OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

ghost in the shell: s.a.c. - solid state society

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Laup Jan 20, 2007 15:05    Teema: ghost in the shell: s.a.c. - solid state society Vasta viitega

(pisikesed spoilerid gits s.a.c. - 2nd gig-i suhtes)

solid state society on samuti üks neid animeid, mida ma kaua ootasin. kuna mingil perioodil ei olnud mul aega midagi vaadata, siis jäi ka gits-i uue filmi subimise jälgimine unarusse. vahepeal tekkis mõte anime toorelt ära vaadata, kuid õnneks suutsin sellele kiusatusele vastu panna.

nagu ghost in the shell-ile kombeks on see seeria üpris keerulise stooriga, mida on võib-olla inimesele, kes temaatikaga tuttav ei ole, esmasel vaatamisel raske järgida. ma mäletan, et innocence-i ning stand alone complex-i 2nd gig-i vaadates läks mul tihtipeale järg sassi. sellele animele on omane valdav sisutiheda ning tagamõtetega dialoogi esitamine, mida on täiesti sama põnev jälgida, kui lahingustseene. kuid see võib asjasse mitte süvenenud inimese kukalt kratsima panna (innocence-i liftistseen enne, kui togusa ning batou politsei laborisse jõuavad on selle kohta hea näida minu arvates ).

igatahes, solid state society alustab kaks aastat peale motoko kusanagi sektsioon 9st lahkumist. üldiselt on õhus veel gits: 2nd gig-i lõpus vallanud meeleolu - probleemid põgenikega ja uus jaapani peaminister, kes üritas ennast keerulisel poliitikamaastikul maksma panna. sektsioon 9 on üritanud peale oma väärtuslikuima alluva kadumist organisatsiooni ridu uute töötajate värbamisega tugevdada. sektsioon on paisunud üpris suureks ning kusanagi asemel on uueks rühmajuhiks määratud togusa. togusa pingutab ning on oma ülesannetes igati kompetentne, kuid siiski nagu uutel poistel kombeks, saab rühma käest natuke vatti. võib-olla kuna ta ei ole sama küberneetiline kui ta töökaaslased või kuna ta lihtsalt ei suuda olla sama mõjuvõimas kui lahkunud motoko. sektsioon 9 juht aramaki pakkus rühmajuhi kohta esiti ka batoule, kuid stoiline ning kindlameelne batou keeldus.

sektsioon 9 satub uurima järjekordset häkkerluse juhtumit. nimelt kukuvad erinevad vangistuses viibiva koloneli alluvad enesetappe sooritama. sektsioon 9 kardab, et selle kõige taga võib olla koloneli poolt liikumisse seatud plaan, mis ei tähendaks kellegile midagi head. kuid ühtäkki muutuvad asjad hoopis millekski muuks, kui nad esmapilgul tundusid ning mängu tulevad ka tuhanded röövitud lapsed, seesamune superhäkker ning ebainimlikud poliitikud. nende kõigiga tuleb aramakil, batoul ning teistel tegutseda neilt ootuspärase diskreetsusega. situatsiooni muudab keerulisemaks batou kahtlus, et üksinda tegutsema hakanud motoko võib olla ise häkkeri rünnakute taga. togusa ning batou leiavad ennast raskest olukorrast, kus paistab, et ülioskuslik "major" kusanagi võib osutuda hoopis nende vaenlaseks. kes on gits-iga kursis võib aimata, mis see batoule tähendada võib. (see mees on raudselt raskelt armunud ! )

solid state society oli minu jaoks suurepärane jätk seeriale. ning samas ka täiesti iseseisev film. teoreetiliselt ei ole vaja näha seeriaid, et mõista filmis toimuvat, kuid sellegi poolest ei soovitaks ma kellelgi solid state society-it enne seeriaid ära vaadata. sellest ei saaks lihtsalt täit elamust. film ei juhata sisse tegelasi, ega põhjenda nende meeleolusid ega seleta lahti ohtraid arusaamatuna tunduvaid vihjeid seeriale.

mulle meeldis, kuidas filmis pandi sektsioon 9sas töötavaid meile juba ammu tuttavaid karaktereid proovile. näiteks togusa on esmakordselt seatud positsioonile, kus ta peab käsutama tervet meeskonda. tavaliselt oli togusa ikka see naljaka püstoliga uus tüüp, kes äsja politseist värvatud ning keda kõik pidevalt õpetasid. nüüd ei saa togusa oma autoriteeti maksma pannes seda lubada. eriti raskeks muudab ta rühmajuhi rolli ka fakt, et batou on ta otseseks alluvaks.

batou on terve filmi minu arvates suhteliselt hajevil. umbes samasuguses meeleolus, kui innocence-i alguses. igatseb motokot, mis muud. ning batou annab selgelt oma käitumisega ning aramakiga vesteldes mõista, et ta ei ole uuendustega sektsioonis rahul. põhimõtteliselt ta kardab, et uus kurss sektsioon 9 arengus peletab motoko eemale ning võib juhtuda, et major ei liitu organisatsiooniga enam kunagi. batoud eristab teistest sektsiooni töötajatest minu arvates see, et ta on ühtemoodi lojaalne nii aramakile, kui ka motokole, mis iganes see viimane ka parasjagu ei teeks. ning kui need kaks lojaalsust üksteisega vastanduma hakkavad on batou veel rohkem segaduses. mis tapab temas selle batoule omase mõnusa muheduse.

ning motoko peab esmakordselt töötama täiesti üksinda. mitte, et ta absoluutselt ei võidaks igas asjas, mida ta käsile võtab, kuid ikkagi olla täiesti vaba ning mitte osa mingist suuremast struktuurist käib talle kohati üle jõu. inimene on oma harjumuste ori.

vana hea ishikawa, tema sidekick boma ning minu lemmik saito on ka täiesti alles. ning need tüübid suurt muutunud ei ole. ishikawa on ikka sama muhe ning isalik ning saito sama vaikne ning professionaalne (eriti khuul oli saito filmi sisenemine. teda polnud filmi alguse poole üldse mainitud kuid suvalisel hetkel ta lihtsalt sadas briifingule poole pealt sisse ning mainis, et jõudis aafrikast tagasi ja tere jne. ja siis oli vana vaikne saito edasi) . saitole pühendatakse ka natuke rohkem eetriaega, kui teistele "mitte nii tähtsatele" sektsiooni liikmetele. ja minu kurvastuseks vilksas yakuzalik pazu vaid korraks siin seal ekraanilt läbi. rääkides ülejäänud tiimist peale togusa, batou ning lahkunud kusanagi, siis nagu juba mainitud on see tublisti paisunud. uute värvatutega me põhimõtteliselt ei tutvugi - kõike ju ka ühte täispikka multikasse mahutada ei jõua. ainuke, kes sellest uuest meeskonnast meelde jäi oli keegi väga kontrastselt silmatorkav, lausa bishounenilik pikkade blondide juustega tüüp, kes siin seal kurbi silmi tegi. kuna ta oli uuest tiimist kõige ilusam, siis loomulikult ka näidati teda kõige rohkem.

jutu alguses ma mainisin, et ma olen õnnelik, et ma ei vaadanud solid state society-i raw-ina ära. põhjuseks on anime animatsiooni kvaliteet. see on täiesti suurepärane ! kuulsin, et neil oli mingi üüratu eelarve ning tõepoolest väga tipptasemel töö. pildi sujuvus ning tegelased ja tulevahetused ja üldse kõik, mis animeerimisse puutub on juba gits-i seeriatele omaselt korralikult kohale toimetatud. okei, aga miks ma siis rahul olen, et ma raw-i ei vaadanud ? sest et kui ma mõtlen gits-i uus "film", siis ma mõtlen automaatselt innocence ning ghost in the shell-i esimene. ning alateadlikult võrdlen teda nende teostega. mis on täiesti absurdne, kuna solid state society polegi animeeritud nendega võistlemiseks. kuid ma siiski võrdlen teda nendega. kui ma oleks vaadanud tekstist suurt midagi aru saamata filmi ära oleks see mu filmielamust lörtsinud, kuna solid state society on täielik animatsiooni ning stoori tervik, milles üks toetab teist ning kumbki ei ole iseseisvalt mõeldud eksisteerima.

solid state rahuldas mu ootusi. stoori oli haarav ning täis üllatusi. animatsioon production i.g.-likult hea. ning uusi ideid oli küllaga. see näitab, et gits-i filosoofia ei ole ennast üldsegi mitte ammendanud ja ma olen kindel, et see film ei olnud saagale lõpplahenduseks vaid pigem millegi järgmise sissejuhatuseks.

ja soundtrack yoko kannolt ! suhteliselt must have asi.

(sry screenshotide kvaliteedi pärast : ( )


järgmine hetk on motoko juba camos. mmm .. miks on see stseen küll tuttav ?


see on küll uudne vastasseis. batou vasakul, motoko paremal.


keerulised ajad on batou tõsiseks muutnud. paremal vist isegi pazu kui ma ei eksi.


togusa rühmajuhina.


ishikawa säilitab külma närvi ka pealtnäha lootusetutes situatsioonides.


see on siis see bishounenilik blond tüüp, kelle nime ma ei tabanudki ning tööülesannet sektsioon 9s samuti mitte. noh, igatahes, sügab ta hetkel khuulile tegelasele ootuspäraselt oma riivastamata tukiga meelekohta, sest (tsiteerides nosferatut) kõik tõelised badassid teevad seda.


igati lahe saito teeb seda, mida ta oskab.


aa ning tachikomad unustasin üldse mainimata. igatahes on nad täiesti olemas ning pidevalt sündmuste keskel. jätkuvalt armsad !


kuldsed sõnad.


Viimati muutis seda kammerer (Püh Jan 21, 2007 15:38). Kokku muudetud 2 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Azuur
recycled_nerd


Liitunud: 15 Jan 2006
Postitusi: 256
Asukoht: pärnu

PostitusPostitatud: Laup Jan 20, 2007 21:08    Teema: Vasta viitega

nice, GITS on täiesti super anime.... kust kohast said selle muidu? olen juba ammu otsinud aga pole leidnud T_T
_________________
Ain't no one free.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Random



Liitunud: 16 Juun 2006
Postitusi: 1871
Asukoht: puu otsas

PostitusPostitatud: Laup Jan 20, 2007 21:12    Teema: Vasta viitega

*khm*, pane ikka spoilerite hoiatus peale, ma sain õigel ajal pidama, kuigi sain teada, et Major lahkub section 9-sast. aga see pole vist veel eriline spoiler.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Püh Jan 21, 2007 13:11    Teema: Vasta viitega

recycled_nerd kirjutas:
nice, GITS on täiesti super anime.... kust kohast said selle muidu?


mingi internetist - dvd ei ole väljas veel minu teada.

Random Hero kirjutas:
*khm*, pane ikka spoilerite hoiatus peale, ma sain õigel ajal pidama, kuigi sain teada, et Major lahkub section 9-sast. aga see pole vist veel eriline spoiler.


see on ainus spoiler seal tekstis, mis ei spoili eriti midagi 2nd gig-i vaadates. sellest filmist ei saa eriti kirjutada jättes seda mainimata.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
uplink



Liitunud: 14 Juul 2003
Postitusi: 188
Asukoht: RLV\Tartu

PostitusPostitatud: Püh Jan 21, 2007 15:37    Teema: Vasta viitega

Ämm mis elukas see GIG (2nd Gig) ??? on ?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Püh Jan 21, 2007 15:41    Teema: Vasta viitega

stand alone complex-i teise hooaja nimi on ghost in the shell: stand alone complex - 2nd gig. olen näinud, et mõnes kohas viidatakse esimesel hooajale ka kui 1st gig-ile. gig peaks minu teada inglise keeles tähendama tööotsa.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Random



Liitunud: 16 Juun 2006
Postitusi: 1871
Asukoht: puu otsas

PostitusPostitatud: Püh Jan 21, 2007 15:42    Teema: Vasta viitega

gig tähendab vist ka etendust. Ehk siis esimene ja teine etendus/show.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Random



Liitunud: 16 Juun 2006
Postitusi: 1871
Asukoht: puu otsas

PostitusPostitatud: Laup Apr 21, 2007 23:58    Teema: Vasta viitega

Vaatasin täna kah ära, sellisel lihtsal põhjusel, et Blu-ray rip Innocence ei läinud käima. Oli nii ja naa. Ausalt öeldes, lootsin enamat, kuid otseselt ei pettunud ka mitte. Kui ei oleks näinud sarja ja GitS esimest filmi, võiks öelda, et lausa suurepärane, kuid nüüd sai mõne üksiku koha peal õlgu kehitada.

see bishounen tüüp oli Proto Kellel oli GitS SAC 2nd gig'is üsnagi suur roll. Ta hoolitses tachikomade eest ja oli üldse kõige tähtsam mitte-inimene nende nunnude tankide kõrval. Ma ei saanud küll tema olemusest päris täpselt aru, kuid Proto vihjab sellele, et ta on millegi prototüüp, vist oli inimesesarnane masin, nagu EVA'dki suutis ta dasi töötada isegi siis, kui mehhaanilised osad üles ütlesid.
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: