OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Hea Kogemus
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Esm Apr 23, 2007 15:39    Teema: Hea Kogemus Vasta viitega

Siia teemasse võiks kokku koguda igasugu positiivseid kogemusi meie igapäevaelust. Eelistatud on just sellised, mis säravad millegi erakordsega; sündmused, kus positiivne kogemus oli ootamatu, või kus vanad asjad uues valguses justkui eriliseks muutusid. Mida pikem põhjendus, seda parem.

***

Minul oli positiivne kogemus Eedeni Kaubanduskeskuses. Eedenis, nagu pea kõikides muudes Eesti kaubanduskeskustes, on üles seatud kõlarid, kus liftimuusika võtmes mingisugust suvalist raadiopoppi lastakse. Reeglina seda muusikat on raske kuulata, mitte sellepärast, et see on ebameeldiv (ka adekvaatne põhjus iseenesest), vaid kuna terve kaubanduskeskus on inimesi täis ning kogu selle müra keskel ei ole midagi kuulda.

Sedapuhku oli kell aga üsna palju (peale 10t kindlasti) ning inimesi ei liikunud lettide vahel enam eriti palju. Ja muusikat oli kuulda üsna selgesti. Ja oioi mis muusika see oli.

Raadiokõlarite kaudu kajas igas Konsumi nurgas ABBA.

Ning, nagu peagi selgus, ei olnud see mitte üks ABBA lugu, vaid terve lugude kogumik, mis mängis. Järjest tulid mitu pala ABBA paremikust: "Super Trouper", "Mamma Mia", "Dancing Queen" ning "S.O.S." olid need mis kõlasid minu kohaloleku ajal. Need on kõik sellised lood mille meloodiaid, rütme ning sõnu peaaegu kõik kaasaja inimesed koheselt ära tunnevad ning tihtipeale ka kaasa laulda või vähemalt ümiseda oskavad. Poppmuusika sõna otseses mõttes.

"Mamma mia, here I go again..." ümisesin ma endamisi, haarasin plastikust korvi ja sisenesin one-way sissepääsu kaudu Konsumi territooriumile. Sihtpunkt oli mul selge: poe teine ots, kus lisaks jogurtitele, jookidele ja jogurtijookidele asuvad ka suured, kahekilosed kotid täis Kasekese kompvekke, mis on minu absoluutsed lemmikud Kalevi maiustuste hulgas. Tee sihtpunktini oli selline risti-rästi ja võimalikult pikk, mistõttu oli pea vältimatu, et ma näen vähemalt pooli neist vaevu 50st inimesest, kes lettide vahel ringi seilavad ja midagi otsivad. Ja valdav enamus neist inimestest oli ABBAt samamoodi täheldanud nagu mina.

Paljud ümisesid vaikselt neid sõnu, mis nad kuulsid ja mis neile tõenäoliselt mingit helget hetke ja, miks ka mitte, perioodi enda elust meenutasid. Üks noorpaar liikus ringi kergelt tantsiskleval sammul muusika saatel (saladuskatte all võin öelda, et ma tundsin selle noorpaari naissoost liikme ära, üks jube ilus tüdruk, kes võtab kahte semiootika ainet minuga koos Hentai ). Siin-seal liikusid mõned pead, võib-olla mitte nii tempokalt kui mõnel techno-peol, aga siiski.

"So when you're near me, darling can't you hear me, S.O.S."

Ma olin oma kommid kätte saanud (jess) ja maabusin varsti kassasse. Kõrvalkassas olid kolm vene keelt rääkivat tšikki. Teate küll seda tüüpi: kenad sääred, ülemukitud teksased või ülilühikesed seelikud ja natuke liiga palju meiki. Mul... ei ole erilist tõmmet selliste naiste vastu. Nagu pole midagi ühist ka. Aga nemad, sarnaselt ülejäänud inimestele seal kaubanduskeskuses, liigutasid end aeglaselt muusika rütmis ja ümiseseid neid sõnu, ilma igasuguse valehäbita.

Sest, nagu ma aru sain, on ABBA üks nendest kummalistest metakeeltest, mida täiesti erinevaid teid pidi kõndivad inimesed kollektiivselt mõista suudavad. Barjäärid, mida erinevad sotsiaalstruktuurid meie vahele rajanud on, kaovad paari lihtsa, selge, äratuntava motiivi vahendusel ära ning järele jääb vaid lihtsustatud arusaam ühekuuluvusest. Mina tunnen seda ABBA puhul näiteks rohkem kui Eesti hümni puhul.

Ning selline vahetu kogemus sellise tundega oligi positiivsus iseeneses. Koduteel ümisesin neid laule oma peas edasi ja mõtlesin natuke selle üle järele mis ma just kogesin ja miks see justkui nii tähtis on, eriti minusuguse inimese puhul, kes viimasel ajal vaimselt ülejäänud maailmast ennast natuke võõrandununa on tundnud.

Nii! Teie kord! Jagage midagi. Ja ei pea üldse nii pikk olema, aga mitte päris suvaline ka samas. Peaasi et annab edasi mingit head tunnet. Äkki ei ole RH ka nii emo siis enam.

Ma loodan, et see pole üks neist mõttetutest teemadest mis kammererile ei meeldi :(
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
mimmu
hilja juba


Liitunud: 22 Apr 2005
Postitusi: 1270
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Apr 24, 2007 18:58    Teema: Vasta viitega

Tegelikult on hea kogemus ka see, et see teema üldse tehti. Minu arvates väga vajalik, umbes sarnane kui "inspiratsiooni" teema, mis kahjuks küll hääbus..

Nii... esimene hea kogemus mille ma siia kirjutan on ka muusikaga seotud. ma istusin parasjagu vanaema auto tagaistmel kui Laul pihta hakkas. Ma ei tea kes selle esitaja on, ma ei tea mis selle nimi on aga see oli ilus. "I'm knockin' on heaven's door.." käisid sõnad ja ma ümisesin juba vaikselt viisi kaasa. Vahel on ju täiesti random kohtades mingid laulud mida arvatavasti enam kunagi ei kuule aga mis suudavad päeva juba ühekordse kuulamisega heaks teha :}

Teine hea kogemus on "salaaed". Need kes Eedenis käivad, teavad, et seal on see looduslike toodete pood, kus müüakse ka neid imporditud glütseriini(?)seepe. Mul oli bussini veel aega ja ma tolknesin seal kui äkki Seda märkasin. See oli välimuselt täiesti tavaline, rohekas ja punane aga nimi tõmbas mind kohe. "Salaaed". Natuke romantikat ja natuke salapära ja natuke veel midagi, mille nime ma ei tea. See oli lihtsalt ilus. Müüja ütles et see on viimane tükk ja minu küsimuse peale mille lõhn see on kehitas ta vaid õlgu. See polnud puuvili, sellest ma sain aru ja otsingu peale kas see on mõni lõhnaõli ei leidunud ühtki sobivat kandidaati. Lõpuks jäigi Salaaiaks. Natuke romantikat ja natuke salapära ja natuke veel midagi, mille nime ma ei tea.

Mõtlesin et kirjutan siia veel mõne Hea Kogemuse ja otsustasin siis lõpuks AERU kasuks. Mul oleks raskusi veel mõne ilusama sõna leidmisega. A-E-RU karjun ma oma sisemuses vaikselt aga siiski väga tugevalt. Kui ma seda esimest korda kuulsin .. siis see oli lihtsalt liiga ilus. (Need kes Simouni on näinud saavad aru)

Inimesed kirjutage veel siia teemasse :/ teemasssesobivaid asju..
_________________
Onu Vanja kurvad püksid
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
douji



Liitunud: 24 Veeb 2005
Postitusi: 1079

PostitusPostitatud: Teis Apr 24, 2007 19:37    Teema: Vasta viitega

see, et see teema uuesti lahti tehti. Happybunny

siis leidsin hiljuti kunstiakadeemia raamatukogust asja nimega "Samurai from Outer Space". osutus üsna toredaks ja üllatavalt sisukaks raamatuks, vaatamata sellele, et ilmumisajast tulenevalt on näited ja mõned peatükid tugevalt aegunud.

ja viimasel paaril päeval olen näinud nii nõmedaid unenägusid, et ärgates on olnud põhjust rõõmustada, et see oli ainult uni. emm
_________________
"Keegi peab seltskonnas ka peent vaimu esindama," ütles Vassikati.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Random



Liitunud: 16 Juun 2006
Postitusi: 1871
Asukoht: puu otsas

PostitusPostitatud: Teis Apr 24, 2007 19:38    Teema: Vasta viitega

Täna oli tutiaktus. natuke kurb oli, et gümnaasiumiaeg läbi on saanud. Samas oli jälle kuidagi armas. Nalja oli ka palju, 11nda klassi inimesed olid kõik mingites naljakates rüüdes, mängisid usutegelasi. Ütleisn veel sõbrale, et näe, me oleme vist Harry Potteri filmi sattunud, kõik kohad on võlureid täis.

Saime endale savist käsitsitehtud talismanid, istutasime oma lennu lõpetamise auks kooli staadioni äärde puu ja siis sõime püha söömaaega.

Aamen => Aabits.

Fushile veel niipalju, et kui ma eile Eedenis käisin, siis ka ABBA mängis.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Teis Apr 24, 2007 19:52    Teema: Vasta viitega

mimmu kirjutas:
Tegelikult on hea kogemus ka see, et see teema üldse tehti. Minu arvates väga vajalik, umbes sarnane kui "inspiratsiooni" teema, mis kahjuks küll hääbus..

doujimasan kirjutas:
see, et see teema uuesti lahti tehti. Happybunny

Tänage Vabarnameest, kes peale minu esialgset GRRRR! reaktsiooni siiski leidis, et see teema on asja väärt.

Üks natuke lihtsam lugu: Mul oli soulseek'i share'itud failide hulgas kaust nimega "Tonfilm - logic (website samples)", sest no kohe mitte kusagilt ei suutnud ma seda albumit välja kaevata, k.a. netipoodidest.

Ja siis, ühel heal päeval, võttis minuga soulseek'i kaudu ühendust üks inimene, kes ütles, et ta oli selle nime mu failidest leidnud ja et tal on see album olemas. "Download it from me, if you want." Ja naksti, saingi. Ülim netikett.

[ Samas, enda kiituseks võin ma öelda, et kui ma märkan, et keegi minult asju tõmbab mida netist tasuta maha laadida saab (a la netileibelite reliisse näiteks), siis ma annan neile privas lingi ]

Ning see kui kapteng mulle oma esimese albumi vinüüli täiesti niisama kinkis oli ka sitaks cool !

p.s. äkki me peaks baka.ee Eedeni cru kokkutuleku tegema.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Random



Liitunud: 16 Juun 2006
Postitusi: 1871
Asukoht: puu otsas

PostitusPostitatud: Kolm Apr 25, 2007 10:59    Teema: Vasta viitega

*prõnn-prõnn-prõnn*
"jah"
"Tere, kas Riho?"
"jah?"
"Tere, mina olen Eve, ma sain selle numbri ja mul oleks teile tööd pakkuda, kas olete huvitatud?"


Sain oma esimese tööpakkumise \(^_^)/
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Ummi
lovely berry


Liitunud: 8 Apr 2006
Postitusi: 3500
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Apr 25, 2007 20:32    Teema: Vasta viitega

Sain hiljuti teada, et Känguru matemaatikavõistlusel sain 22. koha. Ma ei teagi nüüd, kas see oli hea või halb, eelmine aasta sain parema...

Igatahes, viimase aja kõige õnnelikum hetk (väljaarvatud nende "seletamatute") oli siis, kui sain kätte oma Haruhi OST plaadi, kus oli peal God knows..., Lost my music ja esimese episoodi alguslugu. See oli lihtsalt parim! Ja need lood on ka parimad! :) Kallis Kallis Happybunny
_________________
baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Random



Liitunud: 16 Juun 2006
Postitusi: 1871
Asukoht: puu otsas

PostitusPostitatud: Nelj Apr 26, 2007 21:47    Teema: Vasta viitega

MA SAIN TÖÖLE!!!

Täna oli siis proovimärkimine, läks nii kuidas läks. Kuid täna õhtul helistas tööpakkuja ja ütles, et homme on üks väiksem mäng, tule kohale, maksame kah.

*tantsib*
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
genky
hommikune tõus


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 3674
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Apr 26, 2007 22:05    Teema: Vasta viitega

Eilne Öölaulupidu on minu viimase aja üks parimaid kogemusi. Suur rahvamass koos ja laulab ning tantsib kõigest väest. Ja veel eriti kõige tuntumad laulud ja muidugi isamaalised laulud. Lihtsalt võimas. Külmavärinad jooksid üle selja. Hääl oli suhteliselt ära peale 2,5 tundi täiesti väest laulmisest :P

Mu soomlasest kursavend oli ülimalt vaimustuses.
_________________
Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Nelj Mai 03, 2007 12:40    Teema: Vasta viitega

Elu lihtsad rõõmud:
Tsiteerin::
tere risto, tahtsin öelda, et meil oli väga hea meel, et sa ikka Neeme sünnipäevale tulid. Eks ta sul tüütu sõit oli, aga meile tegi palju rõõmu.

Ole tubli edasi
ema

:)
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Ketsuya



Liitunud: 25 Veeb 2006
Postitusi: 115

PostitusPostitatud: Nelj Mai 03, 2007 13:55    Teema: Vasta viitega

http://www.youtube.com/watch?v=p8Z-DIAthbM
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
NekoNaru
pugema ei lähe


Liitunud: 7 Märts 2007
Postitusi: 120
Asukoht: Dorpat

PostitusPostitatud: Nelj Mai 03, 2007 14:04    Teema: Vasta viitega

Ummi kirjutas:
Sain hiljuti teada, et Känguru matemaatikavõistlusel sain 22. koha. Ma ei teagi nüüd, kas see oli hea või halb, eelmine aasta sain parema...


mina käisin ka Kängurul. sain oma vanusegrupis koha 272 ja osalejaid oli 3495. noh, minu jaoks hea, sest varem olen halvemaid kohti saanud.
Ahjaa, punktid olid 150/91 :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Ketsuya



Liitunud: 25 Veeb 2006
Postitusi: 115

PostitusPostitatud: Nelj Mai 03, 2007 14:07    Teema: Vasta viitega

NekoNaru kirjutas:
Ummi kirjutas:
Sain hiljuti teada, et Känguru matemaatikavõistlusel sain 22. koha. Ma ei teagi nüüd, kas see oli hea või halb, eelmine aasta sain parema...


mina käisin ka Kängurul. sain oma vanusegrupis koha 272 ja osalejaid oli 3495. noh, minu jaoks hea, sest varem olen halvemaid kohti saanud.
Ahjaa, punktid olid 150/91 :)


ma käisin iga aasta kui sain viimati oli aasta vist 2002/03 3. koht skoor 147/150 Lahe võitlus iseenesest :) ei pea jalgrattaid leiutama. (Y)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
tyger



Liitunud: 28 Märts 2007
Postitusi: 794

PostitusPostitatud: Nelj Mai 03, 2007 14:57    Teema: Vasta viitega

See kui eesti keele 6. klassi tasemetöös sain klassi parima protsendi(92%)
Üritan matas samamoodi teha :P .
_________________
Animelist ver5.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
mimmu
hilja juba


Liitunud: 22 Apr 2005
Postitusi: 1270
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Mai 03, 2007 15:01    Teema: Vasta viitega

photoshop+wacom+mina=polegi nii paha variant
_________________
Onu Vanja kurvad püksid
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kessu
siia käib tiitel


Liitunud: 1 Mai 2007
Postitusi: 11
Asukoht: ära

PostitusPostitatud: Nelj Mai 03, 2007 16:48    Teema: Vasta viitega

LaLaLaa minu viimane positiivne kogemus oli selle foorumi leidmine.
Ma pole küll eriti kaua anime huviline olnud (1,5 aastat) aga asi selles, et kui mul see huvi ärkas ei taibanud ma ju oma "koduõuest" otsida ???
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
libahunt11



Liitunud: 29 Sept 2006
Postitusi: 37

PostitusPostitatud: Püh Mai 06, 2007 19:55    Teema: Vasta viitega

üks positiivsem kogemus mis mul olnud on see kui sain teada , et ma sain mata olümpiaadil 3.koha Happybunny
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Random



Liitunud: 16 Juun 2006
Postitusi: 1871
Asukoht: puu otsas

PostitusPostitatud: Püh Mai 06, 2007 20:03    Teema: Vasta viitega

sain oma teise korteri keldri eile 100% täis pealt 1/3 kergelt täidetu peale. Lisaks hakkasid ka naabrid oma keldrit koristama, kuulsin, et mingist raadiost käis jutt ja hüppasin ligi. Avastasin, et nad tahtsid mingit tõeliselt antiikset raadiot ära visata ja nurusin selle endale. pärast avastasin, et raadio oli tehtud 1949, olles seega tõeline antiik. Kusjuures raadio ise oli uskumatult pisike.


_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Trash



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 733

PostitusPostitatud: Püh Mai 06, 2007 20:41    Teema: Vasta viitega



Minu viimane positiivne kogemus on seotud raamatuga. Soome rokkari ja kirjaniku Kauko Röyhkä "Miss Farkku-Suomi" tagakaanelt võib vabatõlkes lugeda, et romaan pungi saabumisest ahistavasse pohjanmaale, kultuurikommaritest ja ilusatest naistest ilma nostalgiata. Jutt siis põhimõtteliselt Kauko Röyhkä enda noorusest 1976-78 aastatel "paskakaupunkis" ehk Oulus. Esimene armastus, koolikiusamine, oma pere vaesuse häbenemine ja esimesed suudlused, joomingud ja kitarritinistamised. Klassikaaslasatest erinev suhtumine ellu ja muusikamaitse muudavad peategelase peatselt paariaks, kuid see saab aasta möödudes ka tema päästjaks. Tutvumine teiste Oulu linna veidrikega, bändiproovid ja hilisem tekkiv kuulsus rock-bändi solistina. Suuremalt jaolt aga teismeliseae kartused ja kõhklused armurindel, kompleksid suhetes neidudega ja hilisemad vallutused juba nime teinud mehena. Kõik see oli meeletult hästi ja mahlakalt kirjutatud. Esimene kord kui ma tõeliselt nautisin Röyhkä kirjaniku teksti, paljuski vist seetõttu, et ta kirjutas ka minu elust. Kuigi jah, eks Röyhkä olegi Morrissey´ga sarnaselt varem juba laulnud minu elust, nüüd siis kirjutas veel ka raamatu. Kuigi mind puudutas see raamat tänu meie sarnasele punk minevikule ja sarnastele naissuhetele isiklikult väga sügavalt, on see kindlasti nauditav lugemine ka kõigile teistele soome keele oskajaile. Karta on, et eesti keelde seda suurepärast romaani ei tõlgita. : (

Romaani lõpp pani aga masendunult mõtlema kõigele sellele mis veel noorest peast tegemata jäi. Palju sai möllatud aga paljud asjad jäid ka proovimata.



Kauko Röyhkä aastal 1978. Tuntus on muutnud juba mehe enesekindlaks staariks.
_________________


http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
mil



Liitunud: 25 Juun 2004
Postitusi: 35

PostitusPostitatud: Püh Mai 06, 2007 21:09    Teema: Vasta viitega

Holland, kevad 2007


Istusin hilisõhtuses rongis ja aknast paistis vaid vaguni peegeldus ja öö. Teisel pool minu ees seisvat seljatuge luges väikese tüdruku hääl ette numbreid hollandi keeles. Vanemad arutasid omavahel ühes või teises islamimaade keeles. Aeg-ajalt teatas ka tüdruku hääl midagi vahele. Mõtlesin selle üle, et kui väiksena õppides numbreid lugesin mina neid ette vanematele emakeeles, et kas siis maailm on muutunud ja nüüd peavadki lapsed hakkama varakult numbreid võõrkeeltes õppima?
Olin tund ja pool kodust. Cosmopoliitsus on muutunud igapäevaks.
Minu põlvedel lebas raamat multikultuurselt autorilt. Kusagilt olin lugenud, et kuna ta tumedama nahaga oli proovis ta väiksena käituda alati kümneid kordi paremini kui tavalised lapsed, et inimesed ei kardaks, et ta midagi varastada tahab. Ta ema oli Jamaicalt ja isa Inglismaalt.
Olin rääkisnud sel päeval veel vähemalt kümne erineva rahvuse esindajaga.
Teise akna ääres heliseb tundmatu noormehe telefon. Võetakse vastu ja vastatakse. Tükk aega mõlgutan mõtteid ja proovin arvata mis keel see küll olla võiks. Kas oli see siis äärmiselt tugev aktsent või tõesti võõrkeel.
Olin võtnud pastaka ja paberi ja hakkasin asju üles kirjutama, ise iroonitsedes, et kui reaalne on olla siin ja kirjutada eesti keelt. Peale selle on 1.4 miljonit inimest pisike arv ühele maale ja ühele keelele.
Meesterahvas teises kupee otsas helistas koju. Seekord hollandi keeles.
Mõtlesin veel pikalt kultuuri ja selle kuidas kultuur inimesi defineerb kellekski üle järele. Selgub, et mingil hetkel sulab kõik kokku üheks pleekindkollaseks fotoks.
Kell oli 11.54 ja ma naeratasin.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: