OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Hime-chan's Ribbon

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Esm Sept 01, 2008 19:02    Teema: Hime-chan's Ribbon Vasta viitega

Hime-chan's Ribbon
姫ちゃんのリボン (Studio Gallop, 1992-1993) / Wiki | ANN | Anidb



Himeko Nonohara on tavaline 13-aastane koolitüdruk, kellel on üks suur mure: ta käitub nagu poiss. Tal on kolm korda rohkem energiat kui oma klassiõdedel ning enamvähem sama suure hulga võrra vähem naiselikkust, sest, erinevalt kõikidest teistest temavanustest tüdrukutest, meeldib talle palli taguda, puude otsas turnida ja igasugu muid koerustükke teha. Korralik tüdruk ei käitu nii. Korralik tüdruk on vaikne, ja rahulik. Ei tee ülemääraseid liigutusi. Ja kindlasti on just korralik tüdruk see tüdrukutüüp, mis Hasekura-senpaile meeldib, keda Himeko juba mõnda aega silmanurgast jälginud on. Aga, kuidas ennast muuta? Kuidas muutuda naiselikumaks? Ravimit iseenda vastu ju ei ole olemas.

Ühel õhtul astub tema aknast sisse ilusas kleidis neiu, kes, nagu lähemal vaatlusel selgub, on Himekoga täiesti ühte nägu! Tema nimi on Erika. Ta on printsess, kuid seda mitte mõnes maapealses bishouneneid täis pseudo-Preisi kuningriigis, vaid hoopistükkis Võlukuningriigis, mis asub pilvede taga ja mida paljas inimsilm näha ei suuda. Kõikidel maapealsetel inimestel on oma vaste Võlukuningriigis, ning Himeko vaste on Erika. Kuid erinevalt Himekost on Erika naiselikkuse musternäidis, olles nii rahulik ja galantne kõikides oma liigutustes ja ütlemistes. Seega päris üks-ühele se värk ikka ei ole!

Olgu kuidas on, Erikal on Himekole üks palve. Võlukuningriigi reeglite kohaselt ei tohi printsess enne troonipärijaks saada kui ta pole välja töötanud mõne võluasja, millest võiks kuningriigi igapäevaelus reaalset abi olla. Selline asi on Erikal olemas: võlulehv, mille kandja saab end teatud ajaperioodiks muuta ükskõik kelleks. Selle lehvi praktilise väärtuse tuvastamiseks on aga vaja, et seda keegi vähemalt aasta aega katsetaks, soovitavalt inimmaailmas. Katseisikuks on Erika valinud Himeko. Himeko, peale mõningast vaagimist, võtab selle pakkumise vastu. Suurte seikluste ja sekelduste uksed on nüüd valla päästetud!



Nagu näha võite kuulub Hime-chan's Ribbon mahou shoujo ¾anrisse, kuid erinevalt näiteks Sailormoon'ist või Cutie Honey'st ei võitle siin keegi mingisuguste demoonite armee või muude maaväliste ollustega. Seeria keskmeks on ja jääb Himeko igapäevaelu ning kõik need naljakad ja segased olukorrad, kuhu tema natuur ja tema võlulehv teda viivad. Nagu mitmed teised võluvõimetega inimesed on ka Himeko kompulsiivne aitaja, kes alatasa oma sõpradele ja pereliikmete isiklikesse asjadesse sekkub ning kõike joonde püüab ajada. Tema ettevõtmised ei lähe aga peaaegu kunagi plaanipäraselt.

Himeko peamiseks kaaslaseks on tema mänguloomast lõvi Pokota. Pokota on oma loomult sarnane Himekole, otsekohese ütlemisega ja siira naeratusega, kuid teinekord on tunda, et ta siiski mõtleb asju veidi rohkem läbi kui Himeko ning suudab nii mõnigi kord teda välja keelitada mõnest eriti lollist plaanist... kuid mitte alati. Tema maskuliinsus mõjub värskendavalt teiste maskott-partnerite kõrval, kelle isiksused on enamasti mammi-likud (Luna Sailormoonist, see pumo-misiganes Futagohime'st jne.).

Teiste kõrvaltegelastena on pea igas osas platsis Himeko perekonnaliikmed: noorem õde Yumeko, kelle meelest Himeko poisilikkus on kentsakas; vanem õde Aiko, kelle malbe olek ja tark pea teevad temast Himeko iidoli; kirjanikust ema, kellel koguaeg tähtaegadega maadelda tuleb; ning re¾issöörist isa, kellele nelja naisega ühe katuse all elamine vahel üle jõu käib. Siis on veel Himeko klassikaaslased: tema parimad sõbrannad I-chan ja Manami; ülipopp võrukael Daichi ning klassi number 1 bitch Hibino, kes on üheaegselt ka Daichi fännklubi president. Ja siis veel muidugi Himeko armastatud senpai Hasekura...




Mulle meeldis see seeria. Ta on siiras, veidi naiivne ja teeb alati südame soojaks. Karakterid on kõik lihtsad, kuid samas palju inimlikumad kui mitmete muude seeriate ülitõsised või ülisentimentaalsed reaalsete emotsioonideta lõustad, kes ainult ühe väga kindla malli järgi öelda või käituda oskavad. Kõik on kuidagi nii võrratult loomulik ja selle võrra ka paeluv. Nalja saab, pinget saab ja veidi kurbust saab ka. Ja siis veel need momendid, kus kahe tegelase vaheline romantiline pinge mingisuguse kulminatsiooni on jõudmas ning kohe mitte ei oska ära arvata mis edasi juhtub. Mina panen neil puhkudel käed silme ette ja suudan tegevust ainult läbi sõrmede jälgida, vaikselt juubeldades kui keegi midagi head teeb, või siis sisistades kui keegi (poisid enamasti, lol) midagi eriti lolli teeb.

Episoodilised lood ise on erinevad. Mõned neist käsitlevad üldinimlikke probleeme, milledega inimesed selles vanuses kokku võivad puutuda, teised aga on lihtsalt totakad situatsioonid, kuhu Himeko sattunud on ja mida ta lahendada püüab. Pea igas jaos on ka mingi väike õppetund peidus, mis tihti toob välja erinevate probleemide mitut külge ning kuidas Himeko nägemus mõnest asjast tihti liiga enesekeskseks osutub. Päris moraliseeriv seeria samas ei ole, eelkõige püüab ta siiski meelt lahutada.

Kahjuks pean ma nentima, et lõpupoole hakkas seeria veidi lonkama: animatsioon ei olnud enam nii detailne ja energiat täis kui esimestes osades ning episoodilised lood ei olnud ka enam päris nii põnevad kui seeria esimeste osade omad, rääkimata veel tihedatest flashback episoodidest kus peaaegu midagi ei toimunud. Sellele vaatamata oli mul peale viimase episoodi vaatamist kahju, et asi läbi sai, kuid samas rahul sellega, kuidas seeria lõppes. Tervik on aega väärt, ühesõnaga.

***

Treiler:

http://www.youtube.com/watch?v=N8avHZtPTDM

Torrentid seeria alla laadimiseks leiate endale siit:

http://animesuki.com/series.php/354.html

Esimesed 18 osa on väga hea kvaliteediga honobono poolt subituna saadaval, kuid edasiste episoodide nägemiseks tuleb teil alla laadida hästi getod Tomodachi subid, mille kvaliteet on kehvem kui YouTube'i oma ning mille tracker alati omadega peetis on. Aga noh, vähemalt on keegi terve seeria ära tõlkinud. Millal honobono oma tõlget jätkab, seda ma ei tea.

Crunchyrollis on seeria litsenseerituks märgitud. Miks, seda ma ei tea.

Kindlasti soovitan külastada ka Honobono alamlehte seeria jaoks, kus on välja toodud mõned märkmed episoodide kohta ning üksikud iseärasused lahti seletatud:

http://himechan.honobono.cc/



Ike, ike, go, go, juuuuuuuuuuump!
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: