OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Dennou Coil

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Teis Apr 24, 2007 16:10    Teema: Dennou Coil Vasta viitega



Kuna see seeria on alles tulemas, piirdun ma ANN'i lühikirjeldusega:

Plot Summary: The story takes place in the fictional Daikoku City. It follows a group of children as they use illegal AR visors called Dennou Mégané "computer spectacles" to unravel the mysteries of their half real, half Internet environment. The world displayed in the internet-connected visors contains games, virtual pets, and also internet viruses. The children interact with and reshape the digital landscape with the help of software tools.

Digitaalne lapsepõlv aastal 202X. Paljud meist on juba üsna komputeriseeritud keskkonnas üles kasvanud, kuid sellegipoolest äratab veelgi komputeriseeritum elu minus alati huvi, eriti kui tegemist on lapsepõlvega.

Visuaali Üldilmest veidi parema pildi saamiseks soovitan ma tsekkida promofilmi, mille te leiate striimitavana anime kodulehelt, youtube'is (kui link maas siis lihtsalt sisestage otsingusse denno(u) coil) või tõmmatavana minu veebinurgast.

Seeria loovjuht on vägagi teenekas animaator Mitsu Iso ning produktsiooni jooksutab Madhouse et al. Esimene episood tuleb välja 12. mai, ning esimesed fansub'id tõenäoliselt paar päeva peale seda -- eeldades muidugi et ta kohe ära ei litsenseerita.

Edit: Seeria on nüüdseks juba läbi. Kes vaatamisega pole veel alustanud, leiab torrentid siit.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀


Viimati muutis seda acousmatique (Esm Dets 31, 2007 01:24). Kokku muudetud 2 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Nelj Mai 24, 2007 18:20    Teema: Vasta viitega

Väga originaalne maailm, aga sisu on nigelavõitu. No vähemalt mind ei tõmmanud järgmisi osasid vaatama, kuigi esimesel episoodil olid ka oma head küljed, näiteks koht, kus virtuaalkoer pidi tagurpidi kätepealseisu tegema. Samas 24 minuti jooksul ainult üks "suht hea koht" on ikka väga nigel.
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Reede Mai 25, 2007 00:30    Teema: Vasta viitega

Mul olid vastupidised emotsioonid cenoriq'ile. Tegevus ja sisu tundusid lahedad ja see kuidas see edastatud oli, kuid maailm tundus mulle natukene hallikas ja igavavõitu. Aga äkki kandub asi sinna kübermaailma ümber edaspidi rohkem või kandub kübermaailm pärismaailma rohkem vms.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Mai 25, 2007 02:44    Teema: Vasta viitega

cenorig kirjutas:
Samas 24 minuti jooksul ainult üks "suht hea koht" on ikka väga nigel.

einoh, hea hinnang. pole kunagi selle peale tulnud, et mingeid "häid kohti" animes paika panna ja nende kaudu anime headust mõõtma hakata.

igaljuhul, ootan rohkem kui esimese osa ära enne kui vaatama hakkan, kuna ei taha enda jaoks hinnangu andmiseks ainult ühele osale tugineda.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Maarika



Liitunud: 11 Juul 2006
Postitusi: 23

PostitusPostitatud: Esm Nov 12, 2007 15:48    Teema: Vasta viitega

Ma olen vaadanud siiamaani Dennou Coil'i ja minu arvates läheb see järjest paremaks, nii et jään ootama viimaseid osi.

Täiesti arusaadav, et see anime ei sobi kõigil vaadata, aga kes tahab midagi teistsugust vahelduseks võiks vaadata. Dennou Coil paistab olevat suunatud lastele ja sellepärast on see küllaltki lõbus, kuigi viimased osad on pisut tõsisemad olnud.

Ühe osa järgi animet hinnata pole mõtet. Ma pidin päris mitu osa vaatama, enne kui Dennou Coil mulle meeldima hakkas. Esimestes osades pole peamise tegevusliini kohta kuigi palju. Aga ma otsustasin selle vaatamist jätkata, sest see on väga omalaadne ja Dennou Coil'il on huvitav joonistusstiil.


Siin on mõned pildid:





Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Esm Dets 17, 2007 02:06    Teema: Vasta viitega

Väga hea.

Ma ei olnud alguses päris kindel mis ma sellest seeriast arvan. Paljud üldväärtused mulle nagu meeldisid, aga kogu see alguse slice-of-life'lik olme ja natuke liialeminevana näiv tehnoloogiate mugandamine väljamõeldud olme jaoks jättis kuidagi ükskõikseks toimuva suhtes. Kõige huvitavam oli maailmale millegi juurdefantaseerimine, antud ideede piires. Millegi väga produktiivseni see küll ei viinud, kuid natuke mõtlemisruumi enne magaminekut pakkus see küll -- rohkem kui enamus teised animed.

Ja siis ma pidasin pausi mitu mitu kuud, ja siis, ühel või teisel põhjusel, tulin ma tagasi ning mu arvamus muutus üleöö, või ületunni, kui täpsem olla. Väga selgelt hakkasid ilmnema mitmed risti ja põiki hargnevad ja haakuvad sü¾eeliinid, karaktereid toodi nende tegudega aina lähamale (nii vaatajaile kui ka teineteisele!) ning tempokamad hetked tundusid ka palju põnevamad kui varem.

Kõige parem on senini olnud 12s osa (14 vaadatud), vuntsijahabeme episood, mis oli oma ideedega sügavalt juurdunud antud maailma lapsemeelsesse vabadusse ja lõi selle najal midagi täiesti geniaalset. Nietzschele ja Kubrickule viitamine ei teinud ka paha, muidugi.

Mind siiamaani ärritab veidi see, kui ebaloomulik kogu see virtuaalmaailm seal on, või vähemalt tundub. Samas, sügaval sisimas ma tean, et see seeria on suunatud lastele, ning täiskasvanutele, kes ei taha näha lastemaailmas midagi ülemäära keerulist. Sellisesse keskkonda ei saagi panna midagi keerulist. Keegi ei võtaks seda omaks ju.

Aasta üks suurlemmikutest, kindlalt.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Riion



Liitunud: 19 Juul 2006
Postitusi: 522

PostitusPostitatud: Kolm Dets 19, 2007 17:34    Teema: Vasta viitega

Lõpus läheb asi veelgi huvitamaks.
Ma arvasin, et see on tüüpiline ilus anime, mis lõppeb ilgelt ilusti aga võta näpust - lõpus toimus minu jaoks natuke ootamatu pööre.

Soovitan, ta on Mushishi järel teine anime, mida isiklikult just omapärasuse pärast fännan.
_________________
http://fyeahtartu.tumblr.com/


"Me oleme, mis me mõtleme.
Kõik, mis me oleme, tõuseb koos meie mõtetega.
Enda mõtetega me loome maailma"


- Buddha
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
driimer



Liitunud: 22 Juun 2007
Postitusi: 37
Asukoht: Märjamaa

PostitusPostitatud: Kolm Dets 19, 2007 18:51    Teema: Vasta viitega

Jaa. Alguses kartsin juba, et sellest võib midagi head välja kooruda.
...
Ja kartused said õigustatud. Hästi välja kukkunud jah teine :P Ka visuaalselt meeldiv ja mõnus vaheldus. :)
_________________
Minu anime list
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Püh Dets 30, 2007 05:32    Teema: Vasta viitega

Sain vaatamisega ühelepoole just, jaa, noh, mis siin ikka öelda, super. Seeria toon muutus viimaste osade paiku tunduvalt tõsisemaks. Kui alguses võis tekkida tunne, et seeria räägib lihtsalt tehnoloogia keskel üles kasvamisest, siis lõpupoole muutusid sõprussuhted, lapsepõlve mälestused ja tehiskeskondadega kaasnevad identiteediprobleemid üsna keskseteks teemadeks. Kohati sarnast sisu omavast Rockman Battle Network seeriaga võrreldes on Dennou Coil ikka hoopis teist masti teos.

Ainsad asjad mille üle ma veidi nuriseks:
- suurele eelarvele vaatamata oli ka selle seeria juures tunda, kuidas viimaste episoodide animatsioon ei küündinud esimeste tasemeni. Antud seeria puhul on see erinevus siiski minimaalne ning kaugel eemal nt Bokurano või Gakuen Alice'i tasemel paukudest
- spoiler: kogu see Michiko-sani teema ei istunud mulle eriti. Ta oleks võinud jääda müüdiks, mitte muutuda keskseks osaks kogu loos.

Üks asi, mis mulle väga meeldis oli Yasako vanaisa tegelaskuju. Temast oli enne seeria lõpuminuteid üsna vähe juttu (kui üldse?) ning isegi siis, kui ta korra ekraanile sai, ei saanud me tema kohta eriti midagi muud teada kui seda, et ta oli tore vanaisa, kes oma tütart väga armastas. Kuid kui hiljem paari lausega tema tegusid kirjeldatakse (ravieesmärkidel loodud küberruum ja enda elu ohverdamine selle nimel), siis saab selgeks, et tegemist oli väga erakordse inimesega. Ma alguses mõtlesin nuriseda selle üle ka, et miks teda rohkem esile ei toodud ja mitte-nii-põnevat Nekome'd oma pahamehe isikupäraga veidi tahaplaanile ei lükatud, kuid siis tekkis mul tunne, et see võis tahtlik olla. Et see vanaisa tegelaskuju on midagi ebamäärast, mida meil tuleb üles ehitada oma fragmenteerunud mälestustest ning teistel jutust üleskorjatud kiidusõnadest ja muidufaktidest, omamata kunagi mingisugust täit tervikut -- me õpime teda tundma samamoodi nagu Yasako oli sunnitud seda tegema, kes kaotas oma vanaisa nii noorelt, et ta ei saanud veel päris täpselt arugi, et teda enam ei ole.

See oli minu silmis terve Dennou Coili loo kõige ilusam osa.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Tenshi-san



Liitunud: 14 Dets 2006
Postitusi: 215
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Püh Dets 30, 2007 20:49    Teema: Vasta viitega

hetkel on vaatamisel...ja tundub väga huvitav...
Kui öösel kella kahest vaatama hakkad..siis magama niipea ei saa.Kui ühte osa vaatad, kisub se nii kaasa et pead kohe järgmist ja järgmist vaatama. Väga kaasahaarav ja põnev.
_________________
Olen jah imelik, kes seda siis ei tea?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: