OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Heroic Age

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Esm Apr 30, 2007 01:43    Teema: Heroic Age Vasta viitega

Ütleks et minu valik: kevad 2007. Umbes nagu vabarnamehe valik oli Bokurano.

®anriks suht puhas sci-fi.

Igatahes selle anime lugu:
Oli kunagi (ühes kauges, kauges universumis) Golden Tribe, kes lõi planeete ja kutsus ka välja teised, tollal veel primitiivsed hõimud - Silver Tribe, Bronze Tribe ja Heroic tribe. Kui Kuldne Hõim lahkuma hakkas, ilmus välja ka inimkond, keda kutsuti Iron Tribe'iks (ehk Raudne Hõim), sest tema astus universumi avarustesse vaid enda jõu abil. Heroic Tribe määrati Golden Tribe'i poolt ühte karistust kandma ja selle hõimu viie viimase esindaja seast otsitakse Nodoss'eid, keda peetakse inimkonna päästjateks.
Anime alguses jõuabki inimeste kosmoselaev ühele planeedile, kus nad leiavad ühe Nodossi - Age'i nimelise poisi, kes on tugevam kui alguses paistab...





Lugu rääkida pole erilist mõttet, esimese kolme osa jooksul on saanud nii nalja kui lahinguid ja mõlemad on kümmet palli väärt. Lugu on väga hästi ja põnevalt üles ehitatud. Järele mõeldes on animes nii palju saladusi, mis pigem isegi ei ole saladused, sest neid ei püüta varjata, aga nad kuidagi luuravad taustal. Tahes-tahtmata tekivad ju küsimused inimkonna ja teiste hõimude vahelise sõja põhjuse, teatud inimeste telepaatiliste võimete, printsessi ja tema naistest koosneva kaaskonna kohta. Viimaste puhul tundub, et mehed ei või neile läheneda, kui neil ei ole "puhas süda" vms. Printsess, kes tundub olevat inimkonna juht, saab ka holograafina teleporteeruda ning lisaks on tal ka mingid erilised võimed - näiteks tunneb ta vaenlasi lähenemas enne pardaarvutit.

Age ise on väga lahe tegelane ning tema lugu esimeses osas nii südamelik, et juba ainuüksi sellest saaks terve animeseeria. Terve elu on poiss elanud planeedil, kus ainsaks eluvormiks on kaheksajalalaadne Fuut, keda poiss aeg-ajalt sööb, kuid elukat vastutasuks toidab ja lisaks veel oma heaks sõbraks peab. Muidu elab Age hävinud kosmoselaevas, mille arvutisüsteemid vaevalt töötavad, ning mida Age emaks kustub.



Väga tore on vaadata Age'i, kes on tegelikult ju koopainimene, jooksmas ringi kosmoselaevas ja seal palju uut avastamas. Kõik tema tunded ja lapsikud tegevused seal tunduvad tõelised, ei ole laskutud lollide "what does this button do?" jne naljadeni, mis on väga kiiduväärt.





Eraldi peab rääkima animatsioonist, mis on üks parimaid, mida minu silmad näinud (kuigi ega nad eriti palju pole näinud). Kosmoselahingud ja 3D-stseenid võtavad vahel suu ammuli ja paremat olen näinud vaid GitS 2'te suurel ekraanil vaadates. Olgu need ussilaadsed kosmosekoletised, kõrbeplaneedid, kosmoselaeva siseruumid või taplused kusagil tähtede vahel - kõike on väga ilus vaadata ja ainuüksi selle pärast on sari vaatamist väärt.






_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Apr 30, 2007 03:20    Teema: Vasta viitega

esimese paari osa järgi ei oska veel kuidagi suhtuda. tundub nagu midagi olevat, aga ... eks näeb.

mis mulle ei meeldinud oli see, et need 12 tööd on väga isekad ja inimesekesksed - tapke kõik vastased ja allutage universum inimestele, siis on kõik hea. ellujäämise koha pealt õige otsus, aga siiski... kui asi universumi mõõtmed võtab, siis pole probleem ellujäämises vaid puhtas võimujanus.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
xin Zeran
Täitsa lõpp .. exx äää?!?!?


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 556
Asukoht: Kirik

PostitusPostitatud: Esm Apr 30, 2007 09:13    Teema: Vasta viitega

Esimeste osade põhjal on raske mingit üldisatavat arvamust kokku panna. Kummailiseks teeb inimeste ideoloogia, a'la "Valluta universum, et ellu jääda" vms. Kuidagi naiivne lähenemine. Kuid ehk on see kõigest algus?
Esimeses, kahes osas, oli animatsioon väha hea. sujuv ja loomulik liikumine ja ilusad taustad. Kolmandas või neljandas osas ei olnud sellest ilust mitte midagi järgi. Kogu animatsioon tundus väga odav ja labane. Kiiruga kokku lapatud. Ei olnud enam tundu "armastust detailide vastu" ahaa efekti.
:(
Kuid vaatan kindlasti ennem veel mõned osad ära, kui hakkaks mingit otsust langetama.
_________________
$> cd /pub
$> more beer

$> man woman
No manual entry for woman
$> exit

Church of Scientology
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
hjarg
Post count matters!


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1207
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Apr 30, 2007 10:26    Teema: Vasta viitega

xin Zeran kirjutas:
Esimeste osade põhjal on raske mingit üldisatavat arvamust kokku panna. Kummailiseks teeb inimeste ideoloogia, a'la "Valluta universum, et ellu jääda" vms. Kuidagi naiivne lähenemine. Kuid ehk on see kõigest algus?


Naiiivne või mitte, kuid vanad roomlased tegid oma vallutused umbes samadel eesmärkidel. Valluta naaber, kes sulle kallale tungib. Siis saad rahu (ja uued naabrid). No aru saadav, tegevus toimub kaugel tulevikus, mastaabid tsipa suuremad. Aga mõte on sama: kui sul enam kellegiga sõdida ei ole, tuleb rahu.
_________________
Roses are red
Violets are blue
All of your base are belong to me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Esm Apr 30, 2007 10:38    Teema: Vasta viitega

See inimeste universumi vallutamise soov jätab mind külmaks, isegi ütleks, et selles ei ole midagi väga halba, sest inimkonnale on kõige võimaliku valitsemise soov loomupärane. Ainult praegu on inimkond universumis peksupoisiks ja on arusaadav, et Age neid kaitseb väga tugevate vastaste eest. Kui pihta hakkavad vallutused, siis võib natuke teine mulje tekkida. Tegelikult arvan, et Age ei nõustuks sellega ja üldse tundub see selline sõbralik sari, et lõpuks inimesed otsustavad kõigiga rahus ja armastuses elada.
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Apr 30, 2007 14:42    Teema: Vasta viitega

miks mulle see vallutamise teema vastu hakkas oli see, et räägiti universumi päästmisest ja muust taolisest ja siis lajatatakse 12 tööga mis esimesel pilgul ei seostu küll universumi päästmisega üldises mõttes. see on esmamulje, aga eks muidugi edaspidi näeb mida see universumi päästmine endast tegelikult kujutab.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Mai 03, 2007 07:31    Teema: Vasta viitega

Age'i tegelaskuju päästab seda animed. Animatsioon on väga tubli seeria kohta (kuid paraku üldse mitte minu maitse : ( ). Ja noh setting või stoori siiamaani eriti uudne ei ole : P. Aga karisma on animel täitsa olemas. Vaatan edasi igatahes.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
cenorig



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 1695

PostitusPostitatud: Püh Okt 14, 2007 13:13    Teema: Vasta viitega

Nüüd, kui seriaal läbi on, saab natuke täpsema ülevaate anda. Ma seekord kirjutan punktidena:

1. Lubasin (ja lootsin) kevadise hooaja ühte parimat animed, aga oli suhteliselt keskpärane. Mitu sarja (GL, Seirei no Moribito, isegi Claymore) olid huvitavamad. HE oli vahepeal täitsa igav, ainult üks kosmoselahing teise järel.
2. Animatsioon oli hea lõpuni, kosmoselahingud võimsad ja ka aeg-ajalt ilmuvad 3D stseenid olid hästi tehtud. Ka Nodos'ite lahingud olid hästi valmistatud.
3. kammerer ütles, et Age'i tegelaskuju päästab seda animed. Kahjuks Age'i isiksus kadus juba esimese viie osa jooksul, järele jäi vaid üks joonistatud mees, kes vahetevahel koletiseks muutus ja teisi kolle peksis.
4. Mingeid "suuri saladusi" tegelikult ei olnud ja üldse oli lugu üpriski lihtsakoeline, hilisemat mõtlemisainet ei pakkunud.

Tavaline kosmoseooper, paljulubava algusega, aga teist korda vaadata küll ei viitsi.
_________________
xyz
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Riion



Liitunud: 19 Juul 2006
Postitusi: 522

PostitusPostitatud: Reede Okt 19, 2007 19:54    Teema: Vasta viitega

Võtsin kätte ja vaatasin ka.

Tõesti, tegemist polnud just suurema pärliga, samas ma annaks kõrgema keskmine kategooria talle, sest toestus oli hästi tehtud.
_________________
http://fyeahtartu.tumblr.com/


"Me oleme, mis me mõtleme.
Kõik, mis me oleme, tõuseb koos meie mõtetega.
Enda mõtetega me loome maailma"


- Buddha
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: