi ära tõestada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
ruri
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Teis Sept 12, 2006 09:23    Teema: Re: Anime tutvustamine [KIIRE] Vasta viitega

Random Hero kirjutas:
... kellel on anime suhtes tugevalt halb eelarvamus?
... 1 põhikriteeriume on see, et asi oleks huvitav esimsest minutist

mida sa tegelikult üritad neile tõestada? kas seda, et anime on huvitav ning üritad neid animet vaatama meelitada või seda, et anime on midagi enamat kui Digimon? kui viimane, siis see peaks üsnagi lihtne olema - võta näiteks järgmised filmid ja näita miline anime võib olla:

Jin Roh
Urusei Yatsura - Beautiful Dreamer
Cat Soup
Perfect Blue
Voices of Distant Star
Tamala 2010 - a punk cat in space või Dead Leaves
Crayon Shin-chan (kas film või seeriast paar osa)
Tagasi üles
Cliodna
Villager mob target

Postitus Postitatud: Teis Sept 12, 2006 12:28    Teema: Vasta viitega

Noh. Vampire Hunter D - Bloodlust. Minu vaieldamatute lemmikute hulka kuuluv. Olen seda näidanud neljale inimesele. Kolmele neljast see väga meeldis ja üks kolmest pöördus selle tagajärjel anime usku. Ei ole liiga pikk, kergesti allalaetav, imeilusate taustade ja varjutusega. Parajalt romantiline, kohati tume. Põnev ja kaasatõmbav.
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
erick
küps PSP-d plõgistav noormees

Postitus Postitatud: Teis Sept 12, 2006 13:05    Teema: Vasta viitega

Ghost in the Shell tundub olevat põhiline asi, millega poisid oma animeteed alustavad. wink

Kui ulme mekib, muidugi. Enamusele maitseb väga :)

Isegi nägin seda kõige esimesena. Kui huvi juba üles köetud, siis tuleks Cowboy Bebopiga lajatada. Armas kuri
ruri
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Nelj Sept 14, 2006 02:52    Teema: Vasta viitega

ehk annad tulemustest teada ka...

ei ole muidugi eluliselt tähtis, aga huvitab :)
Tagasi üles
Tuletegija
Püromaan

Postitus Postitatud: Laup Sept 16, 2006 23:56    Teema: Vasta viitega

Yukikaze soojenduseks ehk.

ja kui pikemalt suudad inimesi köita siis proovi evangelioniga õnne

Sincerely,
God
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Trash

Postitus Postitatud: Nelj Sept 21, 2006 22:53    Teema: Vasta viitega

Jumala äge, et teil ikka sellised teemad ka on kus õpetate mida vaadata. Ma juba hommikul tahtsin küsida aga ei julgenud uut teemat teha, kuna keegi lootis, et ma ennast põlema paneksin. Igaljuhul vaatasin ruri nimekirja ja Cat Soup tundus naljakas nimi olevat. Panin tulema, oskan seda jumala hästi, arvatavasti oli minul eestis esimesena xxx film olemas ja ka Bond. Aga seal on 2 suurust 241 ja 364, kas see suurem on parem fail ja subtiitritega ?
Olgu, tavai ! <3 LaLaLaa
Vaatame siis mis see teie anime on millest ainult räägite jumala koguaeg.

http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Random

Postitus Postitatud: Nelj Sept 21, 2006 22:57    Teema: Vasta viitega

Kui viisakalt käitud, ei pea sa ennast põlema panema.

Kuna tundud olevat "karm vend", soovitan sul soojalt vaadata Hellsingi, paras selline verine karm värk.
hammustab rrrRRRRRrr

Postitus Postitatud: Nelj Sept 21, 2006 23:02    Teema: Vasta viitega

Trash kirjutas:
... Cat Soup ... Aga seal on 2 suurust 241 ja 364, kas see suurem on parem fail ja subtiitritega ?

Cat Soupis on subtiitreid ainult niipalju kui läheb vaja paari sildi tõlkimiseks.
Tagasi üles
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes