OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Gankutsuou : The Count of Monte Cristo

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Trash



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 733

PostitusPostitatud: Püh Mai 10, 2009 01:21    Teema: Gankutsuou : The Count of Monte Cristo Vasta viitega



Gankutsuou

- Mahiro Maeda 2004

Geneon

On küll olemas herr kaptengalaktani ülevaade, kuid mitte foorumiteemat.



Krahv Monte Kristo on alati olnud üks minu lemmikraamatutest. Olen seda vast korda 5-6 lugenud, tõsi küll, mitte alati täies mahus, vaid tihti vangistust ning sellele eelnenud tegevust vahele jättes. Olen seda küll romaani koha pealt väga tähtsaks pidanud, kuid samas ka lihtsaks ning liigagi tuttavlikuks ilma ülelugematagi. Tavaliselt on ekraniseeringutes need vanglakogemused üle eksploiteeritud ja raamatu põnevamale osale, ehk kättemaksule jäetud kongi arvelt vähem ruumi. Mina olen suuremalt jaolt alustanud romaani kohast kus Edmond Dantès d`If kindlusest põgenedes korjatakse salakaubavedajate laevale.



Animeversioon kuulsast seiklusromaanist algas minu suureks rõõmuks põhimõtteliselt täpselt samast kohast, raamatus on pääsemise ja Rooma karnevaliöö vahel on vaid mõnikümmend lehekülge. Samuti vaimustusin koheselt pisiasjade väljatoomise üle, sest tavaliselt filmi või sarjaversioonid seda ei tee, ikka lõigatakse paar tegelaskuju välja ja muudetakse stsenaariumi ajalimiidi tõttu. Gankutsuou oma pea üheksa tunnises kestvuses andis lootust, et kogu lugu saab detailselt ümber jutustatud.



Mõne episoodi pärast hakkas sisse viskama romaanist erinevaid momente, kuid alul tundusid need veel põnevate ning omapärastena. Käesolev anime põhines ju peale Dumas´ veel ka kuulsa ulmekirjaniku Alfred Bester´i mugavdusel ja sellest tingituna pidas pinevust, ulmelised lisandid kütsid uudishimu ja esialgu arenes asi väga intrigeerivalt. Kusagil sarja keskpaiku märkasin, et hoog hakkab raugema, mõni episood kulus vaid noorte sädistamisele ja kuigi mulle meeldis Albert de Morcerf´i asetamine tegevuse keskmesse ning kogu kättemakseloo lahtirullimine läbi selle tegelaskuju silmade, siis ometigi tulid sisse just tema läbi algavad kordamised ja temast tingitud pidurdus.



Lõpp aga üllatas tõsiselt ja mitte positiivses mõttes. Kuigi ma ise just ennist mainisin, et jätan ise raamatut lugedes vangistuse vahele, siis animeseriaalilt ma seda küll ei oodanud. Otseselt jäeti näitamata ning kaudselt mainimata võtmetähtsusega momendid, vangistusest libiseti minutiga üle, emotsioonidepagast lahti ei pakitud ja motiivide seletus jäi läbi selle ähmaseks ega kõlanud veenvalt isegi sci-fi´d sisse importides. Oli tugev algus ( raamatu keskpaik ), keskpärane keskpaik ( raamatu lõpp ) ning nõrk lõpp (raamatu algus ).



Nördimust aitas leevendada Monte Kriso karakter mida erinevalt raamatust oli hulga kaledamaks ning tumedamaks animeeritud ja kuigi siingi on tegu ulmepõhise transformatsiooniga, jäi see ometi silma kui tõepäraselt originaalne. Teiseks muidugi peab kiitma animatsiooni ennast, sest kui paar valusalt silma riivanud käpardlikkust liikuva kujuga ning maitsetust 3-D arvutigraafikas ( Mahiro Maeda oli näiteks kuus aastat varem oma Blue Submarine No. 6 töös osanud seda kenamalt kasutada ) mainimata jätta, oli kõik imekaunisse kangasse rüütatud. Pole vist teist animatsiooni milles rõivakangastel on nii suur tähtsus, iga riie oma mustriga lõi sära ning isikupära ja mõni ülekuub aga isegi mängis vaatajale vembu, näiteks see Albert´i piraadi oma.



Animet olin juba mitu head aastat vaadata tahtnud. Hea sõna ütles Ops ja hea sõnaga mainisid teisedki. Ometi minu juures jääb see sõna pidama ning kuigi peale paari episoodi jõudsin juba sõbrale promo teha, võtan nüüd sõnad tagasi. Või ütleme siis nii, et võtan kiidusõnad tagasi, sest anime ise pole ju paha ja raamatut mitte lugenule võib sellest isegi midagi lisaks silmailule pudeneda. Mina aga hindan seekord pannes rõhku välisele küljele ning hoides tagasi oma pettumust finaali ja mitmete lahti jäänud otste koha pealt.


_________________


http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
HotPapa1



Liitunud: 2 Veeb 2007
Postitusi: 86

PostitusPostitatud: Püh Mai 10, 2009 17:26    Teema: Vasta viitega

Ah soovitan seda soojalt. See on ka minu üks lemmikraamatutest. Kui see anime juba mitu aastat vana, arvasin ma siiski, et selle kohta on siin teema juba olemas...üllatuseks mitte wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Boom Jinx!



Liitunud: 18 Dets 2008
Postitusi: 83
Asukoht: A State of Trance!

PostitusPostitatud: Nelj Mai 14, 2009 19:19    Teema: Vasta viitega

Just paar päeva tagasi vaatasin läbi. Mind väga ei häirinud et raamatust natuke kõrvale mindi. Eriti arvestades sellega millise tõlgendusega tegu.
Riided olid selles seerias seffid LaLaLaa Selline natuke out of the box. Algul oli harjumatu aga hiljem hakkas meeldima. Ending theme oli ka päris hea.
_________________
Mina OtakuCenteris


Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
dakillabeib



Liitunud: 4 Juun 2006
Postitusi: 104
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Mai 23, 2009 22:20    Teema: Vasta viitega

Vaatasin seda ka natuke aega tagasi, väga meeldiv oli. Graafiliselt ikka väga edev värk ja kindlasti tuleb HQ'na vaadata. Muusikaline pool oli ka hea.

Mõne asjaga oli küll veidi üle pingutatud, aga iseenesest ei olnud see ilmtingimata paha aspekt :P
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
BornIn1142



Liitunud: 6 Juul 2008
Postitusi: 404

PostitusPostitatud: Püh Mai 24, 2009 13:27    Teema: Vasta viitega

Vaatasin seda ühe tuttava soovitusel umbes aasta eest. Üsna meeldiv elamus, kuigi (?) ma pole romaani siiamaani miskipärast lugenud. Aga mulle meeldis sarja tulevikuvisioon väga.
_________________
Tumbling down, tumbling down, tumbling down...

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum AIM Aadress MSN Messenger
Clawson
Manlius Maximus


Liitunud: 25 Jan 2008
Postitusi: 393
Asukoht: Enamasti Märjamaa

PostitusPostitatud: Püh Mai 24, 2009 15:56    Teema: Vasta viitega

Ma vaatasin Gankutsuou'd ja Ergo Proxy't umbes aasta tagasi. Need kaks üllatasid tõsiselt ja haarasid mind endasse. Vaatasin neid pimedas hommikul kella viieni ja nautisin kunstielamust.
_________________
Agressiivne isemõtleja ja multikulturist. Arbitraarseid ja potentsiaalselt ebapädevaid mõtteakte produtseeriv subjektiivne demagoog ning kantseliidi propageerija. Challenge accepted! Suffer not the brony to live.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
mimmu
hilja juba


Liitunud: 22 Apr 2005
Postitusi: 1270
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Okt 24, 2010 17:54    Teema: Vasta viitega

Suuremas osas nõustun küll Trashiga, kuid tahaks veel paari asja mainida. Ehk siis tegelaste sügavust, mis võib küll veidi üleolevalt kõlada, kuid on tegelikult vähemalt minu jaoks tugev tagasilöök.
On võetud raamatu mitmetahulised tegelaskujud ja neid loomulikult muudetud, mis on täiesti aksepteeritav ja arusaadav, kuid tihti kulusid nad selle jooksul kuidagi õhukeseks ja ühetahuliseks. Nagu keegi oleks need paaniliselt stereotüüpidesse mahutanud. See muudab anime labasemaks, mis oli kindel setback.
Algus oli tõesti kõige tugevam ja kaasahaaravam osa, eriti oma sci-fi elemendiga ning animatsiooniga, mille stiili minu arvates see 3d sobis.
Ka lõpulahendusega jäin ma rahule, kuigi kõigile muidugi ei sobi.

P.S. Nagu dakillabeib mainis - muusikaline pool oli tõesti hea ning sobis õhustikku.
_________________
Onu Vanja kurvad püksid
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hypno



Liitunud: 25 Veeb 2008
Postitusi: 372
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Okt 24, 2010 23:09    Teema: Vasta viitega

http://www.cracked.com/article_18655_9-beloved-characters-made-horrifying-by-japan_p2.html

#3 wink
_________________
My Anime List
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
fishbunny



Liitunud: 30 Aug 2007
Postitusi: 107
Asukoht: Hamamatsu

PostitusPostitatud: Esm Okt 25, 2010 11:24    Teema: Vasta viitega

Vaatasin seda umbes aasta tagasi. Ülimalt meeldis. Sellel ajal polnud veel raamatut lugenud.

Suvel lugesin raamatud läbi ja proovisin uuesti animet vaadata. Osutus raskeks, kuna mulle meeldis raamat ja animes tundusid tegelased juba mitte sellised nagu alguses.

Kunagi vaatan seda anime uuesti kindlalt, siis kui raamatu elamus pole enam nii värske. Hetkel kardan, et rikun enda jaoks hea anime ära, kui seda vaatan.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: