OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Battlestar Galactica
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 16:48    Teema: Battlestar Galactica Vasta viitega



Kolmas hooaeg sai just läbi ning mõtlesin, et oleks viimane aeg teha teema kus:

1) seeriat jälgivad inimesed saaksid arutleda kolmanda hooaja lõpu üle ning esitada oma ideid/teooriaid/Kobol'i tarbimisest tekitatud hallutsinatsioone neljanda ja ühtlasi ka viimase hooaja suhtes
2) seeriat mitte jälgivad inimesed saaksid selle viimase tõuke ja hakkaksid vaatama parimat* sci-fi sugemetega draamat mis üldse tehtud on.

Ma olen seda sissejuhatavat sisukokkuvõtet juba n korda teinud läbi kõikvõimalike kommunikatsioonimeediumite, mistõttu ma piirduksin antud juhul imdb omaga (ärge neid ise lugege, osad neist spoilivad üsna suure osa miniseeriast ära):
Tsiteerin::
It's been 40 years since the 12 colonies of mankind have heard from their progeny, the Cylons -- robotic creatures who rose up and declared war on their masters, then disappeared. In a sudden, devastating strike, the Cylons return and lay waste to the colonies, aided by human-looking Cylon variants and an unwitting fifth columnist. The attack forces Commander William Adama to call into action his museum-piece warship, the Battlestar Galactica, and soon its company of hotshot fighter pilots is blasting away at the invaders. But their best efforts can't prevent the colonies' obliteration. Fleeing the Cylon genocide, the Galactica leads a rag-tag fleet of survivors on a lonely quest to find humanity's fabled 13th colony -- a planet known as Earth.

Noh, OK, kli¹eesid on küll, eriti inimestele, kes on kursis scifi animete kullavaramuga (inimlikud robotid, ooooh), AGA antud seeria ei ole üles ehitatud nendel motiividel, vaid karakteritel. Ning erinevalt LOST'ist, mille kolmas hooaeg oma tegelaskujudega kohati väga halvasti ümber käinud on, on antud seeria karakterisatsioon jätkuval tõusuteel, mille suurimaks kulminatsiooniks oli just eile eetris olnud kolmanda hooaja viimane episood. Seerias on pidevalt momente kus tegelaskujudel tuleb silmitsi seista vastutuse meeletu koormaga ning, mis mulle eriti meeldib, aeg-ajalt kandub see vastutuse tunne otse vaatajani edasi. Tekib selline kummastav emotsionaalne pinge, kus vaataja on sama nõutu kui tegelane keda ta ekraanil näeb, kuid mõni hetk hiljem saame me jällegi aru, miks see mees on laeva komandant ja mina/meie suvalised töö- või õpisipelgad, kes eluilmas ei oleks suutnud just seda valikut vastu võtma.

Teisisõnu, tegemist on eelkõige draamaga, mis on sätitud sobilikku ulmelisse keskkonda, kus saab lõdvemate, kuid selgelt määratletud piiridega üles ehitada lava kõigele toimuvale. Ulmelisus ise langeb üsna kiirelt tahaplaanile ning seda asendab loomulikkus, mis kajastub enam-vähem kõiges mis aset leiab, isegi nendel üksikutel müstilis-esoteerilistel momentidel, kus tegelased jumalate juhatuste kaudu lahendusi otsivad. Olmes on samuti realism keskkohal. Eriti on seda näha kosmoselaeva enda ehituses, mis meenutab pigem allveelaeva kui näiteks Enterprise'i vms. säärast mugandustega laeva.

Ning visuaal on lihtsalt lagi. Kõik kosmoselahingud on pisidetailideni korrektselt renderdatud ning kunagi ei teki sellist hetke kus miski tunduks ebanaturaalne, konteksti arvestades. Seriaalis on ka paar maapinnal aset leidvat lahingut ja nood on veidi vähem veenvad, kuid siiski mitte midagi sellist, mis paneks meid arvama, et tegemist on odavaga CG'ga 90-ndate keskpaigast. Heliline taust on nüansse täis mis toovad teda esile klassikalisest lahingu-juustust. Palju rõhku on pandud taustamüra ja kosmost katva vaikuse vahekorrale ning, noh, trummimängule. Meeletule trummimängule. Kaameratöö on samuti keskmisest eksperimentaalsem ning heaks saatjaks üldisele miljööle ning meie kõigi tohutuks rõõmuks EI rakenda see seeria Bruckheimer'likke quick-cut'te jms paska millest vähemalt minul villand on.

Möla lõppeb siin. Paar pilti ning lauseid tegelaste kohta. Näppasin nad kiirelt seeria kodulehelt:


Laeva juhtiv komandant William Adama ning ta poeg Lee "Apollo" Adama. Nende vaheline konflikt ning see kuidas nad sellele vaatamata tunnistavad käsuliini tähtsust on seeria üks ilmekamaid omadusi.


toaster


Gaius Baltar, süükoormast tekkinud hallutsinatsioonide all kannatav teadlane/geenius, kelle roll seeria käigus tunduvalt muutub.


Kara "Starbuck" Thrace. Vanas BSG's oli ta meessoost.

Tegemist on jätkuvat narratiivi omava seeriaga milles on üksikuid üldnarratiivi mitte-edasiviivat karakterepisoodi. Vaatamisjärjekorraks on:
- Battlestar Galactica ca. 3h pikkune Mini-seriaal
- Battlestar Galactica teleseriaal

Mini juhatab sisse üldise taustaloo ning karakterid ning seriaal ehitab nende põhjal ülejäänut edasi. Mingeid koomikseid on ka, aga need on IIRC non-canon.

Head vaatamist! Täiesti siiralt soovin seda.

* according to acousmatique ratings™
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀


Viimati muutis seda acousmatique (Esm Märts 26, 2007 20:36). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
incognito



Liitunud: 10 Juun 2003
Postitusi: 260
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 16:54    Teema: Vasta viitega

vana seeria starbucki mängis veel Dirk Benedict, kes meile tuttav A-rühma "Face" all, ja adamat Lorne Greene kes oli Bonanza Ben Cartwright (pereisa).

Ise aktiivne vaataja ning arvan et hetkel parim seeria mis eetrisse jookseb :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Trash



Liitunud: 14 Sept 2006
Postitusi: 733

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 16:59    Teema: Vasta viitega

Tricia Helfer - minu ainuke seos uue Battlestar Galacticaga.

Kaheksakümnendate alul sai muidugi 78 aasta versiooni soome TV vahendusel vaadatud ja fännitud, uue jaoks ei jätku lihtsalt aega ja jaksu. :(
_________________


http://trash-can-dance.blogspot.com/
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
c0en
the MAN


Liitunud: 14 Apr 2004
Postitusi: 444
Asukoht: +35° 39' 37.47, +139° 43' 45.26

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 19:32    Teema: Vasta viitega

ka mina olen vaadand seda sarja suure huviga

Seal on suudetud väga ilusate plaanide ning kaasakiskuva muusika ning tegevusega luua supper häid situatsiooni, kus adrenaliin möllab veel peale osa vaatamistki... minuarust teine hooaeg oli kõigeparem

need kosmose scifid on yltse head

pikka aega oli mu lemmik voyager oma 7 hooajaga
siis andromeda 5 hooajaga
ning lõpuks enterprise 4 hooajaga
SG-1 oli senikaua hea kuni seal oli anderson peaosas uued jumbud on ps.
Ja Atlantis on hale kloon SG1 pealegi tundub et sellel seebil pole kuigi suur eelarve
Ma mäletan aastat 98 kui ma vaatasin soome 2 öösiti B5 ta jättis kustumattu mulje (soomest tuli kõik 5 hooaega yks osa nädalas ja ma võin kinnitada et ma vaatasin kõik 5 hooaega ära ilma et ykski osa oleks vahele jäänd irw)
A crusadel on ainult yks hea osa "Visitors from Down the Street"
---

Battlestarist niipalju

ma ei yllatuks kui mingil hetkel selgub et nad kõik on yhesugused robotid lihtsalt selle vahega et yhed teavad seda et nad on seda ja teised ei tea (loe et teised on kõik "inimesed" laevastikus).
Ning need kes vanal maal elavad (elasid) on teostamas mingit suurt eksperimenti antud kahe osapoole vahel...

selline mõte
_________________
this knif drink a manners under a Creative Commons Attribution 2.5 License//CRBS needs you - if you're horny and gorgeous female
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Random



Liitunud: 16 Juun 2006
Postitusi: 1871
Asukoht: puu otsas

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 19:56    Teema: Vasta viitega

küsimus, kus ma oma vaatamisega olen, kui minu jaoks viimane osa oli see, kus

*SPOILER*
see identiteedikriisis piloot-kapten-miski naine maandus mingil kehal ja nägi suurel hulgal enda sarnaseid roboteid, saades viimaks kinnitust, et ka tema on robot.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
uplink



Liitunud: 14 Juul 2003
Postitusi: 188
Asukoht: RLV\Tartu

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 20:08    Teema: Vasta viitega

RH, see oli ikka väga ammu, ei viitsi kuskilt otsida, aga peaks ikka esimese hooaja teema olema.

Neljas hooaaeg jääb viimaseks !?

Veel: skinjob on mõiste, mis käib inimese sarnase cyloni kohta, mitte selle toasteri.

Ja tõesti eriti lux sari, mis on mu meelest iga hooajaga üha paremaks läinud. Pakub vast rohkemgi pinget kui Babylon 5 (mis on suht ületamatu).
A ja siis spoiler-küsimus: Kas Saul pole liiga vana, et cylon olla ? Kahe sõja vaheline periood oli ju miski 40 aastat. Nii, et kui nad juba siis endile inimvälimuse said anda, oleks olnud loogiline neid varem kasutada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 20:34    Teema: Vasta viitega

NB! Arutluse all on seeria lõpu puudutavad teooriad, spoilerid on paratamatud.

c0en, su inimestepoolne deus ex machina-teooria on päris huvitav. Ma ise pole senini kaalunudki otseselt sellist lahendust, lihtsalt piirdunud juhulike mõtetega selle kohta mis neid maal ees ootab.

Küsitav oleks siis ainult see, et miks neil on legendid sellest kuidas mingil ajahetkel grupp inimesi/olendeid teineteisest lahti ütles ning 13 kolooniaks hargnes (12 on siis need praegused, mille Cylon'id hävitasid ning 13's on kadunud Maa). Kas see müüt on siis lihtsalt fabritseeritud? Miks ta siis siiski täpseid koordinaate tagasi Maale sisaldas? Kas see oleks ka osa eksperimendist?

Neil on selle mütoloogilise poolega üsna palju auke, mis lappimist vajavad ning hea oleks kui viimane hooaeg vähemalt... kolm neljandikku, kui mitte rohkem, neist küsimustest/saladustest lahti seletaks. Uus hooaeg pidavat aga alles 2008 algama, senikaua tuleb meil omade mõtetega piirduda. Ja vist mingi lühifilmiga ka, mis pidi flashback olema Pegasuse kohta.
Random Hero kirjutas:
küsimus, kus ma oma vaatamisega olen, kui minu jaoks viimane osa oli see, kus

*SPOILER*
see identiteedikriisis piloot-kapten-miski naine maandus mingil kehal ja nägi suurel hulgal enda sarnaseid roboteid, saades viimaks kinnitust, et ka tema on robot.

See peaks olema esimese hooaja viimane osa, kui ma nüüd väga ei eksi.
uplink kirjutas:
Veel: skinjob on mõiste, mis käib inimese sarnase cyloni kohta, mitte selle toasteri.

Ma olen totaalne debiilik, parandatud.
uplink kirjutas:
A ja siis spoiler-küsimus: Kas Saul pole liiga vana, et cylon olla ? Kahe sõja vaheline periood oli ju miski 40 aastat. Nii, et kui nad juba siis endile inimvälimuse said anda, oleks olnud loogiline neid varem kasutada.

Ta esitas endale ka selle küsimuse, mistõttu on üsna kindel, et seeria autorid on teda Cylon'iks tehes sellega kindlalt arvestanud ning see muudab c0en'i teooria ka veidi tõenäolisemaks, elik mingi kolmas grupp on Cylon'ite taga.

Samas, kogu see Cylon'ite elustiil ja hierarhia on paras müsteerium, senini on seda lihtsalt kui millegi väga ebamaise ja esoteerilisena käsitletud, millest lihtne inimene pole isegi võimeline arusaama (pean siis silmas neid episoode kus Baltar Cylon'ite juures viibis).
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Keitarò Urashima



Liitunud: 12 Dets 2006
Postitusi: 517
Asukoht: St. Paul, Minnesota

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 21:07    Teema: Vasta viitega

Peaks ka vist seriaali kätte võtma, Ulmefoorumis kõik postitavad ja kommenteerivad aga pole olnud mahti vaadata. Niigi Farscape (parim ulmeseriaal üldse vist), Star Trek TOS ja Babylon 5 (1. season oli suht enam-vähem) pooleni.
_________________
Tuntud ka kui: raidoukuzunoha, Raziel, Hauatagune

Welcome to..... Velvet Room.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 22:08    Teema: Vasta viitega

c0en kirjutas:
ma ei yllatuks kui mingil hetkel selgub et nad kõik on yhesugused robotid lihtsalt selle vahega et yhed teavad seda et nad on seda ja teised ei tea (loe et teised on kõik "inimesed" laevastikus).
Ning need kes vanal maal elavad (elasid) on teostamas mingit suurt eksperimenti antud kahe osapoole vahel...

samas ei tasuks unustada osade soovi saada teada kes on viimased cylonid ning mille pärast ka üks cylon kõrvaldati kui ta nende nägusid oma nägemuses nägi. lisaks veel vana Galactica seeria mis on praeguse järg (kui ma valesti pole aru saanud) ning kus ma ei mäleta midagi c0eni teooria sarnast.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Ops



Liitunud: 5 Märts 2004
Postitusi: 44

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 22:18    Teema: Vasta viitega

Just eile lõpetasin teise hooaja vaatamise ja selle pärast ei hakanud eelnevaid postitusi igaks juhuks liiga täpselt lugema. Võin samuti seda seriaali omalt poolt soovitada, sest ta pakub igati kvaliteetset meelelahutust ja suudab ka pärast mõnda aeg ikka veel meeldivalt üllatada.

Väike trivia killuke:
Uues Battlestaris Tom Zarekit mängiv Robert Hatch oli algses Battlestar Galacticas Kapten Apollo.
Enne:



Nüüd:

_________________
Opinions are like assholes - everybody has one
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
zork



Liitunud: 19 Veeb 2003
Postitusi: 578
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 22:36    Teema: Vasta viitega

ruri kirjutas:
lisaks veel vana Galactica seeria mis on praeguse järg (kui ma valesti pole aru saanud) ning kus ma ei mäleta midagi c0eni teooria sarnast.

Lugesid kuskilt? Algavad mõlemad samamoodi(cylonite rünnakuga ning Battlestar Galactica ja muude laevade põgenemisega) ja niipalju kui mina mingeid uudiseid ja uudisgruppi lugenud olen, on tegemist ikka remake'ga ning on isegi otsitud seoseid, et millise vana episoodi põhjal on mingi uus tehtud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 22:50    Teema: Vasta viitega

zork kirjutas:
Lugesid kuskilt?

nojah, mina vana, kergesti unustan. st, tegelikult vana Galactica algus veel vähem meeles kui lõpp. aga olgugi praegune remake, ei kinnita minu kehvad mälestused lõpust siiski c0eni teooriat.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
c0en
the MAN


Liitunud: 14 Apr 2004
Postitusi: 444
Asukoht: +35° 39' 37.47, +139° 43' 45.26

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 22:55    Teema: Vasta viitega

...amaturjik idiprugat tsaräpikism etsket ikiõka takah astsusto ituvra dunenera tlegrõk um anuk ,tloop tla atakah amegul belut itsket ades

ilivsultujuk lathup no
nsiiäk jaläv enne am sima irooet es
dnadaav ettim igesi aso akitkalag ratselttab tsemsie ades elo ie am
wri
_________________
this knif drink a manners under a Creative Commons Attribution 2.5 License//CRBS needs you - if you're horny and gorgeous female
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
zork



Liitunud: 19 Veeb 2003
Postitusi: 578
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Esm Märts 26, 2007 22:57    Teema: Vasta viitega

ruri kirjutas:
nojah, mina vana, kergesti unustan. st, tegelikult vana Galactica algus veel vähem meeles kui lõpp.

Ega minulgi pole, aga www.tv.com aitas.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
Chiisan



Liitunud: 17 Sept 2004
Postitusi: 421
Asukoht: selline vahva karudega ja häste segamini tuba :P

PostitusPostitatud: Teis Märts 27, 2007 20:38    Teema: Vasta viitega

c0en kirjutas:
...amaturjik idiprugat tsaräpikism etsket ikiõka takah astsusto ituvra dunenera tlegrõk um anuk ,tloop tla atakah amegul belut itsket ades

ilivsultujuk lathup no
nsiiäk jaläv enne am sima irooet es
dnadaav ettim igesi aso akitkalag ratselttab tsemsie ades elo ie am
wri


tot-e-e-mom-e non-i-i, e-tot non-i-i-sos-u-gog-u-sos-e-sos kok-i-ror-joj-a-sos sos-a vov-ä-hoh-e-mom-a-lol-tot kok-o-non-t-ror-i-lol-lol-i-dod, e-tot mom-i-dod-a sos-a kok-i-ror-joj-u-tot-a-dod.

T-ot-a-gog-u-ror-pop-i-dod-i JOJ-A vov-a-lol-e-sos-tot-i...sos-e-e o-non kok-o-lol-e...non-i-non-gog vov-a-a-tot-a BOB-SOS-GOG lol-ä-bob-i

Kuid teema juurde minnes...c0en'i teooria oli huvitav ning võimalik..kuid...kuid...kui see nii oleks, siis oleks kogu seriaal minu jaoks ära rikutud..umbes nagu, et x-filesid läksid siis igavaks, kui tuli välja, et kõige taga on vaid mingisugune tobe vandenõu......
_________________
/\_/\ (\_/)
( o_o) ('_')
(")_(") (")(")
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Niora



Liitunud: 24 Apr 2003
Postitusi: 71
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Apr 08, 2007 02:53    Teema: Vasta viitega

teadjamad inimesed kommenteerige. täna öösel, natuke aega tagasi näidati tv3-s (taaskord?) Battlestar Galacticat. Sattusin puhtjuhuslikult kusagil poole pealt vaatama, äratas huvi, kuigi algusest olin ilma jäänud ja paljust aru ei saanud, telekakava andis pealkirja ja nüüd tahaksin edasi jälgida seriaali. Küsimus: kas keegi sattus samuti vaatama ja oskab öelda, kas need osad, mis täna näidati olid sissejuhatavad miniseriaalid, või juba mõne hooaja episoodid? Millest nüüd jätkata?
Põhimõtteliselt on jah google olemas, aga kell 4 hommikul ei ole ma pädev Internetiavaruste tohuvapohust aru saama, hommikuks aga olen ma tõenäoliselt küsimuse ära unustanud :(. Ootan teie (kahtlemata heatahtlikke) vastuseid Happybunny
_________________
*to be continued*
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Püh Apr 08, 2007 09:06    Teema: Vasta viitega

Kava järgi kaks osa, mis vältasid kokku kolm tundi *võrdub * tegemist on sissejuhatava miniseriaaliga. Elik kui sa nüüd pärisseriaaliga jätkaksid, oleksid sa õigel teel. Lausa väga õigel teel, Niora!
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
-XXX-



Liitunud: 12 Dets 2006
Postitusi: 73

PostitusPostitatud: Püh Apr 08, 2007 09:18    Teema: Vasta viitega

0.o mis kell?
tahan ka näha URRRRRR
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Reede Veeb 29, 2008 19:11    Teema: Vasta viitega


_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Jikidhah



Liitunud: 23 Nov 2006
Postitusi: 120

PostitusPostitatud: Reede Veeb 29, 2008 19:32    Teema: Vasta viitega

Sai esimest hooaega osati tvst vaadatud ning kuigi sai ka viimast cliffhangeri osa nähtud ei tekkinud mingisugust tahtmist 2. hooaega jälgima hakata. Karakterid ei tekitanud erilist kaasaelamistunnet, tegevus oli pahatihti igav ning üleüldine story polnud ka eriti kaasahaarav. Suht läbi kukkunud.* Kui rääkida ulme-draamadest, siis eelistan Heroes't.

*according to my ratings*
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> üldine Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 3

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: