OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

NB!!! SPOILERID!!!! Last Exile ja tema kõige säravamad kohad
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
yamyy



Liitunud: 19 Nov 2003
Postitusi: 108
Asukoht: Planeto Eartho

PostitusPostitatud: Reede Jan 02, 2004 00:45    Teema: NB!!! SPOILERID!!!! Last Exile ja tema kõige säravamad kohad Vasta viitega

no nii, mina jälle siin, tegemas uut topicut ???
Eelmine topic oli mul Chrno Crusade`ist ... seekord aga mõtlesin, et küsiks teie arvamusi samalt valmistajalt tehtud, kuid vist tsipake varem avalikuse ette toodud Last Exile kohta.

Kuna on järjekordne igavus küsida teistelt, mis te sellest animest arvate? Siis mõtlesin, et võiks hoopis kysida, millised olid teie need kõige säravamad kohad Last Exile`is, kus teie süda hüppas, kus te lihtsalt pidite tasakesi muigama, itsitama või muid huvitavaid emotsioone väljendama, mida te tavaliselt välja ei näita :P

Inimestele, kes ei ole Last Exile lõpuni veel näinud, kuid kes kavatsevad vaadata, oleks pisike hoiatus: edasi lugemine on teie enda vastutusel. Ise teate, kas tahate oma huvi Last Exile vastu kahandada või kasvatada



nii ma siis alustaks:
Minu jaoks olid kõige tähelepanuväärsemad kohad:
üllatuskoht: Sophie kissing Claus 0.o ... põhimõttest ei saanud ma kyll aru, miks ta seda tegi.. esimene mõte - ahvatlus?, teine mõte - love?!? ??? ... njah, ma siiamaani murran pead selle yle, miks ta siiski nii tegi
rõõmukoht: Kui Claus ja Lavi tõepoolest võitsid oma esimese võistluse ... that was like: really? they really did win this thing? juhuu!!
powerfull spot: Kui Alex oma püssiga Al`i päästis täpselt nagu tõeline kangelane
võimas kuid samas ka tsipa kurvem koht: Kui Alex viimase jõuvaruga Delphine kaela purustas ja Yurise, oma kihlatu, nime nimetas... see oli selline hero`lik koht... kuid kohe järgnes ka kurb koht, kui Sophia, andnud käskluse Delphine laev maha kõmmutada, teada sai, et Alex, inimene, kelle vastu tal sügavad tunded olid, oli selle laeva peal veel elus... kahjuks oli juba liiga hilja käsklust tagasi võtta ja nii oligi tema see, kes oma armastatu surma saatis.
iluskoht: Aga muidugi lõpp :) kui Claus ja Lavi vabas taevas ringi lendasid, kui Dusises saabus kevad, kui Moran, keda pidasid vaatajad (kaasaarvatud mina) surnuks, ning kui Sophia Alexi hauale läks ning need toredad patriootlikud sõnad ytles: "I will always be your first officer".
Üks pisike iluskoht veel: Alexi haud. See oli pandud uhkelt künka äärele, täpselt nagu sümboliseeriks ta commander`i auastet. Täis teda meenutavaid asju, kaasaarvatud tema lenduriprillid :) See haud sümboliseeris Alexit täielikult: üksinda, kuid samas teiste silme alt mitte väljunud, uhkelt taeva laotuses ning suund sihitud kindlalt ühte punkti (haua puhul taevasse ning Alexi puhul Delphine hävitamisele). See oli haud, mida arvatavasti kõik austasid!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
yamyy



Liitunud: 19 Nov 2003
Postitusi: 108
Asukoht: Planeto Eartho

PostitusPostitatud: Püh Jan 04, 2004 10:50    Teema: Vasta viitega

funny, ma vaatan, et topicus aasta luubi all - 2003 nimetavad paljud oma üheks lemmikumaks Last exile, aga kas siis siia pole tõesti midagi kirjutada? või äkki ma kirjutasin liiga palju :oops: ? I`m sorry if I did so :(
aga äkki teile siiski meenuvad mõned säravamad kohad :) kasvõi need samad lõigud ainult et tsipa teise nurga alt vaadates? Pretty please?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
hjarg
Post count matters!


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1207
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Jan 04, 2004 21:23    Teema: Vasta viitega

Oihh, yamyy, selleks, et sinu teemal täpsemalt rääkida, peaksin ma kindluse mõttes "Last Exile" uuesti kätte võtma ja üle vaatama. Asi, mida ma ka hea meelega teeksin, kui mul vähegi aega oleks...

Aga lemmikstseen on mul ikkagi too algussteen, kus meile esimest koda "Silvannat" ja Suurt Tormi demonstreeriti. Esimese osa algus teisisõnu. Sellest piisas, et mind täiesti selle suurepärase anime külge kleepida...
_________________
Roses are red
Violets are blue
All of your base are belong to me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Püh Jan 04, 2004 22:05    Teema: Vasta viitega

Tsiteerin::
Pretty please?

teeme nii, et ma vaatan selle seeria lõpuni (kas keegi annaks mulle 3 viimast osa Ani-Kraze poolt? nende enda lehel on mignid batch torrentid ainult : ( ) ja siis vastan sulle, st edin seda posti siin : )
aga ma kardan et ka mind ootab sama saatus mis hjargi, ma olen unustanud paljugi sellest seeriast ja oman vaid hägust pilti sü¾eekäigust : (
aga mulle meeldis see kuis Delfine bishounen Alexi kinnihoidis niiviisi rooside keskel, sest, noh.... :$
ning ka see moment, kui Klaus ootamatu suudluse osaliseks sai Sophie poolt : ) see ei omanud väga suurt tähtsust üldises narratiivis, kuid ta tõi võrdlemisi lineaarsesse sü¾esse kena annuse vürtsi juurde, minu jaoks : )
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Ravic



Liitunud: 5 Jan 2004
Postitusi: 1
Asukoht: Reval

PostitusPostitatud: Reede Jan 09, 2004 01:14    Teema: Vasta viitega

Pagan. Ma saaksin vist kuldakalade käest kah mälumängus pikema jututa 1:0 kaela...
Enne jõule, kui ma sellesinase seeriaga lõpetasin, oli mu hallis ajukoores kyllaga emotsioone ja ideid ja arvamusi mida siia hea oleks kirjata. Aga nyyd leian eest ainult segisongitud mõttemaastiku, kust keegi hoolimatu inime on tubli metsaveotraktoriga yle lasknud. Korduvalt.
Kesse krt oli kes sessi välja mõtles!

Või siiski... kui mõtlema hakta siis need kõige säravamad kohad on ilusasti alles. Kõigepealt muidugi see imekena lyhike vahepala kus Al esimest korda omapead Silvannat uudistama kõndis. Imo kohutavalt hästi teostatud, lisaks veel muusika, mis taustaga ideaalselt kokku sulas... Perrfekt!

Teiseks oli minu meelest metsikult sympaane episood Dio synnipäeva tähistamine Silvanna meeskonna poolt. See tundus nii sydamlik ja soe, kuidas muidu nii karmid ja karvased tyybid sosinal laulavad õnnitluslaulu kellelegi, kes põhimõtteliselt peaks nende vaenlaste leeri kuuluma. Dio tegelaskujule oleksid sarja loojad võinud isegi rohkem tähelepanu pyhendada, samuti poleks ma yhtegi vastuväidet toonud sellele, kui tema saatus lõpus natuke vähem karmiks oleks kujunenud.

Ja siis veel muidugi teine surm-mis-nagu-lõpus-selgub-polegi-nii-väga-teab-mis-suurem-asi-surm. Vaene Moran Shetland, mõtlesin ma tol hetkel, karm on see kangelase elu. Vaevalt oled sa endale peale pikki pingutusi ja möödalaskmisi naise leidnud, kui juba tuleb kiirkorras sooritada yks heroiline surm, et ta elu päästa. Teeb ikka tigetaks kyll kui su lemmikkarakter niimoodi mitu osa enne päris lõppu oma otsa leiab. Muidugi, tagantvaates ei tundunud asi enam nii hull - ilmselt pidi vaene Moran leppima kõigest verekaotusest tuleneva minestuse ja võib-olla ka väikese vihase monoloogiga oma kallikse poolt, teemadeks liigsest kiirustamisest põhjustatud heroilised surmad ja nende mõju lähedaste heaolule. Noh, nagu animetes ikka.

Eredaid hetki oli sarjas muidugi veel, ent hetkel paistab, et mu vaevatud mõistus ei suuda midagi kirjapanekuväärset pinnale suruda. Ehk kunagi hiljem mõnes värskemas olekus õnnestub midagi lisada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Random Hero
muumikontroll


Liitunud: 16 Sept 2007
Postitusi: 712
Asukoht: Kosmos

PostitusPostitatud: Kolm Apr 02, 2008 22:49    Teema: Vasta viitega

Vabandan vana teema väljakaevamise eest, kuid lihtsalt ei saa mitte rahus olla peale Last Exile'i lõpetamist.

Olin just lõpetanud Shakugan no Shana vaatamise ning olin valiku ees: kas kanda anime igavesti maha või vaadata midagi head. Olin juba mõnd aega huvi tundnud Range Murata teoste vastu ning avastasin, et ta on ka ühele animele character design'i teinud. Ma ei pidanud pettuma.

Ülimalt detailne steampunk koos omapäraselt, kuid meeldivalt disainitud tegelastega mõjus ülimalt meeldivalt. *ei leia sobivaid sõnu ja vaatab nõutult oma Range Murata wallpaperit*

Soundtrack? Esimene kord, kui opening'i kuulsin, pidasin seda ülimalt halvaks. Asi lõppes sellega, et ma kuulasin seda openingi 2 päeva järjest igal võimalikul hetkel. Hetkelgi mängib OST.

Sisu? Keskel venitati natuke, kuid meeldis tegelaste sügavus. Mullin Shetland, kes nagu viimane argpüks oma mantrat korrutas ning siis kartmatult lahingusse tormas. Dio, kes alguses oli lihtsalt vaenlane, siis konkurent ja lõpuks sõber.

lõpetuseks sellele nirule ja enesekesksele kokkuvõttele võin lisada, et minu jaoks oli see üks parimaid animeid, mida ma vaadanud olen. Kasvõi see, et ma vaatasin viimast osa nii kaasa haaratult, et alles lõputiitrite ajal märkasin, et mul kõht valutab. Maailm vajab rohkem nii häid animeid.
_________________
Mulle meeldisid foorumid. Igaühel oli äge avatar ja signatuur.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Jikidhah



Liitunud: 23 Nov 2006
Postitusi: 120

PostitusPostitatud: Nelj Apr 03, 2008 03:03    Teema: Vasta viitega

Pole küll sarjakest veel jõudnud läbi vaadata, kuigi kavas on, kuid nende läbi vaadatud kuue osa peale on süda juba omajagu hüpanud - oma 20 korda olen sunnitud olnud pausile panema ning siis kogu jõu kokku võtma, et ikka edasi vaadata. Ja millest siis on tingitud selline meeleline nõrkus? Nimelt olen nõnda empaatiline inimene, et olen võimetu vaatama stseene, kus ma lihtsalt TEAN, et karakterid end lolliks teevad ja paraku on Last Exile selliseid stseene täis. Kardetavasti enamik bakalasi minuga selles siiski ei nõustu, kuna teie vast hoiate neid wannabelikult sügavaid ja eepilisi stseene südame lähedal, kuid ma näen neist vaid odavat lamedust ja seega on mark vaadata, kuidas tegelane hakkab enda arust jälle miskit rõvedalt sügavat kõnet pidama, mis siis kõigile karmidele sõduritele räigelt südamesse läheb. Sorry vaan aga päriselus on nõnda, et mis on püha ja sügav sinule ei ole teps mitte nõnda teisele ja seetõttu on lihtsalt lapsik arvata, et ükski siiamaani eksisteerinud sügavatest kohtadest võiks vähegi normaalsete inimeste seas läbi minna. Ehk siis siit järeldades pole Last Exile's ühtegi normaalset inimest või ta on lihtsalt saast anime.

Aga nagu juba mainitud kavatsen läbi siiski vaadata ja seda vaid kahel põhjusel - mingi hetk suutsid nad minus äratada mingitki huvi loo vastu - ja kuna mulle meeldib steampunk. Ning see ongi kõik. Võib-olla kui viimase osa sulgen oskan ka ise postitada siia mõne stseeni, mis pisara silma tõi või patriootlikusest rinda kergitas.

Oi, patrootlikus, hah ....


Ahjaa, kaotasin ka usu Hauakaevaja maitsesse, kuid eeldan, et see vaevalt kedagi kotib.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Random Hero
muumikontroll


Liitunud: 16 Sept 2007
Postitusi: 712
Asukoht: Kosmos

PostitusPostitatud: Nelj Apr 03, 2008 18:28    Teema: Vasta viitega

Jikidhah kirjutas:
...

Oi, patrootlikus, hah ....



Kas sa Gurren Laganni oled vaadanud? Millegipärast jääb tunne, et sealsed hüüdlaused paneks su lausa nutma.

Jikidhah kirjutas:

Ahjaa, kaotasin ka usu Hauakaevaja maitsesse, kuid eeldan, et see vaevalt kedagi kotib.


Pole hullu, animet vaadataksegi enda, mitte teiste maitse järgi.
_________________
Mulle meeldisid foorumid. Igaühel oli äge avatar ja signatuur.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Jikidhah



Liitunud: 23 Nov 2006
Postitusi: 120

PostitusPostitatud: Nelj Apr 03, 2008 21:32    Teema: Vasta viitega

Hauakaevaja kirjutas:
Gurren Laganni

Selliste kiidusõnadega peaks kohe järgi uurima. Polegi mõnda aega ennast vabastavalt löristada saanud.

Ning kuigi tavaliselt vaadatakse animet enda jaoks, näitab fakt, et me mõlemad siin foorumi suhteliselt aktiivselt elutseme ka seda, et meid kotib teiste arvamus, olgu siis see nõu saamiseks, vaidlemiseks või nõustumiseks. Kuidas teemaga.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Random Hero
muumikontroll


Liitunud: 16 Sept 2007
Postitusi: 712
Asukoht: Kosmos

PostitusPostitatud: Nelj Apr 03, 2008 22:17    Teema: Vasta viitega

Jikidhah kirjutas:
Hauakaevaja kirjutas:
Gurren Laganni

Selliste kiidusõnadega peaks kohe järgi uurima. Polegi mõnda aega ennast vabastavalt löristada saanud.


Kui sa Gurren Laganni mõttetuks sogaks tunnistad, siis baka raskekaallased lint¹ivad su lihtsalt. Aga sa poleks esimene, kes saastanimet ebajumalikustaks ja fantastilist animet porri trambiks.

Jikidhah kirjutas:

Ning kuigi tavaliselt vaadatakse animet enda jaoks, näitab fakt, et me mõlemad siin foorumi suhteliselt aktiivselt elutseme ka seda, et meid kotib teiste arvamus, olgu siis see nõu saamiseks, vaidlemiseks või nõustumiseks. Kuidas teemaga.


Ma olen vähemalt enda arust viimasel ajal üsnagi ebaaktiivne olnud. Ja kui aus olla, siis mind ei "koti" teiste arvamus minu animemaitse kohta. Vaatan ja kiidan endiselt seda, mis meeldib, mitte ei lähtu vaatenurgast, et kui teised selle heaks tunnistavad ja mulle ei meeldi, on üks meist halva maitsega.
_________________
Mulle meeldisid foorumid. Igaühel oli äge avatar ja signatuur.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Vabarnamees
mario with money


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1802
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Apr 03, 2008 23:03    Teema: Vasta viitega

Sageli ei ole ühe (noore) eestlase jaoks midagi raskemat kui tunnistada, et vahel võib ka paatos olla siiras ja omal kohal. Pahatihti on liialdatud iroonia kasutamine "enesekaitsevahendina" kergema vastupaneku teed minek. Ma ei väida tingimata, et seda siin teemas märgata võib, aga välistatud see pole!
_________________
Vabarnamees: nagu lendav tigu * ~animeloend~
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
Jikidhah



Liitunud: 23 Nov 2006
Postitusi: 120

PostitusPostitatud: Nelj Apr 03, 2008 23:38    Teema: Vasta viitega

Kulla Hauakaevaja - sa paistad tõesti olevat nagu sul nime all kuulutatakse. Ennast kutsud iseseisvaks individuaaliks, mind heidad aga kas iseseisvuse wannabe'ks või siis lihtsalt halva animemaitsega vennikeseks. Ning mille järgi üldse mu animemaitset hinnatakse - eks ikka selle järgi, et ühte sinu poolt taevani kiidetud animet julgesin halva maitsega jamaks kutsuda. Mis minu poolt, nagu aru saan, on kindlasti seaduserikkumine, sest kui sina tohid omada täiesti isikupärast maitset (mida sa julgelt oma postis kaitsed) oled sa kiire minu oma valeks kutsuma vaid selle tõttu, et ta sinu omast suti teist teed pidi läeb.

Ning muidugi ei saanud sa pihta, mida ma mõtlesin, kuid nüüd tagant järele mõeldes poleks ma seda õieti ootama pidanudki. Sa paistad arvavat, et ma vihjasin, et sind kotib teiste arvamus sinu arvamuse kohta, kui ma vaid viitasin, et sinu bakas eksisteerimine vihjab sellele, et paratamatult kotib sind teiste arvamus üleüldse animede kohta või siis pead sa enda arvamust nõnda vägevaks, et pead seda teistele kuulutama. Eks ise tead paremini, mis tõde on. Isiklikult tunnen huvi nii teiste arvamuse kohta, kui ka naudin meeldivat arutlust animede teemal(olgu siis kasvõi negatiivseid tundeid sisaldav nagu see siin paistab olevat). Teiste arvamus paratamatult meid enam nõnda ei mõjuta kui siis kui me vanust vaid ühe numbriga sai kirjutatud, kuid eks see ole paratamatult inimarengu juurde kuuluv asjake.


Niih, nüüd kõrvalt aga küsiks, et kas sa, Vabarnamees, oled üldse Last Exile näinud? Sest võib-olla tõesti olen ma oma küünilisuse või muudel banaalsetel põhjustel võimetu leidma, et LE paatos on omal kohal ja täiesti ausalt esitatud, kuid sellisel juhul pole muud öelda, kui et kastisüsteemi rakendades hoiaksin teie omast eemale ja püherdaksin heameelega samas mudas koos teiste haledat tilkuvat diipi põlgavatega.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Random Hero
muumikontroll


Liitunud: 16 Sept 2007
Postitusi: 712
Asukoht: Kosmos

PostitusPostitatud: Reede Apr 04, 2008 00:00    Teema: Vasta viitega

Kallis Jikidhah, ma ei ole sind kusagile visanud. Samuti ei ole ma vähemalt enda arust öelnud, et sul oleks halb maitse, või et minu maitse ülim oleks. Mul on lihtsalt liiga palju kogemusi halbade animetega, mida on (heade pähe) soovitatud. Näiteks kasvõi Zero no Tsukaima. Kui ma kunagi sarja keskel seda kiruma hakkasin, siis soovitaja ainsaks vastuargumendiks jäigi "Aga Louise on nii nunnu kui ta vihastab."

Minu maitsest veel niipalju, et seda on üsna tihti halvaks nimetatud, kuna ma vaadanud üldiselt madalalt hinnatud animet, näiteks Naruto, Demonbane, Love Hina.

Bakas olen ma rohkem harjumuse ja rahva pärast, anime üle arutamine on tahaplaanile jäänud. Üldiselt ei kuuluta ma oma arvamust, kuid kui leian mõne hea anime, millest on bakas kurvastavalt vähe juttu olnud, siis teen väikese tutvustuse või müksan vana teemat.

Aga lõpetaks off-topicuga. kui sa tahad mulle veel midagi selgitada (olen pika taibuga), siis võid seda julgelt privas teha. Samuti jään ootama Vabarnamehe arvamust Last Exile'st, kuna tema arvamus on üks neist, mida ma arvesse võtan.
_________________
Mulle meeldisid foorumid. Igaühel oli äge avatar ja signatuur.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Reede Apr 04, 2008 01:58    Teema: Vasta viitega

Mulle steampunk üldse peale ei lähe. Steamboy ka ei meeldinud. Aga Range Murata, nagu Hauakaevaja ütles, on hea . (Blue Submarine No.6)


Last Exile'ist paar osa vaatasin kunagi aga lõpuni pole viitsinud vaadata.

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Vabarnamees
mario with money


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1802
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Apr 04, 2008 06:12    Teema: Vasta viitega

Jikidhah kirjutas:
Niih, nüüd kõrvalt aga küsiks, et kas sa, Vabarnamees, oled üldse Last Exile näinud? Sest võib-olla tõesti olen ma oma küünilisuse või muudel banaalsetel põhjustel võimetu leidma, et LE paatos on omal kohal ja täiesti ausalt esitatud, kuid sellisel juhul pole muud öelda, kui et kastisüsteemi rakendades hoiaksin teie omast eemale ja püherdaksin heameelega samas mudas koos teiste haledat tilkuvat diipi põlgavatega.

Öh... Sobib? LE olen näinud, väga sügavat negatiivset ega ka positiivset muljet see mulle ei jätnud, v.a seeria väga kõrged production values'id, millel nii silm kui kõrv puhkas. Seega ei tekkinud seda vaadates minus väga üllaid tundeid ega ka vajadust foorumis seeria ja seda nautinud inimeste peale kõrge kaarega lasta. Samas on seda viimast viimase viie aasta jooksul üha harvemini sündinud, ilmselt hakkan manduma...

Minu sõnum oleks lihtsalt see, et animes (nagu ka muudes mingit lugu jutustavates teostes) on tegelased oma käitumises paratamatult kas rohkem või vähem narratiivi vangid. Narratiivi on aga loonud keegi, kel on selleks reeglina mingi eesmärk. Meie ülesanne vaatajatena on enda jaoks see eesmärk lahti mõtestada ja otsustada, kuidas me sellesse suhtume. Üks oht seejuures on takerdumine narratiivi enda kulgu või selle esitamise viisi. Oluline ei ole mitte see, kas tegelased käituvad lollilt, vaid see, miks nad seda tegema on pandud. Kui loo jutustamise taga olev mõte on minule vastuvõetav, siis ma suhtun leebemalt ka sellesse, kui lugu jutustatakse viisil, mida ma ise ei kasutaks. Võib-olla hakkab loo jutustamise viis mulle vastu, kuna ma ei kuulu jutustajaga samasse kultuurikeskkonda? Kui jah, siis kui põhjendatud ikkagi on minu etteheited talle, kui pädev hukkamõistja ikkagi olen?

Minu lahendus säärastel puhkudel on läbiva idee otsimine ja, olles selle (vähemalt enda meelest) leidnud, oma suhtumise kujundamine. Igalühel muidugi oma viis reageerida, eks.
_________________
Vabarnamees: nagu lendav tigu * ~animeloend~
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Reede Apr 04, 2008 15:48    Teema: Vasta viitega

Jikidhah kirjutas:
Pole küll sarjakest veel jõudnud läbi vaadata, kuigi kavas on, kuid nende läbi vaadatud kuue osa peale on süda juba omajagu hüpanud - oma 20 korda olen sunnitud olnud pausile panema ning siis kogu jõu kokku võtma, et ikka edasi vaadata. Ja millest siis on tingitud selline meeleline nõrkus? Nimelt olen nõnda empaatiline inimene, et olen võimetu vaatama stseene, kus ma lihtsalt TEAN, et karakterid end lolliks teevad ja paraku on Last Exile selliseid stseene täis. Kardetavasti enamik bakalasi minuga selles siiski ei nõustu, kuna teie vast hoiate neid wannabelikult sügavaid ja eepilisi stseene südame lähedal, kuid ma näen neist vaid odavat lamedust ja seega on mark vaadata, kuidas tegelane hakkab enda arust jälle miskit rõvedalt sügavat kõnet pidama, mis siis kõigile karmidele sõduritele räigelt südamesse läheb. Sorry vaan aga päriselus on nõnda, et mis on püha ja sügav sinule ei ole teps mitte nõnda teisele ja seetõttu on lihtsalt lapsik arvata, et ükski siiamaani eksisteerinud sügavatest kohtadest võiks vähegi normaalsete inimeste seas läbi minna. Ehk siis siit järeldades pole Last Exile's ühtegi normaalset inimest või ta on lihtsalt saast anime.

till

range murata :bow:
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Jikidhah



Liitunud: 23 Nov 2006
Postitusi: 120

PostitusPostitatud: Laup Apr 05, 2008 14:15    Teema: Vasta viitega

Võiksin küll Hauakaevajale privas vastata, kuid kuna ka teistele sooviksin vastata, teen kriban siis midagi (suhteliselt) lühidat ja (loodetavasti) lõpetavat vastu.

Hauakaevaja - loodan, et sa tõsiselt ei arva, et ma enda lemmikanimesid maailma parimateks pean. Seda olen sunnitud ütlema, kuna sa Zero No Tsukaima sisse tõid. Ei leidnud ma isegi midagi nunnut peapreilna vihastamistes, kuid minule mõjus just see fantasy-Potterlik õhkkond - olen nimelt parandamatu Potteri-fänn (raamatute vaid siiski, kuigi kohati käravad ka õhustiku tõttu 3. film ja esimesed 3 mängu). Sellest hoolimata ei kuulutaks seda parimaks, nii et sinu üleeelmises postis olnud tutvustus oli suht liiast.
Anyway, maitsega on nagu maitsega on - igalühel omat moodi, aja jooksul küll muutuv, kuid enamasti siiski vaid inimese enda muutumise tõttu. Mina lihtsalt leian, et kui on lubatud sarja kiitvad postid, siis peab ka samamoodi olema vastupidiselt (millest tegelikult vaidlus ju algas).

Vabarnamees - kõigi lugudega on paratamatult selline kohake, et kriitikat võidakse kuulda ka selle suust, kes pole vastavas sihtgrupis ning kuigi see kriitika ei ole vast küllalt pädev, kui isik pole vastavate tagamaadega kursis, on see siiski vajalik, kui isik suudab oma kriitikat esitada konstruktiivselt, sest kui saada kiitust vaid oma kaaslastelt jääb tegelikult teos objektiivselt hindamata. Muidugi ei kutsu ma end mingiks objektiivsuse etaloniks, kahtlen, et selline asjake nagu "objektiivsus" üldse inimeste seas eksisteerib, kuid mitme erineva grupi liikmete arvamused on siiski kokku pandult rohkem ütlevad kui vaid ühe grupi arvamus. Et vältida pimedust.
Samuti loeb minu jaoks peale mõtte ka selle esitamine. Ühest küljest on küll mõte iseenesest tähtsam, kuid paratamatus on see, et kehakeel loeb tihti rohkem - ehk selle esitamise viis on samuti tähtis. Eks muidugi mõjutab seda viisi inimese elukeskkond, kuid vaevalt suhtuksid meist keegi sõbralikult mõnda noorde rassismi ideede pooldajasse, kelle kaitseks võib tuua, et ta on kasvanud rassistlikus keskkonnas ja meie lihtsalt ei mõist tema ideed sügavust. Ehk siis nagu sa ütlesid - "igalühel oma viis reageerida", universaalsust ei eksisteeri samuti. Seletan siis vaid enda oma. :)

Acousmatique - nonoh, that's the best you can do? Aga see samuti selleks, vaevalt keegi (me ise kaasa arvatud) sooviks siin näha vulgaarsuste lahingu algust, kuna sellise kommentaari järel ma midagi rohkemat sust ei eeldaks.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Laup Apr 05, 2008 14:57    Teema: Vasta viitega

Omg Exbi teine tulemine :OO
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Jikidhah



Liitunud: 23 Nov 2006
Postitusi: 120

PostitusPostitatud: Laup Apr 05, 2008 18:38    Teema: Vasta viitega

kammerer kirjutas:
Omg Exbi teine tulemine :OO

Not really, m8. ^^
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Apr 08, 2008 01:15    Teema: Vasta viitega

Jikidhah kirjutas:
Vabarnamees - kõigi lugudega on paratamatult selline kohake, et kriitikat võidakse kuulda ka selle suust, kes pole vastavas sihtgrupis ning kuigi see kriitika ei ole vast küllalt pädev, kui isik pole vastavate tagamaadega kursis, on see siiski vajalik, kui isik suudab oma kriitikat esitada konstruktiivselt, sest kui saada kiitust vaid oma kaaslastelt jääb tegelikult teos objektiivselt hindamata.

shounen/shoujo anime kohta kuulata kriitikat inimestelt kes pole tagamaadega kursis ning ei kuulu sihtgruppi ja kellele see ei meeldi? kuulata näiteks kriitikat digimoni kohta inimeselt kellele see täiesti vastukarva on, vaatamata sellele, et lastele läheb see täiega peale? see on sinu arusaam objektiivsest hindamisest?

olen ka ise LE-d vaadanud ning üldmulje on Vabarnamehe omaga üsna sarnane - oli ilus ja kena ning minu jaoks lõppkokkuvõttes ka lugu üsna rahuldav. paatos jmt ei häirinud üldse, st minu jaoks ei kumanud see kuidagi domineerivalt läbi ega omanud mingit erilist tähtsust. sellest lähtudes ütleks, et praegusel juhul on pigem tegemist konfliktiga sinu ja anime tegelaste arusaamade vahel - nagu näiteks minu puhul teemas KimiNozo.

seega kokkuvõtteks ütleks, et praegu sa pigem väljendad enda rahulolematust selle suhtes, et tegelaste käitumine erineb liiga palju sinu arusaamisest sellest mida nad tegelikult sinu arust teha võiksid. ja kuigi "mitme erineva grupi liikmete arvamused on siiski kokku pandult rohkem ütlevad kui vaid ühe grupi arvamus" ei anna mitme grupi erinev arvamus veel kokku objektiivset arvamust.

ps! objektiivne arvamus minu nägemuse järgi ei ole aritmeetiline keskmine vaid mingitele üldistele standarditele vastav arvamus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: