|
|
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Teade |
mimmu hilja juba
|
Postitatud: Kolm Aug 30, 2006 13:28 Teema: |
|
|
Muidugi tahaks. Kõiki keeli tahaks. _________________ Onu Vanja kurvad püksid |
|
Tagasi üles |
|
|
Yokai
|
Postitatud: Kolm Aug 30, 2006 16:13 Teema: |
|
|
jaapani killud on parimad! _________________
変態 |
|
Tagasi üles |
|
|
ritsuka
|
Postitatud: Püh Okt 01, 2006 16:51 Teema: Re: Jaapani keele õppimine |
|
|
Mina õpin juba jaapani keelt, 2 tundi on juba möödunud
Algusest peale pole mind hirmutanud hiragana ja katakana, aga kanji natuke hirmutab- ei ole tähestiku peab lihtsalt pähe õppima
Kusagil 2000 kanjid, et saada kõigest aru- jaapani keele õpetaja rääkis, et koolis, (gümnaasiumis ja ülikoolis) kõigest aru saada peab teadma 2000kanjid. Kas kellegil on mingit head soovitust anda, et kuidas on kõige tõhusam õppida hiraganat ja katakant
Arigato!
Yoh kirjutas: | Kes jaapani keelt õppida tahab, et saaks rohkem aru on ülimalt hea sait :
www.hot.ee/celion -ja te ei kahetse!!!
|
See on jah hea sait, kuid sellel on kaks miinust:
1) Alguses on raske aru saada kuidas esilehelt edasi saab peatükkide juurde- see on kõige väiksem miinus
2) Hääldus puudub - Enne keeltekooli minekut olin seda saiti sirvinud ja natuke õppinud ja kui keeltekooli läksin sain teada, et olin õppinud mõned asjad valesti hääldama N:
Ja armasen- kirjutatakse nii, aga hääldatakse ja - dza
Vähemalt ei õppinud ma sealt saidlt palju
Mõned väljendid aint. |
|
Tagasi üles |
|
|
Ummi lovely berry
|
Postitatud: Püh Okt 01, 2006 17:06 Teema: |
|
|
Kanji'del pidavat olema mingi kindel süsteem. _________________ baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu |
|
Tagasi üles |
|
|
zero
|
Postitatud: Püh Okt 01, 2006 17:48 Teema: |
|
|
Katakana ja hiragana parim selgeksõppimine on lihtsalt palju teksti lugeda. Kui mingisugune tundmatu silp ette peaks juhtuma vaatad järgi, jätad meelde ning loed edasi. Teksti tähenduse mõistmine on ebaoluline, proovi vaid kõik õigesti välja lugeda. Enne lugemisega katakana ja hiragana kinnistamist on soovitatav kõiki silpe paar korda läbi kirjutada ja püüda mingi osa neist meelde jätta. _________________ Jäi kui rott lõksi vahele. |
|
Tagasi üles |
|
|
ritsuka
|
Postitatud: Püh Okt 01, 2006 19:52 Teema: |
|
|
zero kirjutas: | Katakana ja hiragana parim selgeksõppimine on lihtsalt palju teksti lugeda. Kui mingisugune tundmatu silp ette peaks juhtuma vaatad järgi, jätad meelde ning loed edasi. Teksti tähenduse mõistmine on ebaoluline, proovi vaid kõik õigesti välja lugeda. Enne lugemisega katakana ja hiragana kinnistamist on soovitatav kõiki silpe paar korda läbi kirjutada ja püüda mingi osa neist meelde jätta. |
Äitäh sinu vastuse eest, kuid ma mõtlesin midagi muud:
Enne, kui lugemist õppida tuleb teada märke ja mu küsimus oli, et kuidas oleks neid märke parim viis omandada. |
|
Tagasi üles |
|
|
genky hommikune tõus
|
Postitatud: Püh Okt 01, 2006 20:03 Teema: |
|
|
mamo--chan kirjutas: | Äitäh sinu vastuse eest, kuid ma mõtlesin midagi muud:
Enne, kui lugemist õppida tuleb teada märke ja mu küsimus oli, et kuidas oleks neid märke parim viis omandada. |
Mina tegi nii, et kirjutasin suurelt tugevale paberile hiraganad. Seejärel lõikasin välja ja kirjutasin teiselepoole ladina tähtedega vaste. Kui valmis, siis segan omavahel ära ja hakkan järjest pakist võtma ja pakkuma, mis on. Teistpidi keerates saan kontrollida. Kui on vaja arvata, mis hiraganaga tegu, siis kirjutan paberile. Sama kavatsen teha nii katakana kui ka kanjiga _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList |
|
Tagasi üles |
|
|
ritsuka
|
Postitatud: Esm Okt 02, 2006 06:30 Teema: |
|
|
Suur-suur äitäh genky vastuse eest. Seda meetodit hakkangi kasutama |
|
Tagasi üles |
|
|
ittekimasu
Liitunud: 23 Aug 2006 Postitusi: 108 Asukoht: Unenägude maailma WC...?
|
Postitatud: Kolm Okt 11, 2006 15:11 Teema: |
|
|
saan varsti eraõpetaja, kui aega saab olema. Kui ei saa saan enda õpikust "Japanese for young people"ist õppida isa abiga, sest ta valdab VABALT jaapani keelt _________________
|
|
Tagasi üles |
|
|
ritsuka
|
Postitatud: Kolm Okt 11, 2006 16:30 Teema: |
|
|
ittekimasu! kirjutas: | saan varsti eraõpetaja, kui aega saab olema. Kui ei saa saan enda õpikust "Japanese for young people"ist õppida isa abiga, sest ta valdab VABALT jaapani keelt |
Sul siis täiesti veab jaapani keelega! On abistaja kohe olemas, kui midagi ei oska. Minu meelest on eraõpetajaga selline lugu, et Eestis annavad jaapani keele õpetajad kursusi ja eratunde, kuid eraõpetajaid, kes jaapani keelt õpetaksid ei ole, sest Eestis on liiga väike nõudlus jaapani keele järel Või äkki ma eksin? |
|
Tagasi üles |
|
|
Yokai
|
Postitatud: Kolm Okt 11, 2006 17:34 Teema: |
|
|
Mina õpin vähe haaval animesid vaadates... tähti ei saa üldse selgeks!!!!!! _________________
変態 |
|
Tagasi üles |
|
|
Riion
|
Postitatud: Kolm Okt 11, 2006 19:11 Teema: |
|
|
mamo--chan kirjutas: | ittekimasu! kirjutas: | saan varsti eraõpetaja, kui aega saab olema. Kui ei saa saan enda õpikust "Japanese for young people"ist õppida isa abiga, sest ta valdab VABALT jaapani keelt |
Sul siis täiesti veab jaapani keelega! On abistaja kohe olemas, kui midagi ei oska. Minu meelest on eraõpetajaga selline lugu, et Eestis annavad jaapani keele õpetajad kursusi ja eratunde, kuid eraõpetajaid, kes jaapani keelt õpetaksid ei ole, sest Eestis on liiga väike nõudlus jaapani keele järel Või äkki ma eksin? |
Minu teada on Tallinna Ülikoolis jaapani keele kursused, sest, hiljuti üks tuttav näitas lehti, kus on jaapani hieroglüüfid ja nende hääldused ja kirjapilt.
See oli ka kuu aega tagasi ja ei anna pead, mäletan seda, et oma nime kirjutada pidin oma nime "väänama", ehk Ott muutust Jotooks või midagi sellist. _________________ http://fyeahtartu.tumblr.com/
"Me oleme, mis me mõtleme.
Kõik, mis me oleme, tõuseb koos meie mõtetega.
Enda mõtetega me loome maailma"
- Buddha |
|
Tagasi üles |
|
|
zork
|
Postitatud: Nelj Okt 12, 2006 08:42 Teema: |
|
|
Riion kirjutas: | Minu teada on Tallinna Ülikoolis jaapani keele kursused, sest, hiljuti üks tuttav näitas lehti, kus on jaapani hieroglüüfid ja nende hääldused ja kirjapilt. |
Ma nüüd olen see paha vana olija, kes sulle kui uuele jällegi soppa loobib ja parandan sind. Ei ole hieroglüüfid, jaapani kirjamärgid on kanjid ning lisaks nendele on veel hiragana ja katakana märgid. Ma saan küll aru sellest vastupandamatust soovist kõiki krõnkse hieroglüüfideks nimetada, kuid nad ei ole siiski alati hieroglüüfid(ka hiinas mitte, seal on hanjid). |
|
Tagasi üles |
|
|
mimmu hilja juba
|
Postitatud: Nelj Okt 12, 2006 13:41 Teema: |
|
|
zork kirjutas: | Riion kirjutas: | Minu teada on Tallinna Ülikoolis jaapani keele kursused, sest, hiljuti üks tuttav näitas lehti, kus on jaapani hieroglüüfid ja nende hääldused ja kirjapilt. |
Ma nüüd olen see paha vana olija, kes sulle kui uuele jällegi soppa loobib ja parandan sind. Ei ole hieroglüüfid, jaapani kirjamärgid on kanjid ning lisaks nendele on veel hiragana ja katakana märgid. Ma saan küll aru sellest vastupandamatust soovist kõiki krõnkse hieroglüüfideks nimetada, kuid nad ei ole siiski alati hieroglüüfid(ka hiinas mitte, seal on hanjid). |
kanjid ongi hieroglüüfid. _________________ Onu Vanja kurvad püksid |
|
Tagasi üles |
|
|
genky hommikune tõus
|
Postitatud: Nelj Okt 12, 2006 13:47 Teema: |
|
|
mimmu kirjutas: | zork kirjutas: | Ma nüüd olen see paha vana olija, kes sulle kui uuele jällegi soppa loobib ja parandan sind. Ei ole hieroglüüfid, jaapani kirjamärgid on kanjid ning lisaks nendele on veel hiragana ja katakana märgid. Ma saan küll aru sellest vastupandamatust soovist kõiki krõnkse hieroglüüfideks nimetada, kuid nad ei ole siiski alati hieroglüüfid(ka hiinas mitte, seal on hanjid). |
kanjid ongi hieroglüüfid. |
Pean nõustuma. Ka meie jaapanikeele õpetaja ütleb kanjide kohta hireoglüüfid. Ja tema on jaapanlanna, niiet ma pakun, et üldüldine selliste märkide kogum on hieroglüüfid, aga kui neid jagama hakata, siis on kanjid ja hanjid ja mis kõik veel. _________________ Asashio | AniMatsuri | MyAnimeList |
|
Tagasi üles |
|
|
Ummi lovely berry
|
Postitatud: Nelj Okt 12, 2006 15:11 Teema: |
|
|
Jah, Hiinas, Põhja- ja Lõuna-Koreas ja Jaapanis ja võibolla kuskil mujal on hieroglüüfkiri. _________________ baka pole surnud, me postitame siia peaaegu iga kuu |
|
Tagasi üles |
|
|
zork
|
Postitatud: Nelj Okt 12, 2006 16:11 Teema: |
|
|
genky kirjutas: | mimmu kirjutas: | kanjid ongi hieroglüüfid. |
Pean nõustuma. Ka meie jaapanikeele õpetaja ütleb kanjide kohta hireoglüüfid. Ja tema on jaapanlanna, niiet ma pakun, et üldüldine selliste märkide kogum on hieroglüüfid, aga kui neid jagama hakata, siis on kanjid ja hanjid ja mis kõik veel. |
Ma saan aru, et rahva seas on levinud selline liigitus, et igasugune segane kirjakrõnks on hieroglüüf, kuid mina jään siiski selle juurde, et jaapanis nad seda ei ole. Kui teil on mingi allikas viidata, kus see rohkem ametlikult kirjas on, et jaapani kirjamärgid on hieroglüüfid, siis tahaks ise ka lugeda. Või siis võid oma jaapani keele õpetaja käest küsida, et miks nad hieroglüüfid on. Et järsku ta lihtsalt lihtsustamise mõttes läks rahva arvamusega kaasa, et neid mitte segadusse ajada kirjamärkide erinevate nimetustega - hieroglüüfid, kanjid jmt. |
|
Tagasi üles |
|
|
hjarg Post count matters!
|
|
Tagasi üles |
|
|
ruri hammustab rrrRRRRRrr
|
Postitatud: Reede Okt 13, 2006 00:06 Teema: |
|
|
hjarg kirjutas: | http://www.keelevara.ee/login/?d=qs1999&id=8075&q=hierogl%C3%BC%C3%BCf
See näiteks, zork? |
jah, üldises mõistes ei ole see vale, aga nagu ma aru saan, on sulle selline mõiste, nagu ""teaduslik" natuke raskesti arusaadav ja sa kipud rohkem sinna usu ja üldistamise poole, seega pole vist mõtet mainidagi sellistest asjadest nagu ideogrammid ja piktograafia ning lasta sul (ja teistel) rahus uskuda, et tegemist on hieroglüüfidega. |
|
Tagasi üles |
|
|
zork
|
Postitatud: Reede Okt 13, 2006 08:24 Teema: |
|
|
hjarg kirjutas: | http://www.keelevara.ee/login/?d=qs1999&id=8075&q=hierogl%C3%BC%C3%BCf
See näiteks, zork? |
Tead, ÕS kaotas minu silmis ära oma autoriteedi, just võõrsõnade koha pealt. Nad oleks võinud jääda selle "ülek raskesti loetav kirjamärk" tähenduse juurde, kuid nimetades Hiina märke hieroglüüfideks...
Ausalt öelda wikipediast asjade kohta lugedes peaks saama suhteliselt korraliku pildi, mis asjad need hieroglüüfid ja hiina märgid(jaapani omadest me ei räägi, sest jaapaniga juba natuke tuttavad inimesed võiksid ikka teada, et jaapani omad hiinast üle võetud on) on.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hieroglyph
http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_character_classification
http://en.wikipedia.org/wiki/Logographic
Ja kuigi Google pole eriline autoriteet selliste asjad koha pealt, annab siiski otsing "japanese hieroglyphs" versus "japanese kanji" tulemuseks 561 versus 1 110 000 |
|
Tagasi üles |
|
|
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes
|