Tagasi


 

 

 

 

Witch Hunter Robin
þanr: märul / ulme
formaat: seeria (26 osa)
fansubijad: Rice-Box, HQA & ANBU
välja antud: Sunrise / 2002
arvustaja: hjarg



Kuigi suurte nõiajahtide ja nõiapõletamiste ajad on ammu möödas, liigub meie seas endiselt nõidasid. Osa käituvad korralikult, kuid osa kasutab oma võimeid kurjasti ära, tehes tavainimestele suurt kahju või neid isegi tappes. Kuna niimoodi siin maailmas asjad siiski käia ei tohi, on nõidade vastu võitlemiseks olemas vana, rikas ja ülimalt mõjuvõimas organisatsioon Solomon, mille allharu STN tegeleb otseselt nõidade jahtimise ja kahjutustegemisega.

Selle organisatsiooni Jaapani osakonda STN-J on tabanud just suur õnnetus - üks nõiaküttidest on töö käigus surnud. Solomonist saadetakse siis temale asenduseks 15-aastane plikatirts Robin, kellel on endal võime tuld ja leeke kontrollida. Juhul, kui te pole veel aru saanud, siis ongi tema selle loo peategelane.

Alguses “Witch Hunter Robin” venib. Kuni poole seeria peale tegeletakse puhtalt nõiajahiga, üks nõid ühe osa kohta. Omamoodi huvitav, kuid pika peale tüütuvõitu. Kogu süþee tundub kuidagi pooliku ja lünklinuna ning vahepeal hakkas mul isegi tekkima tunne, et läbiv teema selles animes puudub. Oh, kuidas ma eksisin! Poole pealt võtab “Robin” uue hoo sisse. Tekkis tunne, et esimene pool oli pühendatud lihtsalt tegelaste, nende iseloomude, motiivide ja soovide tutvustamise peale. Seejärel, kui kõik enam-vähem selge ja ettearvatav tundub, aetakse kõik segamini. Kogu anime võtab uue ja üllatava pöörde. Kahjuks ei saa ma rohkemat öelda, muidu rikuksin teil vaatamisrõõmu ära.

Kuna nõiad varjavad enamikus agulites ja getodes, on ka animatsioon vastav - süngevõitu. Valdavad on tumedad toonid ja nukravõitu ning sünge linna kujutamine õnnestub suurepäraselt. Taustana kasutatakse enamasti CGd ja see segatuna käsitsijoonistatud tegelaskujudega loob tõeliselt suurepärase visuaalse elamuse. Kui nad ainult Robinit pidevalt suunurgad allpool ei kujutaks.

Alguses küll veniv, kuid lõppkokkuvõttes järjekordne hea anime Sunriselt. Igati vaatamist väärt.




hinne: 8.17
hindajaid:84