OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Rebuild of Evangelion
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
ShinNatsume
Robin, komadori


Liitunud: 12 Juun 2007
Postitusi: 1785

PostitusPostitatud: Laup Sept 07, 2013 20:08    Teema: Vasta viitega

Kuigi mulle meeldib Rebuild väga, siis ma kohe kindlasti ei tahaks nõustuda sellega, et see on see, mida Anno algselt teha tahtis aga raha sai otsa vms. Rebuild ja originaal on 2 üsna erinevat asja just selle tõttu, et originaalsarja tegi Anno siis, kui tal oli depressioon ning see väljendus ka sarja teemades ja üldises meeleolus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Kaoru



Liitunud: 14 Dets 2007
Postitusi: 1264
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Nov 24, 2013 13:37    Teema: Vasta viitega

4.0 ilmub kunagi 2015 aastal
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
erik_schults



Liitunud: 22 Aug 2007
Postitusi: 1070

PostitusPostitatud: Nelj Sept 25, 2014 00:34    Teema: Vasta viitega

Äratan siis selle dinosauruse ellu, sest ma võtsin selle filmi lõpuks ette (Sest varem vaatasin selle anime seeria ära ja see ei olnud just kõige parem.)
Olen 30 minutit vaadanud ja minu pea valutab.
Põhjuseks on see kuidas see film on ülesse ehitatud.
Spoiler:

Alguses on nagu maailma lõpp käimas, meie teadmatu peategelane näeb hiiglasliku koletist kes võitleb inimestega ja igasugused hiiglaslikud plahvatused käivad *vaatab tuhmilt peale*. Siis tuleb põhimõtteliselt sõjaväljale meie kulla kallis naine meie kogu inimkonna päästjat vastu võtma (Ehk kui see koletis oleks sammunud Shinji poole oleks kogu see asi kööga.). Naine ei käitu, et midagi oleks käimas, poiss ka mitte (Ei ole nagu nende kõikide elud oleks ohus kui Shinji õigel ajal kohale ei jõua.).. Tuumapommi plahvatus (Ah keda see huvitab. Lükkame auto siis ümber ja paneme edasi.).. Pean rõhutama, et meie peategelane on inimene kes ei tea MITTE MIDAGI ja siiamaani pole ta teinud sellest sittast väljagi. Ah nüüd Misato küsib "Kas sul küsimusi ei ole?" ja peategelane vastab "Mitte eriti, nagunii ei ütle midagi".. OOOOOT MIDA PERSET?!.. Sa said peaaegu surma, nägid silme ees tuumapommi plahvatamas, koletisi võitlemas, keda sa ei tea, et eksisteeriski (Sest on teada, et Shinji ei teadnud midagi.) ja sind ei HUVITA?".. Noh ok tundub, et sellel poisil emotsioone pole.. OK.. Saab hakkama. Nüüd tuleb ta ette isa, keda ta pole pikalt näinud ja käsib tal robotit juhtida.. Teades, et tal emotsioone põhimõtteliselt pole, siis OK ta võtab selle vastu ja... TA HAKKAS NUTMA JA ÜTLEB, ET TA EI TAHA SEDA TEHA?!.. Täielik 360 tema käitumisega.. Kui ta nägi kõike seda sitta ja ei teinud selle väljagi, siis see, et hiiglaslikus robotis selle koletise vastu võidelda on kuidagi hullem? Ta teadis, et teda kutsuti kohale põhjusega ja ta käitus nagu "vahet pole" ja kuidagi on nüüd siis tal probleem?..

Nagu Misatol ei tulnud pähe talle kõigest rääkida, et kuidas see robot töötab, sest nende kõikide elud on kaalul.. Aga vahet pole, sest ega see kogu inimkonna ellujäämine tähtis pole..
See roboti berserkiks minemine oli njh ainuke lahe tseen ja ülejäänud tseenid näitavad peategelast kui robotit.
Pärast hiiglaslikku lahingut nad rahulikult sõitsid poodi (Mis ei olnud tühi pärast selle toomapommi sinna viskamist ja see oli ikka seal.).. Ja nüüd meie peategelane on kuidagi normaalne poiss. Ma ei saa enam arugi mis või kes ta on. Kui esimesed 25 minutit meie peategelane ei näidanud muid emotsioone kui pettumus (Oma isaga.).. Ja see on kõik. Ta ei olnud isegi üllatunud kui kogu see sitt juhtus tema nina all. Ja järsku muutus ta normaalseks poisiks..
Olen vaadanud natuke veel ja suurem osa emotsioone tunduvad olevat lihtsalt sellepärast, et need lihtsalt oleks olemas.

Ma võtsin ette ja lugesin üle, et "miks ta küll selline on" ja sain teada, et "he lived through some shit". Aga see ei selgita mitte midagi tema käitumisest. Ainuke reaalne emotsioon on tal vist oma isaga, aga muidu ta tegelas kuju on kõige ebareaalsem mida ma kunagi näinud olen (Ja ma mõtlen seda tõsiselt. Vähemalt Zero No Tsukaimas Louisi tsundere momendid olid "komöödia pärast".. See proovib ennast tõsiselt võtta.).



Mul on nüüd siis küsimus kõigile kellele meeldis Evangelion. Miks see teile meeldib ja mida te arvate kõigest millega mul probleeme on? Olen lugenud, et ma pole vist ainuke kellel on probleem nende characteridega. Võin jah nõustuda, et filmid ise näevad suhteliselt head välja aga ja selle stoori on vist küllaltki sügav (Natuke tean mis käis seal backgroundis.).. Aga see ei seleta midagi ja on täiesti absurd.. Inimesed ei käitu normaalselt.
_________________

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Ummi
lovely berry


Liitunud: 8 Apr 2006
Postitusi: 3500
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Sept 25, 2014 11:46    Teema: Vasta viitega

Kuna filmisarja teine osa on mu lemmikfilm üldse, siis pean midagi lühidalt vastama. Muuseas tõlkisin (lohakalt) osad 2.22 ja 3.33 JAFFi jaoks.

Shinji käitumine esimeses filmis ja sarja esimeses pooles on küllaltki kohane, arvestades tema tausta*. See, et üks inimene ütleb kahte vastukäivat asja eri ajahetkedel, on täiesti tavaline nii päriselus kui ka väljamõeldud juttudes**.

Esiteks tuleb aru saada, et maailm on peaaegu hävinud. Esimeses filmis nähtav asustus Neo-Tokyo on üks vähestest üle maailma asuvatest linnadest - esimesed Inglid tulid ja hävitasid pool maad ära, ning EVA üksused loodi nendega võitlemiseks. Filmide jooksul saab näha seda massiivset surnuaeda, kus on surnute mälestuseks lihtsalt lõputud postid püstitatud.

Sellises maailmas kõik teavad, kui tähtis on võitlus Inglite vastu (kuigi nad ei pruugi aru saada). Ja eriti Shinji, kelle isa on selle võitluse komandör ning kelle tööd ta väiksest peale on näinud.

Shinji isa aga kohtleb teda kui tööriista. Kui teda on vaja, kutsutakse ta kohale. Kui ta pole nõus, leitakse asendus. Kui enam pole vaja, pannakse ära. Shinji on õrnas eas ja tahab lihtsalt, et ta isa teda armastaks, teda tunnustaks, kuna tal kedagi teist ei ole. Seepärast on ta ülitundlik eemaletõukamistele ja pahandamistele, need lükkavad ta nö 'ärapandud' staadiumi, kus ta kuulab oma lil' b kassetti*** ja chillib oma voodis.

Miks ta siis maailmast ei hooli? Shinji maailm on teiste tunnustus. Kui teised teda ei vaja, pole tal maailmas kohta. Seega pole tal ka maailma vaja. See ei tähenda, et ta oleks südametu koletis, vaid et ta tegude ajendiks on teiste inimeste tunnustus ning selle puudumisel võiks ta oma arust lihtsalt ära kaduda.

vaja sõpru kaitsta -> get in robot
vaja et Rei ei teeks endale haiget -> get in robot
isa ütles et shinji on tubli -> get in robot
sa oled nõme ja kõik vihkavad sind -> don't get in robot

See oli muidugi minu lamp seletus ilma korraliku eeltööta, selgema ja läbimõeldud käitumisanalüüsi kohta on kindlasti internetis tonnide viisi materjali*^4.

*Siin tuleb muidugi ära märkida, et hea ja kaasahaarav lugu räägib tegelase käitumisest ja vahel veidi minevikust, kuid ei ole pealetükkiv ja laseb vaatajal ise punktid kokku viia ning oma tõlgendust rakendada.

**Rahvasuus kutsutakse seda ümbermõtlemiseks, aga sellel on ka teisi põhjuseid.

***http://i.imgur.com/pnWA1IL.gif

*^4tonnide viisi = mitu
_________________
baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
erik_schults



Liitunud: 22 Aug 2007
Postitusi: 1070

PostitusPostitatud: Nelj Sept 25, 2014 16:27    Teema: Vasta viitega

Sain siis selle võrra targemaks, et kogu maailm on sõjatsoonis jah. Aga samas kui sa vaatad seda filmi esimest korda, siis jääb mulje, nagu oleks see tavaline väikelinn ja järsku hakkab mingi äktsion pihta. See anime ei anna mitte mingeid vastuseid ega midagi esimesed 30~ minutit. Sa ei saa aru, et mis asi üldse käib ja vaadajaid on põhimõtteliselt jäetud täiesti kõrvale. Sa nägid kuidas terve linn ära hävitati tuumapommiga ja järsku see linn on uuesti olemas ja funktsioneerib nagu kõik oleks tavaline.
Inimene kellega meie peaksime "samastuma" on täiesti tundetu "shell" välja arvatud tema isa probleemid. Kui ta jaoks on tunnustus niivõrd tähtis, maailma hävitamise peale ei pilguta silmagi, siis miks ta kohe roboti peale ei läinud? See jättis algusest peale mulje, et vennal endal pole mitte mingit "hirmu" emotsiooni sest ta rahulikult istus ja vaatas pealt kuidas hiiglaslikud plahvatused käisid kilomeetri kaugusel. Saan aru, et ta on pettunud, et isa ei kutsunud teda kohale, et teda kallistada, aga ta läks kohale lootusega, panna oma isa temast hoolima.. Seega kogu see roboti peale mitte minemine tundus kahtlane, sest sellel hetkel me saime ainult aru, et tal on isa probleemid, ta on pettunud ja ta ei karda midagi.
Shinjil pole mitte mingit ellujäämis instinkti, seega miks ta järsku ütles, et "ma ei tee seda"? Kuna tal see hirmu instinkt puudub, siis ta oleks pidanud ütlema "vahet pole" ja sisse ronima. Kuidas tal järsku siis tekkis hirm, pettumus, vastuhakk, kõigi nende emotsioonide segu? Kui ta otsib tunnustust ja see on tema ainuke emotsioon peale selle mida ta oma isaga teeb. Siis see karjumine tundus kahtlane. Kohe kui nägi Rei'd pool-surnuna kohale tulemas siis ta ronis sisse. Miks ta seda nüüd siis tegi? Kuna ta otsib tunnustust ja nii paljud inimesed vajasid teda ja ilmselt oli ta ka kõikide viimane võimalus (Kõik need märgid, et baas ise on rünnaku all, kõik ootasid teda.) siis miks Rei kohale tulemine pani teda seda tegema? See ei muutnud midagi peale selle, et järsku Shinji hoolib temast ja tema pärast ta päästab selle linna. Tunnustuse ajend oli juba enne täidetud kui kõik vaatasid tema poole ja ootasid, et ta seda teeks.

Teine asi on muidugi see, et keegi seal baasis ei tundu just oma elu eest hoolivat. Tema isa käitub nagu sitt oma pojaga. Baas on pool katki ja kõikide elud on kaalul.. "Mine sisse minu sittapea poeg".. Ilusamalt ei saanud küsida? Palju huvitavam oleks olnud kui isa käitub, et ta hoolib temast ainult näidendina ja ehitatakse ülesse momenti, kus ta isa näitab kui palju ta tegelikult hoolib temast.
Samas oli nagu ma ennem mainisin see, et keegi ei rääkinud talle, mida või kuidas ta peaks neid aitama.
Bully lööb "päästjat" näkku, sest tema õde sai haiget rünnaku käigus ja kõndis rahulikult minema (Näide sellest, et sellel mitte mingit emotsiooni taga ei olnud.) ja pöörab tagasi ainult selle pärast, et shinji ütleb midagi tagasi (Et nagu OLEKS mingit emotsiooni seal.)
Misato lihtsalt räägib mõttetust jamast sõidu ajal, selle asemel, et anda peategelasele võimalus ka kõike korralikult läbi kaaluda.

Muidugi inimestel võivad olla topelt standardid ja hüpokriitilised. Aga probleem siin ei ole, et meie tegelane ütles midagi.. Vaid selles, et ta ei ütle mitte midagi. Ta näeb pealt kuidas majad hävitatakse, linn lastakse õhku ja ütleb "Nagunii ei ütle mulle midagi" samas kui ta teab, et teda kutsuti sinna mingil põhjusel ja tema hakkab seal midagi tegema, täiesti emotsioonitu. Nägi tuumapommi ja sellegipoolest oli tavaline naeratus peal kui ta lükkas autot ümber.

Mis juhtus selle linnaga, kus Shinji alguses oli? See linn ei olnud maa alla viidud ja sellele visati tuumapomm peale. Selle tuumapommi pärast sai kuidagi see bully õde "haiget" (Muidugi kogu linn ära ei hävinenud ja kõik oli korras.)

Probleemid probleemide seljas, mulle küll jäi mulje, et plot-hole on evangelionis tühandete viisi juba esimesel 30nel minutil. Aga kas ma saan siis eeldada, et järgnevad filmid saavad olema paremad? Ja kas ainult esimese filmi 30 minutit kannatasid nende aukudega? Ma vaatasin esimese filmi lõpuni ja paar muud probleemi oli ka, aga mitte isegi lähedalt nii hull kui esimesed 30 minutit.

(Muidugi pean vabandama, et ma jälle hädaldan mõne anime esimese 30~ minuti pärast. Aga ma vaatasin esimese filmi läbi.. Aga pean teadma, kas mul on mõtet seda edasi vaadata. Isegi kui ma lõpetasin selle filmi vaatamise peavaluga.)
_________________

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Ummi
lovely berry


Liitunud: 8 Apr 2006
Postitusi: 3500
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Sept 26, 2014 09:12    Teema: Vasta viitega

Ega Shinji on Shinji edasi, aga teine film oli tõesti väga hea ja seletab mõned su küsimused ära.
_________________
baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Kaoru



Liitunud: 14 Dets 2007
Postitusi: 1264
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Sept 24, 2016 21:00    Teema: Vasta viitega

Utada Hikaru: Evangelion 3.0 [3.33] (Sakura Nagashi) viimane evangelion 3.0 muusika video
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3
Lehekülg 3, lehekülgi kokku 3

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: