|
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Chiisan

Liitunud: 17 Sept 2004 Postitusi: 421 Asukoht: selline vahva karudega ja häste segamini tuba :P
|
Postitatud: Laup Apr 09, 2005 23:53 Teema:
|
|
|
*peab lihtsalt mainima, et üle pika aja sain täiega irvitada, millegi üle mis pole seotud animega 
nii armas ja sõbralik õhkkond valitseb siin  _________________ /\_/\ (\_/)
( o_o) ('_')
(")_(") (")(") |
|
Tagasi üles |
|
 |
pansomon
|
Postitatud: Püh Apr 10, 2005 16:54 Teema:
|
|
|
hjarg kirjutas: | nosferatu kirjutas: | ok,nagu n2ha,ple sa m66ka varem k22s hoidnud.
esiteks ple keegi 66lnd et meil s22l mingi m66k katki l2ind ja p6hjus et keegi ei oska,lausest: ''kui ikka lüüa ei oska.'' |
Aga sellest... ütleme nii, et on siin vastakuti kaks teadmiste taset. Esimene on ekspert, teine on idioot, kes on nagu asjast midagi kuulnud ja peab end eksperdiks. Pansomon kuulub kindlalt esimesse. |
Kindlasti ei ole ma ekspert sel alal ning ma ei salga, et metallmõõka olen käes hoidnud ja harjutamiseks kasutanud vaid loetud korrad. Kuid see ei muuda fakti, et ükskõik mis metallmõõgaga (jaapani või euroopa või muu) 30-40cm-se _puu_ pooleks lõikamine _ilma mõõka vigastamata_ on äärmiselt keeruline, et mitte öelda võimatu ülesanne. tegu ei ole starwarsi valgusmõõkadega, metallile kehtivad lihtsad füüsikareeglid.
http://www.dojoofthefourwinds.com/video.html
siin on mõned huvitavad videod jaapani mõõkadega tehtavatest lõikeharjutustest, ehk tameshigirist. nagu ehk teravamad silmad võivad märgata, on tegu bambuskimpudega ja mitte puunottidega.
ps. ignorantsus on õndsus  |
|
Tagasi üles |
|
 |
MTI

|
Postitatud: Esm Apr 11, 2005 08:49 Teema:
|
|
|
tõesti poleks ära ütlenud sinna minemisest (olin haige, ei saanud), kui midagi sarnast kuskil toimub veel Tartu lähedal siis ma võibolla viskaks pilgu peale isegi. Ei oska nüüd öelda, kas hakkaks tõsisemalt tegelema, eks vaatab siis kuidas asi välja näeb. Huvi pakub küll |
|
Tagasi üles |
|
 |
hjarg Post count matters!

|
Postitatud: Esm Apr 11, 2005 08:53 Teema:
|
|
|
nosferatu kirjutas: | esiteks ple keegi 66lnd et meil s22l mingi m66k katki l2ind ja p6hjus et keegi ei oska,lausest: ''kui ikka lüüa ei oska.'' |
Nohh, teeme siis loomkatsed ja vahetame kõik numbrid tähtedega. Välja tuleb järgmine asi:
Esiteks pole keegi öeldnud, et meil seal mingi mõõk katki läinud ja põhjus, et keegi ei oska, lausest: "kui ikka lüüa ei oska".
Tulemus- grammatiliselt õige, kuid kahjuks siiski grammatiliselt õige sonimine. _________________ Roses are red
Violets are blue
All of your base are belong to me |
|
Tagasi üles |
|
 |
ruri hammustab rrrRRRRRrr

|
Postitatud: Esm Apr 11, 2005 10:45 Teema:
|
|
|
nosferatu kirjutas: | l6hub aind siis kui sa mingit puupakku l66d,aga meil olid noored/peenemad puud ca. 30-40cm l2bim66tu. |
kui sa natuke mõtleksid, siis saaksid aru, et 30-40 cm läbimõõduga puu pole enam noor, vaid umbes 94-125 cm ümbermõõduga suur ja vana puu ning sellise lööd sa pooleks ainult starwarsi valgusmõõgaga.
lisades sellisele mõtlematusele sinu suutmatuse ennast korralikult väljendada soovitaks sul enne "saada" nupu vajutamist paar korda kirjutatud tekst läbi lugeda ja järgi mõelda, et kas ikka on mõtet seda nuppu vajutada. |
|
Tagasi üles |
|
 |
pansomon
|
Postitatud: Esm Apr 11, 2005 11:08 Teema:
|
|
|
MTI kirjutas: | tõesti poleks ära ütlenud sinna minemisest (olin haige, ei saanud), kui midagi sarnast kuskil toimub veel Tartu lähedal siis ma võibolla viskaks pilgu peale isegi. Ei oska nüüd öelda, kas hakkaks tõsisemalt tegelema, eks vaatab siis kuidas asi välja näeb. Huvi pakub küll |
ütleme nii, et pall on nüüd tartlaste väljakupoolel. huvilisi oli kohal päris palju, saal kippus isegi väikseks jääma. kui kohal käinud tartu seltskonna poolt huvi jätkub, siis tuleb seal kindlasti tulevikus laagreid veel. eks ma siis annan jälle teada  |
|
Tagasi üles |
|
 |
Bonnano

|
Postitatud: Teis Apr 26, 2005 00:32 Teema:
|
|
|
nosferatu kirjutas: | ok,nagu n2ha,ple sa m66ka varem k22s hoidnud.
esiteks ple keegi 66lnd et meil s22l mingi m66k katki l2ind ja p6hjus et keegi ei oska,lausest: ''kui ikka lüüa ei oska.''
ega jh,meile n2idataxe kha enne kuda ja mis nurga alt l66ma peab.
nagu ma juba enne ytlesin, see t22ndab et karate laager aga vabatahtlikele tleb Randlane 6petama. | ma m2rkasin, et teema sai nagu otsa. aga ma tooks siiski v2lja asjatundlikele s6nav6tjate eksimuse l66gi osas.
t6esti, on katasid kus vastase rynnak neutraliseeritakse nukitsuke k2igus sooritatud tsuka(loe: k2epideme) l66giga. kuid siiski sooritatakse iaidos peamiselt l6ikeid. l66gid toimuvad pigem kendos.
ka vehklemisel ja m66klemisel on vahe. vehklemine on euroopap2rasem, seda budo kunstide raames ei harrastata. eelneva p6hjal ma julgen arvata, et tsiteeritav isegi pole eriti l2hedalt iaitot kaeda j6udnud. _________________ "Saya no uchi de katsu" |
|
Tagasi üles |
|
 |
nosferatu

|
Postitatud: Teis Apr 26, 2005 08:31 Teema:
|
|
|
Bonnano kirjutas: | nosferatu kirjutas: | ok,nagu n2ha,ple sa m66ka varem k22s hoidnud.
esiteks ple keegi 66lnd et meil s22l mingi m66k katki l2ind ja p6hjus et keegi ei oska,lausest: ''kui ikka lüüa ei oska.''
ega jh,meile n2idataxe kha enne kuda ja mis nurga alt l66ma peab.
nagu ma juba enne ytlesin, see t22ndab et karate laager aga vabatahtlikele tleb Randlane 6petama. | ma m2rkasin, et teema sai nagu otsa. aga ma tooks siiski v2lja asjatundlikele s6nav6tjate eksimuse l66gi osas.
t6esti, on katasid kus vastase rynnak neutraliseeritakse nukitsuke k2igus sooritatud tsuka(loe: k2epideme) l66giga. kuid siiski sooritatakse iaidos peamiselt [b]l6ikeid.[/b] l66gid toimuvad pigem kendos.
ka vehklemisel ja m66klemisel on vahe. vehklemine on euroopap2rasem, seda budo kunstide raames ei harrastata. eelneva p6hjal ma julgen arvata, et tsiteeritav isegi pole eriti l2hedalt iaitot kaeda j6udnud. |
aga selle l66giga ma m6tlesin juba puu raidumist, mitte iaido :wink: kirjeldamist. _________________
 |
|
Tagasi üles |
|
 |
pansomon
|
Postitatud: Teis Apr 26, 2005 08:41 Teema:
|
|
|
Bonnano kirjutas: |
t6esti, on katasid kus vastase rynnak neutraliseeritakse nukitsuke k2igus sooritatud tsuka(loe: k2epideme) l66giga. kuid siiski sooritatakse iaidos peamiselt l6ikeid. l66gid toimuvad pigem kendos.
ka vehklemisel ja m66klemisel on vahe. vehklemine on euroopap2rasem, seda budo kunstide raames ei harrastata. eelneva p6hjal ma julgen arvata, et tsiteeritav isegi pole eriti l2hedalt iaitot kaeda j6udnud. |
sul on täiesti õigus, jaapani mõõgaga tõepoolest lõigatakse ja ei lööda. ja kuigi kendo tehnikad tõepoolest meenutavad lööki, on nad oma olemuselt siiski lõiked (vähemalt ideaalis).
tunnistan siinkohal ka oma ebaõiget terminikasutust. |
|
Tagasi üles |
|
 |
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|