OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

2015 kevadhooaeg
Mine lehele Eelmine  1, 2
 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Will



Liitunud: 11 Märts 2005
Postitusi: 485
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Juun 27, 2015 23:14    Teema: Vasta viitega

Plastic Memories oli ehe näide sellest kuidas head lugu ei suudetud re¾isööri poolt purki panna. Sisul on kõvasti live action'i potensiaali, mida ehk parema produktsiooni korral kõlbab järgi kaeda.

Ore Monogataril ja Owari no Seraphil võib pilku peal hoida, kuid midagi uut huvitavat välja ei koorunud. Sidonia ja Teenage RomCom'i järgmist hooaega saab ka ootama jääda...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
August



Liitunud: 13 Aug 2011
Postitusi: 113
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Juun 30, 2015 21:33    Teema: Vasta viitega

Nüüd kui hooaeg läbi võin oma lõplikud arvamused siia paisata. Ei vaadanud eriti palju sarju puhtalt ajapuudusest, aga annan kõigile mida vaatasin mingi "auhinna".

Hooaja tunneterohkeim: Plastic Memories
Pärast esimest episoodi oli juba nutt kurgus, aga tekkis kahtlus, et kui esimene episood oli kurb, siis ilmselt edaspidi midagi erilist olla ei saa või lihtsalt samasugused stsenaariumid korduvad. Tõepoolest, samasuguseid stsenaariume kordus, kuid need stsenaariumid ei olnud niivõrd olulised kui oli hoopis peategelaste vahelise suhte areng. Sai kaks korda nutta. Hea oli.
Kellele meeldib natuke nutta ja sealhulgas suhtedraamasid vaadata, soovitan.

Hooaja haarem romkom: Nisekoi:
Tegemist on nimelt stuudio Shaft-i poolt produtseeritud sarja Nisekoi teise hooajaga. Sarjas iseenesest mingisugust loo edasiarengut ei toimu ning sarja enda heaolu nimel ei saagi toimuda. Üsnagi tüüpiline haarem romkom olukord: Üks poiss ja kari tüdrukuid kellele see poiss niivõrd-kuivõrd meeldib. Eks tal ole ka omajagu iseärasusi mida on mul keeruline ja tülikas seletada, seega ütlen lihtsalt, et kui sulle meeldib kopsakas huumorit ja kari tüdrukuid, siis soovitan. Esmalt oleks muidugi arukas vaadata sarja esimene hooaeg ära.

Hooaja igavaim: Hello!! Kiniro Mosaic
Esimene hooaeg oli noh... vaadatav. Vaatasid hooaja ära ja mõtlesid endamisi, et kuradi armas, aga otseselt midagi huvitavat seal peale katkise inglise keele ei olnud.
Teine hooaeg on sama asja natuke rohkem. Mitte midagi huvitavat ei toimu, midagi väärtusliku vaadata ei ole. Tegelased on vähemalt nunnud.
Kui eelnevalt kirjeldatu sulle meeldib, siis soovitan.

Hooaja üllataja: Punchline
Nime järgi (jaapani keelne kalambuur püksikute väljapaistmise kohta) võib arvata, et tegemist on mõne äärmiselt ropu sarjaga, kus põhirõhk oleks tüdrukute aluspesu paljastamisel. Esimesest episoodis jäi samuti taoline mulje. See mulje püsis tükk aega.
Kuid lõpuks osutus lugu keerulisemaks ja üsna kaasakiskuvaks, millest ei puudunud tegelaste surmad ja ajas rändamine. Üllatav oli ka see, et kui lugu tõsisemaks kiskus, jäid ka püksikud üsna tagaplaanile. Iseenesest pole tegu nö "must-see" sarjaga, aga ootusi ületas ta kõvasti.
Kellele meeldivad kummitused, soovitan.

Hooaja parim: Hibike! Euphonium
Ei jõua ära kiita. Loost muusikani, muusikast visuaalideni, igati vapustav sari.
Lugu räägib ühe keskkooli puhkpilliorkestrist. Nad kõik tahavad olla parimatest parimad, aga see ei tule nii lihtsalt. Sarjal on suur rõhk orkestri liikmetevahelistel suhetel. On naeru, on nuttu.
Eriti tugev äratundmistunne on paljutes olukordades neile, kes ise näiteks mõnes kooli orkestris või isegi kooris olnud on. Sarjal oli veidi aeglane algus ning kuskil viienda episoodi paiku tekkis mul tunne, et lugu kisub tuimaks, kuid lugu võttis end kokku ja ületas ootuseid ning pakkus äärmiselt palju meelelahutust.
Suur tänu minu poolt raamatu autorile, sarja re¾issöörile, imelisele stuudiole Kyoto Animation ning muusika (peale klassikaliste teoste) heliloojale uue lemmiku eest.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Esm Juul 06, 2015 15:01    Teema: Vasta viitega

Plastic Memories oli ilmselt üks mõttetumaid sarju, mida ma viimasel ajal lõpuni olen vaadanud. Alguses tundus rohkem lubavat, aga peategelaste suhtlus muutus vahepeal väga argiselt igavaks, just kui vaataks "Kodu keset linna". Inimese ja "kõlblik kunile" läheneva androidi suhete arenemine tundub ju lõputuid võimalusi pakkuvat, aga kokkuvõttes jäi küll tunne, et kas see oli nüüd üldse lugu, mis rääkimist vajas.

Hibike! on tõesti üks ilusamaid asju, mida ma näinud olen. Üks põhjus, miks eelmise sajandi lõpus veel käsitööna meisterdatud sarju tihti taga nutetakse, on visuaalide pehmus ja soojus. Kui see tunduski kord naasmatu möödanikuna, siis digitaalfiltrite oskuslik kasutamine KyoAni poolt paneb ehk ka põikpäisemad nostalgitsejad oma veendumusi üle kaaluma. Kahjuks umbes nelja osaga ei ole veel tegelaste või sü¾ee vastu sügavamat huvi tekkinud, pole midagi märkimisväärset, mis orkestri liikmete pürgimiste vastu huvi tundma paneks. Aga kui räägitakse, et läheb etemaks, eks siis tasub kontrollida.

Hello!! Kiniro Mosaic on ilmselt senini kevadine lemmik, kuigi sarja esimene hooaeg pooleli jäi. Muidugi on sari tüüpiline nunnud-tüdrukud-teevad-nunnut-värki, nii et täpselt seda siit oodata maksabki ja ei muud. Katkine inglise keel, mis anime kohta on isegi üllatavalt terve, on loomulikult suur pluss.

Hooaja üllataja ja tegelikult huvitavaim sari tundub olevat aga hoopis Arslan Senki. Üllatavalt kaasahaarav, koherentne ning poliitintriigidega sepistatud lugu noore kroonprintsi pagulusest antiikaegses pseudo-Lähis-Idas. Animelikke kli¹eid on vähevõitu, kui taplustest kahjuks kohustuslikud hüpped ja jõudemonstratsioonid välja jätta. Ma isegi ei oska öelda, kas tegemist on klassikalise seiklusloo või fantaasiaga, sest viimasele viitavaid elemente on, kuid paariteist osa jooksul võib need kõrvale jätta ka sarjasisese vananaistejutuna. Pool sarjast peaks veel ekraniseerimata olema, kuid soovitan.
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Sato-chan



Liitunud: 7 Jan 2004
Postitusi: 836
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Juul 06, 2015 19:04    Teema: Vasta viitega

Ma olen küll oma vaatamistega veits maas kuid mainin siis ka paar asja ära.

Owari no Seraphi vaatasin lõpuni. Ma ei tea, miks küll. Sellel polnud mitte midagi uut pakkuda. Üks täiesti tüüpiline shounen. Võib vabalt vaatamata jätta.

Kyoukai no Rinne ja Houkago no Pleiades pole ka midagi erilist. Võib samuti vahele jätta.

Kekkai Sensen oli paljulubav. Tegelased tundusid värvilised ja mõni nali isegi pani muhelema, aga üldiselt jätab kuidagi väga segase supi mulje. Olen küll vaatamisega alles poole peal, aga juba veits pettunud. Nad üritavad liiga palju asju korraga toppida lühikesse 12-osalisse sarja ja seetõttu mõned justkui olulised kohad on jäänud veits unarusse või serveeritakse neid kuidagi väga segaselt, nii et lõpuks päris aru ei saanudki, mis juhtus, miks juhtus ja miks ma sellest üldse hoolima peaksin...meh.

Sidonia no kishi teine hooaeg on hea, nagu seda oli ka esimene. Pole väga midagi lisada. Soovitan.

Ajaviiteks võib vaadata sarja Oremonogatari!!. See on päris normaalne.

Parima sarja tiitli annan muidugi Arslan Senkile. Sai enne mainitud, et asjal on potensiaali ja tundub, et see potensiaal ei lähe raisku. Senimaani on mul väga põnev olnud seda vaadata. Jee, poliitika ja sõjastrateegiad! 5+
_________________


Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele Eelmine  1, 2
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: