OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Real Drive

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
glaurung



Liitunud: 12 Apr 2003
Postitusi: 147

PostitusPostitatud: Reede Märts 13, 2009 15:19    Teema: Real Drive Vasta viitega



Kunagi kiiretel aegadel sai ära nähtud kõnealuse sarja esimene osa ning midagi jäi justkui kripeldama. Kuna hiljaaegu on tervis na põduraks jäänud ning magamisega ilmneb raskusi, kasutasin aega hoopis selle unustuse hõlma vajunud seeria lõpuni vaatamiseks ning värskeid muljeid nüüd ülejäänud klassiga jagangi.



Sarja tegevus leiab aset 2061. aastal, mil inimkonna suurimaks edasiminekuks peale seksirobotite ehitamise on Metal või Meta-Real, mis asendab suuresti meile kõigile teada-tuntud interveebe, sidudes eneses nii reaalajas suhtlemist kui ka kõigi digitaliseeritud inimeste mälestusi ja kogemusi. Suurem osa jõudlust läheb siiski rämeda pornograafia edastamise kaela, nagu tänapäevalgi. Metalliga tuleb kaasa omajagu probleeme, mõned indiviidid suudavad enda isiksust üle kirjutada ja sellega muid lollusi ette võtta, selle lahendamiseks on olemas spetsiaalsete sukeldujate ametikohad, kes veebis sõna otseses mõttes ringi ujuvad ning sinna eksinuid tagasi pinnale toovad.

Tegevuse peamiseks asukohaks on spetsiaalselt ookeani ehitatud saar, mille elanikud erinevat sorti uurimistöödega tegelevad ja vabast ajast endi ajusid veebis trukivad. Suurimaks sü¾eeliiniks on emakese maa biorütm ning sellega kaasnev naksitrallidele omane looduse tasakaalu säilitamise kägu, kuid kahjuks kulutatakse utreerivalt sellele teemale 26 seeria peale kokku vaid neli ja pool, võrdselt algusest ja lõpust.

Algus ongi paljulubav, noor Haru nime kandev vabasukelduja püüab tabada oma inimlikke piire ning saab seejuures peaaegu hukka, sest merepõhjast kumav maagiline valgus osutub millekski sootuks muuks. Mees ärkab 50 aastat hiljem, raugana - jalutuna ning vägisi interveebidesse ühendatuna. Kuid see füüsiline puudujääk ei loe veebis suurt midagi, sest sukelduda saab mees ikka sama hästi. Poolesaja aasta eest uurimustööd juhendanud Kushimast on saanud suur ja tähtis ülemus, kes Haru ärkamises näeb võimalust oma poolelijäänud tööd jätkata.

Juba nende tegelastega oleks minu meelest saanud üles ehitada väga dünaamilise loo, aga kuna me elame mittetäiuslikus maailmas, siis lisatakse peategelasena hoopis ärritavalt püüdlik ning mõnevõrra rumal tütarlaps nimega Minamo, kelle abil 20 seeriat fillerit täidetakse. Kord ja jälle puutub üldteemasse ka läbiv narratiiv, aga üldiselt on see kõik üks suur nunnutamine ning vähimgi tõsiselt võetav sisu solgitakse ära mingi vingumise ja muidu alaealise halaga.

Eeldatavasti läheb iga huviline ning vaatab asja oma silmaga üle. Eks puututakse siingi kokku klassikalise animé-filosoofiaga, eksistentsialism, pereteemad, pühendumine, jaapanlaslik eneseohverdus, krüptilisus, sõprus ja hirm tuleviku ees. Kuid erinevalt esimesest seeriast serveeritakse seda kõike läbi nunnutamise aspekti, mis sarjale minu silmis sugugi au ei tee.





Samuti tuleb ära mainida, et seeria lõpp on sama müstiline, kui selle algus. Oletan, et manga räägib lugu pikemalt või põhjalikumalt, aga pärast niigi palju aega ei tunne ma suuremat vajadust seda enam teada saada.

Isiklikult vaatasin kõrgresolutsioonilist versiooni (RD Sennou Chousashitsu 720p [Ureshii Saizen]), mis oli õige valik, sest kohati on siin näha väga head animatsiooni ning silmale rahulikku esteetilist värvide seadmist. Eriti huvitavalt oli ilmatu suure korallrahu kombel lahendatud metalli kujutamine, aga seda oli liiga vähe ja liiga harva, et peenemaid nüansse tabada. Samuti peab ära nimetama, et praktiliselt kõik naisterahvad antud seriaalis olid kohati imeliku disainiga.

Algusmuusika ja animatsioon (see on tegelikult päris lahe): http://www.youtube.com/watch?v=HmC-3Di_WjA
See jämejalg keerab terve seeria tuksi, v.a esimese osa: http://www.youtube.com/watch?v=hOmDJ5kGk0o
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Kolm Märts 25, 2009 01:45    Teema: Vasta viitega

Mina seda seeriat vaadata ei kavatse. Aitäh, Mart~!
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: