OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Animaatorid

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
shadowman



Liitunud: 6 Veeb 2007
Postitusi: 829

PostitusPostitatud: Esm Veeb 03, 2014 23:11    Teema: Animaatorid Vasta viitega

Viimasel baka kokktulekul tekitas palju kõneainet Hayao Miyazaki hiljutine väljaütlemine, et kuna animetööstuse on vallutanud otakud, kes pole pärismaailma näinud, ei osata enam head animatsiooni teha. Kindlasti on vanameistri jutus suur osa tõtt, kuid parandamatu optimistina tahaksin ma uskuda, et andekad animaatorid ei ole maa pealt kuhugi kadunud - võib-olla on neid viimasel ajal lihtsalt varasemast raskem üles leida.

Sellele lootusele kinnituse saamise soov ajendaski mind tegema ühte animaatoritele pühendatud teemat. Olete kõik oodatud tutvusama siin animaatoreid, kelle tutvustamist vajalikuks peate - olgu siis tegu suure kuulsuse või alles tärkava tähega, teie lemmikanimaatori või lihtsalt mingit omapärast stiili viljeleva isikuga - kõik äärmused on oodatud. Tutvustage inimest, temale iseloomulikku käekirja või muud detaili, mis ta unikaalseks teeb; tooge näiteid, jagage vaatamissoovitusi.

Ei ole vaja piirduda ainult viimaste aastate tähtedega - teeme sellest pigem ühe üldise animaatorite teema, kus võib tutvustada kõiki, kes teie arvates tutvustamist väärivad.

Ilma pikema sissejuhatuseta teen ise otsa lahti, tuues rambivalgusesse kaks mulle endale hiljuti ette sattunud animaatorit:

Takahiro Shikama

MAL | ANN | AniDB

Hoolimata sellest, et Space Dandy mulle üldiselt ei meeldi, ei saa ma kõrvale vaadata sellest, et animatsioon on seal ikka kuradima hea. Eriti jäi see mulle silma kolmandas episoodis ja eriti just märulistseenides, nii et pidin kohe järele uurima, kes selle taga on. Selgus, et selline mees nagu Takahiro Shikama, üsna korraliku portfoolio ja suure kogemustepagasiga, peamiselt just action-stseenidele orienteerunud animaator. Näiteks oli ta suures osas vastutav paar aastat tagasi laineid löönud Sword Art Online'i võitlusstseenide eest ning need olid väga kaunid ja dünaamilised, tõeline eye-candy.



http://www.youtube.com/watch?v=n6gAAbkc_ko

Mitsuo Iso

MAL | ANN | AniDb

Oluliselt tuntum nimi, aga kahjuks pole temast juba aastaid ei kippu ega kõppu kuulda olnud. Mingid kõlakad seostest Space Dandyga olid, aga need ei paista kahjuks eriti paika pidavat. Igatahes minu jaoks on tegelane siiski aktuaalne, sest juhtusin alles veidi aega tagasi ära vaatama tema re¾issööridebüüdi nimega Dennou Coil, mis oli niivõrd hea, et mul on tõsiselt kahju, et mees pärast selle tegemist justkui kivi alla peitu pugenud on.

Lisaks sellele, et tegu on andeka re¾issööriga, oli ta omal ajal ka väga hea ja omapärase stiiliga animaator. Stseene, mille kallal tema töötanud on, on küllaltki kerge ära tunda, sest need kipuvad muust animatsioonist eristuma märksa rohmakama ja katkendlikuma stiili poolest, kuid võluvad samas oma ebatavaliselt kõrge detailsusega. Põhjuseks on Iso omapärane käekiri - nimelt on ta veendumusel, et in-between animatsioon on nõrkadele, ning joonistab kõik oma kaadrid ise. Tulemuseks on midagi, mida võib lihtsalt jäädagi vaatama.



http://www.youtube.com/watch?v=p4fyehYpJpY

Your turn, baka-kun.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ShinNatsume
Robin, komadori


Liitunud: 12 Juun 2007
Postitusi: 1785

PostitusPostitatud: Teis Veeb 04, 2014 16:26    Teema: Vasta viitega

Thumbs up, mõtlesin isegi sarnast teemat millalgi teha aga see mõte vajus unarusse. :)

Yoshimichi Kameda

MAL | ANN | Anidb



Ta omapärane ja väga äratuntav stiil jäi mulle FMA brotherhoodi vaadates silma (ja hinge) ning seejärel leidsin interneti abiga ühe artikli, mis pani aluse mu animatsioonientusiasmile. Ega väga midagi öelda pole, mis juba antud artiklis kirjas poleks, kuid isiklikult jäi ta nii sügavalt meelde just hästi ajastatud close-up'ide ning pencil-like line-art tõttu.

http://youtu.be/9eNRZkgDV9E


Hironori Tanaka



MAL | ANN | Anidb

Hironori Tanaka avastasin ma tänu oma vasttekkinud animatsioonientusiasmile, millele pani aluse Yoshimichi Kameda. Leidsin samast blogist veel ühe üsna informatiivse artikli ning youtube'ist leidsin lausa mitu SAKUGA MAD'i. Seda aritklit lugedes ja neid videosid vaadates tundsin ma ära nii mõnegi stseeni, mis mulle juba võhikuna silma olid jäänud.

Animaatori kohta ütleks nii palju, et üks asi mis tema klippe vaadates silma jääb on kindlasti kiired ja fancy'd action stseenid, kus gravitatsioon tundub puuduvat. Sarnaselt Kameda'le ja Hiroyuki Imaishi'le tuletab ta stiil kohati meelde legendaarset animaatorit Yoshinori Kanada't.

http://youtu.be/X9a2x-3IIc0


Viimati muutis seda ShinNatsume (Kolm Märts 12, 2014 19:12). Kokku muudetud 5 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
shadowman



Liitunud: 6 Veeb 2007
Postitusi: 829

PostitusPostitatud: Teis Veeb 04, 2014 19:34    Teema: Vasta viitega

Kui keegi mäletab Shingeki no Kyojini seitsmendat episoodi (spoilerid!), siis üks teatud titaan sealt (ja ka osad tema hilisemad etteasted) on samuti Hironori Tanaka poolt animeeritud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ShinNatsume
Robin, komadori


Liitunud: 12 Juun 2007
Postitusi: 1785

PostitusPostitatud: Esm Apr 07, 2014 22:52    Teema: Vasta viitega

cenorig kirjutas:
kammerer kirjutas:
Väga huvitav vaatamine:

https://www.youtube.com/watch?v=LLNHSrJoqFM&list=PLuPNSyztkHPqV-M4ePSmN_2BLhONu0WLg

Lähemalt animede tähtsamatest animaatoritest ja animatsioonistiilidest.


Jep, see on good stuff.

Teemaga osaliselt seotud: Kasutan ka võimalust öelda, mis ammu pakitsenud, aga kirjutamata jäänud - et meie animaatorite teema on kiiduväärt algatus. Peale selle pisikese tunnustuse ma muud pakkuda ei suuda, aga ehk hetkeks piisab. Nii et kui keegi sinna midagi lisab, olgu see põhjalik ülevaade või mõni huvipakkuv palake, mina olen rõõmus.

Väga hea ning põhjalik ettekanne mis pole mitte ainult väga informatiivne vaid seda on ka väga lõbus vaadata. Pisikesi faktivigu küll esineb, kuid mitte midagi eriti hullu, mis vaatamist segaks.
Mulle eriti meeldis see viimane video, mis selgitab MIKS animatsioon üldse tähtis on ning näiteks mis vahe on storytelling'ul ja story'l.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: