OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Tengen Toppa Gurren-Lagann
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Mai 17, 2007 00:30    Teema: Tengen Toppa Gurren-Lagann Vasta viitega

Ma ei saa aru, miks c0en sellest animest veel kirjutanud ei ole, igatahes ...



Gurren-Lagann, GAINAX/Aniplex/Konami,2007

Ma usun, et paljudele on see anime juba tuttav, kuna teda ümbritseb üpris palju furoori. Ja c0en, kui sa Gurren-Lagann'it juba ei vaata, siis soovitan sul seda soojalt teha. Arvestades seda, mis on minu arvates sinu maitse (sci-fi, mechad, Dead Leaves, Aqua Teen Hunger Force'i avatar) on see su selle aasta alguse lemmik anime : P.

Lühidalt. Millalgi tulevikus (?) elavad inimesed maa-alustes koobastes ning tegelevad kaevandamise ja niisama halva elu elamisega. Üldiselt ei teata, mis asetseb maa-peal, või kas selline koht üldse eksisteerib. Selle loo protagonist, Simon, leiab koopa ümbruses tunneleid kaevates veidra mecha-laadse masina. Tema hea sõber ning teatud mõttes mentor, Kamina, soovib koopast välja pääseda ning suuri tegusid teha ja maailma näha. See saabki lõpuks teoks, kui läbi lae vajub nende eluasemesse suur ja kuri robot ning poolpaljas suure püssiga neiu, Yoko. Ühiselt hakatakse roboti vastu võitlema ning Simoni leitud mecha abiga suudetakse üheaegselt nii kuri robot hävitada, kui ka maapinnale pääseda. Ja siit algab Kamina, Simoni ja Yoko seiklus jne.

Mulle see anime meeldib. Stiilselt joonistatud ja väga naljakas. Igasugu elukate ja tegelaste disain on ka lahe. Loos paistab pööraste lahingute ja ajuvaba huumori vahelt ka tõsisemaid nüansse, mis tekitab vaadates hea tunde. Et selles animes toimub peale lihtsalt pulli tegemise veel midagi. Animatsioonilt ja suhtumiselt ning kaameranurkadelt meenutab mulle kohutavalt Furi Kuri'it või Noiseman Sound Insect'it (tegelikult täitsa mitut Studio 4C asja nagu Eternal Family vms) või sedasamust Dead Leaves'i või kasvõi Trava: First Planet'it. Selline animatsioon läheb mulle isiklikult igatahes väga peale.

Edittt: See sarnasus Trava'le ja Furi Kuri'le hakkas kripeldama ning uurisin natuke anime tausta. Tuleb välja, et Gurren-Lagann'i eest on vastutavad samad inimesed, kes ka FLCL'i ning Trava eest : P. Et võta näpust. Anime sai kohe veidi väärtuslikumaks. Hea tegelt, et ma vaadates seda ei teadnud, sest sain jälgida asja eelarvamuste vabalt.

Ütleks, et selle hooaja kindlasti üks paremaid asju siiamaani. Eepiline elamus garanteeritud.

Subidega oli mul natuke jamamist selle seeria puhul : (. Mida on vist ka screenshot'idelt aru saada. Kuna teda tõlgivad päris paljud erinevad grupid, siis ei suutnud üldse otsustada, milliseid vaatama hakata. Kõige kvaliteetsem grupp tundub olevat Order, aga kuna nad tõlgivad jube aeglaselt (Gurren-Lagann on üks neist animedest, mida tahaks hästi palju järjest vaadata) ning mulle ei meeldi .mp4, siis otsustasin hoopis üpris ebakvaliteetse aga kindla Nyoro~n Fansubs'i kasuks.

Et siis "..drill yourself into heaven.." ja "..dont believe in yourself, believe in me who believes in you.." ning muud head soovitused kallis Baka.













P.S. Ilgelt ebaesteetilised screenshotid on ikka ma vaatan. Sry, aga ma ei viitsi neid lõikama hakata : (.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
c0en
the MAN


Liitunud: 14 Apr 2004
Postitusi: 444
Asukoht: +35° 39' 37.47, +139° 43' 45.26

PostitusPostitatud: Nelj Mai 17, 2007 06:18    Teema: Vasta viitega

.





ma olen võtnud uue suuna et kirjutan ainult animedest mis on vanemad kui 10 aastat no ok 7 aastat. Se nyyd muidugi ei tähenda et ma uuemaid ei vaata, vaatan ikka (loe et ei hakka suurustama numbritega olen ju tagasihoidlik inimene toim.)

ei no ma vaatan kyll teda kuid mul on nyyd miskipärast tuurid sytt kaevandada ja abyssis kolle maha lyia (loe et läk of intrest)

kevad ikkagi ju :)
_________________
this knif drink a manners under a Creative Commons Attribution 2.5 License//CRBS needs you - if you're horny and gorgeous female
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Ummi
lovely berry


Liitunud: 8 Apr 2006
Postitusi: 3500
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Mai 17, 2007 13:35    Teema: Vasta viitega

Tore anime, vaatan aeg-ajalt. Need kurjad furry'd näevad veidi kahtlased välja aint, kui ma õigesti mäletan asja.
_________________
baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
xin Zeran
Täitsa lõpp .. exx äää?!?!?


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 556
Asukoht: Kirik

PostitusPostitatud: Nelj Mai 17, 2007 14:36    Teema: Vasta viitega

Kui meeldib FLCL ja mechad siis muutub Gurren Laggan kohustuslikuks.
Hea animatsioon, toredad naljad (kohati küll ülepaisutatud). Sisu on hetkel veel segane, kuid ehk järgmise paari osaga saab ka see veidi selgemaks.
:)
Igaljuhul on tegemist väärt animega ja soovitan ka võhikutele
:P
_________________
$> cd /pub
$> more beer

$> man woman
No manual entry for woman
$> exit

Church of Scientology
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Teis Mai 22, 2007 18:12    Teema: Vasta viitega

Päris hea anime, kuigi alguses mulle nii ei tundunud. Naljad ei läinud minu puhul naelapea pihta esimese kahe osa jooksul, aga siis läks juba paremaks. Absurdsele sisule aitab kaasa ka vaba ja humoorikas joonistusstiil, aga mulle siiski ei meeldi, sest on natuke liiga konarlik. FLCL-iga võib sarja (vähemalt stiililt) võrrelda küll, isegi minul tuli FLCL kohe alguses pähe, samas sisu meenutas esmapilgul (ühe review tõttu) NGE-d.
Ma peaks veel mainima, et sarja ending theme meeldib mulle väga!
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Reede Okt 05, 2007 00:52    Teema: Vasta viitega

Nii-nii, nooremad ja vanemad, nii-nii, täna räägime klassikast ja selle tekkest.

Minu käesoleva ja viimase posti vahel on neli kuud ja on ka põhjust kirjutada, sest täna vaatasin Tengen Toppa Gurren-Laganni viimase osa ära. Ovatsioonid! Viimane osa oli ülikõva, täpselt nagu kogu ülejäänud sari oli ülikõva. See anime polnudki kellegi "kevadine valik 2007" nagu neid tiitleid innukalt jagati, aga tegelikult on see "anime 2007" ja midagi nii head vaevalt et lähitulevikus näeb. Ma seletan sõna "hea" lahti, sest ma ei mõtle seda omadusõnana sü¾ee, animatsiooni, muusika, tegelaskujude arenduste jms kohta, kuigi ka need on head, mõni parem, teine veel parem. Mõtlen ma "hea" all hoopis "innovaatilist" ja "alustpanevat", see anime ei lähe kiiresti meelest ja seda on ka tulevatel põlvkondadel hea vaadata. Sellepärast tahtsingi postituse alguse klassikast rääkida - usun, et klassikaks see anime saab. Kas see on tõsi või mitte, näeme kunagi hiljem, mitte vähem kui 5 aasta pärast. Nii et praegu pole selle üle mõtet pikemalt vaielda.


Oma eelmises postis kritiseerisin ma GL-i rohkem kui tarvis ja ega ta mulle siis väga meeldinudki, kuskil viienda osa kandis tekkis lausa tahtmine pooleli jätta. See oli puhtalt minu süü, kahel põhjusel:
a) Ma vaatasin sarja kui komöödiat, aga see sari pole komöödia. On humoorikas, aga ei ole komöödia.
b) Ma vaatasin sarja kui mecha-animed. On mechad, aga minu arust jätab see ¾anriliigitus animele halva maigu külge. Mina ootasin tavalisi mechavõitluseid (igavad), aga GL-is on teistsugused mechad, seal ei ole miski tavaline.

Ning muidugi on iga algus vaevaline ja ega seegi sari pääsenud. Kuid millalgi enne kümnendat osa toimus ühe kurva sündmuse näol sü¾epööre, mis pani mu mõtlema: "Oota, see on ju päris huvitav sari." Ja läks aina huvitavamaks. Tegelased olid ka igavesti vinged. Lahingud olid ka. Lugu räägib kokkuvõttes inimkonna tahtejõust, vastupanust orjusele ja igikestvast soovist "end läbi taeva puurida" ehk otsida uusi piire. See on muidugi minu leitud filosoofiline terake, animes oli juttu spiraalolenditest, kelle hulka ka inimesed kuuluvad. Ning inimestele pole miski kunagi ületamatu ja sellepärast oligi lahingute ajal peategelaste suust tihti kuulda: "Ärge alahinnake meid! KES ME TEIE ARUST OLEME!?" Nad on Gurren-Lagann, nad on Dai-Gurren Brigade, nad on spiraalolemused, nad on inimkond ja nad ei peatu millegi ees. Ning üheski minu nähtud animes pole inimesed alustanud nii madalalt (maa alla peitunud väikestest küladest) ja lõpetanud nii kõrgel ja kaugel, vallutades aina uusi asumaid nii maal, merel kui ka õhus.


Sai vist piisavalt kirjutatud. Kokkuvõttes võib öelda, et väga hea anime 9/10 saaks kätte ja rohkem poleks vaja olnudki seda ekstaasis kirjutatud kiidulaulu. Aga siiski...
Gurren-Lagann on midagi sellist, mida te varem näinud ei ole! Vaadake kindlasti!
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
erick
küps PSP-d plõgistav noormees


Liitunud: 29 Märts 2004
Postitusi: 934
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Reede Okt 05, 2007 08:47    Teema: Vasta viitega

Eelkõnelejad ütlesid juba kõik ära, seega jääb üle vaid korrutada:

Väga vinge absurdikastmes over-the-top visuaalidega märul, mida mõtlevatele inimestele vürtsitavad kavalalt peidetud põnevad filosoofilised meemid ja veidi echhit siin-seal.

Me very likey. Kallis Kallis
_________________
--taevas linna kohal oli läbikõrvetatud vooluringi värvi--
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ShinNatsume
Robin, komadori


Liitunud: 12 Juun 2007
Postitusi: 1785

PostitusPostitatud: Reede Okt 05, 2007 12:15    Teema: Vasta viitega

:P Olen näinud gifi sellest animest ja mõtlesin kust pärit..Nüüd tean.
See mecha tuletab natuke gundamit meelde ja tutvustuse järgi on FLCL moodi.
Tahaks ka vaatama hakkata mõnikord aga et anidb järgi pole ükski sub grupp tervet animet ära subbinud.
Et mis oleks esimestele ja mis viimastele osadele hea grupp?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Hull



Liitunud: 31 Juul 2003
Postitusi: 345
Asukoht: Kuskil

PostitusPostitatud: Reede Okt 05, 2007 12:44    Teema: Vasta viitega

Mina olen siis selline vennike kes jälgis seda animed esimese osa ilmumisest peale ja peab ütlema, et anime esimene pool on veidi lahjem kui teine pool. Ma ise oleks selle anime hindamisel veidi tagahoidlikum annaks 7/10. Kuid kindlasti on see anime üks selle aasta huvitavamaid, sest minu meelest on see aasta üldiselt heade animede poolt ültse lahja võitu.
_________________
Don´t call me Mister! I work for living.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Envy



Liitunud: 7 Aug 2007
Postitusi: 356

PostitusPostitatud: Esm Okt 08, 2007 21:39    Teema: Vasta viitega

normaalne anime. Minu esimene mecha-¾anris anime siis. Noh hetkeks olen 14 episoodi läbi vaadanud ja üpriski lahe tundub. Soovitan.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
erick
küps PSP-d plõgistav noormees


Liitunud: 29 Märts 2004
Postitusi: 934
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Okt 09, 2007 21:56    Teema: Vasta viitega

Gurenn Lagannist tuleb muide Nintendo DSi peale mäng - gamtrailersis on treiler üleval wink
_________________
--taevas linna kohal oli läbikõrvetatud vooluringi värvi--
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
lexo



Liitunud: 19 Apr 2007
Postitusi: 54

PostitusPostitatud: Kolm Okt 10, 2007 10:48    Teema: Vasta viitega

Vaatasin ka selle anime otsast lõpuni ära. Väga hea anime! Väga emotsionaalne ning ma usun et see ei jäta kedagi külmaks, kas siis heas või halvas mõttes. Kuid kindlasti soovitan!
_________________
Suur tänu minule kõigi poolt!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Envy



Liitunud: 7 Aug 2007
Postitusi: 356

PostitusPostitatud: Nelj Okt 11, 2007 15:10    Teema: Vasta viitega

sain ka tolle anime läbi. Lahe lõpp oli. Imestasin kaa et teema jõudis areneda nii kiiresti 27 episoodiga kui võrrelda seda esimese episoodiga. Vahepeal oli selline lapsik minuarust aga üldiselt gggreat. Soovitan . 8/10 minu arust.
Break the unbreakable
Touch the Untouchable
Raw Raw Fight the Powwa !

Edit// : keegi teab selle laulu nime?


Viimati muutis seda Envy (Nelj Okt 11, 2007 18:55). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Yoshy
U.C.0079


Liitunud: 4 Apr 2003
Postitusi: 765
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Okt 11, 2007 17:17    Teema: Vasta viitega

Envy kirjutas:
Break the unbreakable
Touch the Untouchable
Yo Yo Fight the Powwa !

Edit// : keegi teab selle laulu nime?


Tegelt on see Raw! Raw! mitte Yo Yo

Laulu nimeks on aga "Rap wa Kan no Tamashii da! Muri wo Toushite Douri wo Kettobasu! Ore Tachi dai Gurren Dan no Theme wo Mimi no Ana Kappo Jitte yo~ Kukiki Yagare!!"

Ahjaa, tegemist on nüüdseks ühe minu lemmikanimega.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Envy



Liitunud: 7 Aug 2007
Postitusi: 356

PostitusPostitatud: Nelj Okt 11, 2007 18:56    Teema: Vasta viitega

mmhh ei leia kuskilt seda lugu. Aga tänan anyway.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Nelj Okt 11, 2007 19:25    Teema: Vasta viitega

Mul on Tengen Toppa Gurren-Lagann BEST SOUND torrent, seal on terve soundtrack ja küll sa mu lemmiklaulu (ja sinu enda oma ka nagu näha) üles leiad, kui natuke aega seal otsid.

Do the impossible,
See the invisible!
Raw! Raw! Fight the power!
Touch the untouchable,
Break the unbreakable!
Raw! Raw! Fight the power!

Raw! Raw! ongi vist ametlikult...
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Envy



Liitunud: 7 Aug 2007
Postitusi: 356

PostitusPostitatud: Nelj Okt 11, 2007 20:51    Teema: Vasta viitega

cenorig kirjutas:
Mul on Tengen Toppa Gurren-Lagann BEST SOUND torrent, seal on terve soundtrack ja küll sa mu lemmiklaulu (ja sinu enda oma ka nagu näha) üles leiad, kui natuke aega seal otsid.

Do the impossible,
See the invisible!
Raw! Raw! Fight the power!
Touch the untouchable,
Break the unbreakable!
Raw! Raw! Fight the power!

Raw! Raw! ongi vist ametlikult...

kuule suured tänud wink شكرا

Btw, võibolla kõik ei tea, et peale viimase osa endingut näitab mis on juhtunud 20 aastat hiljem.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ShinNatsume
Robin, komadori


Liitunud: 12 Juun 2007
Postitusi: 1785

PostitusPostitatud: Esm Nov 05, 2007 14:29    Teema: Vasta viitega

ShinNatsume kirjutas:
Et mis oleks esimestele ja mis viimastele osadele hea fansub grupp?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Esm Nov 05, 2007 14:37    Teema: Vasta viitega

ShinNatsume kirjutas:
ShinNatsume kirjutas:
Et mis oleks esimestele ja mis viimastele osadele hea fansub grupp?

Sarja tõlkijatega oli miskine jama, keegi ei tahtnud korralikku tööd vahepeal teha. Nyoron fansubsi vaatasin ise ja pärast seda vaatasin, mis ette juhtus. BSS vms käras küll vaatamiseks. Nüüd valmistab aegamisi episoode ka Black-Order fansubs.
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ShinNatsume
Robin, komadori


Liitunud: 12 Juun 2007
Postitusi: 1785

PostitusPostitatud: Esm Nov 05, 2007 14:47    Teema: Vasta viitega

cenorig kirjutas:
ShinNatsume kirjutas:
ShinNatsume kirjutas:
Et mis oleks esimestele ja mis viimastele osadele hea fansub grupp?

Sarja tõlkijatega oli miskine jama, keegi ei tahtnud korralikku tööd vahepeal teha. Nyoron fansubsi vaatasin ise ja pärast seda vaatasin, mis ette juhtus. BSS vms käras küll vaatamiseks. Nüüd valmistab aegamisi episoode ka Black-Order fansubs.

Order grupil olid jah vaatan parimad komentaarid ja hinne anidb's, ootan siis lihtsalt kuni nad selle ära teeksid ja siis tõmban kõik osad..
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 3

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: