OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Honey & Clover
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 00:59    Teema: Honey & Clover Vasta viitega

ehk siis "Hachimitsu to Clover"

Lõpuni jõudsin lõpuks, kuigi viimaste osade vaatamine venis, sest lõpp läks kuidagi nukraks ja mõtlemapanevaks. Peale ühe osa vaatamist vahtisin mõnda aega lihtsalt arvutiekraani lastes kurbusel vaibuda ja mõeldes toimunu üle. Ning leidsin, et teise võib veel otsa vaadata, aga rohkem ühe õhtu jaoks pole vaja.

Anime ise - ütleks, et minu jaoks eelmise hooaja parimaid. Keegi küll mainis, et see olevat tüdrukute jaoks ja mõtlesin seda algul ka ise, aga peale natukest vaatamist kadus see tunne ära. Kuigi sarjas on armastuse teema üks läbivatest, ei ole see klisheeline üksteise järgi õhkamine või igasuguste kunstlike olukordadega teise kaotamine või jälleleidmine nagu Peach Girlis või Suzukas. Samuti ei ole see ainuke läbiv teema, minu arust on hoopis rohkem rõhku pandud inimese eneseleidmisele ja eesmärgi otsimisele elus, samuti on seal ka piisavalt huumorit, nii et vaatamata tõsisele teemale on seda siiski lõbus vaadata.

Millest ta on? Lühidalt grupist noorukitest kes õpivad ülikoolis kunsti ja kelle ellu tuleb ühel hetkel õpetaja nõbu - väike ja armas neiu (vaatamata välimusele siiski 18 aastane kui kellelgi kahtlased mõtted liikuma hakkavad) kellesse kaks tegelast kohe esimesest pilgust armuvad. Ja sellest hetkest hakatakse näitama nende ja nendega seotud isikute elu, probleeme ning suhete arenemist. Ei mingit äktsionit, ei midagi kohutavalt dramaatilist vaid rahulikult kulgev, mõtlemapanev ja huumoriga vürtsitatud tudengite elu.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 02:01    Teema: Vasta viitega

Ma olen juba üksjagu head kuulnud selle kohta ning sinu positiivne kirjeldus äratab veelgi enam huvi. Kui ma olen paari vana seeriaga catch-up'i lõpetanud, siis võtan selle vaatamise kindlalt ette.

Kuidas animatsioon muidu on ja üleüldine teostus? Värvivalik ja nii, näiteks? Uurisin veidi artworki ja hästi malbe ja romantiline tundus ( seeria temaatikaga kokku minevalt ), kas animatsioon ka seda hästi edasi annab?

Edit: stuudioks on J.C. Staff; neil on minu kogemuste põhjal üsna kõrged standardid animatsiooni, voolavuse ja üldise stiilitunnetuse suhtes, nii et... can't wait!

-acousmatique,
ei ütle shoujo-animetele kunagi ei.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
erick
küps PSP-d plõgistav noormees


Liitunud: 29 Märts 2004
Postitusi: 934
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 13:26    Teema: Vasta viitega

Endalgi sai see seeria juba mõni aeg tagasi ära vaadatud ja selle kohta saab öelda ainult positiivset. See, mis tundus alul pigem säärane romantiline draama olevat, läks lõpupoole meeldivalt üle ühe peategelase täiskasvanuks saamise riituse looks.

Igal juhul raudselt soovitatav neile, kel endil tudengpõli lõppemas ja täiskasvanu elu ootab. Mul vist vedas ajastusega, sest vaatasin seda animet just sel perioodil, kui eraldusin lõpuks vanemliku hoole alt ja hakkasin täiskasvanute elu mekkima. Üleminekufaasi kergendas säärase asja nägemine igal juhul tunduvalt :wink:
_________________
--taevas linna kohal oli läbikõrvetatud vooluringi värvi--
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kammerer
mitjok


Liitunud: 2 Dets 2004
Postitusi: 1454
Asukoht: tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Nov 02, 2005 15:48    Teema: Vasta viitega

mina kuulsin honey and clover-ist esmakordselt, kui ta ühtäkki anidb.net-is esimesele kohale potsatas. ülevaated tekitasid vastakaid tundeid - üheltpoolt ei olnud ma tast eriti vaimustuses (comedy/school/drama on viimasel ajal mu elus kuidagi ülevoolavalt aktuaalseks saanud) ning kahtlesin, kas ma teda nüüd kohe jaksan vaatama hakata. teisalt aga juba puhtalt heade sõnade ning selle pärast, et j.c. staffi-i gunparade march mulle väga meeldis hakkasin teda siiski koguma.

ja ma ei kahetse, et ma seda tegin. tõepoolest on tegu animega millega ma suudan (nagu eelpool keegi juba mainis) samastuda ning selline ühika laadne elu, kus kiire elutempo ja paljude erinevate inimeste tegemiste keerises võib toit suhteliselt rariteetseks muutuda on mu naha juba ammu päris paksuks teinud.

hetkel olen jõudnud teda vaid kuus-seitse osa vaadata, kuid seeiras tundub olevat süźee ja tegelaste arendus just nii nagu peab. vaadates saab täielikult multikale pühenduda ning ei ole teostuslike möödalaskmisi, mis segama hakkaksid ning vaatamisrõõmu rikuksid.

animatsioon on seeriate mastaabis suhteliselt top notch. see oleneb muidugi ka vaataja maitsest, kuid kõik on sujuv ning karakterite disain, mis mulle isiklikult väga meeldib, on nauditavalt mahe ja omapärane, taustad ilusad ning animatsioon sujuvalt voolav. toonid on heledad ja valdavalt soojad. paljudes piltides on kasutatud mingit laadi udu taolist vinet, mis katab ekraaniääred ning lisab atmosfäärile juurde romantilisust ning kergust.

meelde jäi ka anime opening. mitte lugu, vaid see taldrikutel mänglev toit (napoleon dynamite anyone?), mis oli minu arvates väga lahedalt tehtud ning hea vaheldus lehvivatele põlveõndlani ulatuvatele juustele ning sinisele taevale.

ma loodan, et anime jätkub sama kõrgete standardite järgi ka edasi ning suudab mu meelt veel mitu-mitu päeva korralikult lahutada.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Nov 03, 2005 01:33    Teema: Vasta viitega

acousmatique kirjutas:
Kuidas animatsioon muidu on ja üleüldine teostus? Värvivalik ja nii, näiteks?

tundub, et kammerer ütles kõik vajaliku juba ära, pole sellele eriti midagi lisada.
kammerer kirjutas:
mina kuulsin honey and clover-ist esmakordselt, kui ta ühtäkki anidb.net-is esimesele kohale potsatas.

kuigi mulle tunduvad need reitingud küll üsna mõttetud, eriti alguses, paistab, et vahel on neist siiski mingit kasu :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
treasure



Liitunud: 5 Veeb 2003
Postitusi: 80
Asukoht: Tokyo

PostitusPostitatud: Laup Nov 05, 2005 13:23    Teema: Vasta viitega

Ei jää mul kah muud üle, kui Honey & Clover'i aadressil kõlava kiidulauluga ühineda. Kuigi kahjuks ei ole ma suuresti minust mitteolenevatel põhjustel viimaseid osasid näinud, siis esimesed kakskümmend üks jätsid kustumatu mulje. Väga vähesed teosed, rääkimata siis animetest, suudavad mind nii kõveras naerma kui mõni aeg hiljem kaasaelamisest peaaegu vaat et pisarat poetama panna. Peale selle juhatas H&C mind ka sellise toreda bändi nagu Spitz muusika juurde, mida seejärel vahetpidamata kedratud sai. Ohjah... btw, kui keegi on nõus viimased H&C episoodid alates 22st kas http või ftp kaudu kättesaadavaks tegema, oleksin ma väga-väga õnnelik.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 16:20    Teema: Vasta viitega

treasure kirjutas:
btw, kui keegi on nõus viimased H&C episoodid alates 22st kas http või ftp kaudu kättesaadavaks tegema, oleksin ma väga-väga õnnelik.

Ma võin seda teha.

Küsimus nii sulle kui ka laiemale ringile: kelle subid on paremad? Kas C1 või ANBU/Solar?
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
MTI



Liitunud: 13 Juul 2003
Postitusi: 216
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Püh Nov 06, 2005 21:39    Teema: Vasta viitega

endal on ANBU/Solar. C1 on paar korda varem codecitega puusse pannud, esimese hooga otsustasin Solar kasuks. Anyways, Solari omad sobivad paremini nii fondi kui värvi poolest. Minu arvates vähemalt.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
treasure



Liitunud: 5 Veeb 2003
Postitusi: 80
Asukoht: Tokyo

PostitusPostitatud: Esm Nov 07, 2005 05:34    Teema: Vasta viitega

Ma vaatasin samuti Solari sube ja pole neile mitte midagi ette heita. C1 sai tihti värskeima episoodi varem valmis, aga see pole praegu enam oluline :)
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
kaptengalaktlan
räägib nagu muusika


Liitunud: 16 Jan 2004
Postitusi: 312
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Nov 07, 2005 10:12    Teema: Vasta viitega

Huvitav....viga on vist minus, kui kõigile teistele tundub, et on tegemist väga hää asjaga. Mulle tundus, et see seeria oli enam-vähem okei, aga mitte selline, et "Jess!".
Mind näiteks häiris moonutatud nägude ülemäärane kasutamine (mis peaks vist naljakas olema) ja liigne hüsteeria. Huumor oli kohati väga lahe, aga samas oli ka mõttetuid laadanalju. Päris palju oli suvalist tekstimüra, mis ei andnud tegelikult mingit erilist infot ja ei rääkinud ka loo kohta midagi uut.
Ja Hagu, kellesse mitmed seal armunud olid, ei suutnud tegelasena minus küll piisavalt sümpaatiat tekitada.
Hiljuti vaadatud "Beck" näiteks avaldas mulle palju rohkem muljet. See on küll hoopis teine zhanr ja lugu on teises võtmes, aga mõnes mõttes tegeles see sarnase temaatikaga - enese leidmine ja täiskasvanuks saamine.
_________________
/>_<\
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Teis Nov 08, 2005 22:13    Teema: Vasta viitega

Torrent tilgub mu kettale 10 k sec :( STV millegipärast keeldub mul porte avamast, isegi peale korduvaid emaile.

treasure, kas sa... ülehomme ka neid osi veel saada tahad?
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Niora



Liitunud: 24 Apr 2003
Postitusi: 71
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Nov 08, 2005 23:16    Teema: Vasta viitega

ma imestan, et STV-ga üldse midagi teha saab. mul oli ta enamuse ajast lihtsalt..ära. ma arvan et internetituid päevi oli rohkem kui internetiga. aga see õudus on nüüd vähemalt läbi.
_________________
*to be continued*
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Kolm Nov 09, 2005 16:05    Teema: Vasta viitega

kaptengalaktlan kirjutas:
Päris palju oli suvalist tekstimüra, mis ei andnud tegelikult mingit erilist infot ja ei rääkinud ka loo kohta midagi uut.

misasi on suvaline tekstimüra selle loo kontekstis? ei suuda ise midagi välja mõelda, sest kui inimeste elu näitamine sellest animest ära võtta, siis ei jää mitte midagi ju sinna alles ja inimeste elu ei koosne ju ainult mõtekatest hetkedest, sisukatest dialoogidest vmt.
acousmatique kirjutas:
Torrent tilgub mu kettale 10 k sec :( STV millegipärast keeldub mul porte avamast, isegi peale korduvaid emaile.

STV ja bittorrent ei sobi kokku alates 2004 aasta detsembrist. nägin ise u kuu aega vaeva foorumi ja suppordi tülitamisega, aga kuna nende poolt pordid lahti ning nemad enda jutu järgi mitte midagi ei piira, siis ei jäänud muud üle kui provaiderit vahetada. 3-4 kuud ainult 10-20KB/s downloadi on ikka liiast...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Pikachu666



Liitunud: 9 Nov 2005
Postitusi: 24

PostitusPostitatud: Kolm Nov 09, 2005 19:51    Teema: Vasta viitega

STV Saturn Kodu, vahetasin TCP listen pordi ära, peale seda download 20kb/s pealt 90 peale.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
douji



Liitunud: 24 Veeb 2005
Postitusi: 1079

PostitusPostitatud: Kolm Nov 09, 2005 20:44    Teema: Vasta viitega

ruri kirjutas:
inimeste elu ei koosne ju ainult mõtekatest hetkedest


kuldsed sõnad.
_________________
"Keegi peab seltskonnas ka peent vaimu esindama," ütles Vassikati.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
kaptengalaktlan
räägib nagu muusika


Liitunud: 16 Jan 2004
Postitusi: 312
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Nelj Nov 10, 2005 01:12    Teema: Vasta viitega

ruri kirjutas:

misasi on suvaline tekstimüra selle loo kontekstis? ei suuda ise midagi välja mõelda, sest kui inimeste elu näitamine sellest animest ära võtta, siis ei jää mitte midagi ju sinna alles ja inimeste elu ei koosne ju ainult mõtekatest hetkedest, sisukatest dialoogidest vmt.

Inimeste vaheline tekstimüra ongi selline, et ise tekitame ja ise kannatame. Aga see ei tähenda, et ilma selleta ei saaks olla.
Konkreetselt selle animeseeria puhul mõtlesin ma müra all seda, kui episoodilised tegelased mitu minutit genereerivad mingit teksti, mis kokkuvõttes lugu edasi ei arenda ja põhitegelaste kohta ka midagi ei ütle. Ma ei ole miski actioni fänn - vastupidi, heal dialoogil põhinev asi võib olla väga nauditav. Aga näiteks kordused, luupimised ja liiasusega esitamine arengule just kaasa ei aita. Siinkohal võib muidugi öelda, et kõik oli taotluslik ja see haakub seeriat läbiva keerleva ratta teemaga, mis omakorda peaks sümboliseerima seda, et ringi tegemine on ka edasiminek.
See oli rohkem seisundianime, mis iseenesest ei ole üldse halb asi. Lihtsalt minus ei lülitanud see õigeid võtmeid lahti miskipärast, seda ma üritasingi öelda. Müra võib olla subjektiivselt erineva tähendusega, selle jaoks on igaühel isiklikud filtrid oma peas.
_________________
/>_<\
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Nelj Nov 10, 2005 03:25    Teema: Vasta viitega

Okee~, ma vaatasin just esimese osa ära ja ei oska muud öelda kui VAUUUUUU. Nii palju head, arvutiekraanilt silmadesse ja sealt otse pähe, ja kõrvadest ka veel kuhugi oimukoha retseptoritesse!

Esiteks, visuaalstiil! Ma ei ole tuttav mangaga, millel seeria põhineb, aga animatsioonitiim on minu arust teinud ülimalt head tööd seeria ilmet kohevaks ja voolavaks muutmisel. Kontuurid on väga pehmed ja sujuvad (või noh, nii palju kui TV-ripi kvaliteet sellest aimu annab), taustad on nagu akvarellmaalid, siit-sealt värvidest veidi tühjaks jäetud, mis annab kogu ilmele veel sellist kevadlikku kergust juurde!

Ja siis veel Hagu, kelle välimuse kontrastsus kõikide teiste tegelastega ning samaaegne sulandumine kõige muuga lisab anime üldisele segasele ebarütmipärasele tempole vürtsi juurde, või noh, kuidas nüüd öelda... see on nagu võluri etteaste. Võlur teeb abrakadabra ja WHOA torukübarast lendavad seitse tuvi välja, mis on cool, aga -- kõikidel tuvidel on Takeshi Kitano nägu peas! Sihuke joonistatud, imelik, mitte rõve. Umbes nii cool on see.

HAGU!
( siin peaks olema Hagu pilt aga ma ei saa screencapi tehtud. Jeerum! )

Ning veel... Morita, kelle seiyuu mulle koheselt tuttav tundus, ning powow: Ueda Yuuji, kes on sadade muude rollide hulgas ka Masaru Sexy Commando'st. Ja ta esitab Morita rolli väga sarnase kergemeelse tooniga. Ning on muidu ka esmapilgul kõige lõbusam ning ühtaegu kummalisem tegelane.

Aga enim meeldib mulle see, kuidas sihuke segadus end tunda annab, nagu oleks seeria autoritel suunitlusega probleeme, või et nad kaklevad päevast päeva animaatori kohal. Üks tahab Haibane Renmei'd, teine aga... Pani Poni Dash'i, millest peaks järgmisena teema tegema. Igatahes nad kaklevad ja siis seeria on samasugune, uimastavalt aeglane ja täiesti absurdne, shoujo-aga-mitte-päris-shoujo. Ja see kõik on super, täpselt nagu Earthbound.

Ning homseks on mul 22-24 üleval, treasure.

Edit: Ma uurisin nüüd kiirelt veidi official art'i, ning mulle tundub, et mangas on see tegelaste character design'i erinevus oluliselt väiksem, st ta tundub üsna normaalne.

Selle erinevuse olemasolu annab seeriale boonuspunkte! Boonassu!
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
hjarg
Post count matters!


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1207
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Nelj Nov 10, 2005 10:03    Teema: Vasta viitega

Mjahh.... 200 alla, 400 ülesse. Aeglaselt tuleb :P
_________________
Roses are red
Violets are blue
All of your base are belong to me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Nelj Nov 10, 2005 11:15    Teema: Vasta viitega

Honey & Clover - 22v2 [Solar][E543CE50].avi
Honey & Clover - 23 [Solar][26BD3A9E].avi
Honey & Clover - 24 [Solar][FE4AC414].avi

Edit: baka.ee foorumireeglites on üks punkt, mis keelab otselinkimist. Ehkki ma ei aksepteeri seda reeglit otseselt, saan ma selle olemasolu põhjustest aru, nii et kui soovijad on need failid maha laadinud, siis andke teada ja ma kõrvaldan lingid (failid ise jäävad veel mõneks ajaks kindlasti saadavale, nii et soovi korral saate mulle privaatteate saata).
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Nov 11, 2005 02:36    Teema: Vasta viitega

kaptengalaktlan kirjutas:
Inimeste vaheline tekstimüra ongi selline, et ise tekitame ja ise kannatame. Aga see ei tähenda, et ilma selleta ei saaks olla.

ma kardan, et meil kõigil (peaaegu kõigil) hakkaks igav kui me selle ära kaotaksime.
Tsiteerin::
Konkreetselt selle animeseeria puhul mõtlesin ma müra all seda, kui episoodilised tegelased mitu minutit genereerivad mingit teksti, mis kokkuvõttes lugu edasi ei arenda ja põhitegelaste kohta ka midagi ei ütle. Ma ei ole miski actioni fänn - vastupidi, heal dialoogil põhinev asi võib olla väga nauditav.
...
See oli rohkem seisundianime, mis iseenesest ei ole üldse halb asi.

seisundianime? äkki täpsustad? muidu mulle jääb mulje nagu heidaksid ette sellele animele seda mis on selle loomulik osa ning ootaksid sellelt seda mis pole seal oluline.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: