OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Seirei no Moribito
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Nelj Juun 21, 2007 23:20    Teema: Seirei no Moribito Vasta viitega

Tõlge oleks siis Guardian of the Sacred Spirit ehk maakeeli "Püha hinge valvur" ja see on 2007 kevadine anime, nii et umbes 11 osa väljas hetkel. Põhineb populaarsel kümnest raamatust koosneval romaaniseerial.

Fantaasia¾anri kuuluv anime jutustab rändavast naissõdalasest Balsast, kes juhuste kokkulangevuse tõttu peab kaitsma noort Chagumit, printsi, keda jahivad keisririigi oskuslikumad jällitajad poisi enda isa nõudmisel. Chagumis elab või õigemini asub iidne vaim (seekord pole vaja Narutoga paralleele tõmmata), mis tõotab riigile ja selle rahvale halba ning keisril puudub muu võimalus, kui oma poeg surma määrata. Seni on kõik tapmiskatsed ebaõnnestunud, mille üle Chagumi ema võib vaid rõõmu tunda, kuid poisi õnn ei saa kesta igavesti ja seetõttu palub keisrinna Balsat (kes enne oli võhivõõrana printsi uppumissurmast päästnud), et ta poisi enda hoolde võtaks. Ta annab Balsale üpriski suure varanduse ja korraldab tulekahju, sest siis saaks ta väita, et prints selles suri, kuigi põlengu varjus saavad Balsa ja Chagum lossist põgeneda. Keisrit ja tema kaaskondlasi aga petta ei õnnestu.

Balsa ise on omapärane peategelane anime jaoks, mitte ainult sellepärast, et ta on kolmekümnendates naine, kes leiba teeninud ihukaitsjana vaid ka seetõttu, et tema relvaks on oda, mis lihtsalt pole animedes tavaline - muidu on kangelaste haardes ikka suur mõõk või siis mingi lahe relv (mis on küll lahe, kuid päris sõjas kõike muud kui kasulik). Ta on tapnud palju ning kahetseb seda ja lubab rohkem mitte tappa. Tapnud on ta ka enda väitel kaheksa inimest, kes talle väga kallid olid ning seetõttu on ta lubanud sama palju elusid päästa. See on ka põhjuseks, miks ta võtab printsi enda kaitse alla, tõmmates keisririigi sõjaväe enda peale, määrates end põhimõtteliselt surma.

Sarja tegevus on üldiselt aeglane ja rahulik, aga ärge võtke seda negatiivse omadusena! On ka võitlusi, aga see pole kõige tähtsam osa. Animes ei tule ühe vastase järel kohe teist tugevamat, kelle tapma peab ning pahad isegi ei ole pahad - valitseja pole võimunäljas iivil emperor vaid ta tunneb oma pojale kaasa ja Chagumi jälitajad isegi kiidavad Balsa heatahtlikust ühele sepale.

Muusika on hea ja animatsioonist ma ei räägigi, selle koha peal pöidlad püsti.
Veel mulle meeldib anime juures, et tegevus toimub fantaasiamaailmas, aga mitte euroopalikus nagu teistes minu vähenähtud fantasy-animedes, vaid aasiahõngulises maailmas. Alguses ma arvasin, et see on pigem alternatiivajalooline lugu ja kohtade nimed on vaid mulle tundmatud, aga see pole päris nii. Taustamaailmaga on nähtud väga palju vaeva, seal on kõik kombed ja igapäevased asjad-toimetused tuttavalt jaapanlikud, aga samas originaalsed. Mängu on toodud ka huvitav vaimudemaailm Nayug (tavaline maailm on Sagu).

Tasuks vist ka mainida, et re¾issöör on Kenji Kamiyama, kes teinud ka GitS:SACi.












_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Juun 21, 2007 23:32    Teema: Vasta viitega

Jah, see on minu meelest ka päris hea seeria. Ise olen kaheksanda episoodi juures pooleli juba pikemat aega, kuna ei ole olnud üldse aega midagi vaadata. Balsa on minu arvates ka suhteliselt Kusanagilik - kaalutlev ning oma ametis perfektne jne. Kuna Balsal on ka need mitte-animelikud huulud meenutab ta ka Blood'i Sayat. Selline morfoos nendest kahest. Minu mäletamist mööda oli ka muusika väga hea.

Paraku ei ole fantasy eriti minu teema ning mõned asjad häirivad seeria juures. See witchdoctor slash maag vana naine, kes on natuke liiga selline ghibli ning Aramaki ristsugutisest kõiketeadja.

Kuid samas selle noore printsi tegelaskuju mulle väga meeldis. Ei ole päris tüüpiline segaduses laps (ala. Raki). Ning Balsa ka muidugi väga sheff tegelane.

Ja animatsioon, nagu Cenoriq juba mainis, seeriate koorekiht. Selline sile CG ning ilusad taustad ja nauditavad võitlusstseenid. Sellel hooajal olengi vaatama jäänud hethe seisuga Seirei no Moribitot, Gurren Laganni, Denno Coili, Bokuranot ning natuke ka Claymore'i. (Aa ja kusjuures see Terra e.. läks ka heaks ja Moonlight Mile tasuks ka vist uuesti alustamist).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Vabarnamees
mario with money


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1802
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Juun 22, 2007 14:08    Teema: Vasta viitega

Ma mingi üle kahe kuu juba ootan, et keegi teeks teema animest, mis on ~Vabarnamehe valik: kevad 2007, vol. 2~. Õnneks on nüüd ootamine läbi.
_________________
Vabarnamees: nagu lendav tigu * ~animeloend~
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail Vaata liikme veebilehte
uplink



Liitunud: 14 Juul 2003
Postitusi: 188
Asukoht: RLV\Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Juun 28, 2007 18:50    Teema: Vasta viitega

OMG nagu midagi tõsiselt head ja kvaliteetset üle pika aja.
Positiivne, et tegevus toimub välja mõeldud maailmas, see annab selle tegijatele suurema vabaduse just näiteks ¹amanismi (jee!) ja astroloogia vallas fantaseerimiseks. Ning kõik need detailid - nagu need väikesed lisaterad katanadel, mis tundub, et on kõikidel mõõkadel, mõjuvad selles keskkonnas nii igapäevaselt, et üldpildis jääks tegevus nagu siiski Jaapanisse. Sari olekski ¾anrilt rohkem alternatiivajalooline seiklus, kui tõsine fantasy. Vaimud ja ¹amaanid on ju ka meil olemas, ja kui neid vaid teises vallas kohata saab, siis pole see nii maagiline midagi.
Viimased episoodid on olnud rahulikud, kuigi mitte läbinisti fillerid, sest korraga hargneb mitu tegevusliini. Loogiline, et tegelased vajavad välja arendamist, kuid ma loodan, et tempo kauaks maha ei kruvitud. Veniv anime on kole.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
erick
küps PSP-d plõgistav noormees


Liitunud: 29 Märts 2004
Postitusi: 934
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Juul 02, 2007 22:42    Teema: Vasta viitega

Väärib upitamist. Vaadake, bakalased.
_________________
--taevas linna kohal oli läbikõrvetatud vooluringi värvi--
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
c0en
the MAN


Liitunud: 14 Apr 2004
Postitusi: 444
Asukoht: +35° 39' 37.47, +139° 43' 45.26

PostitusPostitatud: Teis Juul 03, 2007 06:45    Teema: Vasta viitega

.









seal on ju peategelane tomboy kes näeb välja just kui nõugogudeliidu naissportlane, keda on õnnistatud paari yleliikse kromosoomiga
_________________
this knif drink a manners under a Creative Commons Attribution 2.5 License//CRBS needs you - if you're horny and gorgeous female
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Teis Juul 03, 2007 14:42    Teema: Vasta viitega

Mulle meeldis see mündikeerutamise osa jubedalt. Umbes nagu Mushishi - väikese asjaga on võimalik terve episood ära täita ja väga põnevalt. Nagu ka see blacksmith'i osa. Seirei no Moribito muutub järjest sümpaatsemaks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Laup Okt 20, 2007 00:49    Teema: Vasta viitega

Kellel vaadatud? Kuidas muljed?

Ise peaksin ütlema, et kuulub kindlasti tänavuse aasta parimate animede hulka. Animatsioon oli tipptasemel ja seda lõpuni välja. Taustamuusika oli äärmiselt nauditav. Lugu suutis kaasa haarata, oli nii võitlusi kui rutiinseid toimetusi, põgenemist ja jälitamist, mälestuses tuulamist ja mündikeerutamist ka ning säärane sü¾ee ja tegevustiku korrapäratu muutumine tekitas tunde, et tegu on tervikliku looga, kus pole midagi üleliia ega puudu. Lugu räägiti nii nagu peab hiilgava kliimaksini välja. Ka tunnusmeloodia sõnad, mis hilisemates osades avaldati, olid väga huvitavad, mitte tüüpilise animelaulu sõnad. Samas oli ka Balsa & kompanii peamine eesmärk erinev maailma päästmisest või mõne paha kuninga tapmisest.

Selliseid animesid võiks rohkem olla. Igatahes.
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
zindrel



Liitunud: 27 Aug 2006
Postitusi: 356

PostitusPostitatud: Laup Okt 20, 2007 12:02    Teema: Vasta viitega

Mulle ka meeldis. Ainult viimane osa oli kuidagi mõttetu. Juba eelviimase osaga oli kõik öeldud minu meelest.
Meeldis see, et terve sari ei koosnenud võitlustest. Samas olid võitlused ka hästi tehtud - mõnusalt kiired ja põnevad.
Igal juhul soovitan vaadata :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
HotPapa1



Liitunud: 2 Veeb 2007
Postitusi: 86

PostitusPostitatud: Esm Okt 22, 2007 09:59    Teema: Vasta viitega

peab vaatama....animatsiooni stiil täitsa meeldib vaadates ss'te
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
chi



Liitunud: 18 Dets 2005
Postitusi: 574

PostitusPostitatud: Laup Nov 10, 2007 06:21    Teema: Vasta viitega

Väga mõnus anime oli. Animatsioon ja 'storyline' olid minu meelest väga heal tasemel. Lõpp oli samuti aktsepteeritav. Vaadake kindlasti, te ei kahetse.
_________________
AutoIt Script | Anime-Source | Watchanimeon
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
shadowman



Liitunud: 6 Veeb 2007
Postitusi: 829

PostitusPostitatud: Kolm Märts 04, 2009 21:02    Teema: Vasta viitega

Vaatan praegu seda animed. Vara veel järeldusi teha, aga paistab, et sellest kujuneb jällegi üks mu viimase aja lemmikutest. Potentsiaal on olemas ja samamoodi kõik vajalikud komponendid hea epic fantasy jaoks.

Rohkem muljeid siis, kui läbi saan.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Envy



Liitunud: 7 Aug 2007
Postitusi: 356

PostitusPostitatud: Esm Mai 25, 2009 21:39    Teema: Vasta viitega

sain äsja läbi, väga lahe anime. 8 / 10
Viimased osad olid vägevad.
Soundtrackid head.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
babuun



Liitunud: 10 Nov 2007
Postitusi: 499
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Mai 25, 2009 22:37    Teema: Vasta viitega

Hindeks annaksin 7või 8/10.Hästi tehtud anime oli.Visuaalselt oli ilus vaadata tegelasi ja maastiku.Story jättis ka hea mulje ja peategelaste tausta kohta sai ka piisavat infot.Ei jätnud küll nii sügavat muljet kui ,,Mononoke Hime" või ,,Mushi-Shi" aga vahest sai küll 5-8 osa järjest ära vaadatud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
shadowman



Liitunud: 6 Veeb 2007
Postitusi: 829

PostitusPostitatud: Nelj Juun 04, 2009 21:28    Teema: Vasta viitega

Nagu lubatud, heietan nüüd ka mina natuke "Seirei no Moribito" teemadel. Eelnevad postitajad on küll kõik olulise juba ära öelnud, aga sellisest animest lihtsalt ei saa kirjutamata jätta. Nii et nüüd võite võtta sisse mugavama asendi ja asuda lugema shadowmani loodetavasti mitte väga pikaks kujunevat esseed teemal "Miks Seirei no Moribito on üks kuradi hea anime". Või siis minna ja teha midagi asjalikku, näiteks koeraga jalutada.

Ütlen kohe alguses ära, et see anime on kõigile, kel vähegi fantasy vastu huvi, peaaegu et kohustuslik vaatamine. Ja seda enam sellistele nagu mina, kelle jaoks see ei ole lihtsalt huvi, vaid pigem nagu kustumatu nälg, mis tekkis juba väga väiksena teki all "Kääbikut" lugedes ja pole siiamaani vähenemisilminguid näidanud. See fantaasianälg on tegelikult ka üheks suurimaks põhjuseks, miks ma siin foorumis käima ja üldse anime vastu huvi tundma hakkasin, kuna mu esimene sügava mulje jätnud anime - Miyazaki "Mononoke-hime" - oli ju samuti selle ¾anri üks säravamaid esindajaid.

Kahjuks ei ole head eepilist fantaasiat maailmas ja eriti anime-maailmas just ülearu palju, kuid seda enam on rõõmustav, kui millegi sellise otsa komistama juhtud. Ega ma peale sellesama "Mononoke-hime" ja "Juuni kokki" midagi rohkemat pakkuda ei oskagi (võibolla ka "Berserk", kuigi see läheb juba veidi ¾anrist välja; ning settingu poolest sobiks ehk veel "Claymore", olgugi et sisu poolest ma teda kindlasti eelnevatega samasse patta ei paneks). "Seirei no Moribito" on aga anime, mille võib ilma igasuguste süümepiinadeta nimetatud meistriteostega samale pjedestalile tõsta.

Hea fantasy ei koosne ainult maagiast, tohututest mõõkadest ja eepilistest lahingutest maailma päästmiseks kurja kuninga ikke alt, samuti ei saa heaks fantasyks nimetada seda, kui terve lugu tugineb vaid üksteisele lõputult järgnevate aina grandioossemaks muutuvate võitluste näitamisele. Hea fantasy peaks olema midagi enamat kui lihtsalt üks lugu - pigem olgu see nagu üks omaette väike universum, mis võib olla küll meie maailmast totaalselt erinev, aga peaks ometi tunduma kodune, läbimõeldud, detailne ja igas mõttes "nagu päris". Ja siin ei piisa ainult välisest küljest, kõik - alustades mütoloogiast, ajaloost ja poliitikast ning lõpetades olme, tavade ja igapäevaeluga - peab olema hästi paigas, tasakaalustatud ning tekitama vaatajas huvi selle maailma ja tema asukate vastu. Lisaks peab hea fantasy olema suuteline leima parimat keskteed kahe suure äärmuse vahel: ühest küljest on vaja jutustada eepilist lugu, ent samas tuleb jääda võimalikult "maalähedaseks", indiviidikeskseks ja usutavaks.

"Seirei no Moribito" on hea näide heast fantasyst. See on kõik, mis ma tahtsin öelda. Inimesed, vaadake seda sarja!

10/10


PS. Ei tea, kas järge oleks liiga palju loota? Ainest peaks nagu jaguma.

Lisaks: Mushi-Shi tundub huvitav. Tänks, babuun.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
AndreS



Liitunud: 3 Märts 2007
Postitusi: 548

PostitusPostitatud: Nelj Juun 04, 2009 22:10    Teema: Vasta viitega

shadowman kirjutas:

Inimesed, vaadake seda sarja!


Command acknowledged.
I'm on it!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
GiZ



Liitunud: 14 Märts 2009
Postitusi: 6

PostitusPostitatud: Nelj Juun 04, 2009 22:47    Teema: Vasta viitega

imelik , sarja pole kusagil suurtes p2p võrkudes. Või otsin vale asja ?Guardian of the Sacred Spirit
_________________
Soovita miskit head LaLaLaa
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
shadowman



Liitunud: 6 Veeb 2007
Postitusi: 829

PostitusPostitatud: Reede Juun 05, 2009 06:21    Teema: Vasta viitega

GiZ kirjutas:
imelik , sarja pole kusagil suurtes p2p võrkudes. Või otsin vale asja ?Guardian of the Sacred Spirit

Otsi jaapanikeelse nimega. "moribito" järgi peaks igalt poolt leidma.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
joan



Liitunud: 18 Apr 2008
Postitusi: 61

PostitusPostitatud: Reede Juun 19, 2009 21:59    Teema: Vasta viitega

Ma vaatasin seda mingi aasta tagasi.. väga meeldis! Eriti võlus mind muusika!
_________________
Unenäopäevik-joonistusplokk - http://joanlafolle.tumblr.com
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
AndreS



Liitunud: 3 Märts 2007
Postitusi: 548

PostitusPostitatud: Esm Juun 22, 2009 10:49    Teema: Vasta viitega

Vaadatud!

Täitsa lahe oli... 8/10 minu poolt. Ma olen rohkem Sci-fi fan aga vahelduseks oli see väga mõnus :) Hea story, ilus maailm, korralik lõpp. Soovitan ka teistel vaadata.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: