OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Sügis, 2017

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Kolm Okt 18, 2017 23:42    Teema: Sügis, 2017 Vasta viitega

Heitsin mõnele selle hooaja sarjale pilgu peale. Kaks tükki jäid isegi eredalt silma.

Esiteks Inuyashiki, mis jutustab eluväsinud vanamehest, kelle mingid maavälised eluvormid juhuse pilke tahtel tapavad ja seejärel androidkehaga asendavad. Mõistus ja välimus jäävad mehele alles, kuid kuna keha puhul oli tegemist lahingmudeliga, siis on sisu hoopis teine.

Anime põhineb Hiroya Oku (Gantz) mangal. Sarnasusi Gantziga on omajagu. Eelkõige muidugi Oku edgyd tegelased - mingipärast ei arva ta inimestest eriti palju, mistõttu on siingi suurem osa neist heal juhul nõmedad, halval juhul sotsio- või psühhopaadid. Kahtlemata eksisteerib eelkirjeldatuid tüpaa¾e ka meie maailmas, kuid Oku teostes on neid ühiskonna läbilõikes oluliselt rohkem. Aga kui sellest üle saada, siis meenub, et põnevust ja pinget oskab autor ju hoida (loodetavasti ei ole lõppakord säärane rongiõnnetus nagu Gantzi mangal).

Anime teeb vaatamisväärseks nii sümpaatne ja eripärane peategelane (kas oskate nimetada animed, milles protagonist pensioniigi!) kui ka stuudio Mappa kiiduväärt produktsioon.

Teiseks Shoujo Shuumatsu Ryokou (e.k "Tüdrukute viimane reis"), mis jutustab kahest neiust, kes seiklevad sõjajärgsel või lausa postapokalüptilisel maal. "Seiklevad" on siiski liiga tugev sõna, jätab ehk vale mulje; pigem sobiks "sõidavad-kõnnivad läbi". "Sõjajärgsel" ja "postapokalüptilisel" ei ilmesta animed ka just hästi. Selle fraasi ette oleksin pidanud lisama "muuseas". Ehk kokkuvõttes on olustik vaikne, tegevus tasane. Nii palju kui kuulnud olen (sari põhineb mangal), siis ei tee anime ka kannapööret ega muutu äkitsi kohutavalt traagiliseks (nii nagu setting iseenesest lubaks). Pigem see tasane kõmpimine jääbki. Meenutab natuke "Sora no Wotot", kuid enim suurepärast mangat "Yokohama Kaidashi Kikou", kus tegelaste suhtlemise kaudu saame ümbritsevast maailmast killukesi, mis puslet siiski lõpuni valmis ei tee.

Anime teeb vaatamisväärseks see õhkkond, mis jääb järele peale inimeste minekut, veidi nukker ja igatsev nagu vana talumaja. Igatahes võib selle anime vaatamisega tegelikult ka oodata, näiteks ajani, kui akna taga pimedas tuiskab ja tormab, sees aga saab ekraanivalguses kuuma glögi juua ja sussides jalgu radiaatori peal soojendada.


Muu tundus kräpp --- aga ootan teie soovitusi!
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Will



Liitunud: 11 Märts 2005
Postitusi: 485
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Okt 21, 2017 22:49    Teema: Vasta viitega

Inuyashiki - ei üllata, aga ei jäta ka külmaks
Mahou Tsukai no Yome - eellugu oli hea, seeria vast alles kogub tuure
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Ummi
lovely berry


Liitunud: 8 Apr 2006
Postitusi: 3500
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Okt 27, 2017 15:16    Teema: Vasta viitega

Mulle hakkas silma Kujira no kora wa saijou no utau, mis google tõlkes tähendab "Orav päralt vaalaga", aga vist räägib midagi vaala seljas tuuritamisest. Anime räägib eraldunud ühiskonnast, kes seilab vaala/laeva/saare seljas lõputul liivamerel ja üritab kuidagi hakkama saada. Osadel elanikel on selline (animepärane) võime maagiat kasutada, mis aga nende eluiga drastiliselt lühendab. Nad juhtuvad ligi ühele teisele vaalale/laevale/saarele, kust nad leiavad varemed ning üheainsa elaniku - noore tüdruku verise saabriga.

Mis mulle eriti meeldisid olid ilusad vesivärvised taustad (mis võib-olla olid Photoshopi filtriga tehtud, mul pole head silma), aga ka mõnus klassikaline utoopia-postapokalüptiline maailm. Kuigi ta ei tundu ehk nii sünge ja ehk nii yaoi fanfiction'i hõnguline, tekitas see mõnusa Shinsekai Yori tunde. Paari esimese osa põhjal paistab, et tuleb ikka sõjaanime, mitte seiklus nagu mulle meeldiks, aga igal juhul on asi täitsa pädev.

Natuke teisest vallast soovitan Netojuu no susumet ehk "Netimängu soovitust". Kolmekümnendates naine kaotab töö ja otsustab, et kuna tal pappi on siis ta enam ei lähegi tööle - hakkab NEETiks. Teda püüab kinni üks MMO, kus ta kiiresti ka sõbrad leiab. Mängustseenid on väljanäideldud, kuid kaamera põrkab pidevalt tagasi päriselu juurde ja räägib üpris mõjusalt eskapismist - kuidas üksik inimene otsib seltsi arvutist, ei kammi juukseid ja joob õlut.

Seda animet ma võrdleks eelmise suve ReLife'iga, mis näitas täiskasvanute probleeme ühiskonna ja täpsemalt jaapani töökultuuriga kohanemisel. Koolianimete vihkajate rõõmuks pole siin aga kübetki kooli - on vaid külm ja raske tegelikkus. Mõlemad animed räägivad küll rasketest probleemidest, kuid vaatavad asjale optimistliku pilguga.

Inuyashiki oli minu meelest väga südamlik ja naljakas.
Shoujo shuumatsu ryokou on vist minu selle hooaja lemmik, kuna on ühtlasi üks neist teejoomise animedest ja äge sõjajärgse maailma avastamisretk. Neil on tornlinnad!

Järgedest on päevakorras Shokugeki no Souma, millest õnneks või kahjuks on välja jäetud varasemad ohtrad fanservice'i stseenid ning kolmveerand animatsioonist; ja 3-gatsu no lion ("Märtsilõvi"), mis jätkab oma melanhoolset shogiheitlust.
_________________
baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Kazim



Liitunud: 26 Veeb 2010
Postitusi: 55
Asukoht: Enemy Territory

PostitusPostitatud: Laup Nov 25, 2017 21:04    Teema: Vasta viitega

Elegant Yokai Apartmen Life kolis CR järjehoidjasse- jutustab maagiaõpilasest õpilasest, kes kolis kummitavasse majja. Lisaks tuleb peategelasel muu eluga järje peal olla.

[Silmasin Food Wars 3 hooaega, hüppasin ka hypetrain-le ning alustasin esimese hooajaga, väga huvitav jälgida kuidas toidutegemisest selline põnevik on välja võlutud;) ]

Juni Taisen: Zodiac War jutustab ülivõimetega sõdalaste sõjast. Hetkel veel selgusetu, et kes milleks sõdib, aga palju polegi vaja mõelda sarja juures: Death Flag on väga selgelt kohe iga osa alguses välja toodud;)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
DudeJr



Liitunud: 28 Veeb 2016
Postitusi: 24
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Dets 04, 2017 13:30    Teema: Vasta viitega

Shokugeki no Souma puhul ma arvan, et on hea, et fanservice't maha keerati, endale väga ei istu.
NGNL sai näiteks liigse fanservice'ga osaliselt ära rikutud(aga hea anime on ikka, äkki kui Kunagi millalgi S2 tuleb, siis on rohkem selline, nagu ta lõpupoole oli LaLaLaa )


Inuyashiki on mul ka kuskil arvutis olemas, aga pole veel suutnud mahti leida, et alustada.
Tundub, et peab mingi hetk lihtsalt ette võtma LaLaLaa
_________________
http://myanimelist.net/animelist/ZippyRaks
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: