OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Kevad, 2017

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Ummi
lovely berry


Liitunud: 8 Apr 2006
Postitusi: 3500
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Apr 15, 2017 20:00    Teema: Kevad, 2017 Vasta viitega

Mõned tutvustused.

Boruto ei räägi kahjuks Eesti sumomaadleja heitlustest, vaid Naruto poja seiklustest muutuvas maailmas. Ninjade salajane ühiskond on alati natukene tavamaailmaga kokku puutunud, kuid suurte sõdade järel on Konoha täiesti tänapäevaseks linnaks arenenud. Kiire tehnoloogiline areng toob kaasa aga vastuseisu traditsioonilise shinobikunsti ja masinatele toetujate vahel, mis on eriti sümboolselt ära näidatud, kui Boruto oma isa hiiglasliku näoreljeefi rongiga hävitab.

Anime jätkab eelkäija liini slice-of-life ninjaeluga, kahjuks paljud tegelased tunduvad vähemalt välimuselt olevat väikesed versioonid oma vanematest. Ärge laske end muidu esimesest osast petta, Boruto on paras käkk.

Granblue Fantasy algab nagu iga JRPG: kangelane lõhub turvises puid, näeb midagi kukkumas, avastab müstilise noore neiu hädas ja läheb seiklema. Mingi draakoniteema on ka, esimeses osas on väike rääkiv draakon (Rie Kugimiya teeb oma Fairy Taili Happy häält) ja suur hüdralaadne elukas kes sülgab tuld.

Mulle väga meeldis selle anime välimus, kahjuks esimene osa sü¾ee poolest erilist muljet ei jätnud. Harvade maagiliste momentide nägemiseks tasub vist vaadata...?

Boku no Hero Academia näitab juba teist hooaega, kuidas shounenid saavad hoolsast tööst kasu lõigata - pideva jadana aastaid ja aastaid välja tulevate shounenite vastukaaluks tundub siin iga osa kuidagi eredam ja võimsam.

Shingeki no Kyojini vastu tärkas mul aasta eest suur austus kui selle live actioneid tõlkisin. See anime on küll oma mõrvapornoga minu meelest üle pingutanud, kuid klaustrofoobiline atmosfäär sellieses avaras maailmas on suurepärane.

Muide, Little Witch Academia on ka endiselt olemas!
_________________
baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Püh Apr 23, 2017 20:46    Teema: Vasta viitega

Kevadine valik on suur, aga igav. Vaatasin käputäie ja ükski ei haaranud tugevalt.

Mõni nõrgalt siiski haaras (järgnev mulje on üksnes esimeste episoodide põhjal):

Sakura Questi lugu algab sellega, kuidas nooruke modell läheb kaugesse külakolkasse tööotsale. Õnnetuseks oli kusagil tema ja mäned¾mendi suhtluses tõrge ning alles kohapeal ilmneb, et allkirjastatud lepingu kohaselt kestab tööots terve aasta. Esimene osa lõpeb sellega (ja see pole vist suurem asi spoiler), et seesamune neiu otsutab esmasest vastumeelsusest hoolimata ikkagi kohale jääda. Tegemist on P.A Worksi teosega ning tegelasdisainer on äratuntavalt Shirobako oma, mis vast ei väärikski mainimist, kui ka anime üldine vibe Shirobakot ei meenutaks. Eelkõige ilmselt seetõttu, et tegemist on looga noortest täiskasvanutest, kellel kooliaeg, ka ülikooliaeg, juba seljataga ning ees tööelu. Mitte rusuv, mitte tohutult eriline, aga vältimatult argine. Animede seas ei ole selline tegevuspaik teatavasti tavaks.

Kado: The Right Answer tundub esialgu sellist tüüpi anime, kus jälgitakse, kuidas oma ala professionaal oma tööd teeb, eeskujulikult ja silmapaistvalt. Näiteks anime Kado - nõnda paistab - viib vaataja mingite salarymanide-bürokraatide maailma, et näidata "läbirääkija" Shindo tulemuslikku tööd valutehase sulgemisest päästmisel. Mure saab lahendatud kohe episoodi jooksul ning võiks oodata, et edasi tulebki selline episoodiline anime. Kuid ootused pööratakse pahupidi ja viimastel minutitel tehakse pööre sci-fi suunas. Nojah, kes enne vaatamist sisututvustust luges, sellele ei tule vist üllatusena. Aga mina ei teadnud ja teiseks osaks on ootus tekitatud. Re¾issööriks Kazuya Murata (Suisei no Gargantia), kellele sellised "kohtumine tundmatuga" stsenaariumid tunduvad meeldivat.

Zero Kara Hajimeru Mahou no Sho - esmalt olgu märgitud, et peale oma nime ja fantaasia¾anri ei oma see anime absoluutselt mingit muud seost Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu nimelise animega. Kuid ka ZeroKara (2) tundub olevat suht mõnus anime. Kusjuures, mulle meeldis selles sama, mis ZeroKara (1) puhul: omapärase ja läbimõeldud mütoloogiaga ning seetõttu huvitav ja elavana paistev fantaasiailm. Lugu, mida sellises ilmas jutustatakse, ei pea seepärast ka automaatselt haarama. Kui maailm oma värskuse kaotab, eks siis näib, kas tegelased on juba armsaks saanud või ei.

NB! Avastasin, et kaasajas toimetulevast tanukiperest ja teistest mütoloogilistest tegelastest rääkiv Uchouten Kazoku on ka nende animede hulgas, mis uue hooaja saanud. Ma ausalt öeldes ei vaadanudki esimest hooaega lõpuni, aga kui keegi otsib tavapärasest sisukamat animed, siis see peaks sobima küll.
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Kazim



Liitunud: 26 Veeb 2010
Postitusi: 55
Asukoht: Enemy Territory

PostitusPostitatud: Teis Apr 25, 2017 19:48    Teema: Vasta viitega

(Suisei no Gargantia) ikka ootan veel 2st hooaega:P
Eks tuleb üle vaadata, mis re¾issöör nüüd kokku on luuletanud...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Ummi
lovely berry


Liitunud: 8 Apr 2006
Postitusi: 3500
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Juun 09, 2017 11:22    Teema: Vasta viitega

Miski pole veel läbi, kuid mõned järeldused:

Little Witch Academia on kohutavalt hea, parem kui ükskõik mis teine Triggeri anime (v.a vb LWA OVAd).

Boku no Hero Academia 2. hooaja spordifestival on ühest küljest väga traditsiooniline shounen battle anime, aga teisest küljest tõusnud puhtalt oma omapärase disaini ja suurepärase animatsiooniga nende kohale.

Granblue Fantasy on väga lame, nagu 1. osa juba viitas.

Shingeki no Kyojin on suurepärane! Osad titaanid said küll CG haigusega nakatada, kuid sarjale jääb külge selline hea põneviku märgistus.

Sakura Quest on hea südamega komöödia/draama, selline mis küll tegeleb igapäevaga, kuid pole päris slice of life tasemel nusserdamine. Tegelased on natuke stereotüüpsed, aga kogu kremplist õhkub mõnusat inimlikkust.

Mul oli ka õnn vaadata OreImo autori uut meistriteost Eromanga-sensei, kus tuleb päevavalgele tõsiasi, et kõik jaapani LN autorid on 13-aastased tüdrukud ja 15-aastased poisid. Ma veel mäletan seda meistriteost, mida on Love Hina, kus haaremianimes oli süda sees - kõik tüdrukud on mingid veidrikud, sündmustik on ülimalt tobe. Eromanga-sensei tundub olevat pigem autori masturbatoorne teos.
_________________
baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
magicalmuffin
tik-tak


Liitunud: 17 Veeb 2008
Postitusi: 156

PostitusPostitatud: Teis Juun 13, 2017 20:28    Teema: Vasta viitega

Blame! | Official Trailer [HD] | Netflix

Film on väljas ning on megahea.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Ummi
lovely berry


Liitunud: 8 Apr 2006
Postitusi: 3500
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Aug 23, 2017 19:15    Teema: Vasta viitega

Juhtusin peale ühele kevadhooaja animele Re:Creators, mis meenutab mulle natuke mõnda Fate lugu, kus igasugu eri velled tulevad kokku ja kaklevad. Konfliktid on hästi välja mängitud, seda nii dialoogis kui märulis. Nagu Eromanga-senseiga, on ka siin näha neid kirjaniku n-ö masturbatoorseid jooni, kuid head küljed varjutavad halbu. Kuna suvehooaja Fate on minu meelest päris nõrk, siis see tundub hea asendus.

Sisututvustus - Masenduses kunstiharrastaja vaatab oma tahvlist lemmikanimet, kuid arvuti viskab BSODi ette. Poiss raputab seda natuke ja asi läheb korda, kuid ta transporditakse animemaailma - otse suure võitluse keskele. Õnneks tema waifu kaitseb teda jubeda surma eest, kuid maagiline BSOD viib nad tagasi meie maailma. Animedest ja muudest lugudest on meie maailma sattumas sealsed tegelased. Nad peavad oma loojaid julmadeks jumalateks, kes nende kulul oma meelt lahutavad, ning võitlevad selle nimel, et jumalate üle mõjuvõim saavutada.
_________________
baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
magicalmuffin
tik-tak


Liitunud: 17 Veeb 2008
Postitusi: 156

PostitusPostitatud: Teis Sept 12, 2017 11:20    Teema: Vasta viitega

Kimi no na wa

Seda tasub vaadata ilma treilerit vaatamata. Ei hakka spoilima. Mulle meeldis.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
DudeJr



Liitunud: 28 Veeb 2016
Postitusi: 24
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Sept 17, 2017 13:07    Teema: Vasta viitega

Vaatasin ka selle lõpuks mõned nädalad tagasi ära...
Rollercoaster is real LaLaLaa
_________________
http://myanimelist.net/animelist/ZippyRaks
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
And_Res



Liitunud: 29 Jan 2017
Postitusi: 2

PostitusPostitatud: Esm Sept 25, 2017 18:45    Teema: Vasta viitega

Lisaks eelmisele sain kätte "Koe no Katachi" mis on samuti vaatamist väärt ka peale manga lugemist. Haruldane juhus, kus kumbki versioon ei valmista teise ees pettumust.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: