OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Gungrave

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
erick
küps PSP-d plõgistav noormees


Liitunud: 29 Märts 2004
Postitusi: 934
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Apr 20, 2004 23:12    Teema: Gungrave Vasta viitega

Nii, oleks vast aeg, et keegi ka seda seeriat käsitleks. Järgnev arvustus sisaldab hoiatusest alatest spoilereid, nii et hoidke eemale, kui antud seeria stoori teid tohutult köidab.

Tegu siis 2003 aasta seeriaga, mis on küllaltki kõrgeid hindeid saanud (AnimeNfo leheküljel näiteks 9.2 palli kümnest). Joonistus on hea, isegi keskmisest parem. Ka lühike saidil olev tutvustus http://www.animenfo.com/animetitle,1256,krvlfj,gungrave.html
lubaks loota, et tegu on suurepärase asjaga.

SEE EI OLE NII. Kuni 17nda episoodini on tegu vaadatava asjaga. Mitte midagi, mille pärast emale koju kirjutada või käsi kokku lüüa, aga lihtsalt vaadatava asjaga. Tegelaste areng justkui toimub, sü¾eeliinid jooksevad ilusti kokku-lahku, sõlmpunkte on ja kõik tundub kena.

(SPOILERS AHEAD!!!)













Nii, ja jõuamegi selle kohani (vist episood 17), kus tuuakse sisse tegelased Beyond the Grave aka Brandon Heat ver. 2 ja Mika. See on minu jaoks see hetk, mil kogu see sari muutub lõplikult lapsikuks ja mõttetuks madinaks ja halamiseks.

Alustaks siis Mikast. Mika sissetoomine on mõistetav, aga gaad deem, see tüdruk on vist kogu skripti kõige ajuvabam entiteet üldse! Tundub, et terve tema eksistentsi mõtteks on halada/nutta (ja seda teeb ta pidevalt asja ees ja teist taga igal vähegi mõeldaval põhjusel), lasta end peategelase vastu ära kasutada, sattuda täiesti loogikavastaselt lolli peaga keerukatesse situatsioonidesse, halada selle üle, kui suure jama sees ta ikka on, ning lõpuks läbi pisarate karjatada: Grave!! Tasketeeee!!! Sageli ka siis kui peategelane on obviously kuuldekaugusest väljas. Ka kipub selle tegelase sõnavara koosnema vaid monosüllabilistest küsisõnadest nagu miks, aga, kuis? (loomulikult siis kui kelleltki vastuseid oma küsimustele tal nagunii kuskilt loota ei ole, või mis veel tavalisem, kui vastust polegi või see on hoopis nii ilmselge, et kellelgi teisel ei tuleks pähegi säärase asja pärast küsisõnasid koos pisaratega välja purtsatada) ning (käskivas kõneviisis esitatud) karjest 'Grave, tasketee!!!'. Tõele au andes on tal üks terve kerge variatsiooniga täislause ka: 'Räägi mulle minu emast/isast.'

Grave ise on lahedalt disainitud, selles pole kahtlustki. Kogu see kristlik-gothic ornamentika relvadel ja varustusel ning vaikimisevärk meenutab kangesti üht teist action-kangelast nimega (Vampire Hunter) D. Paraku ei produtseeri Grave suurt midagi peale paari kergelt erineva küllaltki üheülbalise grimassi ning suure hulga surnud kehade. Mis sobib muidugi viimaste episoodide (olematu) stooriga hästi kokku.

Peaks mainima, et ka 'kollid' ja muud pahalased on selles seerias kurvastaval kombel keskpäraselt realiseeritud. Suured musklimäed Orcmenide ja Superiorite näol ei tõmba enam kedagi juba alates kaheksakümnendatest. Ka haavamatus tavarelvade läbi ei ole midagi uut. Kui veel lisada, et pahad 'bossid' on ääretult kahedimensionaalsete (et mitte öelda lausa ühedimensionaalsete) isiksustega, ning põhiliselt karjuvad mõttetuid ähvardusi ning naeravad igal sobival ja mitte nii väga sobival hetkel hullunult pahade meeste naeru, siis.... pilt on kurb. Sarjalt, mille produtseerimisaastaks kirjutatakse '03 mitte '83 oleks oodanud midagi kasvõi natukene rafineeritumat.

Ja lõpuks, stoori ise. Jällegi, olles talutav ja kohati isegi huvitav kuni 17 episoodini. Kui kuni 17nda episoodini on kli¹eesid mõõdukalt, või vähemalt nii, et need otseselt ei sega, siis peale 17ndat osa sajab neid igast august, ning ka sealt, kus auku pole. Need ummistavad terve elamuse ära kiiremini, kui kraanikausi äravooluavast jõuga ja sügavale sisse surutud läkiläki. Pole vist ühtki liigutust, mida peale Brandon Heati second comingut Beyond the Grave'ina ei oskaks juba kümme minutit ja rohkem ette aimata. Ka koosneb dialoog 17ndast episoodist alates põhiliselt hullunud naerust, Mika ulumisest, mõnede kõrvaltegelaste üksikutest repliikidest ning lihtsalt mürast.


Ka see, mis seeriast lõpuks meelde jääb, on lihtsalt müra... kahju, sest seeria esimene pool vääriks rohkemat.

Kümne palli süsteemis annaks ehk 5. Eelpool mainitu kõrval ka lihtsalt seetõttu, et vaatajat petetakse esialgu huvitavate osadega seeriat vaatama, et siis poole pealt mingi ajuvabaduse ja halva screenwritingu etaloniks kõlbav autopiloot sisse lülitada.



P.S. On oodatud ka kõik muud arvamused, eriti inimestelt, kes seda seeriat vaadanud on :wink:
_________________
--taevas linna kohal oli läbikõrvetatud vooluringi värvi--
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
HotPapa
banned


Liitunud: 25 Veeb 2003
Postitusi: 229
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Laup Mai 01, 2004 15:53    Teema: Vasta viitega

Mulle meeldis see anime väga ja animenfo antud skoor õigustab ennast.Mind ei häirinud selles animes midagi kui oleks, siis kirjutaks ma selle siia.Story on päris reaalselt ettekujutav ning see anime sarnaneb ühele vene seriaalile Brigada, kui just keegi seda näinud on(muidugi pole seal mingeid monstereid vms)...ja see, et Mika seal koguaeg nuttis on minu arvates üsna loomulik, sest ta kaotas järjest kõiki kes olid mingil määral ta sõbrad rääkimata perekonnast.Ja see,et Mika seal koguaeg appi hüüdis on küll üleliialdatud.Kui inimesele meeldib see anime siis ta ei hakka kramplikut vigu otsima vaid naudib seda elamust.Üheks näiteks võib tuua, et kui ma vihkan kõiki räppareid siis iga inimene kes näeb vähegimääral räppari moodi välja on minu jaoks räppar...st näed ainult seda mida sa näha tahad.Näed seda, mis sulle meeldib või ei meeldi.

Gungrave 9/10...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
kaptengalaktlan
räägib nagu muusika


Liitunud: 16 Jan 2004
Postitusi: 312
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Teis Aug 03, 2004 08:27    Teema: Vasta viitega

Võib ka sisaldada SPOILEREID.





Vaatasin ka selle seeria läbi ja mõnes osas olen sunnitud nõustuma Erickuga - kõik oli kena, kuni mängu astusid katkiste aluspükstega hiigelsuurte musklitega 'Incredible Hulk'-tüüpi tegelased. Kuid mulle ei meeldinud ka Beyond the Grave'i väljanägemine - milleks selline kauboivärk? Lahe oli aga see, et Harry ise küsis ka temalt "Whats the appearance?" kui teda esimest korda pärast elluäratamist nägi.

Aga muidu, esimene ots oli tõesti üsna huvitav maffialugu. Vihjeid selle kohta, et tegevus ei toimu mitte päris tavalises maailmas, anti väikeste detailidega ükshaaval (näiteks need võiduajamised telekas, kus jooksid ringi üsna imelikud elukad, aastaarvud hauaplaatidel, mis olid vist midagi nagu 19965 jne), sellist lähenemist oleks võinud süvendada.
Üsna hästi oli minu meelest välja toodud reetmise teema. Tegelastel tuli teha valikuid ja ei olnud selget piiri, kumb valik oli reetmine ning mis asjad on sündikaadi heaks - kas kellegi sündikaadi liikme reetmine võib tegelikult olla sündikaadile kasulik? Kas sellisel juhul tuleks ikkagi rakendada raudset seadust või mitte?
Liftistseen Harry ja Brandoni konfliktiga oli minu meelest üks sarja kõrghetki. Minu poolest oleks võinud lugu seal ka lõppeda.
esimene pool 8/10, teine 6/10.
_________________
/>_<\
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
vargflicka



Liitunud: 6 Aug 2004
Postitusi: 19
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Kolm Dets 29, 2004 00:44    Teema: Vasta viitega

Ma tooksin siis omalt poolt ka välja mõned punktid:

* Vaatamata loo lihtsusele mulle Gungrave siiski meeldis. Pisut nukker või
ängistav tunne jäi küll sisse - niisiis, emotsionaalne side tekkis - , kuid
ega tegu polnudki ju mingi lõbusa animega. Kindlasti poleks me pidanud
Gungrave'i nii kiiresti läbi vaatama - st maratonilise kiirusega -, vaid
pigem vaikse tempoga. Kiire läbi-vaatamine tekitas pisut tühjakspigistet
sidruni tunde. Metsik osade sisse ahmimine tekitab mul ka teiste sarjade
puhul sarnase tunde, juba füüsiliselt on kurnav, kuid kuna Gungrave oli
üsna ühtlaselt tõsine ja melanhoolne (puudusid lõbusamad kõrvalepõiked
jne, mis vaheldust looksid), siis oli viimase puhul see efekt eriti tugev.

* Visuaalselt ilus ja muusika hea - see kehtib mainimatagi.

* Mitmel pool on mainitud, et Gungrave algas nö "vale jalaga" ning
tõmmatud ses suhtes paralleele Berserkiga. Mulle sümpatiseerib mõlema
algus - see alustamine lõpupoolt. Mis sest, et segane - seda põnevam.

* Beyond the Grave'i välimus ei tekitanud seoseid mitte ainult Vampire
Hunter D'ga (mis on muidugi vanim hetkel mainituist), vaid ka Alucard'iga
ning samuti selle kolaka "ristiga", mida Wolfwood kaasa tassis.

* Imelikud elukad põhjustasid tegelikult rõõmsat äratundmist. Sai ju
nähtud Triguni tegelasi samade "hobude" seljas ringi kalpsamas :).
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
nosferatu



Liitunud: 8 Jan 2005
Postitusi: 264
Asukoht: tartu

PostitusPostitatud: Laup Jan 08, 2005 18:24    Teema: Vasta viitega

see asi on minuarust v2ga hellsingi moodi
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
Chiisan



Liitunud: 17 Sept 2004
Postitusi: 421
Asukoht: selline vahva karudega ja häste segamini tuba :P

PostitusPostitatud: Kolm Jan 12, 2005 16:37    Teema: Vasta viitega

gungrave on vähemalt praeguse seisuga mulle hea mulje jätnud...st. olles hetkel 20-ndal osal...

mis mulle meeldis oli et see Brandon Heati ja Maria vaheline suhe...ja üleüldse Brandoni suhtumine...sest algul tundus küll, et ta selline nac ülbe, aa hiljem hakkasin juba aru saama mix ta nii käitus...ja see oli just lahe ja minu meelest oli ka õige...sest see oli tõesti Mariale kõige parem...

Lahe on vaatada vahepeal ka sellist animet, kus pole rõhutatud seda, et tingimata peab oma armastuse eest võitlema ja nii( nagu Love Hina, Chobits jne)...vaid pigem peab mõtlema sellele kuidas armastatul olex parem olla.

aga jah...nagu enne mainiti...hakkab ka mind häirima need sagenevad actionid...mis minu meelest on lõpu poole ülepakutud...
algul avaldas Brandon ja tema oskused muljet (eriti kohas kus ta sisse marsib migisse tuppa ja siis märkab kardinate tagant, inimest keda nad jälgisid, ja kohe maha ta laseb)...aga nüüd on juba tunne...jah "väga huvitav"...ja et "ei tea kes küll võidab"...

aga jah ...story on alguses nagu hea...aga juba hakkab nac ära vajuma...vähemalt minu jaox (algul ma nagu lihtsalt pidin nägema mis juhtub ja nii...ja ei suutnud kuidagi ootada millal juba järgmine tuleb...aga nüüd juba, et ah aega on)
_________________
/\_/\ (\_/)
( o_o) ('_')
(")_(") (")(")
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
nosferatu



Liitunud: 8 Jan 2005
Postitusi: 264
Asukoht: tartu

PostitusPostitatud: Nelj Jan 13, 2005 22:44    Teema: Vasta viitega

mude ma tassin kysida et kust te gungrave'i saate/vaatate?
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte MSN Messenger
hjarg
Post count matters!


Liitunud: 9 Jan 2003
Postitusi: 1207
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Reede Jan 14, 2005 02:00    Teema: Vasta viitega

Siit näiteks.
_________________
Roses are red
Violets are blue
All of your base are belong to me
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
BukonoNugashi



Liitunud: 14 Veeb 2004
Postitusi: 581
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Reede Jan 14, 2005 17:27    Teema: Vasta viitega

Nosferatu vist mõtles tõesti, et on olemas mingi tasuta saamise võimalus ka olemas :P
_________________
Mu iseloom on isemoodi loom, mis ise ennast üles poob...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
-=Px=-



Liitunud: 23 Apr 2007
Postitusi: 48

PostitusPostitatud: Reede Mai 04, 2007 15:08    Teema: Vasta viitega

No vaatasin asja ära. Algus oli hea, täiesti vaadatav ja isegi väga hea.
Ma leian, et kui poleks neid kolle sisse toodud, lihtsalt üks maffia teos, siis oleks asi kindlasti palju palju parem olnud. Midagi kultuslikku sellest vaevalt tulla saaks, kuid siiski. See psühholoogiline pool tegi anime väga heaks.
Kuradi monstereid on vaja alati sisse toppida GRRRR!


Viimati muutis seda -=Px=- (Püh Mai 06, 2007 16:31). Kokku muudetud 1 kord
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Itachi~



Liitunud: 10 Apr 2007
Postitusi: 29

PostitusPostitatud: Püh Mai 06, 2007 16:10    Teema: Vasta viitega

Olen varem seda animet läbi vaadanud ning peaks ütlema, et see on üks parimatest, mis ma näinud olen. Soovitan kõigile
_________________
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
dakillabeib



Liitunud: 4 Juun 2006
Postitusi: 104
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Laup Mai 26, 2007 19:35    Teema: Vasta viitega

olen ka seda vaadanud, küll mitte päris kõiki osi, sest ei saanud neid tol ajal kätte T_T
aga siiski teema oli päris ok ja üldse suht põnev ka :P
siiski käis vahest see tüdruk seal pinda, Mika vist oli ta nimi emm
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
bio-tmnt



Liitunud: 24 Märts 2006
Postitusi: 263
Asukoht: Savist Saar/Maajamaa

PostitusPostitatud: Laup Sept 15, 2007 22:07    Teema: Vasta viitega

Vaatasin selle just lõpuni! Mulle meeldis, ei olnud lihtsalt mingi tulistamine vaid väga sisukas. See oli üks parimaid animesid, mis oli mängu järgi tehtud.
_________________

Mu isamaa, Maajamaa, täisväärtuslik erootika!
Ja ka juulikuus on lumi maas!! Peoga näkku hõõrun sooja lund!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum MSN Messenger
AndreS



Liitunud: 3 Märts 2007
Postitusi: 548

PostitusPostitatud: Reede Sept 21, 2007 15:34    Teema: Vasta viitega

Ma vaatasin selle kah just läbi... meeldis...

Esimesed 17 episoodi olid tõpoolest paremad kui nendele järgnevad episoodid... aga seda just pigem story arengu poolest. Need hilisemad osad olid juba ettenähtava sisuga ... teemal ei olnud enam kuskile areneda. Kõik põhiline oli osades 17-19 vms juba selgitatud... Brandomil oli vaja ainult oma kättemaks saada....

Lahe oli ... mulle igatahes meeldis... isiklik hinnang oleks mingi 6/10...

PS: See oli ka väga kihvt ,et pärast seda kui Harry Brandomi mahalasi ,läks ending must-valgeks... ning ,et eelviimases osas tulid värvid jälle tagasi LaLaLaa
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Riion



Liitunud: 19 Juul 2006
Postitusi: 522

PostitusPostitatud: Reede Okt 19, 2007 20:04    Teema: Vasta viitega

Kui hakata mõtlema, et just Mushishi oli selles kõiges süüdi, et ma hakkasin animesi armastama.

Seega soovitan seda.

Samas, mõni näeb seal ainult kolle/molle/trolle või ma ei tea mida.
Samas, ise ma nägin neid mushisi ka aga nad pigem ei torganud silma, pigem oli üks osa üldisest mõttest.
_________________
http://fyeahtartu.tumblr.com/


"Me oleme, mis me mõtleme.
Kõik, mis me oleme, tõuseb koos meie mõtetega.
Enda mõtetega me loome maailma"


- Buddha
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
HotPapa1



Liitunud: 2 Veeb 2007
Postitusi: 86

PostitusPostitatud: Kolm Nov 28, 2007 14:09    Teema: Vasta viitega

Eile vaatasin seda teist korda, ah...ikkagi annaks sellele anime 9/10(täiuslikku animed pole olemas). Hea anime, läheb hinge.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Kyo



Liitunud: 6 Sept 2009
Postitusi: 29

PostitusPostitatud: Laup Juun 12, 2010 23:15    Teema: Vasta viitega

Väärt anime! Üks parimaid.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
Boom Jinx!



Liitunud: 18 Dets 2008
Postitusi: 83
Asukoht: A State of Trance!

PostitusPostitatud: Püh Juun 13, 2010 19:56    Teema: Vasta viitega

Kunagi ammu sai vaadatud seda. Muidu väärt anime aga minuarust rikuti lõpp natuke ära nende koletistega. Need "superiorid" tehti nagu liiga rõvedateks minuarust. Bobil oli helikopteri mootor seljapeal >.<
_________________
Mina OtakuCenteris


Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
AndreS



Liitunud: 3 Märts 2007
Postitusi: 548

PostitusPostitatud: Püh Juun 13, 2010 20:23    Teema: Vasta viitega

Kui ma ei eksi siis see anime on tehtud arvutimängu põhjal. Mängus vast ainult kollid olidki.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum
raidomees
Kasemees Enn elab kase sees


Liitunud: 15 Sept 2006
Postitusi: 1640
Asukoht: Tartu

PostitusPostitatud: Teis Juun 22, 2010 15:12    Teema: Vasta viitega

Huuhh... Ei tea, mitu kuud kulus, aga ära vaatasin.
Väga hea oleks olnud, kui kogu see ulme oleks asjast välja jäetud. Sedasi oleks küll olnud raske (spoil) Brandonil surnust tagasi tulla, et organisatsiooni kaitsta või mida iganes ta üldse teha tahtis, aga üldiselt need kollid ja ulmelised asjad ei tulnud lihtsalt piisavalt usutavalt välja, et mulle meeldida. Mitmes kohas oli mul lihtsalt piinlik vaadata.
Küll aga päästis minu jaoks kogu seeria just lõpp, mis oli väga liigutav ja ka mingid eelnevad stseenid, mis olid liigutavad, sest liigutamine on hea, tervislik.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail MSN Messenger
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: