OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Wangan Midnight

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Random Hero
muumikontroll


Liitunud: 16 Sept 2007
Postitusi: 712
Asukoht: Kosmos

PostitusPostitatud: Teis Veeb 09, 2010 17:35    Teema: Wangan Midnight Vasta viitega

2007, driving, seinen
AniDB

Kui sa oled meesoost ja tunned huvi anime vastu, oled kindlasti kuulnud sellisest animest nagu Initial D. Isegi oma 1996 aasta nigela CGI, pea olematu storyga ja mitte kunagi paremaks läinud animatsiooniga on sellest saanud kuulsaim autodele keskendunud anime. Kummivilina ja adrenaliiniseguga sai loodud pea terve põlvkond driftihuvilisi.

Wangan Midnight on aga hoopis midagi muud - kurviliste mägiteede asemel on lahinguväljaks valitud Jaapani pikim sirge - lõik Tokyo's Shuto Expressway'st, mis kannab tagasihoidlikku nime Wangan. Vaevu üle saja hobuse venitava tagasihoidliku panda Trueno asemel on peategelase käsutuses Devil's Z - 70ndatest pärit esimese generatsiooni Nissan Fairlady Z, mis omal ajal riigi kuulsaimate ja hullumeelseimate tuunijate kätetööna on kõige võimsam, kiireim ja surmavaim Z maailmas. 600 hobujõudu pole probleemiks, konkurentidel on niikuinii 800 kapoti all...



Kui Initial D oli algusest lõpuni üks ja sama - Takumi sõitis mäest alla ja võitis kõikide võimaluste vastu, siis Wangan Midnight läheneb asjale hoopis pikemaid-keerulisemaid teid valides. Esiteks on tegemist vägagi tehnilise animega, tuunimisele kui tegevusele pööratakse väga palju tähelepanu, lõplik mõõduvõtt asfaldil on ainult tuuningutöö tulemuste näitamine, mitte juhusest sõltuv hetke kestev võistlus. On tunda, et meeskonnas on olnud ka vähemalt üks tehnilise taibuga inimene - ühtegi suuremat möödapanekut ei olnud märgata.

Tegelased olid mõnusalt sümpaatsed - eluterve suhtumisega Akio, veidi naiivne neiu saatejuht, tugeva iseloomuga konkurent, kurja huumoriga vanakooli tuunijad, nimekirja võiks jätkata pikalt. Ainult välimusega oli see probleem, et sarja lõpuks oli käinud 4-5 pea identset tegelast, keda sai eristada ainult auto järgi.

Üks eraldi äramärkimist vääriv tegelane oleks Devil Z ise. Kurikuulsa tuunija viimane, täiuslik töö enne tuuningumaailmast lahkumist, ei allu see mitte kellelegi. Räägitakse, et autol on needus, mistõttu on see korduvalt sattunud avarisse, kus auto jääb terveks, aga juht saab surma. Ahvatlus on aga liiga suur olnud ja alati on leidunud uus hulljulge omanik. Sarja esimene osa kulubki auto taltsutamisele, samas lõõmavat võitlusvaimu ja metsikust ei saada sealt masinast kunagi välja. Igaüks kes temaga kokku puutub, on temast igaveseks lummatud.

Animatsioon oli väga heal tasemel, kuid selle rikkus ära fakt, et Wangan Midnightist ei ole kunagi ühtegi korralikku inglisekeelset versiooni välja tulnud, ükski fansub grupp pole sellega algusest lõpuni tegelenud. Autod nägid välja metallist või siis vähemalt ilusad, tänavad, tunnelid, sillad olid vaatamata tempole hästi joonistatud, igapäevaelu jäi ka igapäevaanimatsiooni tasemele, ei midagi halba.

Mis aga on anime üks tugevamaid külgi, on selle taustamuusika. Hämmastaval kombel suudeti terve sari ära kanda ühe loo kahe variatsiooniga: Run of S30Z. Igapäevamelu taustaks oli muidugi kõike muud võimalikku, aga kui näidati kiirteel sõitvat autot ja see lugu peale läks, võisid kindel olla, et kohe-kohe tõstetakse adrenaliini taset veres mitu korda.

Tutvustus on juba niigi pikaks ära läinud, aga veel tahaks mainida, et näiteks autode valik oli seal päris huvitav - Porsche 964, Ferrari Testarossa, 500hp FC... Nissan GT-R oli rahvaauto staatusega.

Lisaks on tegemist osavama vaatamakiskujaga kui seda on Naruto - iga osa lõppes alati kõige huvitavama koha pealt ja nii möödusidki episoodid nagu lennates.


_________________
Mulle meeldisid foorumid. Igaühel oli äge avatar ja signatuur.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Vabarnamees
mario with money


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1802
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Veeb 09, 2010 18:09    Teema: Vasta viitega

Ja Wangan Midnight Maximum Tune 2 soundtrack on ainuke trance-plaat maailmas, mis mulle meeldib.
_________________
Vabarnamees: nagu lendav tigu * ~animeloend~
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
inz002



Liitunud: 1 Mai 2007
Postitusi: 410
Asukoht: kus, mis ja mida krdit

PostitusPostitatud: Reede Märts 12, 2010 18:48    Teema: Vasta viitega

Lisaks selle, et sellest tuli Live Action Film välja 12. Septembril 2009 ja hiljuti jõudis see laiemale ringlusele.
Jah, see on mõnus animu, kuigi ma pole elu sees autoroolis olnud, nautisin ma huvitaval kombel kõike seda tehnilist teksti Happybunny
Kahju, et see nii korduvaks muutus ainult lõpu poole.
Kes vaatama hakkab ja ei tunne ennast nagu kala selles sõiduvees, siis kallas pole eriti kaugel.
Edit: Soundtrackid omavad selle animul, mängudel ja filmil wink
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Boom Jinx!



Liitunud: 18 Dets 2008
Postitusi: 83
Asukoht: A State of Trance!

PostitusPostitatud: Laup Märts 13, 2010 16:40    Teema: Vasta viitega

Hakkasin ka vaatama..esimene osa oli päris hea. Techy soundtrack on meeletult hea vaheldus!

Edit:

Okei sai vaadatud. Kuigi lõpupoole kaob Zis peituv müstika ja tegevus kordub natuke meeldis see anime mulle väga. Tegelased olid äärmiselt meeldivad. Ükski vastastest ei olnud "evil" vaid neil kõigil olid oma ratsionaalsed (või vähemratsionaalsed) põhjused miks Zga mõõtu võtta. Need vanakooli tuunijad olid tasemel. Reina tegelane jäi ainult natuke nõrgaks minuarust.
Soundtrak oli kuni lõpuni mõnus!


Vaatamist väärt kraam igaljuhul!
8.5/10
_________________
Mina OtakuCenteris


Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: