Tagasi


 

 

 

 

 

.hack//SIGN
þanr: draama / ulme
formaat: seeria (26 osa)
välja antud: Bandai Visual / 2002
arvustaja: catbert



Kogu animé baasiks on üks läbi Interneti mängitav paljude kasutajatega rollimäng, mille nimeks on "The World". Jaapani mängijatel on aga probleemiks see, et tihtipeale ei saa nad ka parima tahtmise juures mängust väljuda. Anime peategelane Tsukasa kannatabki selle all, et ta ei mängi seda mängu mugava tugitooli tagant vaid hoopiski on Tsukasa sinna müstiliselt ilmunud. Kõik mida ta tegelikult tahab, on mängust lahkuda ilma suuremate sekeldusteta. Kuna tal ei ole seda võimalik teha, pööravad teised kasutajad talle üleliigset tähelepanu, mida ta tegelikult ise ei taha. Suurem osa animést toimubki mängus, nö. päriselu näeb harva, sedagi vilksamisi. ".hack"-projekti "SIGN"-seeria ei vasta just kõikidele küsimustele, mis ta alguses ja keskpaigas ise küsib, mis on vaataja jaoks kohati ebameeldiv .

Kokkuvõtteks oli ".hack//SIGN" väga positiivne elamus, veidikene halva mulje jättis küll eelnimetatud otsade lahti jätmine, kuid küll ka nendele küsimustele järgmistes seeriates vastuseid antakse. Imestapanev oli see, et välismaa IRC serverites ringi liikudes võib näha, kuidas mõni inimene ".hack//SIGN"i kohta infot pärides saab kaaskasutajatelt huvitavaid vastuseid a la „Why would you want that? Its 26 eps of boring“. Pean tunnistama, et sellist reaktsiooni märgates olin suhteliselt üllatunud, et animé, kus pole igas osas pidevat verevalamist ja tapmist, pole inimeste mõtteviisi järgi väärt nimetamist heaks animéks.

Muusika ja animatsioon olid minu jaoks ideaalilähedased, natuke võiks küll viriseda süþee üle, mis kipub kohati üksluine olema. ".hack//SIGN" on üks parimaid animésid, mida ma näinud olen.

Tasuks kindlasti siinkohal ka ära mainida ".hack//SIGN"i suurepärast muusikat, eriti opening ja ending themei. Osa sellest suurepärasest OSTist mängib vaid teatud tegelaste ilmumisel. Pingelistel kohtadel on samuti huvitav kuulata äkilist rütmimuutust ja selget stiilivahetust. Enamasti on kõlamas klaverikäigud või enam-vähem samalaadne technomuusika.




hinne: 8.24
hindajaid:155