OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Anime relvade tegemise õpetus

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> cosplay
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
magicalmuffin
tik-tak


Liitunud: 17 Veeb 2008
Postitusi: 156

PostitusPostitatud: Püh Nov 20, 2011 13:25    Teema: Anime relvade tegemise õpetus Vasta viitega

Tegin eraldi teema, sest tundub üsna kasulik õpetus kõigile algajatele olevat.

Nagu näete on "kvaliteetse" relva loomine suhteliselt lihtne.

Lisaks saate oma tehtud relvadega uhkeldada. Ja postitada omapoolseid õpetusi.

Enivei link on siin->
http://www.youtube.com/watch?v=O23TM-z0OXk&feature=related

Ja tema blogi on siin->
http://www.kamuicosplay.com/p/tutorials.html



Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tvk_



Liitunud: 8 Aug 2010
Postitusi: 204

PostitusPostitatud: Püh Nov 20, 2011 20:39    Teema: Vasta viitega

ohhh, thread täpselt minu kapsaaeda :)

monsterpost ahead~!

Tulistan siis omade kogemuste põhjal:
Kuna makroflexi suurel jaol kasutada on kallis ja aeganõudev (taheneb õhuniiskuse toimel - toas kuiva õhu käes võib vabalt seest vedelaks jääda kui paksem kiht), siis head alternatiivid kergete relvade/turviste tegemiseks on ka matkamatid (st vahtkumm. senine kogemus näitab et kevadhooajal on kaval paar odavat matti kõrvale panna maximast/säästukast = palju materjali) ja penoplast (suurte plaatidena saab ehituspoest, aga kaval on ka uurida läedastest ehitusplatsidest/tuttavate käest. Tihti jääb mõni üle ja kuna see arvestatakse rämpsuks, siis võidakse lausa hea meelega ära anda).

Senine kogemus vahtkummiga on teinud sellest mu ühe lemmikumaid materjale üldse. Seda on lihtne liimida ja seda saab isegi mingil määral kujusse venitada. Seni olen kasutanud ühe paari õlaturviste ja ühe (praegu veel pooleli) kiivri jaoks nagu paksu deformeeritavat kangast - paksu sukanõela ja paksema niidi/peenema lõngaga saab tükid kokku õmmelda. Seejärel olen katnud papier mache tehnikas paberitükkide ja liimiga. Erilise tugevuse annab kiht epoksiidliimi (seni olen kasutanud viru keemiatehase epo-2 liimi, mis annab õhukese tugevdava kihi, millest tihti ka piisab. Epo-2 peale akrüülvärvid aga hästi ei haaku, koorub kergesti maha - peale epokihti olen katnud kerge kihi pva liimiga ja värv on väga hästi peale jäänud. Epo-2'te enam kahjuks küll enam ei toodeta vist : ( ). Eriti turviste tegemise puhul tuleb kasuks selle materjali kergus. Õlaturvistesse liimisin kuumliimiga krõpsupaelajupikesi sisse, mis omakorda kinnitusid riietel olevate vastete külge - püsisid terve päeva küljes ja õiges asendis.
vastavad näited:



Penoplast töötab väga edukalt Makroflexi asendajana ja nagu öeldud, siis seda on üpris lihtne saada, kui olla leidlik. Väiksemaid juppe saab pakenditest (võib ka näiteks proovida kodutehnika/mööblikauplusi) ja suuremaid nagu juba öeldud ehitusplatsidelt. Võib olla vedeleb kuskil kasutamata jupp laepaneeli? Terava noaga saab sellest pea mida iganes välja voolida kuid ka seda tuleks tugevdada kuidagi. Papier mache on jällegi abiks. Suurim mille seni penost teinud olen, on kirvepea ja väikseimad on kolm-neli paari sarvi. Mega kerguse tõttu pole vaja muretseda kinnituste tõttu - sarvedel on pandud läbi peavõru kruvi ja kuumliimiplörts vahele, et ringiratast ei väntaks. Üks hoiatus siiski - penoplastile ei meeldi superglue. Jutualused sarved kukkusid mul korra maha (olid kaetud ainult 1 kihi epoliimi, kihi pva ja värviga) ja üks neist murdus. Proovisin parandada superglue'ga, aga sarv sõna otseses mõttes sulas epokihi sees ära mõlemas suunas. Lõpuks lasin tekkinud augu kuumliimi täis ja praeguseni on kõik korras. Ilmselt käib sama hoiatus ka vahtkummi kohta, aga ma ei ole ise katsetanud. Kui keegi seda teeb, võiks teada anda tulemusest : )



penost on kaks kirvepea poolt õigesse kujusse lõigatud, juba osalt kaetud papier mache'ga ja pvc toru külge kinnitatud pulkade ja hunniku liimiga. Keskmine osa on Makroflexi täis lastud ja lõigatud. Ülemine värviline toru on tegelikult pabertoru, mille läbimõõt on pvc torusse mahtuv, makroflexiga täidetud ja üle teibitud. Makroflexi on ka muude õhemate, õrnemate asjade tugevduseks hea kasutada - tuleb lihtsalt vahtu täis lasta : )

Toru ühenduskoht on tahtlikult jäetud kohta, kus disaini poolest oleks see kaetud karvaga. Karvariba saab üles-alla lohistada ja toru modulaarsus annab tohutu eelise transportimisel. Ogad on külge kruvitud vineerist, ogade vaheline osa on makroflex ja ülejäänud toru on kaetud risti-rästi peale liimitud kangaribadega, mis on pärast värvitud.

Kui keegi oskab öelda, kas Eestis on võimalik vormisilikoone/valatavaid epoksiidvaike saada põlve otsas nikerdajale taskupärases koguses ja hinnavahemikus, siis info on äärmiselt teretulnud. Sama käib paari millimeetri paksuse lehtplastiku (stüreen näiteks) ja klaaskiu kohta.
Käepäraste vahenditega jõuab ka tulemuseni, kuid tihti võib konstruktsioon osutuda ebastabiilseks või kasutamiiskõlbmatuks-
minu esimene paar õlaturviseid, mis on üleni kokku liimitud papist ja makroflex polsterdusega (vaid turviste õigel kõrgusel hoidmiseks)

Need olid naeruväärselt rasked ja neid kanda oli praktiliselt võimatu. Neid oli õiges kohas püsima sundida peaaegu et võimatu ja nad olid äärmiselt ebamugavad. Peamine süüalune selles oligi lihtlabaselt raskus. Kuna lainepappi on eriti halb sundida õigesse kujusse, siis võttis tegemine tohutult aega.

Rohkem ei oskagi nagu esimese hooga öelda.
Ma endiselt olen arvamusel, et cosplay-propside tegemine Eesti mõistes on aeganõudev, kallis ja materjalide poolest suitsiidne ettevõtmine :p


Viimati muutis seda tvk_ (Kolm Dets 14, 2011 14:06). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
AndreS



Liitunud: 3 Märts 2007
Postitusi: 548

PostitusPostitatud: Püh Nov 20, 2011 21:37    Teema: Vasta viitega

omg zomg, fckin' EPIC! Respect.

Näeb pildipeal igaljuhul väga lahe välja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
magicalmuffin
tik-tak


Liitunud: 17 Veeb 2008
Postitusi: 156

PostitusPostitatud: Püh Nov 20, 2011 21:41    Teema: Vasta viitega

Muide, leidsin oma vana mõõga üles. Tikutops näitab mõõga suurust. Ilgelt ammu sai noaga puust valmis nokitsetud LaLaLaa

Kes ära ei tundnud, siis, see pidi tulema magical knight rayearthi mõõk. Kahjuks jäi töö pooleli.

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tvk_



Liitunud: 8 Aug 2010
Postitusi: 204

PostitusPostitatud: Püh Nov 20, 2011 22:05    Teema: Vasta viitega

magicalmuffin kirjutas:
Muide, leidsin oma vana mõõga üles. Tikutops näitab mõõga suurust. Ilgelt ammu sai noaga puust valmis nokitsetud LaLaLaa

Kes ära ei tundnud, siis, see pidi tulema magical knight rayearthi mõõk. Kahjuks jäi töö pooleli.


Kui leiad aega, siis oleks väga vinge kui lõpuni jõuaksid :) Ehk tead mõnd tuttavat, kelle oleks dremel vms, siis läheks pisikeste detailidega kõvasti kiiremini. Igal juhul väga vinge, puit on jõhker ettevõtmine.

Endalt ka veel üks pilt - nüüdseks küll lõpetatud ja igati läbi retsitud selle aasta Animatsurist, äärmiselt kahju et ei ole ühtki pilti lõpetatud tööst. Lisaks tegin ka engineerile torutangid, millest aga samuti pole pilti : (

Edit:
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
tvk_



Liitunud: 8 Aug 2010
Postitusi: 204

PostitusPostitatud: Kolm Dets 14, 2011 14:14    Teema: Vasta viitega

Et natuke elu teemasse tagasi puhuda, siis link siuksele vandile - Volpin

Ei oska küll professionaalsemat props'ide ehitajat nimetada, kuigi ka tema on freelance ning ei tee seda konkreetselt leiva nimel. Ta postib ka töökäigust pilte ja videosid ning räägib üldjuhul postitustes tööga tekkinud probleemidest (inb4 freelance - katse-eksitusmeetod peamiselt, kuid tal on päris palju xp'd pika aja peale kogunenud), millest saab päris palju kõrva taha panna.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
teshrin



Liitunud: 18 Aug 2009
Postitusi: 532
Asukoht: Fujoshi land

PostitusPostitatud: Püh Okt 07, 2012 10:18    Teema: Vasta viitega

See teema siin on väga motiveeriv, aitäh teile!
Eriline aitäh tvk_le, nüüd leidsin veel ühe alternatiivivariandi, kuidas oma Makale vikatit teha.
Küsimus aga sulle, tvk_: kas sa juhtusid oma kirvega ringi vehkima ja kui jah, siis kas see pidas sellele hästi vastu? Kas vikatitera peaks sinu arvates sellisele vehkimisele vastu või peaksin ikka vineeri juurde jääma?
_________________
You're only young once, but you can be immature forever.

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Muhv



Liitunud: 25 Sept 2012
Postitusi: 6

PostitusPostitatud: Püh Okt 07, 2012 12:19    Teema: Vasta viitega

Tervist,

Muhv - pikaaegse vehkija ning professionaalse asjade lõhkujana võin sulle garanteerida, et su tera muljub jäädavalt uskumatult kiiresti. Sa ei pea isegi väga kõvasti lööma, piisab sellest kui sa vikatiga millelegi otsa kõnnid.

Materjalide valiku tõttu on tegemist päris hapra loomaga.

Ausaltöeldes nüpeldamiseks pehmeid ning mingilgi määral kuju hoidvaid relvi on kõige parem LARP'aritelt maha vehkida. 3. gen või kuidas seda kutsuti(lebomatt+latex, reinforced mingi mõistlikuma pulgaga). Se'n muidugi päris pagana kallis teha, see latex maksab(maksis vähemalt siis kui mina 647462435233735635 aastat tagasi asjaga tegelesin) käe ja jala. Aastaid tuhandeid tagasi oli Dragon.ee'st võimalik selle kohta isegi mõistlikku infot leida. Nüüd pole enam kindel.

Aga jah, kui sa vehkima plaanid hakata oma vikatiga, siis vineer oleks kõvasti mõistlikum. Muidugi, katki läheb ja mõlgid tulevad eventually sisse, see on vältimatu, aga sa saad kõvasti rohkem vehkida enne kui asi selleni jõuab. Plus kui sa inimestest mööda ei löö siis peaks target surface piisavalt pehme olema et relva mitte tugevalt kahjustada wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
teshrin



Liitunud: 18 Aug 2009
Postitusi: 532
Asukoht: Fujoshi land

PostitusPostitatud: Püh Okt 07, 2012 13:30    Teema: Vasta viitega

Ma mõtlesin pigem läbi õhu vihistamist kui inimeste tagumist. LaLaLaa Aga aitäh selle info eest!

Peno vist väga õhukeseks teha ei saa nii, et see kohe ei murduks (ka eelneva tugevdamisega)...
_________________
You're only young once, but you can be immature forever.

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
tvk_



Liitunud: 8 Aug 2010
Postitusi: 204

PostitusPostitatud: Esm Dets 03, 2012 18:12    Teema: Vasta viitega

teshrin kirjutas:
kas sa juhtusid oma kirvega ringi vehkima ja kui jah, siis kas see pidas sellele hästi vastu? Kas vikatitera peaks sinu arvates sellisele vehkimisele vastu või peaksin ikka vineeri juurde jääma?


OMFG SORRI ET MA VASTANUD POLE D: tõesti ei pannud tähele T_T

Soovitan sul vineerist teha, paksuse juurdelisamiseks võid nt montaa¾ivahtu peale lasta ja siis sobivaks lõigata (ja pärast papier machega katta). Vikatitera on piisavalt õhuke et üleni penost vms tehes jääks ta õrn. Lisavariant on see, kui sa teed penoplastist vms selle ja kleebid küljed õhema papiga üle - jääb kerge, aga ettevaatust kuhugi vastu liikudes : )

Kirvega ringivehkimine lõppes viimati sellega, et praeguseks on ta suuht katki. Läbi õhu ikka saab vehkida, aga millelegi vastu minemiseks on veidi liiga õrn. Ausaltöeldes ei teagi, kuidas ta täpselt katki läks, kuna see on mu korterikaaslaste süü ja keegi üles ei tunnistanud :/ Peorelvu niimoodi teha ei saa : D
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Soobel



Liitunud: 24 Dets 2007
Postitusi: 344

PostitusPostitatud: Püh Jan 13, 2013 13:06    Teema: Vasta viitega

tvk_ kirjutas:
Epo-2 peale akrüülvärvid aga hästi ei haaku,


Vaja kruntvärvi alla.

tvk_ kirjutas:
Kui keegi oskab öelda, kas Eestis on võimalik vormisilikoone/valatavaid epoksiidvaike saada põlve otsas nikerdajale taskupärases koguses ja hinnavahemikus, siis info on äärmiselt teretulnud. Sama käib paari millimeetri paksuse lehtplastiku (stüreen näiteks) ja klaaskiu kohta.


http://www.composite.ee/?lang=est
Tallinnas Balti jaama lähedal. Sõber sai sealt isegi 0,5ltr epo vaiku ostetud. Klaasriided ja silikoonid ka müügil.
_________________

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tvk_



Liitunud: 8 Aug 2010
Postitusi: 204

PostitusPostitatud: Esm Jan 14, 2013 13:45    Teema: Vasta viitega

Soobel kirjutas:
tvk_ kirjutas:
Epo-2 peale akrüülvärvid aga hästi ei haaku,


Vaja kruntvärvi alla.

tvk_ kirjutas:
Kui keegi oskab öelda, kas Eestis on võimalik vormisilikoone/valatavaid epoksiidvaike saada põlve otsas nikerdajale taskupärases koguses ja hinnavahemikus, siis info on äärmiselt teretulnud. Sama käib paari millimeetri paksuse lehtplastiku (stüreen näiteks) ja klaaskiu kohta.


http://www.composite.ee/?lang=est
Tallinnas Balti jaama lähedal. Sõber sai sealt isegi 0,5ltr epo vaiku ostetud. Klaasriided ja silikoonid ka müügil.


Sa oled mu jumal. Armas kuri
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
v2ga2ge



Liitunud: 20 Jan 2013
Postitusi: 22
Asukoht: Suurupi

PostitusPostitatud: Nelj Jan 24, 2013 20:14    Teema: Vasta viitega

Õige mees teeb ikka rauast LaLaLaa
_________________
負けるが勝ち
My Anime List
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Stopa
kibestunud sotsiopaat


Liitunud: 18 Nov 2008
Postitusi: 1719
Asukoht: Shibuya-ku, Tokyo

PostitusPostitatud: Nelj Jan 24, 2013 21:00    Teema: Vasta viitega

v2ga2ge kirjutas:
Õige mees teeb ikka rauast LaLaLaa


Hm...see kõlab tõepoolest mõistliku ideena. Kindlasti on selline järeldus tekkinud sul pikaajalise cosplay'ga tegelemise tagajärjel.
St ma ei kahtlegi üldse, et sa arvadki, et Cloud'i mõõk näiteks peabki olema terasest pekstud, muidu pole cosplay rublatki väärt.
_________________

Arvake ära kaks kõige paremat animefrantsiisi üldse. Saatke oma variandid mulle. Võitke ¹okolaadi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
v2ga2ge



Liitunud: 20 Jan 2013
Postitusi: 22
Asukoht: Suurupi

PostitusPostitatud: Nelj Jan 24, 2013 21:49    Teema: Vasta viitega

Stopa, ma üritasin ausalt öeldes nalja heita, aga noh, see oli vast liiga sügav, järgmine kord mõtlen mõne lihtsama välja
_________________
負けるが勝ち
My Anime List
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
caroliina



Liitunud: 17 Juun 2013
Postitusi: 1

PostitusPostitatud: Esm Juun 17, 2013 23:52    Teema: Vasta viitega

Kui veel ei tea siis täitsa saab teha metallist Cloud-i mõõga http://www.youtube.com/watch?v=xogheZdAO18 aga jah kasutada seda edukalt ei saa LaLaLaa
muuseas peaks kuskilt hankima evil laughter emotikooni.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Teis Juun 25, 2013 17:02    Teema: Vasta viitega

Shingkei no Kyojinist tuttav 3D Maneuver Gear:
http://www.youtube.com/watch?v=dUr452RXJgw

Sügisesel animatsuril tahaks midagi sarnast näha. :P
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> cosplay Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: