Tagasi


 

 

 

 

Boogiepop Phantom
þanr: draama / ulme
formaat: seeria (12 osa)
välja antud: Madhouse Production / 2000
arvustaja: manic



Aknast välja vaadates tundub kõik nii lihtne, nii loogiline, nii tavaline - tänaval jalutab koer oma peremehega, lapsed jooksevad koju, et kohe uuesti välja tormata, kogenematu neiu roolis proovib juba viimased kakskümmend minutit autot paremini parkida. Kuid kas on kõik nii, nagu sa arvad? Mööda sumisevat elektriliini jõuab sinuni keegi, et suhelda sinuga läbi CD-pleieri, mis vaikselt su tujule vastavat muusikat väljastab. Öös on hääled - hääled, mida kõik ei näe -, ja kujud - kujud, keda kõik ei kuule. Eksinud hinged, kes uitavad veel siinpool, kuigi kuuluvad teisele poole. Eksinud hinged, kes mitte kuidagi ei suuda lahti lasta sellest poolest või pigem - kes kohe mitte ei taha lahti lasta sellest poolest. Linnalegendid räägivad, et kui kord teda nägema satud, siis sind enam ei nähta. Räägivad Boogiepopist. Linnalegendide üle naerdakse - meie maailm on liiga techno sellise asja jaoks. Kuid, kuid.. Just Boogiepop on see, kes näitab eksinutele nende õiget rada. Ja linn ümiseb vaikset viisi oma mälestustest.

Stuudio "Madhouse" on seda ennegi teinud - mänginud vaataja meeltega, ajades neid segadusse, ehk isegi võtnud mõnelt huvi anime lõpuni vaadata ("X/1999: The Movie"), ja teeb seda kindlasti veel ("Texhnolyze"). "Boogiepop" ei ole lihtsalt ajaviiteanime - selle nähtamatud kombitsad haaravad su aju ja sisestavad sinna mõõtmatutes kogustes erinevat infot kaugest minevikust, lähemast minevikust ja tänapäevast. Sisestavad niikaua, kuni kõik lüngad selles inforägastikus on täidetud. Tulemiks on biheeliks, mis algab viie aasta tagusest sündmusest ja jõuab mööda selget rada välja näiliselt samasse, kuid tegelikult juba astme võrra kõrgemal olevasse kohta.

"Madhouse"i kaunitele selgetele joontele ja väga ilusale animatsioonile annab oma (ülitähtsa) osa kindlasti ka anime muusikaline pool - mahe triphop, ambient ja kurat-teab-mis-elektroonika sobib justkui rusikana silmaauku looma täiuslikku keskkonda, kus nautida segadust ja sürreaalset maailma, mida pakub anime "Boogiepop Phantom". Kellele meeldis "Serial Experiments Lain" - sellele meeldib ka "Boogiepop Phantom".




hinne: 8.09
hindajaid:23