|
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
Morpheus155
|
Postitatud: Kolm Okt 03, 2007 16:03 Teema: niisama mõtetu post aga naljakas |
|
|
Tsiteerin:: | Ennem jooksis ju täiesti kokku?
Eino ütleme nii, et kui mäng kokku jookseb, siis saab nüüd ainult selle kinni panna, ennem jooksis terve arvuti kokku, niiet midagi teha ei saanud ja see minut kokkujooksmist tähendab seda, et mäng jookseb minutiks kokku ja siis saab edasi mängida vms.
Ennem ei taastunud mäng ja rami sellepärast niipalju, et Dark Messiah andis mulle koguaeg error messsaget, et memory on otsas.
Nüüd ei tohiks see probleem olla.
1'st ei oleks piisanud, kuna arvutiprotsessid võtavad kokku juba 700-800MB rami(selleks ennem ei taastunud) ja 200Mb on video jaoks vähe.
Huvitav on see, et F-Secure võtab rohkem rami ka, nüüd ,kui seda rohkem on...??!(sealt see vahe, et ennem võttis arvuti 400Mb ja nüüd 700Mb)
Nüüd rääkides 25st osast.
Tglt lahe osa oli ja otsad jäid lahtiseks ka. |
Jätkame
Tsiteerin:: | Kellelt: SSJ_Silver
----------------------------------------------
Kellele: Morpheus155
Postitatud: Kolm Okt 03, 2007 14:38
Pealkiri: Küsimus Tsiteeri sõnumit
Mis kuradi formatist sa ajad koguaeg?
Korralik viirusetõüje on, mille soovitas mulle Digi'st üks mees.
See on F-Secure ja viiruseid pole ma sellega saanud, kuigi nod32'ga olen.
Mis sa arvad, et ma pole proovinud palju viirusetõrjeid?
kaspersky, nod32, northon jne..
Ma ei ütle, et nod32 sitt, tegelt on ta väga hea, aga peab oskama seda kasutada.
Ja muide ma vaatasin emaplaadi raamatut, aga mul on tõesti 4 slotti hoopis...Järgmine tõestus, et sisandra sitt...
Aga palun seleta mulle see ära
Mul on 512dualram ja 1gb dualramx2(2Gb kokku).
Kas siis 6slotti ei peaks olema?
Sorry, aga ma täpselt ei saa aru, mis see dualram on. |
SIIT MORAAL ÄRGE TEHKE HÄÄLT MUIDU SAATE PM!!!
btw ma olen arvutite kohapealt loll ja ma ei tea midagi....
mis siis et suht esimene vastus oli nagu et LOL kas sul on 6 slotti emaplaadil ? :O _________________ When A Hero Falls, A Legend Will Rise... |
|
Tagasi üles |
|
|
SSJ_Silver ei piinle enam
Liitunud: 7 Dets 2006 Postitusi: 1013 Asukoht: Tallinn/San Diego
|
Postitatud: Kolm Okt 03, 2007 16:09 Teema: |
|
|
Oot mida?? Ei saanud aru nüüüd...
Eino ma arvasingi, et 6 slotti kuni ütlesid, et ainult serveritel.
Aga mis see dualram siis täpselt on?
Mina arvasin, et ram mis käib kahe sloti sisse, aga see siis võimatu ju kui mul kolm dualrami... _________________
"White clouds rush under us, cold winds brush against our cheeks, together up here in these blue skies we can fly as high, and as far as our hearts will take us." |
|
Tagasi üles |
|
|
Morpheus155
|
Postitatud: Kolm Okt 03, 2007 16:17 Teema: |
|
|
genjaalne poiss.....
http://en.wikipedia.org/wiki/RAM et see siin on ram... 1 pulk käib ühte slotti...
dualram on kui "rammid" jooksevad dualis... ehk siis kaks identset mälu on siinides vastavalt
1-3 või 2-4 siis peaks mälud jooksma "topeltkiirelt" aga reeglina nad jah töötavad kiiremini kui niisama rammipulgad su masinas...
http://www.howstuffworks.com/ram.htm
NB: 50.- kasseerin su käest koolituse andmise eest sisse.... (kunagi hiljem) _________________ When A Hero Falls, A Legend Will Rise...
Viimati muutis seda Morpheus155 (Kolm Okt 03, 2007 16:25). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
|
SSJ_Silver ei piinle enam
Liitunud: 7 Dets 2006 Postitusi: 1013 Asukoht: Tallinn/San Diego
|
Postitatud: Kolm Okt 03, 2007 16:20 Teema: |
|
|
Aga kuidas siis mul 6rami?`Ordist öeldi, et mu 512Mb oli tglt dualram e. 2x256 ja nad ütlesid, et paneme siis 2x512 ja 2x512 juurde.
Ma sain su jutust aru, et üks dualram võtab 2slotti, nii nagu minuarust ongi. _________________
"White clouds rush under us, cold winds brush against our cheeks, together up here in these blue skies we can fly as high, and as far as our hearts will take us." |
|
Tagasi üles |
|
|
Random Hero muumikontroll
|
Postitatud: Kolm Okt 03, 2007 16:24 Teema: |
|
|
võta arvutil korpuse küljepaneel maha ja vaata sinna sisse kui muidu sotti ei saa. RAM pulgad on sihukesed pikad ja rohelist värvi, loed üle mitu sellist on ja ongi probleem lahendatud. _________________ Mulle meeldisid foorumid. Igaühel oli äge avatar ja signatuur.
Viimati muutis seda Random Hero (Kolm Okt 03, 2007 16:32). Kokku muudetud 1 kord |
|
Tagasi üles |
|
|
Morpheus155
|
Postitatud: Kolm Okt 03, 2007 16:27 Teema: |
|
|
2x512 ja 2x512 juurde. matemaatikat oskad ?
loe mis sa kirjutasid ja tee lihtne matemaatika arvutus...
kokku 4 pulka mitte kuus :X sul võeti vanad mälud välja (ma loodan et olid vaue ram või isegi xms)
siis on sul kaotus suure, _________________ When A Hero Falls, A Legend Will Rise... |
|
Tagasi üles |
|
|
Vabarnamees mario with money
|
Postitatud: Kolm Okt 03, 2007 16:31 Teema: |
|
|
Ei ole just ilus toon hakata kriiskama ja sülitama, kui selgub, et keegi teab vähem kui sina. _________________ Vabarnamees: nagu lendav tigu * ~animeloend~ |
|
Tagasi üles |
|
|
erick küps PSP-d plõgistav noormees
|
Postitatud: Kolm Okt 03, 2007 17:02 Teema: |
|
|
SSJ_Silver kirjutas: | Aga kuidas siis mul 6rami?`Ordist öeldi, et mu 512Mb oli tglt dualram e. 2x256 ja nad ütlesid, et paneme siis 2x512 ja 2x512 juurde.
Ma sain su jutust aru, et üks dualram võtab 2slotti, nii nagu minuarust ongi. |
Kulla noor tehnikahuviline,
sinu edaspidise vaimse tervise säilumise huvides on siin sulle väikene maakeelne seletus. Pole tänu väärt.
Reeglina on koduarvutite emaplaatidel 2, 3 või 4 mälu (RAMi) pesa. Neil pesadel on oma kindel info läbilaskmise kiirus, mida arvutatakse andmesiini kiiruse ja laiuse korrutisena. Näiteks 800MHz taktsagedus/kiirus x 64bit laius (ühes taktis liigutatakse 64 bitti. Bitt on väikseim andmeühik, väärtusega 1 või 0).
Lihtne arvutus näitab, et iga sekundiga toimetatakse protsessorisse 800 000 000 x 64 = 51 200 000 000 bitti ehk ühte ja nulli. Et seda tavapärasematesse arvutusühikutesse panna, teisendame selle näiteks megabaitideks (1 bait e. sümbol nagu täht või number = 8 bitti). Kokku on meil siis tegu 6 400 000 000 baidiga ehk 6400 megabaidiga sekundis. Päris kiire, kas pole. Aga tuleb välja, et kavalate nippidega saab seda kiirust veelgi tõsta.
Dual channel tähendabki seda, et emaplaat ja protsessor oskavad kahte mälupulka käsitleda ühe suure pulgana, millel on lihtsalt imekombel 2x rohkem mahtu ja ühtlasi ka läbilaset (sest tegu on ikkagi 2 füüsilise pesaga, mida protsessor nüüd näeb ühena). Mälusiini laius kasvab seega 2x - 64 bitilt 128 biti peale. Enne juba arvutasime, kui palju üks mälupesa läbi lasi, nüüd on lihtsam, sest 2 pesa lasevad lihtsalt 2x rohkem: 2x 6400MB/s = 12 800 MB/s. Kohe märksa kiirem.
Kahjuks töötab see lahendus vaid paarispulkadega. Dual channel on võimalik vaid siis kui 2 identset pulka vastavatesse mälupesadesse panna (Morpheus155 enne siin juba viitas neile). Kui sul on 4 mälupesa, võid panna 2 paari (512MB+512MB ja näiteks kasvõi 1024MB+1024MB ) mälupulki korraga tööle, ilma et sa dual channelit kaotaksid. Aga proovi vaid panna paaritu arv pulki või omavahel ebasobivad pulgad, ning kohe loeb emaplaat neid kui tavalisi 64bit pulki ja 128bit siinilaiusega võidetud kiirus kaob.
Lühidalt, dual channeli jaoks peab alati olema vähemalt 2 pulka. Seega on võimalik 2x256MB + 2x512MB või 2x512MB + 2x512MB, ent mitte 2x256MB + 2x512MB + 2x512MB, sest mälupesasid on siiski vaid 4 mitte 6. _________________ --taevas linna kohal oli läbikõrvetatud vooluringi värvi-- |
|
Tagasi üles |
|
|
Vabarnamees mario with money
|
Postitatud: Kolm Okt 03, 2007 17:06 Teema: |
|
|
Teema lukku. _________________ Vabarnamees: nagu lendav tigu * ~animeloend~ |
|
Tagasi üles |
|
|
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|