OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Berserk

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Laup Märts 31, 2007 02:20    Teema: Berserk Vasta viitega

Osasid: 25/25
®anrid: seinen, dark fantasy, action, horror

Lugu räägib mõõgamees Gutsist ja tema kurvast eluloost, vähemalt teatud maani. Noorus on kokku võetud siiski lühidalt, aga põhiline osa animest räägib tema suhetest Band of the Hawkiga, palgasõdurite rühmaga, kellega ta liitub, või õigemini, on sunnitud liituma. Tähtsamad isikud on seal liider Griffith ja kamba ainuke naissõdalane Caska, kelle mõõgakunst siiski meeste omale alla ei jää, pigem vastupidi. Nende ümber hakkabki põhiline story keerlema, milles Guts tähtsat osa etendab, kuid mis tegelikult on lugu Band of the Hawki ja Griffithi tõusust.

Esimene osa määrab kogu anime: palju verd, sõjad ja koletised ning seda saatmas sünge lugu. Siiski leidub sarjas palju ilusat - kuigi anime on vana, meeldib mulle stiil väga, eriti keskaegne olustik, metsad, lahingud, inimesed ja deemonid. Deemonitest nii palju, et neid on esimeses osas ja viimastes, vahepeal ilmub neid harva. Inimesed võitlevad ikka inimeste vastu palgasõdurite raskes päevatöös. Samas on tunda taamal hiilivat Saatust ja Kurjust... mis iganes need ka on, aga nii paneks ma anime õhkkonna paika.

Muusika on hea, selline klassikalist muusikat meenutav ja samas tehnolik new age, mis tekitab sellise müstilise ja kaugeloleva olustiku. Soundtracki tegi Susumu Hirasawa, kes OSTid teinud ka Paprikale ja Paranoia Agentile.

Olemas ka manga, mis ilmumas alates aastast 1990 ja mida hetkel kokku 31 volume'it. Manga autor on Kentaro Miura ja minu arust väärib see pigem kunstitööde kogumiku kui koomiksi nimetust. Pildid ja story on lihtsalt imelised, aga sellest mõni teine kord, mõnes teises teemas. Kes Berserki animed juba heaks peab, see ei suuda arvatavasti manga võludelegi vastu astuda.

Hjarg kirjutas sellest hea ülevaate. Olen kõigega nõus, välja arvatud sellega, et esimest osa viimasena vaatama peaks. Kindlasti tuleks esimene osa lõpus uuesti üle vaadata, aga kui vaatate lõpus esimest korda, siis äkki on lootused vastuste osas liiga suured. Esimene osa on ikka mõeldud sissejuhatusena ning nii tuleks ka vaadata (nagu näieks Haruhi Suzumiyat tuleb ikka väljalastud järjekorras vaadata). Berserki lõpp on minu meelest ülimalt õnnestunud, aga kuidas kellelegi. Lõppu vaataja kas vihkab või armastab. Kellele meeldib dark fantasy, mis minu meelest ¾anri väga hästi defineerib, peaks kindlasti vaatama. Kellele ei meeldi, siis pole ka hullu, peaasi, et verd ja vägivalda kannatab ning suudab leida animest enda jaoks mõtte.

*Mees, tema mõõk ja tema ohver


*Üks suur ja kuri deemon ehk apostel nagu sarjas neid nimetatakse


*Noor Guts sõjaväljal


*Guts hullumeelse ilmega. Tegelikult vähemalt mangas tundub ta alguses päris südametu tegelane.


*Jällegi Guts nooruspõlves


*Üks päev tapetakse lahingus tuhandeid sõjamehi, teine päev käidakse ballidel...


*Ja lõpetuseks üks pilt sõjaväljast enne lahingu algust

_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
zindrel



Liitunud: 27 Aug 2006
Postitusi: 356

PostitusPostitatud: Laup Märts 31, 2007 10:08    Teema: Vasta viitega

Mulle Berserk väga meeldib, aga see anime on natuke poolik.
Lõppu vaadates tekib küsimus, et mis edasi saab. Sellele saab mangast loomulikult vastuse.
Berserki puhul võib väita, et manga on parem kui anime.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
-=Px=-



Liitunud: 23 Apr 2007
Postitusi: 48

PostitusPostitatud: Teis Mai 01, 2007 19:59    Teema: Vasta viitega

Lõpetasin täna "Berserki" vaatamise. Väga meeldis. See veri, sünge meeleolu, kurbus, ängistus, armastus ja viha - kokku tuli midagi väga meeldejäävat. Nautisin ma just Gutsi iseloomu, esmapilgul psühhopaatlik masin, tegelikult sisimas mõtlik, tark ja huvitav karakter. Just tema otsingud oma väärtustele, kohale elus. Gutsi ja Griffithi omavahelised suhted, see kummaline sõprus ja kahe unistuse ristumine - like the sparkling, when two swords cross in battle. Guts ei mõista, et tal tegelikult oma visioon, unistus, juba olemas. Griffith aga ei mõista, kui tähtis on temajaoks, et tal oleks kõrval sõber, isik, kes on temaga võrdne. Gutsi ja Casca suhteid oli ka huvitav jälgida.
Vähemalt see on minu arusaam sellest animest.
Küsimusi palju ei jäänud, va. see, et kuidas Guts pääses, mis sai edasi... küsimused tulevikule. Manga läheb anime lõpust veel edasi ? Peaks muretsema kuskilt.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Envy



Liitunud: 7 Aug 2007
Postitusi: 356

PostitusPostitatud: Kolm Dets 31, 2008 01:32    Teema: Vasta viitega

Lõpetasin täna vaatamise... Ülihea meeldiv anime oli ta minuarust seni, kuni need deemonid sisse tulid, rikkusid suht ära..
Ning ülipoolikuks jäi! Ei jõudnud esimesele eppilegi järgi. Peab vist mangat lugema et midagi aru saada. Siiski soovitan, hea anime. 8.5/10
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
shadowman



Liitunud: 6 Veeb 2007
Postitusi: 829

PostitusPostitatud: Kolm Dets 31, 2008 16:38    Teema: Vasta viitega

Lõpetasin ka juba mõnda aega tagasi Berserki vaatamise ja mingisse teemasse vist kirjutasin ka mõne sõnaga oma muljetest, kuid kuna siin, õiges teemas, minust jälge maha jäänud pole, siis parandan selle vea ja muljetan siin natuke pikemalt. Niisiis:

BERSERK

Esimene episood oli algul natuke segadusseajav, kuid kuna ma olin varem hjargi ülevaatest lugenud, et see on tegelikult kronoloogiliselt viimane osa, siis ma ei hakanud nende Gutsi painavate meenutuskaadrite mõistmisega pead vaevama. See polnudki vajalik ning tegelikult mõjus esimene osa sissejuhatusena väga hästi. Andis enamvähem suuna kätte, kuhupoole see anime vaikselt triivima hakkab. Selles suhtes nõustun cenorigiga, et esimest episoodi ei tohiks kindlasti alguses vahele jätta. Ilma selleta oleks anime justkui poolik.

Pärast head esimest osa läksid aga tuurid natuke alla ja siis võttis veidi aega, enne kui see anime korralikult käima sai. Ma ei tea, kas viga oli minus või animes, aga alguses ei suutnud see mind kuidagi eriti hästi kaasa haarata. Tegelased jäid veidi kaugeks, Guts ei suutnud endale kaasa elama panna ja Griffithi ning tema Taka no Dani motiivid jätsid mind üsna külmaks. Võibolla oli probleem selles, et Berserki maailmas toimuvat ei avatud vaataja jaoks alguses piisavalt palju ja seetõttu jäi sellise ükskõikse kõrvaltvaataja tunne mõneks ajaks külge. Ma ei tea, võibolla oleks selle maailma poliitika ja ajaloo kohta rohkem teada tahtnud. Igatahes võttis mul viis-kuus episoodi aega, enne kui ma mõistsin, kui hea anime see tegelikult on. Mitte et see algus nüüd halb oleks olnud ja ma oleks korrakski poolelijätmise plaane pidanud, kuid ootused olid esialgu siiski suuremad ja sellest tuli ka mõningane pettumus. Õnneks teine pool animest kompenseeris selle pettumuse mitmekordselt ja ka ootused said piisava varuga ületatud.

Mingist hetkest, mida ma ei oska küll väga täpselt enam määratleda, sai murdepunkt. Järsku tõmbas see anime nii tugevalt endasse, et oli raske lahti pääseda. Viimased episoodid said üksteise järel korraga ära vaadatud ja oleks tahtnud ainult juurde saada. Sellegipoolest jäin ma lõpuga väga rahule. Sellist poolikult äralõpetamise tunnet, nagu Juuni Kokki puhul, mul küll ei tekkinud. Pigem mulle ei meeldi, kui sarjade lõppedes üritatakse korraga liiga palju ära seletada. Järsk, tabav lõpp, mis seob anime küll korralikult tervikuks, kuid jätab ka mõningat edasimõtlemisruumi, on minu arvates igal juhul parem. Berserki lõpp just selline oli.

Meeldis see, et hoolimata ohtrast verevalamisest ja võitlustest ei laskunud Berserk kunagi lihtsa märulianime tasemele. Võitlused, veri ja võikad stseenid peavad toetama sügavamat sisu, mitte vastupidi. Berserkis oli see kõik väga hästi paigas. Jah, anime oli kohati väga julm ja verine, kuid see kõik oli vajalik loo edasiandmise pärast ning kordagi ei tekkinud sellist tunnet, et verd ja lendavaid jäsemeid näidataks puhtalt vaataja ¹okeerimise eesmärgil või selleks, et varjata nõrka sü¾eed.

Kokkuvõttes oli tegu väga hea vaatamisega ning dark fantasy ¾anri parima pärliga, mis minu kätte sattunud (ja ma ei pea siin silmas ainult animet, sest selles vallas on mu silmaring veel suhteliselt kitsas). Oma animelistis hindasin sarja 8 punktiga, veidi nõrk algus ei lubanud rohkemat panna.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Jan 01, 2009 15:35    Teema: Vasta viitega

Muideks viru raamatupoe teisel korrusel kolm Berserki dvd'd - osad 1 - 16 kui ei eksi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
chi



Liitunud: 18 Dets 2005
Postitusi: 574

PostitusPostitatud: Nelj Jan 01, 2009 21:14    Teema: Vasta viitega

BERSERK MANGA VOL 1-33

Ei taha poolikut mangat lugema hakata. Kas 33 vol. ongi? või tehakse pidevalt juurde?
_________________
AutoIt Script | Anime-Source | Watchanimeon
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Yoshy
U.C.0079


Liitunud: 4 Apr 2003
Postitusi: 765
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Jan 01, 2009 21:30    Teema: Vasta viitega

Minuni pole küll info jõudnud, et ära oleks lõpetatud.

Huvitav, Berserk on minu arust ainus juhtum mille puhul ma julgen väita, et anime on mangast etem. Miks? Manga pole minu arust sugugi nii "tume", see mis pärast animet toimub nimelt. Spoilima ei hakka, kuid need, kes lugenud on, saavad vast aru. Ärge valesti aru saage, see on ilmselt mu lemmik manga sellegi poolest.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Nelj Jan 01, 2009 22:08    Teema: Vasta viitega

chi kirjutas:

Ei taha poolikut mangat lugema hakata. Kas 33 vol. ongi? või tehakse pidevalt juurde?

Tehakse pidevalt juurde. "Pidevalt" on tegelikult vale öelda, sest chapterid tulevad küll autori suva järgi välja. Näiteks tänavu tuli välja sürpriis-sürpriis - 9 chapterit! See on vähem kui kord kuus. Kusjuures viimasel väljalaskel polnud järgmist kuupäeva peal, Miura läks jälle puhkusele. Kuulu järgi mängib iDOLM@STERit.

Sellest hoolimata tegu ühe mu lemmikmangaga, mis igal juhul väärib lugemist. Kui manga pooliklikkus on sinu jaoks takistus, siis on kahju, sest lõpuchaptereid peavad sulle küll lapselapsed ette lugema. Ma hoian igatahes pöialt, et autor susse püsti ei viskaks.

Ning manga pole tõesti enam nii sünge kui vanasti, aga huvitav on ikka ja illustratsioonid löövad ka tummaks.
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
dzamul



Liitunud: 8 Apr 2008
Postitusi: 45
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Jan 02, 2009 13:13    Teema: Vasta viitega

Mulle meeldis Bersek väga. See oli midagi teistsugust, kuigi viimane episood mulle väga ei meeldinud. Peale viimase osa vaatamist soovitan esimene osa uuuesti läbi vaadata see selgitab natukene mis siis lõpus ikkagi juhtus.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
AndreS



Liitunud: 3 Märts 2007
Postitusi: 548

PostitusPostitatud: Reede Jan 02, 2009 13:39    Teema: Vasta viitega

Esimesed paar osa tundusid väga halvad: igavad ja visuaalselt koledad. Aga mingi 4. osa või 5. osa juures läks asi paremaks.
Kindluste vallutamine ja üleüldine keskaegne sõjategevus oli ikka väga vinge. Tegelased olid omapärased (positiivselt omapärased LaLaLaa) ja läksid oma super traagiliste minevikkudega päris südamelähedale. Lõpp oli kah lahe, midagi täiesti uut.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Jan 02, 2009 23:16    Teema: Vasta viitega

Yoshy kirjutas:
Huvitav, Berserk on minu arust ainus juhtum mille puhul ma julgen väita, et anime on mangast etem.

kui berserki näiteks tuua, siis see ei ole mitte mingil juhul hea näide sellest, et anime on parem mangast. minuarust see pigem kinnitab arusaama, et manga on parem animest.

kuipalju mulle ka anime mangast rohkem meeldib, on manga siiski see mille poole pealt sisu (ja vahel ka välimus) on tavaliselt lihtsalt parem. viimane kogemus on ([Shoujo sect] innocent lovers) (manga: Kurogane Ken - Shoujo Sect)... anime on lihtsalt poolik, st seda vaadates kaotad poole sellest mida mangat lugedes saaksid.,..
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Kyo



Liitunud: 6 Sept 2009
Postitusi: 29

PostitusPostitatud: Nelj Okt 22, 2009 18:02    Teema: Vasta viitega

Sain ka just hiljuti läbivaadatud Berserkeri, väga viis anime, lõpp oli siiski kuidagi ängistav vms. Ma ei saanud lihtsalt sellise lõpuga rahule jääda, loodan, et tuleb uus season vms, mis kajastab mangast juhtuvat. Peale anime vaatamist otsisin kohe netis üles manga ja viitsin viimased 2 päeva selle lugemisega, kahju et manga veel lõpetatud pole. Igatahes väga hea teos ja soovitan kõigil soojalt vaadata. Eks ma ise ka hoia silmad lahti uute manga episoodide ilmumisele, mis pole enam küll nii tore , kui teos algusest lõpuni korralikult läbi lugeda:(
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
erik_schults



Liitunud: 22 Aug 2007
Postitusi: 1070

PostitusPostitatud: Reede Okt 23, 2009 10:58    Teema: Vasta viitega

Berserk on kohe kindlasti minu top 10-nes. :)
Pole ausalt öeldes midagi, mis on mangas halba.Anime kohta seda kahjuks öelda ei saa, sest see lõpp jäi tõesti poolikuks animel.Aga esimesed 22 osa olid tõesti kaasa kiskuvad. LaLaLaa
_________________

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews


Viimati muutis seda erik_schults (Kolm Okt 28, 2009 13:32). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
BornIn1142



Liitunud: 6 Juul 2008
Postitusi: 404

PostitusPostitatud: Reede Okt 23, 2009 15:55    Teema: Vasta viitega

erik_schults kirjutas:
Pole ausalt öeldes midagi, mis on mangas halba, anime kohta seda kahjuks öelda ei saa, sest see lõpp jäi tõesti poolikuks animel.


Mitte nagu manga, eks ole? See on ju niiii lõplik!
_________________
Tumbling down, tumbling down, tumbling down...

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum AIM Aadress MSN Messenger
Star



Liitunud: 9 Sept 2004
Postitusi: 176

PostitusPostitatud: Püh Nov 01, 2009 16:13    Teema: Vasta viitega

Yoshy kirjutas:

Manga pole minu arust sugugi nii "tume", see mis pärast animet toimub nimelt. Spoilima ei hakka, kuid need, kes lugenud on, saavad vast aru.


Sa mõtled seda Pucki vä? Alguses see naljavend tõesti häiris, kuid pärast harjusin ära ja hakkas isegi meeldima.
Aga muidu on manga mitmeid kordi jubedam ja süngem. Joonistused on palju detailsemad, kui animes. Ainuke asi, mis animes atmosfääri juurde tõi oli muusika. Kuid manga joonistusstiil on mitmeid kordi ettem.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
tõrvik



Liitunud: 26 Apr 2006
Postitusi: 477
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 13, 2010 21:46    Teema: Vasta viitega

This was AWSOMESAUCE LaLaLaa LaLaLaa Esimene osa tekkitas ikka väga suurt huvi, aga siis nad lasid mingi 22 osa minu jaoks suht mõtetud ploti mida oleks võinud tiba vähemate osadega ära näidata. Kahju et aind lõpp nii poolikuks jäi. Gif more PLZZZZ
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
Shirotoki



Liitunud: 11 Veeb 2010
Postitusi: 333
Asukoht: Põltsamaa/Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 13, 2010 22:56    Teema: Vasta viitega

Nõustun Zindreliga, et Berserki manga on animest parem. Aga siiski on tegu meistriteosega nii anime kui manga puhul.

Natukene kurb on, et mangat tuleb nii harva, aga meele tegi rõõmsaks uudis, et Berserkist tehakse uus anime.




PS: Nii veriseid animeid võiks rohkem olla :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
mimmu
hilja juba


Liitunud: 22 Apr 2005
Postitusi: 1270
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Veeb 03, 2011 00:43    Teema: Vasta viitega

Berserk oli üks neid asjui baka kokkutuleku esikümnes, mida ma näinud ei olnud. Otsustasin siis ära vaadata ja pettuma ei pidanud, päris väärt vaatamine oli.
Soundtrack oli kõva. (op ja ed näiteks)
Sellel sarjal oli palju väikeseid plusse ja häid detaile, mis kokku animet palju paremaks muutsid kui see muidu oleks olnud. Ehk siis, hea töö.
Tegelased olid piisavalt kaasahaaravad ja mitmekülgsed, et ei tekkinud tunnet, et "miks sa nii loll oled???" või soovi headdeskida. Kui mõni ka ei meeldinud, ei olnud nad siiski nii kahemõõtmelised, et neist aru ei oleks võinud saada ja see on hea asi.
Kuigi esimene osa tundus minu arvates oma kohale sobivat ja ei tekkinud isegi soovi pärast seda üle vaadata, siis oli vahe anime alguse(pärast 1. osa) kuni keskosa ning päris viimaste osade vahel veidi liiga suur. Kergelt wtf kust see nüüd tuli ja miks sellest varem midagi polnud siiski.
Kuid kui teine season tuleb, siis seda ootan küll huviga.
Igatahes oli väärt vaatamine ja soovitan vabalt neile, kes hjargi arvustuse ohutsoonist väljaspoole jäävad.
_________________
Onu Vanja kurvad püksid
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
OnePiece



Liitunud: 13 Aug 2010
Postitusi: 338
Asukoht: Tallinn, Nõmme

PostitusPostitatud: Esm Sept 26, 2011 21:32    Teema: Vasta viitega

Lõpetasin just Berserki ning ka mulle tundus, et lõppes see asi liiga järsku. Peab siis vist mangast edasi lugema, mis toimuma hakkab. Üldiselt super anime, selline keskaja-teemaline värk mulle istub, aga teine probleem oli see, et Guts lihtsalt ei kaotanud kordagi kellegi vastu, tegin kõigile "tugevamatele" bad-guydele ka lõdvalt ära (väljaarvatud Zodd). Aga väga kõva värk ja soovitan vaadata!

Muidu, kas 1. osa toimub pärast 25. osa?
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: