OtsiOtsi   Liikmete nimekiriLiikmete nimekiri   KasutajagrupidKasutajagrupid   RegistreeriRegistreeri 
 ProfiilProfiil   Privaatsõnumite lugemiseks logi sisse   Logi sisseLogi sisse 

Fansubimise lõpp?

 
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Teade
treasure



Liitunud: 5 Veeb 2003
Postitusi: 80
Asukoht: Tokyo

PostitusPostitatud: Esm Dets 13, 2004 11:37    Teema: Fansubimise lõpp? Vasta viitega

link AnimeSuki saidile

Paistab, et nädalavahetusega olen päris palju maha maganud -- igatahes jäi mul 15 minutit tagasi AnimeSukit brausides suu lausa ammuli. Tundub, et jaapani animemeistrid on võtnud nõuks oma õiguseid viimaks taga ajama hakata. Huvitav oleks näha, kas ka teised kompaniid peale Mediafactory kirju fansubijatele laiali saatma hakkavad... apokalüptilisi ennustusi fansubimise lõpust olen ennegi lugenud, kuid nüüd -- kas tõesti lõpu algus? Suurt traagikat sellest esialgu pole, sest saite kust ka USAs litsenseeritud animet kätte saab on küll, ning ka AnimeSuki veel põranda alla kolima ei hakka, kuid ikkagi -- vägisi tundub, et vabalt kättesaadavatest fansubidest võib varsti vaid nostalgiline mälestus jääda.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Esm Dets 13, 2004 14:57    Teema: Vasta viitega

Liiga pessimistlikuks ka ei tasu muutuda, kuigi oleks tõesti kurb kui näiteks selline (ülimusliku kasutajamugavusega õnnistatud!) sait nagu AnimeSuki uksed sulgeks ja meile jääksid "illegaalsed", üsna inforohked aga ebamugavad ning üsna süsteemitud saidid nagu Tokyo Toshokan ja Baka-Updates.

Kõige rohkem huvitab mind see, kuidas sellisesse sammu teised produktsioonifirmad suhtuvad ning kas sellele järgneb ka veel teisigi sanktsioone või piirdutakse kergete noomitustega.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
ruri
hammustab rrrRRRRRrr


Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 1645
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitatud: Esm Dets 13, 2004 18:07    Teema: Vasta viitega

mis puutub MFI'sse, siis räägitakse, et see olla rohkem distribuutor ning ainult aidanud animete tegemisel, seega päris tegijate arvamusega pole vist mõtet nende arvamust samastada.

treasure kirjutas:
kuid ikkagi -- vägisi tundub, et vabalt kättesaadavatest fansubidest võib varsti vaid nostalgiline mälestus jääda.

eks seda näitab aeg. ja mõnevõrra oleks ehk huvitavgi näha kui palju müük langeks, kui tõesti fansubijad oleks sunnitud tegutsemise lõpetama ja muudmoodi animet kätte ei saaks kui ausalt ostes või juba halvemas mõttes piraaditsedes - dvd rippe ja HK või muid pira DVD-sid hankides.

samas (ei tea palju sellel ka tõde all on) üks ütles, et HK DVD kopeerijate/tegijate vastu ei saa mingeid legaalseid samme ette võtta ning jõuti järeldusele, et "grupid subivad ja levitavad animet vabalt. HK DVD tegijad korjavad netist fansubid üles, teevad DVD'sid ja müüvad neid. see mõjutab anime tegijaid ... kes omakorda hüppavad fansubijate kraesse, kuna see on kõik mida nad suudavad teha."

oleks halb kui asi tõesti sinnapoole suunduks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Esm Dets 13, 2004 18:45    Teema: Vasta viitega

ruri kirjutas:
grupid subivad ja levitavad animet vabalt. HK DVD tegijad korjavad netist fansubid üles, teevad DVD'sid ja müüvad neid.

Mul ei ole ka midagi rohkemat pakkuda kui interneti kuulujutud : ) aga kuuldatavasti tehti Narutoga 1:1le selline trikk. Teine variant ja veidi vaevanõudvam on lihtsalt fansubijate tõlkeid kasutada, kuid need siiski eraldi sisestada.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
treasure



Liitunud: 5 Veeb 2003
Postitusi: 80
Asukoht: Tokyo

PostitusPostitatud: Esm Dets 13, 2004 23:57    Teema: Vasta viitega

Üsna ilmselt hoiavad ka teised animehuvilised ja fansubijad üle maailma hinge kinni ja loodavad, et see vaid Mediafactory ekstravagantsuseks jääb. Ent isegi kui teised kompaniid Mediafactory eeskuju peaks järgima ja "legaalsed" fansubijad on sunnitud valima lõpetamise või põranda alla mineku vahel, ei usu ma lähemal ajal fansubide kadumisse. Kui, siis väheneb vaid valik nii subgruppide kui subitava anime poolest. DVDripid jäävad nii või teisiti -- netist kättesaadav võib-olla muutub veidi kättesaadamatumaks ning Aasia piraatideni ei ulatu õigete omanike käsi enne, kui Hiina (ja tema naaberriikide) röövkapitalismi ja korrumpeerunud kommunismi segus kunagi selgima hakkab.

Originaalanime müüki mõjutavad fansubid vast mõlematpidi, kuigi usun, et valdav enamus, kes ainult või peaaegu täiesti vaid fansubide peal elab (nagu näiteks mina), jäävad fansubide kadumisel lihtsalt kuivale. Kes oskab illegaalsemat kraami leida, kasutab neid allikaid edasi, kes ei -- elab lihtsalt ilma või õpib ostma. Üldiselt on mulje jäänud, et kes ostab, teeb seda võimaluse piires juba praegu. Mille peale aga olen ma tihti mõelnud on see, et USA ja teiste maade litsenseerijatele tuleks võib-olla isegi kasuks animet fansubide eeskujul tasuta pakkuda. Muidugi isu tekitamiseks vaid paari esimest episoodi, mis laseksid näha nii sisu kui ühtlasi tekitaks isu DVDde järele. Selline skeem võiks olla eriti edukas just fansubide äravajumisel. Samas ma annan endale aru, et on üsna naiivne loota ühe DVD jagu materjali tasuta pakkumist... kuigi tore oleks, kui Pioneer või ADV pakuksid oma kodulehtedel torrentilinke.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Saada e-mail
acousmatique



Liitunud: 1 Veeb 2003
Postitusi: 2499
Asukoht: ---

PostitusPostitatud: Teis Dets 14, 2004 01:35    Teema: Vasta viitega

treasure kirjutas:
Mille peale aga olen ma tihti mõelnud on see, et USA ja teiste maade litsenseerijatele tuleks võib-olla isegi kasuks animet fansubide eeskujul tasuta pakkuda. Muidugi isu tekitamiseks vaid paari esimest episoodi, mis laseksid näha nii sisu kui ühtlasi tekitaks isu DVDde järele. Selline skeem võiks olla eriti edukas just fansubide äravajumisel. Samas ma annan endale aru, et on üsna naiivne loota ühe DVD jagu materjali tasuta pakkumist... kuigi tore oleks, kui Pioneer või ADV pakuksid oma kodulehtedel torrentilinke.


Võimalik, et ma ajan udu ja spekuleerin veidi, kuid Jaapanis tehakse seda. Kes ANN'i regulaarselt jälgib, teab, et ikka ja jälle käivad seal läbi viited animete ametlikele kodulehtedele kus on üleval mõne seeria terve esimene osa nt QuickTime formaadis (mac reprazent). Kuid ilmselgelt ei ulatu Jaapanis asetleidev turustamine mujale maailma, kuna seda haldavad levitajafirmad nagu Viz, kes piirduvad DVD ning veebipõhiste trailer'itega.
_________________
☞ [...LIL B MIXTAPE PLAYING VERY LOUDLY...] ☀
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatsõnum Vaata liikme veebilehte
Reasta teated:   
Uus teema   Vasta teemale    baka.ee foorum / -> anime Kõik ajad on GMT + 2 Tundi
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
Sa ei saa muuta oma postitusi
Sa ei saa kustutada oma postitusi
Sa ei saa hääletada küsitlustes


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Tõlkinud: