OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Animatsioonfilmid
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
Trash



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 733

PostitusPostitatud: Esm Juun 11, 2007 22:45    Teema: Animatsioonfilmid Vasta viitega

Mõnele teist võib see tulla üllatuse ja ¹okina aga animeeritud filme tehakse ka väljaspool jaapanit. Ausõna. Kopisin lühendatult mõned viimase aasta jooksul enim muljet avaldanud animatsioonide arvustused oma blogist. Soovitan!



Yeu Woo Bi - Five Tailed Fox - Lee Seong-Gang 2007

Viie sabaga valged rebased on loomad kes suudavad oma kuju muuta, ning tänu sellele esineda ka inimestena. Kui aga rebasele hakkab liialt meeldima inimnahas olemine, peab ta röövima elavalt inimeselt hinge, ehk võtma elujõu. See on pannud inimesed kujumuutjatesse vaenulikult suhtuma, ning sugupõlvede kestel on ringi liikunud võlurebaseid püüdvad kütid. Väike rebane Yobi pole kunagi tahtnudki inimeseks saada. Viimased tunduvad talle kohmakate ja rumalatena, rebasena on ta elu palju vilkam, ning huvitavam. Juhus viib ta aga kokku noormehega kes elab metsa kõrval asuvas problemaatiliste laste internaatkoolis, ning rebaseplika tahab järjest rohkem aega veeta ta seltskonnasl inimkujul. Yobi munsterdab ka ennast kooli õpilaseks ja peagi saab sellest alguse saatuslik sündmusteahel mis võib nii mõnelegi traagilisest lõppeda.



Filmi esimesed viis minutit jätsid kangesti Disney mulje, kuid see hajus hetkega kui 13 aastane peategelasest rebasetüdruk Yobi asus inimese kujul peegli ees oma rindu katsuma, et kas ikka on piisavalt suured noormeeste pilkude köitmiseks. Siis moondas ta ennast kolmekümnendates kaunitariks ja flirtis häbitult koolijuhatajaga, et ta "tütar" klassi vastu võetaks. Ukse taga moondas aga end taas tüdrukuks ja jooksis silma jäänud noormeest võrgutama. Veider seksuaalne noot mis sellest korea lasteanimatsioonist kõrva kumisema jäi aga eks need libarebased olegi sellised päid segi ajavad loomad. Suurem osa neid puudutavatest legendidest ongi tugeva seksuaalse alatooniga.
Minu suureks rõõmuks muutus aga animatsioon edenedes sisult järjest tumedamaks ja abstraktsemaks, omadus mis pakub naudingut ka vanemale vaatajale. Lastelik lollitamine muutub müstilis filosoofiliseks rännakuks, Disney moondub Ghibliks ja vaataja naelutatakse lummatult ekraanile. Oleks saanud kümmet eri moodi labast lastekat teha aga nimekas Seong-kang Lee ( My Beautiful Girl, Mari ) valis täiskasvanulikuma lähenemise. No olgu, ega film mingi lastekas olnudki, rohkem teismelistele orienteeritud, kuid suutis väga palju pakkuda ka minusugusele toile. Ei jäänud grammigi alla Ghibli viimastele, soe ja südamlik lugu.



L´Homme qui plantait des arbres - Frédéric Back 1987

Frédéric Back´i pärjatud animatsioon tundus esialgu nii tavalise nõukogude vene multika moodi, et lausa imestama pani Oscari võitja staatus. Seda imestust jagus aga vaid viieks minutiks, siis haaras Provence rahvuskirjaniku Jean Giono jutustus mind tugevalt embusesse ega lõdvestanud haaret enne lõppu. Frédéric Back´i joonistused ärkasid ellu ja teksti, ning pliiatsijoone sümbioos andis meeletult täiusliku tulemuse. Kuigi DVD-l on võimalik vaadata animatsiooni ilma Giono subtiitrireal jooksva tekstita, ei soovitaks ma seda siiski kellelegi, mõlemad täiendavad teineteist. Südamlik, ilus, värvikirev ja tugevalt rohelist loodussäästlikku mõtteviisi propageeriv. Meistriteos!





Les Maîtres du temps - René Laloux 1982

Tegu oli ühe mõnusaima animatsiooniga mida ma näinud olen. Jean Giraud´i ( Moebius ) joonistuse stiil oli puhas ja minimalistlik, kuid samas selline mis silmale puhkust annab, mitte ei muuda pilti igavaks. Kolm-neli värvi ja paar detaili, rohkemat polnudki vaja. Peale visuaalse külje oli ka tugev lugu, tõeline ulme seiklus koos huumori ja südamliku draamaga mis filmi lõpu poole võttis meidki Opsiga ahhetamapaneva mõõtme. Tõeline suurlugu, tõeline science fiction.



¡Vampiros en La Habana! - Juan Padrón 1985

Kuuba animatsioon Vampires in Havana oli oodatust palju tsillim film. Igasugune punane propaganda puudus täielikult, rõhk oli koomikal, sensuaalsusel ja heal latino mussil. Kolmekümnendate alul toimuv tegevus loomulikult mingit kommunistlikku parteid kujutada ei saanudki, ahneid kapitalisti gangstereid, mandunud euroopa aadlit ja noori keevalisi kuuba vastupanuvõitlejaid oli aga küll. Trompeti helide saatel lendasid senjoriitadel seljast rinnahoidjad ja püksikud, kuum ladinarütm aga täitsa XXX materjalini välja ei viinud. Seksi koha pealt avatum kui Disney, ent ka lastele täiesti sobiv meelelahutus. Täiskasvanuile aga on see vallatu vampiiri komöödia kohustuslik vaatamine.



Ryan - Chris Landreth 2004

Minu esimene kokkupuude Ryaniga oli aasta tagasi ,kui nägin ta pilti jeffers101 avatarina ADC-s. Pool aastat tagasi näitas TV1000 Ryani trailerit ja intervjuud lavastaja-animaator Chris Landrethiga.Siis leidsin Ryani avi TPB-st ,kuid enne kui jõudsin arvutist vaadata ,näitas YLE1 seda Oscari võitnud animatsiooni pühapäevaõhtuse lühifilmina saateformaat "Uusi Kino" raames. Nüüd siis sain mitmete huvitavate lisadega DVD. Arvutigraafikaga tehtud animatsioon põhineb Chris Landrethi jutuajamisel kunagise National Film Board of Canada imelapse Ryan Larkiniga. Kunagine Canada lootustandvaim noor animaator on nüüdseks alkoholist läbi imbunud kuid üllatavalt positiivne mehike.
DVD ühe boonusena on kaasas Laurence Greeni dokfilm Alter Egos. Rohked intervjuud Ryan Larkini ja ta tuttavatega avardavad pilti sellest geeniusest. Mees kes alustas nii paljutõotavalt oma animaatorikarjääri sattus lihtsalt valel ajal seda tegema. Õues laulsid lillelapsed maailmarahust ja katsetasid narkootikumidega ,tema vaeseke pidi aga üksi stuudios joonistama. Läinudki kaua aega ,kui härra Larkingi tarbis kokaiini ,alkoholi ja tegeles homo armastusega. Naljakas on küll vaadata ,kuidas Ryan praegu kerjamisega elatist teenib ja vaeste varjupaikka minnes siidripudeli peidab ,et hommikul taas edasi rüübata. Aga nagu ütleb dokis ta kunagine ülemus Film Board of Canadast: "Ryan elab lihtsalt teistsugust elu ,mitte halvemat." Dokfilm sisaldab ka katkeid Larkini animatsioonidest,mida DVD-l eraldi ei ole.
Teiseks suureks plussiks DVD-l on Larkini animatsioonid täispikkuses. Katkeid neist sai näha Landrethi "Ryanis" ja tekitasid huvi ka rezhisööri teiste tööde vastu. Parim neist on kahtlemata inimese kõndimisest inspireeritud rõõmsates värvides ja meeldiva muusikaga En marchant (Walking). Ka varasem must-valge Syrinx on kaunis ja poeetiline ,flöödimuusika taustaks paani katsetele võrgutada nümphi. Hilisem Street Music mulle ei meeldinud. Liiga värvide ja kujundite mäng ,selline ehe lillelaste leelotamine ja hipi bullshit juba. Kõigil lühifilmidel on ka directors commentary audio track olemas. Kaunilt kujundatud menüüdega DVD sisaldab veel Chris Landrethi teisi filme ja biograafiaid. Ryan Larkin ON tegija!


_________________


http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Random



Liitunud: 16 Juun 2006
Postitusi: 1871
Asukoht: puu otsas

PostitusPostitatud: Esm Juun 11, 2007 23:12    Teema: Vasta viitega

Viie Sabaga Rebane läks kohe naksti vaatamist ootavate asjade järjekorda.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Teis Juun 12, 2007 13:07    Teema: Vasta viitega

Peaks korea multikaid lähemalt tsekkima, sest see Mari Iyagi, mida ka Trash mainis, pakkus kunagi väga võimsa elamuse. Ning tahaks ka teada millal korea animatsiooni ning anime piirid ähmastuma hakkavad. My Beautiful Girl Mari on Anidb.net'i andmebaasis täiesti esindatud, nagu ka mitmed teised filmid, mis peaksid Korea päritolu olema (nt. sellised toredad asjad nagu Oseam ning Wonderful Days). Kuid selle Aachi ja Ssipak'i (nimi valesti kirjutatud arvatavasti) liigitas Baka kiirelt mitte-animede alla.

Offtopic küsimus: Ma olen pikka aega otsinud ühte multikat, mis mul lapsepõlvest saadik meeles on. Mäletan, et noorena (pakun, et nii 8-11) olin ma sellest multast jumala pöördes. Kuid ma mäletan temast ainult väga ähmaseid fragmente - mis maal tehtud või mis aastal täpselt jne on täielik mõistatus.

Igatahes multikas toimus kindlalt mingil võõral planeedil (ala Mars), kus vist oli tegemist mingi seikluse laadse ellujäämisteemaga. Mäletan, et peategelasteks olid vist kas perekond või siis lihtsalt naine, mees ning laps. Seltskonnaga liikus ringi ka mingi kurblik kosmoseelukas, kes vist armastas kondentspiima ning kellel oli silmi rohkem kui kaks. Millegi pärast on mul tunne, et tegemist ei olnud päris lastekaga, kuna animatsioon oli sügavates punakates/tumedates toonides ning sellise natuke sünge alatooniga.

Kohutavalt tahaks teada, millega oli tegu ning ta uuesti ära vaadata. Mingi eepiline nostalgia laks oleks garanteeritud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Ketsuya



Liitunud: 25 Veeb 2006
Postitusi: 115

PostitusPostitatud: Teis Juun 12, 2007 13:09    Teema: Vasta viitega

Time Masters ja ka Moebius rox Thumbs up! muid pole näinud ise
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
Kraan



Liitunud: 24 Märts 2004
Postitusi: 16
Asukoht: Linn

PostitusPostitatud: Teis Juun 12, 2007 15:38    Teema: Vasta viitega

Vihje kammererile, äkki Pereval
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Juun 12, 2007 16:11    Teema: Vasta viitega

Kraan kirjutas:
Vihje kammererile, äkki Pereval

ei, kindlasti Time Masters. nõukogude ajal kinos linastunud nime all Aja Isandad kui ma ei eksi. igaljuhul ka minu jaoks meeldejääv elamus ning peaks kätte võtma ning korra uuesti vaatama. tänud Trashile meeldetuletuse eest.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Ummi
lovely berry


Liitunud: 8 Apr 2006
Postitusi: 3500
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Juun 12, 2007 16:17    Teema: Vasta viitega

Mina mäletan väiksest peast igaugu lahedaid multifilme, mis tekitasid ülihea emotsiooni ja mille ma olen ära unustanud. Üks tundus väga selle time mastersi moodi, dinosaurused olid ka kuskil. LaLaLaa
_________________
baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Teis Juun 12, 2007 16:42    Teema: Vasta viitega

Kraan kirjutas:
Vihje kammererile, äkki Pereval


Suured suured tänud! :) Ongi Pereval. Miks mul varem pole pähe tulnud siit küsida. Kraan, sa oled mu kangelane jne.


Purk kondenspiima sulle.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Trash



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 733

PostitusPostitatud: Nelj Juun 14, 2007 23:44    Teema: Vasta viitega

Random Hero kirjutas:
Viie Sabaga Rebane läks kohe naksti vaatamist ootavate asjade järjekorda.


Eks kirjuta siis kuidas meeldis.

kammerer kirjutas:
Peaks korea multikaid lähemalt tsekkima, sest see Mari Iyagi, mida ka Trash mainis, pakkus kunagi väga võimsa elamuse. Ning tahaks ka teada millal korea animatsiooni ning anime piirid ähmastuma hakkavad. My Beautiful Girl Mari on Anidb.net'i andmebaasis täiesti esindatud, nagu ka mitmed teised filmid, mis peaksid Korea päritolu olema (nt. sellised toredad asjad nagu Oseam ning Wonderful Days).


Mul endal see Mari vaatamata, kuna herr Ops tegi maha, et igav ja igav ja igav. Vaatas ise DVD läbi ja saatis Tartu tagasi, kuigi mina olin palunud seda laenuks. : (
Wonderful Days on küll nii anime lähedal, et isegi paberilehte ei lükka vahele.
Oseam mulle ei meeldinud. Võib-olla olid ootused teised, ei mäleta enam.
_________________


http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
tõrvik



Liitunud: 26 Apr 2006
Postitusi: 477
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Aug 17, 2007 17:14    Teema: Vasta viitega

Täna kell 21:15 Super RTLi peal näidatakse anime filmi "Pom Poko". See on siis "Spirited away" stiilis tehtud anime. Lühidalt siis sisust. Inimesed tahavad metsa maha võtta et ehitada kuid vaimudele see ei meeldi ja üritavad inimesi ära ajada. Kes rohkem tahab teada saada watch it.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
driimer



Liitunud: 22 Juun 2007
Postitusi: 37
Asukoht: Märjamaa

PostitusPostitatud: Reede Aug 17, 2007 17:41    Teema: Vasta viitega

tõrvik kirjutas:
Täna kell 21:15 Super RTLi peal näidatakse anime filmi "Pom Poko". See on siis "Spirited away" stiilis tehtud anime. Lühidalt siis sisust. Inimesed tahavad metsa maha võtta et ehitada kuid vaimudele see ei meeldi ja üritavad inimesi ära ajada. Kes rohkem tahab teada saada watch it.

Natuke lisainfot siin.
Samas, vaimude asemel on tegemist pesukaru-taoliste loomakestega, kes üritavad oma elukohta säilitada. Aga film on hea :) ja kel võimalus, soovitan igal juhul vaadata.
_________________
Minu anime list
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Keitarò Urashima



Liitunud: 12 Dets 2006
Postitusi: 517
Asukoht: St. Paul, Minnesota

PostitusPostitatud: Reede Aug 17, 2007 18:15    Teema: Vasta viitega

tõrvik kirjutas:
Täna kell 21:15 Super RTLi peal näidatakse anime filmi "Pom Poko". See on siis "Spirited away" stiilis tehtud anime. Lühidalt siis sisust. Inimesed tahavad metsa maha võtta et ehitada kuid vaimudele see ei meeldi ja üritavad inimesi ära ajada. Kes rohkem tahab teada saada watch it.


Sul on vist teema mõte ajuvatsast mööda lipsanud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
tõrvik



Liitunud: 26 Apr 2006
Postitusi: 477
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Aug 17, 2007 18:44    Teema: Vasta viitega

Keitarò Urashima kirjutas:
tõrvik kirjutas:
Täna kell 21:15 Super RTLi peal näidatakse anime filmi "Pom Poko". See on siis "Spirited away" stiilis tehtud anime. Lühidalt siis sisust. Inimesed tahavad metsa maha võtta et ehitada kuid vaimudele see ei meeldi ja üritavad inimesi ära ajada. Kes rohkem tahab teada saada watch it.


Sul on vist teema mõte ajuvatsast mööda lipsanud.
Ma ei viitsinut uut teemat luua selle jaoks ja see nii vana teema et :P
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
Yobi-chan



Liitunud: 29 Aug 2007
Postitusi: 3
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Esm Sept 03, 2007 17:02    Teema: Vasta viitega

Happybunny lõpetasin ka just esimesena mainitud Yobi vaatamise,üks parimaid,mida viimasel ajal näinud olen,jättes kõrvale minu üleüldise kiindumuse kõige suhtes mis puudutab rebaseid ja just eriti Kitsune`sid
puudutati tõsiseid teemasid nagu surm ja suhted,kohanemisest ja muuust sellisest rääkimata,aga tehti see arusaadavaks väikestele ometi olles huvitav ka suurtele


Viimati muutis seda Yobi-chan (Laup Sept 08, 2007 00:12). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Yahoo Messenger MSN Messenger
mimmu
hilja juba


Liitunud: 22 Apr 2005
Postitusi: 1270
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Sept 03, 2007 17:21    Teema: Vasta viitega

Yobi-chan kirjutas:
ilge spoiler yobi kohta

selle postituse peale tuleb tahtmine küsida et OLED SA MINGI IDIOOT VÄÄÄ?
_________________
Onu Vanja kurvad püksid
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Yobi-chan



Liitunud: 29 Aug 2007
Postitusi: 3
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Laup Sept 08, 2007 00:08    Teema: Vasta viitega

miks siis kohe nii tigedalt? ja ei äitäh huvi tundmast aga ei ole .)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Yahoo Messenger MSN Messenger
chi



Liitunud: 18 Dets 2005
Postitusi: 574

PostitusPostitatud: Teis Okt 02, 2007 02:24    Teema: Vasta viitega



The Brave Story

Treiler:
http://www.youtube.com/watch?v=1bem5SZNkNc&mode=related&search=

Synopsis:
Poisi isa lahutab ja lahkub kodust, ema kukub kokku ja satub intensiivravi osakonda. Hiljem saab poiss oma nn. sõbralt teada, et on uks(selle taga asub teine maailm), mille läve ületades saab oma saatust nö. veidi korrigeerida.

Üsna kena film oli selline, veidi MMORPG ¹anris. kuid lõpp ... jah sellega on nii nagu on...ei hakka spoilima
_________________
AutoIt Script | Anime-Source | Watchanimeon
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Okt 03, 2007 09:06    Teema: Vasta viitega

chi kirjutas:
The Brave Story

Trash kirjutas:
Mõnele teist võib see tulla üllatuse ja ¹okina aga animeeritud filme tehakse ka väljaspool jaapanit.

mina isiklikult hoiaks Trashi joont, st hoiaks animed sellest teemast eemal.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
alarkivi
ametlikult mitte dissitud


Liitunud: 30 Märts 2006
Postitusi: 616

PostitusPostitatud: Kolm Okt 03, 2007 16:41    Teema: Vasta viitega

hmm
mutant aliens
YEAH
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
PlastiLiin



Liitunud: 26 Veeb 2007
Postitusi: 121

PostitusPostitatud: Püh Jan 20, 2008 00:17    Teema: Vasta viitega



The Boondocks
Joonistusstiil on ilus, naljad on head ja sisu on ka. Ma olin natuke üllatunud, et Ameerikast tuleb animatsioon, mis ei pane palju rõhku sellele, et proovitakse olla võimalikult ebasolvavad. Kuigi ma ei saa aru sellest, miks tsenseeritakse keskmisi sõrmi. Palju on küll selliseid liialdatud hetki, aga need on enamasti selleks, et tuua välja olukorra idiootsust.

Aru on saada, et autor on kõvasti mõjutatud animest. Eriti, kui kolmandas osas(võin numbriga eksida) Huey oma unenäos Afro Samuraiks riietunud oli.
wikipedia- http://en.wikipedia.org/wiki/The_Boondocks_%28TV_series%29#Reception
imdb kasutajate arvustused- http://www.imdb.com/title/tt0373732/usercomments
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: