OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Eureka 7
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Teis Nov 15, 2005 04:38    Teema: Eureka 7 Vasta viitega





Taevas ringi surfivad mechad! Mida enam tahta?!

Ma olen hetkel küll ainult esimest osa näinud, kuid selles 25s minutis oli umbes kolm korda rohkem animatsiooni kui enamikes muudes animetes, action või mitte. Liikumine on voolav, energiline ning aegajalt väga heade kaameranurkadega, nagu nt see stseen siin:


(stuudioks on BONES, muideks ning aniamtsiooni poole pealt on see minu arust nende parim seeria RahXephonist saati)

Ning stoori... ütleme nii, et esimene osa ei andnud väga palju aimu mille ümber asjad keerlevad ning tegeles rohkem üldise olme loomise ning stiili kinnistamisega, mis õnnestus neil täiesti laitmatult. Nii et ma siis tsiteerin ANN'i parem:

Renton Thurston is a 14-year-old boy who lived with his mechanic grandfather in a backwater town. Every day he dreamed of being with the mercenary "Light Finding Operation (LFO)" aircraft pilot group "Gekkostate" and riding "Trapar" particle waves-- a sport called "Riffing"-- with their charismatic leader Holland, especially when faced with his father's acclaimed past or his grandfather's desire to protect him. When a young girl named Eureka riding the original LFO, the "Nirvash typeZERO", asks his grandfather for a tune-up, she inadvertently brings the attention of the military to the garage; as a result, the garage is destroyed and Renton is forced to deliver a new type of interface-- the "Amita Drive"-- to the Nirvash. After a heated fight in which the Nirvash destroys the military LFOs by unleashing an immense amount of power, Renton is invited into Gekkostate. However, he quickly realizes that behind the facade of a traveling group of mercenaries is a very bitter reality.

Noh, mingi arhetüüp on sellel kindlasti olemas, aga las olla. Eureka 7 tundub ropult värske. Ning veel, kõik tegelased keda tutvustati (keda rohkem, keda vähem) tunduvad üsna intrigeerivad ning kõikidesse on maagiliste animenippidega (jeh) hea annus elu sisse pumbatud. Eriti vinge on nimitegelane Eureka:



Tema on see nn "noor tüdruk kellel on mingid eripärased võimed", aga erinevalt tema paljudest hingekaaslastest ei ole ta autist ega eriti kummaline, vaid tundub esmapilgul üsna... lahe. Nagu see tüdruk keskkoolis, kes eriti millegagi silma just ei torka, aga enda ümber parfüümi asemel hõrka laheduse aurat kannab. Ning hea välja näeb, nagu Eureka.

.torrent:
- [Nanashi]Eureka_seveN_01-13 (seeria on 50+ osa, nagu ma aru saan)
- [Nipponsei] Eureka seveN OST 1.zip (OP on super-catchy ja ülejäänud soundtrack on ka täitsa lahe, vähemalt kuulates)

Boonus:



Hüpnotiseeriv!
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
treasure



Liitunud: 5 Veeb 2003
Postitusi: 80
Asukoht: Tokyo

PostitusPostitatud: Teis Nov 15, 2005 10:44    Teema: Vasta viitega

Esmalt Honey & Clover ja nüüd Eureka 7... tundub, et acousmatique on võtnud nõuks pea kõik mu viimase aja lemmikud üles kaevata. Järgmiseks soovitan Okusama wa mahou shoujo't, Basiliski või siis (olles vahepeal direct downloadide imelise maailmaga lähemalt tutvunud) päris-päris värsket Noein'i : )

Aga Eureka 7 vaimustas mind alguses õhkõrna FuriKuri maiguga, seejärel vapustavate lahingustseenide, seejärel üsna hea huumori ja seejärel omgwtfbbq reaktsiooni põhjustava sümbolismiga... midagi rohkemat nagu polegi tahta. Pärast hoogsat sissejuhatust oli vahepeal küll paar-kolm mitte nii põnevat osa, aga võtsin seda pigem kui vaikust ennem tormi, sest pärast esimest kaht osa tundus vähemalt mulle, et Eureka 7-le on suure punase markeriga otsaette "tohutupõnev" kirjutatud. Ja kui Eureka on selline meeldivalt tagasihoidlik, siis oota ära ep.10-11-12 ja Anemone : )

ps.: boonus tuletab mulle miskipärast metronoomi meelde...

Nekostate : )

Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Nelj Nov 17, 2005 03:51    Teema: Vasta viitega

treasure kirjutas:
Noein'i

Okei! Seda! Teisi aga mitte, sest et mõlemad jätsid mind külmaks. Okusama... oli nagu ta oli, ma vist juba avaldasin selle kohta mujal arvamust. Ning Basiliski nautimiseks on mu säärejooks liiga naiselikuks muutunud.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
treasure



Liitunud: 5 Veeb 2003
Postitusi: 80
Asukoht: Tokyo

PostitusPostitatud: Nelj Nov 17, 2005 16:18    Teema: Vasta viitega

Jätkates offtopicut...
acousmatique kirjutas:
säärejooks liiga naiselikuks muutunud.

No sel juhul soovitan Paradise Kiss'i. Testosteroonisisaldus märksa väiksem, aga sisalduvate teemade poolest vähemalt sama küps... ja muusika ja seiyuude valik on kah üsna värskendav.

Aga Eureka seitsme kohta veel -- pole küll viimaseid osasid näinud, kuid ma ootan põnevusega kuidas ja kuhu Bones sü¾ee välja viib... suht selge on, et enamus praegu lahtisi otsi (mis juhtus Rentoni isa ja õega? kes on Eureka? mis või kes on Nirvash? miks on Amita drive nii oluline ja palju-palju muud mida praegu igaks juhuks ära spoilerdada ei taha) saavad ühel hetkel kokku, ja kui E7 stsenarist vähegi oma tööd tunneb, siis kindlasti üsna üllataval kombel... igatahes ei jõua ma kogu õhusrippuvat meelelahutust ära oodata.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Nelj Nov 17, 2005 20:07    Teema: Vasta viitega

Paradise Kiss sai mul juba varem üles korjatud, kuna see on ilmselgelt minusugustele mõeldud anime. Topicu teen ka üsna pea, kui olen paar osa veel ära vaadanud ja pacingu suhtes selgusele jõudnud.

Paradise Kissi OPil on kõige jaburam/geniaalsem PV mida ma näinud olen.

Mulle teeb muret see, et Eureka 7 on 52 osa pikk. Tiba liiga pikk, kuid kuna tegemist ei ole manga adaptsiooniga (manga põhineb animel, AFAIK -- keegi kes paremini teab võiks mind parandada) ning puudub vajadus järelejõudmist takistada, siis võib head oodata.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
treasure



Liitunud: 5 Veeb 2003
Postitusi: 80
Asukoht: Tokyo

PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 09:04    Teema: Vasta viitega

Hmm... kui mõelda veel 50+ osadega animete peale, siis kargab kohe pähe Fullmetal Alchemist, mis kah Bonesi kätetöö (ja piinlik küll aga mul ikka veel nägemata). Eureka 7 pikkust vaatan ma rohkem selle poole pealt, et seda jätkub poole kauemaks kui mu teisi lemmikuid. Tegelikult kui nüüd järele mõelda, siis ma polegi varem ühtki nii pikka animet lõpuni vaadanud -- nii Gundam Seed, Full Moon wo Sagashite kui You're Under Arrest jäid huvipuudusel pooleli. Praeguse seisuga on lootust, et Eureka 7st saab esimene erand.

aga nüüd ParaKiss ep.3 vaatama....
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Teis Nov 22, 2005 01:08    Teema: Vasta viitega

Ma olen Full Mooni lõpuni vaadanud -- sihukesed seriaalid lähevad mulle hinge lihtsalt. Ja Touchi vaatasin ka regulaarselt, kuna olen parandamatu Adachi fänn.

Aga, Eurekast nüüd. Ma olen nüüd 8 osa ära vaadanud (järgmisi osi tõmbab tervelt 3k sekundis :0** ) ning üksikud pisiasjad on kogemust veidi rikkunud. Mulle ei istu üldse see, kuidas Renton ülejäänud meeskonna poolt kaela määritud njuubi rolli nii kergelt sisse elab ja vastavalt sellele ka käitub, ennast pidevalt lolliks tehes, eriti Eureka ees. Jääb mulje nagu ta ei õpi oma rumalustest midagi, muutudes seetõttu ilmselgelt rohkem stenaristide mängukanniks kui tõsiseltvõetavaks tegelaskujuks. Noh, blabla, raske on sisse elada lihtsalt kui sa oskad järkjärguliselt ette aimata mismoodi Renton käitub. Nii ühepalgeline isiksus ei saa ju olla messias :)

Ja ta võiks veidi tõsisem olla. Mõndadest üsna tõsistest moraalsetest probleemidest on kuidagi lennates üle mindud ning taanduvad enamasti Rentonipoolsele turtsumiseni, mis on kuidagi kuiv ja ebaloomulik.

Võib-olla ma olen juba mitu aastat järjest lootusetult järgmist RahXephoni oodanud ja seda mitte saades liiga kriitiliseks muutunud kõikide erinevuste suhtes, mis ei olegi ehk mitte niivõrd autorite oskamatusest kuivõrd erinevast sihtgrupist tingitud. Samas aga, tõeliselt hea anime ületab igasugused sihtgrupi barjäärid, nagu ¾anriebalevusest (olen ma noortele suunatud mechaaction või hoopistükkis süvafilosoofiline eleegia?) alustanud ja klassikuna lõpetanud NGE... või Pita-Ten!

Või noh, kui nüüd tõele au anda, siis vahel lihtsalt tundub, et Eurekas raiasatakse midagi ära. Mulle tundub tihti, et vot seda ja seda saaks tegelikult veidi stiilsemalt, veidi hoogsamalt, veidi emotsionaalsemalt teha. Nagu ta oleks just selline 3,5/5st anime, "päris hea", kuid pikemas perspektiivis kergesti unustatav.

Aga, animatsioon on jätkuvalt lagi ning sisu on oma teatavale episoodilisusele vaatamata siiski köitev, ning tegelaskujud on ka tegelikult huvitavad, ehkki, nagu öeldud sai, veidi ühepalgelised, eriti Renton ja Eureka.

Ja OP on super, üks mu lemmikumaid üldse.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
treasure



Liitunud: 5 Veeb 2003
Postitusi: 80
Asukoht: Tokyo

PostitusPostitatud: Teis Nov 22, 2005 15:50    Teema: Vasta viitega

Minuarust on tore, et Renton ei kannata tüüpilise istun-robotisse-ja-võitmatu-ühe-mehe-armee-valmis animesündroomi all. Rentoni paberkoti haaramise reaktsioon Nirvashiga saltosid tehes on muarust just irooniliselt selle kulunud stereotüübi pihta sihitud -- iga messias peab ju kusagilt alustama : )
Mulle endale hakkas vastu seitsmes osa (või oli see kuues?) -- Renton vs. üleannetud lapsed, mis oli nii ettenähtav, et oleks sama hästi võinud vaatamata jätta. Pealegi ma vihkan seda tüüpi süüdimatult pättust tegevaid põngerjaid, niiet see polnud minu jaoks naljakas kah mitte.

Kaheksanda episoodi paiku tekkis mul hoopis väike probleem suunaga, kuhu tundus, et Eureka iseloomu viia taheti. Alguse salapärasest tagasihoidlikust neiust tundus saavat sotsiaalselt küündimatu tütarlaps, kel pole vähimatki aimu "tavaliste" inimeste käitumisest. Ma saan aru, et taheti jätkata Eureka tagasihoidlikkuse iseloomujoont, aga kes käskis tast teha poolautisti?

Ja OP on hea, aga kahjuks on täispikas versioonis jupp täiesti ebavajalikku räppi (<-- parema kirjelduse puudumisel) vahele lükitud.
Alates 14 osast ilmuv uus OP jääb eelmisele mõnevõrra alla, aga pole kah paha.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Teis Nov 22, 2005 19:09    Teema: Vasta viitega

treasure kirjutas:
Renton vs. üleannetud lapsed, mis oli nii ettenähtav, et oleks sama hästi võinud vaatamata jätta. Pealegi ma vihkan seda tüüpi süüdimatult pättust tegevaid põngerjaid, niiet see polnud minu jaoks naljakas kah mitte.


Tegelikult just seda ma pidasingi silmas, peamiselt. Ebaloomulikult kõrge kiindumusega "paha" lapse roll on üks kõige igavamaid stereotüüpe üldse. Aga ju neid on ka millegi jaoks vaja, mingi poindi kohale toomiseks. Aga võiksid olemata olla.

Aga noh, ma lohutan end sellega, et Eureka 7s olid nad võrdlemisi vähetüütud. Siiski, miks ei või väikelapsed olla sellised nagu Daa! Daa! Daa! beebi? Kas puhtalt seetõttu, et tema roll on kahte peategelast kokku viia, mitte lahutada, ehkki mõlema tegevuse ajendite leidmine on veidi ülepea kummagile stereotüübile?

Phuhh, phuhh. Homme on ports osasid taas käes.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Teis Nov 22, 2005 21:11    Teema: Vasta viitega

//offtopic: acousmatique, tee see paradise kiss-i topic ära juba :P//
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Kolm Nov 23, 2005 17:39    Teema: Vasta viitega

kammerer kirjutas:
//offtopic: acousmatique, tee see paradise kiss-i topic ära juba :P//

Täna öösel teen, yakusokushimasu!

Edit: Ma ei jõua :( Olen läbikukkumine :(
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀


Viimati muutis seda acousmatique (Nelj Nov 24, 2005 02:52). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Nov 24, 2005 00:09    Teema: Vasta viitega

treasure kirjutas:
Kaheksanda episoodi paiku tekkis mul hoopis väike probleem suunaga, kuhu tundus, et Eureka iseloomu viia taheti. Alguse salapärasest tagasihoidlikust neiust tundus saavat sotsiaalselt küündimatu tütarlaps, kel pole vähimatki aimu "tavaliste" inimeste käitumisest. Ma saan aru, et taheti jätkata Eureka tagasihoidlikkuse iseloomujoont, aga kes käskis tast teha poolautisti?

olles 18. osa juures ütleks, et Eureka ongi selline. ausalt öelda ei oska öeldagi, et kas ta on spetsiaalselt teatud otstarbeks kasvatatud inimene või pole üldse inimene, st kaevati koos Nirvashiga kusagilt välja.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
treasure



Liitunud: 5 Veeb 2003
Postitusi: 80
Asukoht: Tokyo

PostitusPostitatud: Reede Nov 25, 2005 14:45    Teema: Vasta viitega

Ma olen küll uuematest osadest natuke maha jäänud, aga ep.15 oli suurepärane ---- (järgnev on spoilerdatud, niiet kes ep.15 näinud pole, ärge järgnevat valget teksti highlightige)

Ep.14 lõpus olev preview ning 15.osa algus panid mind uskuma, et see osa on puhas täitematerjal. Pärast kümmet minutit vaatamist jõudsin juba sisemiselt ohata, et ei tule siit midagi huvitavat... aga sellega eksisin rängalt. Lausa hämmastav, kuidas alguses poolkoomilise vahepausina tundunud puuviljade otsimise lugu muutus järsku mõrunukraks keerukate peresuhete draamaks. Eriti paljulubav oli Rentoni selge võimujoovastus (ehk isegi verejanulisus?) üksi Nirvashi piloteerides -- ta ei ole vääramatult jäiga õiglustundega kangelane, vaid lihtne teismeline, kes äkki nii suure võimu kätte saanuna sellest vaimustusse satub. Ma loodan, et BONES seda liini sinnapaika ei jäta, vaid edasi arendab, näiteks kuni Renton ei suuda enam iseseisvalt enesekaitsel ja verejanul vahet teha... tegelaste arenguruumi kui palju : ) ahjah, võitlusstseenid olid muidugi jätkuvalt suurepärased : )


Eurekast rääkides on 18datki osa nägemata suht selge, et tegemist ei ole tavalise inimesega, aga see ei tähenda, et ma tema poolautisti rolliga rahul oleks. See võrdlus ei ole küll päris kohane, aga näiteks kasstüdruk Nuku-Nuku oli vaatamata roboti kehale ja kassi ajule tunduvalt elavam ja sotsiaalselt võimekam. Anemonel ja Eurekal tundub minevikus midagi ühist olevat -- nende väline sarnasus kuni samasuguse kaelarõngani on ilmselgelt taotluslik, niiet ühel hetkel on sellest suunast oodata midagi (loodetavasti) põrutavat.

Ja ma pean ennast teise OP suhtes parandama -- Home made Kazoku - Shounen Heart on pärast paari kuulamist vägagi nakkava ja energilise meloodiaga.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Reede Nov 25, 2005 21:40    Teema: Vasta viitega

Nii, 11s osa vaadatud ja esimene kokkupuude Anemonega selja taga. Kui ma teda esimest korda nägin kadus mul automaatselt igasugune isu ära edasi vaadata, kuna... ma lihtsalt olen selline, kellele ei meeldi temalaadsed negatiivsed tegelased üldse (skisofreeniline, ülbe, kergelt frustreerunud...). Ning tema Nirvash (kui see oli Nirvash) oli nii vaimuvaene kui üldse olla sai. Ja see on ka kohati kogu seriaali viga, vahel nii stiilne, et kuku ümber ja samas paneb NGE'lt ikka jubedalt plagiaati.

Aga, kuna mu maitse on tihti selline hüplik (ja liigsete eelarvamuste küüsis), siis ma vaatan edasi ja püüan edaspidi enam mitte midagi väga originaalset oodata. Mechaaction on ju kõigele vaatamata laes.

Ahjaa -- vastasarmee kolm LFO juhti said Kute'sse sissetungides äärmiselt kergelt surma, Gekkostate'i omad aga pääsevad imeväel. Etteaimatav, aga siiski kerge pettumus.

Või on see lihtsalt minupoolne vulgaarsus ja nüri kriitikameel, et ma nõuan seriaali headuse nimel positiivsete tegelaste suremist? :(
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀


Viimati muutis seda acousmatique (Esm Nov 28, 2005 02:28). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Nov 26, 2005 14:57    Teema: Vasta viitega

treasure kirjutas:
(järgnev on spoilerdatud, niiet kes ep.15 näinud pole, ärge järgnevat valget teksti highlightige)

ja ärge treasure postitusele ka vastake quote abil. samuti mingi muu browseri kui IE kasutamisel tuleks kasutada süsteemivärve...
Tsiteerin::
Eurekast rääkides on 18datki osa nägemata suht selge, et tegemist ei ole tavalise inimesega, aga see ei tähenda, et ma tema poolautisti rolliga rahul oleks. See võrdlus ei ole küll päris kohane, aga näiteks kasstüdruk Nuku-Nuku oli vaatamata roboti kehale ja kassi ajule tunduvalt elavam ja sotsiaalselt võimekam.

rääkimata tõesti kohatust näitest, kas on vaja kõiki erilisi tegelasi paigutada Nuku-Nukuga samasse äärmusesse? mis saaks NGE-st kui Rei sarnaselt Nuku-Nukuga aktiivselt ringi hüppaks?

mis Eurekasse puutub, siis tõenäoliselt on põhjus, et miks ta selline on emotsionaalse poole pealt, tõenäoliselt minevikus ja Nirvashis. selles suhtes ma ei imestagi kui pärast selgub, et ta leiti koos Nirvashiga.
acousmatique kirjutas:
Ning tema Nirvash (kui see oli Nirvash)

TheEnd kui ma õigesti mäletan. Nirvash on lihtsalt nimi ühele Type Zero LFO-le.
Tsiteerin::
Ahjaa -- vastasarmee kolm LFO juhti said Kute'sse sissetungides äärmiselt kergelt surma, Gekkostate'i omad aga pääsevad imeväel. Etteaimatav, aga siiski kerge pettumus.

tuletades meelde, siis kas neil ei olnud mingit eelnevat kogemust ning nad teadsid mida seal oodata, samas kui sõjaväe mehed visati sinna nagu kutsikas esimest korda vette, täpsemalt kärestikku?
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
treasure



Liitunud: 5 Veeb 2003
Postitusi: 80
Asukoht: Tokyo

PostitusPostitatud: Püh Nov 27, 2005 15:57    Teema: Vasta viitega

ruri kirjutas:
ja ärge treasure postitusele ka vastake quote abil. samuti mingi muu browseri kui IE kasutamisel tuleks kasutada süsteemivärve...

Hmjah, valge teksti kasutamine on IMO parim valik, mis ma spetsiaalsete spoileritagide a la AnimeSuki puudumisel teha saan. Aga ruril on õigus, ep.15 nägemata ei maksa minu postitust tsiteerida. Süsteemivärvide koha pealt olen ma suht ignorantne, Operaga töötab midagi näppimata kõik nii nagu peab.

ruri kirjutas:
rääkimata tõesti kohatust näitest, kas on vaja kõiki erilisi tegelasi paigutada Nuku-Nukuga samasse äärmusesse? mis saaks NGE-st kui Rei sarnaselt Nuku-Nukuga aktiivselt ringi hüppaks?

Nuku-Nuku näide oli vast tõesti liiga äärmuslik, aga no võtame siis näiteks To Hearti Multi.. olgu Eureka minevikuga kuidas on, aga mis mind vast kõige rohkem häirib on see, et Eurekal paistab puuduvat igasugune võime (või tahe? ei tahaks hästi uskuda) ümbritsevast õppida. Tõsi küll, pole päris selge kui kaua aega tagasi Eureka Gekkostate'ga liitus, aga sellise värvika kambaga igapäevaselt kokku puutudes peaks ometi midagigi õppima, kasvõi elementaarseid asju. Eriti veel võttes arvesse, et elatakse mitte just väga ruumikana tunduvas õhulaevas.

Aga rääkides Anemonest, tundub tema tegelaskuju vähemalt mulle üsna huvitav. Mitte et ma talle pöialt hoiaks, aga üldmulje Anemonest jäi mulle küll positiivne. Esmalt muidugi see salapärane ollus, mida talle vastu tahtmist süstitakse -- tundub midagi ravimi ja sõltuvusaine vahepealset, ühelt poolt muudab see Anemone mõneks ajaks totaalseks psühhopaadiks, teisalt kukub ta hiljem selleta omamoodi koomasse või transsi. Lisaks oleksid "pahad" Anemoneta lihtsalt kari halle tegelasi (ja ma ei pea silmas juuste värvi : )), natuke ülbust ja hullusesära silmanurgas ei tule ühelegi pahalasele kahjuks. Pealegi on mul pisitilluke kahtlus, et Anemone võib ühel hetkel, kasvõi näiteks olude sunnil, pooli vahetada nagu Dio Last Exiles.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
kaptengalaktlan
räägib nagu muusika


Liitunud: 16 Jan 2004
Postitusi: 312
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Dets 31, 2005 14:29    Teema: Vasta viitega

Olen nüüd ise ka 8 osa Eureka 7-st vaadanud. Esimese osa peale olin veidi kõhklev, kuna mecha-animesi on juba nähtud nii-ja naasuguseid. Mind imestab aga see, et keegi siin eriti ei rõhutanud selle seeria olulist omadust - see on ju pungil täis surfarite ja ekstreemspordi harrastajate tunnetust ja stilistikat. Minu jaoks jäid koheselt kõik need mechad tahaplaanile ja esile kerkisid hoopis ideaalset lainet otsivad vabameelset elu elavad surfarid. Meelde tuli miskipärast hoopis aastaid tagasi nähtud film "Point Break" (mis kindlasti pole ehk parim näide surfarite temaatikast, aga pole ise kahjuks palju rohkem sarnaseid filme näinud).

Edit:
Vaatasin edasi ja surfiteema hakkas kahjuks vaikselt hajuma, tehes ruumi maailmapäästmise meeleoludele, nagu ikka. Kahju. Seeria on tõesti hüplik, kohati väga cool, siis aga jälle igavam. Võibolla on asi selles, et erinevate episoodide kallal on erinevad inimesed töötanud.
Üks on kindel - Eureka 7 sisse on pikitud väga lahedat varjatud huumorit. Ma pidin ennast pooleks naerma, kui välja öeldi Gekko-Go laeva niiöelda ametlik mudel: "SL 1200 Mk II", mis pole midagi muud, kui ühe maailma tuntuima grammofoni mark. Rääkimata sellest, et Gekkostate mechade mudelid on 606, 808 ja 909, mis on elektroonilise muusika sõpradele ilmselt tuntud numbrid, kuna tähistavad legendaarsete Rolandi rütmimasinate mudeleid. Seega pole imestada, kui osade episoodide pealkirjadeks on pandud Plastikmani lugude pealkirjad. Kõik see muidugi harmoneerub veel episoodis 22, kus DJ plaate mängib ja kõik rõõmsalt tantsu vihuvad.
_________________
/>_<\
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
hjarg
Post count matters!


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1207
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Jan 25, 2006 10:43    Teema: Vasta viitega

Eureka auks peab ütlema, et vähemalt viimastes osades hakkab temast vaikselt isegi inimene saama. Kuigi tõesti, tundub, et ta on seni silmad kinni elanud ja ei tea maailmast suurt midagi.

Ka Rentonist hakkab midagi inimesemoodi paistma :P Tema ja Hollandi suhted on ka üsnagi... keerulised.

Muidugi ka Ray ja Charles... nende sissetoomine oli geniaalne. Tõelised vanakooli tegelased LaLaLaa

Siiski, Eureka on olnud mul viimasel ajal üks nauditavamaid kogemusi.
_________________
Roses are red
Violets are blue
All of your base are belong to me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
MTI



Liitunud: 13 Juul 2003
Postitusi: 216
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Märts 05, 2006 08:33    Teema: Vasta viitega

Paljudel juhtudel, kui mul on mingi anime vaatamine pooleli kaob mul suuremalt jaoks analüüsivõime ja igasugune objektiivsus, annan endast parima, et halbu külgi leida. Eureka 7 on tõesti vaatamist väärt. Vaadatud 30 osa, väga kaua ootan järgmist.

Anemone tegelaskuju meenutab mulle liialt Gundam Seed Destiny-st pärit Shinn Asukat ja tema kamraade. Tõesti loodan, et tema taga peitub rohkem. Nähtavasti on ta päritolult sama, mis Eureka. See toob natuke lootust.

Animetes vahel kujutatakse tegelasi on ea kohta liiga täiskasvanuteks (mis pole sugugi halb tegelikult, lisab iseloomu). Rentoni puhul on osades kohtades natuke vastupidine efekt. Väga palju halbu sõnu ei tahaks öelda, aga mõelda võiks rohkem vahel, mehhaanikul nupp ikka peaks nokkima.

follow the white rabit...
(spoilers) ep 30

Mulle eriti meeldis see koht, kus Renton tampis ühe LFO sodiks ja sealt kukkus inimese käsi välja. Sellele järgnenud reaktsiooni tagajärg oli minu jaoks ootamatu ja ebameeldiv. Muidugi tekkis küsimus, miks Holland ise neist jagu ei saanud, ta varem küll mitme LFO vastu korraga võidelnud. Rentoni ja Eureka vaheline suhe oli küll oodata, aga on ainult kiita. TypeZERO ja TheEND nimed juba viitavad, et nende vaheline konflikt on täielikult paratamatu. Vürtsi lisas kõvasti ka üks viimastest osadest, kus Anemone sõbrakene külastas Axel Thurstoni ja ainult soojade soovide ja hüvastijätuga sealt lahkus. Recipe for selfdestruction.

oodata ainult head. 52 osa ei ole kuidagi liiga palju, kui tempo ei muutu.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
bio-tmnt



Liitunud: 24 Märts 2006
Postitusi: 263
Asukoht: Savist Saar/Maajamaa

PostitusPostitatud: Teis Märts 28, 2006 22:30    Teema: Vasta viitega

Eureka 7 on jah täitsa vaadatav, kuigi ma ei ole suur taoliste animede vaataja ( suured n.ö. robotid) kuid jah see kuidagi kõitis. Endal hetkel vaadatud 5 osa, aga oote järjekorras on kuni 32 osa.
_________________

Mu isamaa, Maajamaa, täisväärtuslik erootika!
Ja ka juulikuus on lumi maas!! Peoga näkku hõõrun sooja lund!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2, 3  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 3

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: